Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kamenkaa wrote:Czesc Dziewczyny OD wczoraj rana jestem w szpitalu
tak sie boje ,,,,,
Krwawiłam dosc mocno zywą krwią .... i szybko do szpitala leciałam ..
Krwawienie nastąpiło po stosunku....
No i leże,,,
Usg-serducho bije 180 na 1min
dzidzia ok..
krwiak pozałożyskowy 12mm
Dupek zwiekszony 3x dziennie
cala noc nie przespałam-strach obawa..
dzis rano krwi brak jedynie plamienie juz tylko przy wycieraniu (brązowe) strasznie sie boje..
Trzymcie za mnie i dzieciątko kciuki.
krwiak jak u dziewczyn ma się wchłonąć, tak?
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące :*miluszka lubi tę wiadomość
-
tak sie boje ,,,,,
No i leże,,,
dzidzia ok..
dzis rano krwi brak jedynie plamienie juz tylko przy wycieraniu (brązowe) strasznie sie boje..
Kamenkaa trzymaj się kochana, leż , odpoczywaj i bądź dobrej myśli. Wiem co czujesz bo w ubiegłą niedzielę przezywałam dokładnie to samo tylko że mój krwiak był wielki 3,5cm/1,6cm a teraz zmniejszył się już do 1cm/0,9cm (właśnie brązowymi plamieniami się oczyszcza na zewnątrz). Na pewno wszystko będzie dobrze. Jestem z Tobą myślami!kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:trzymam mocno za was kciuki, najwazniejsze że z dzidzią ok, da sobie radę zobaczysz
krwiak jak u dziewczyn ma się wchłonąć, tak?
Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące :*
Tak ma się wchłonąć wiec mam nadzieje ze tez tak będzie.
Chociaz obawa zawsze jest.
oleandra dzieki kochana tylko ze ja wczesniej mialam normanie żywą krew po tym stosunku wiesz ktora juz wczoraj ustała wieczorem .dzis tylko plamienie małe ale jest brazowe i zastanawia mnie fakt skad tyle krwi ahhhWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:21
-
tak sie boje ,,,,,
No i leże,,,
dzidzia ok..
Będzie dobrze! :*kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Ja dziewczyny plamie znów na jasno różowo i takie toffi. Ale u mnie brak krwiaka więc w sumie niewiadomo skąd to się bierze
No ale wszystko z dzidziusiem jest dobrze i gin mówi, że mam się po prostu oszczędzać, a będzie dobrze. -
Witam się
Kamenkaa nie denerwuj się tylko!!! będzie dobrze. najważniejsze że z dzidzią wszystko ok. teraz wypoczywaj :*
Kourtney TAK SIĘ CIESZĘ ZE Z MALUCHEM JEST DOBRZE!!! Aż miałam łzy szczęścia w oczach jak czytałam twój post
trzymam kciuki za wszystkie wizytujące a trochę ich jest
tak się zastanawiam czy aby moje tzw prenatalne nie są za wcześnie... na pierwszej wizycie lekarka napomknęła że na następnej tj. 3 grudnia zrobimy przesiewowe (prenatalne) a to będzie 10t4d wg OM a wg ostatniego usg ok 11t. strasznie mi się ciągną te tygodnie... a na dodatek ostatnio cały czas mnie głowa boli. nie aż tak żeby brać tabletkę ale jest to irytujące...Kourtney, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamenka trzymam kciuki. Lez i odpoczywaj. Krwiak sie sam wchlodnie na pewno. Wazne ze z fasolka wszystko ok.
A czy ktoras robila juz pappa i ma wyniki?
Powodzenia raz jeszcze na wkzytach. Dzisiaj duzo osob wizytuje.
Paulina sliczna fasolka :*kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Kamenka trzymam kciuki. A ty wiedzialas o tym krwiaku wczesniej? Na usg bylo go widac wczesniej? Przepraszam ze tak pytam ale dzisiaj mam wizyte i maz nalega abym zapytala czy mozemy juz seks uprawiac bo prawie II trymestr sie rozpoczyna a mielismy wczesniej zakaz i bardzo boje sie takich "akcji".
PowodzeniaAniołek 02.02.2015 [*]
-
Wisnia, z tym bólem głowy mam podobnie
i mi też ciąża strasznie się ciągnie. Ja znów martwię się, że troszkę przy późno będę miała to prenatalne. Równy 13tc.. A ponoć najlepiej do połowy 12tc robić. No ale mój lekarz ma ten specjalny certyfikat to chyba wie co robi.
Kourtney, ja np nie będę robiła pappy. Z córką też nie robiłam. Mam wiele koleżanek którym wyniki wychodził fałszywie podwyższony i tylko niepotrzebnie się nastresowały. A okazywało się w koncu że wszystko w jak najlepszym porządku. Jakoś tak nie ufam temu testowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:46
-
moja lekarka też ma taki specjalny certyfikat i specjalizację z badań prenatalnych i wykonywania usg. ja nie robię pappy teraz. z synkiem robiłam bo wiadomo... pierwsza ciąża to robi się wszystko co lekarz powie że można zrobić. teraz jestem mądrzejsza, nie mamy w rodzinie chorób genetycznych, wiek też nie jest wskazaniem, oboje jesteśmy zdrowi, syn też. a te badania są bardzo niemiarodajne. będę o tym myśleć jak coś wyjdzie nie tak w USG.
mmarzenak temat poduch był już poruszany ale ja mogę powiedzieć że POLECAM. bardzo przydatna. używam cały czas. ja mam z wypełnieniem z tzw. perłą styropianową. rewelacja -
Kawa z mlekiem wrote:Kamenka trzymam kciuki. A ty wiedzialas o tym krwiaku wczesniej? Na usg bylo go widac wczesniej? Przepraszam ze tak pytam ale dzisiaj mam wizyte i maz nalega abym zapytala czy mozemy juz seks uprawiac bo prawie II trymestr sie rozpoczyna a mielismy wczesniej zakaz i bardzo boje sie takich "akcji".
Powodzenia
nie nic nie wiedzialam na USg tez go nie bylo widać dopiero po stosunku na ktory sie odażyłam i to lekki dostałam krwawien Juz nigdy wiecej nie bede sie kochac ...
Oby tylko dotrwac do czerwca...
Mam zakas współzycia. -
Kawokado wrote:a to nie jest tak, ze nie powinno jej się parzyć z cytryną?
po zaparzeniu herbaty można dodać cytrynę bez obaw
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
nick nieaktualny
-
Frozenka wrote:Ja znów martwię się, że troszkę przy późno będę miała to prenatalne. Równy 13tc.. A ponoć najlepiej do połowy 12tc robić. No ale mój lekarz ma ten specjalny certyfikat to chyba wie co robi.
Kourtney, ja np nie będę robiła pappy. Z córką też nie robiłam. Mam wiele koleżanek którym wyniki wychodził fałszywie podwyższony i tylko niepotrzebnie się nastresowały. A okazywało się w koncu że wszystko w jak najlepszym porządku. Jakoś tak nie ufam temu testowi.
Frozenka, mi lekarz powiedział, że usg genetyczne robi się w przedziale 11 - 13+6. Mi wyznaczył na 13+5, ale wtedy wypada 25 grudnia, więc zrobię pewnie kilka dni wcześniejPappy nie chcę robić. Jak wyjdzie coś nie tak na usg, to wtedy będę się martwić. A brak chorób genetycznych w rodzinie niestety nie jest gwarancją zdrowia dziecka, jedynie zmniejsza prawdopodobieństwo.
Frozenka lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)