X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMENKAA ...Ty wiesz :*:*:*

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam Dziewczynyyy..
    Ale wszystko bylo ok do czasu po stosunku ........moze mi coś naruszył...
    Ah mam nadzieje ze bedzie dobrze :-(

• Helen Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Czesc Dziewczyny OD wczoraj rana jestem w szpitalu :( tak sie boje ,,,,,
    Krwawiłam dosc mocno zywą krwią .... i szybko do szpitala leciałam ..
    Krwawienie nastąpiło po stosunku....

No i leże,,,
    Usg-serducho bije 180 na 1min
    dzidzia ok..
    krwiak pozałożyskowy 12mm
    Dupek zwiekszony 3x dziennie
    cala noc nie przespałam-strach obawa..
    dzis rano krwi brak jedynie plamienie juz tylko przy wycieraniu (brązowe) strasznie sie boje..
    Trzymcie za mnie i dzieciątko kciuki.
    trzymam mocno za was kciuki, najwazniejsze że z dzidzią ok, da sobie radę zobaczysz :)
    krwiak jak u dziewczyn ma się wchłonąć, tak?

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące :*

miluszka lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • oleandra Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

No i leże,,,
    dzidzia ok..
    dzis rano krwi brak jedynie plamienie juz tylko przy wycieraniu (brązowe) strasznie sie boje..

Kamenkaa trzymaj się kochana, leż , odpoczywaj i bądź dobrej myśli. Wiem co czujesz bo w ubiegłą niedzielę przezywałam dokładnie to samo tylko że mój krwiak był wielki 3,5cm/1,6cm a teraz zmniejszył się już do 1cm/0,9cm (właśnie brązowymi plamieniami się oczyszcza na zewnątrz). Na pewno wszystko będzie dobrze. Jestem z Tobą myślami!

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    trzymam mocno za was kciuki, najwazniejsze że z dzidzią ok, da sobie radę zobaczysz :)
    krwiak jak u dziewczyn ma się wchłonąć, tak?

Trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące :*

Tak ma się wchłonąć wiec mam nadzieje ze tez tak będzie.
    Chociaz obawa zawsze jest.

oleandra dzieki kochana tylko ze ja wczesniej mialam normanie żywą krew po tym stosunku wiesz ktora juz wczoraj ustała wieczorem .dzis tylko plamienie małe ale jest brazowe i zastanawia mnie fakt skad tyle krwi ahhh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:21

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:

No i leże,,,
    dzidzia ok..
    Trzymam mocno kciuki &&&
    Będzie dobrze! :*

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • oleandra Znajoma

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa ja też miałam na początku żywą krew - ciekła ze mnie dosłownie jak z kranu. Zanim dojechałam do szpitala krwawienie zmieniło barwę na ciemnobrunatne a później zostało brązowe plamienie które mam do dziś.

• Frozenka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny plamie znów na jasno różowo i takie toffi. Ale u mnie brak krwiaka więc w sumie niewiadomo skąd to się bierze :(
    No ale wszystko z dzidziusiem jest dobrze i gin mówi, że mam się po prostu oszczędzać, a będzie dobrze.

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)

Kamenkaa nie denerwuj się tylko!!! będzie dobrze. najważniejsze że z dzidzią wszystko ok. teraz wypoczywaj :*

Kourtney TAK SIĘ CIESZĘ ZE Z MALUCHEM JEST DOBRZE!!! Aż miałam łzy szczęścia w oczach jak czytałam twój post :)

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące a trochę ich jest :)
    tak się zastanawiam czy aby moje tzw prenatalne nie są za wcześnie... na pierwszej wizycie lekarka napomknęła że na następnej tj. 3 grudnia zrobimy przesiewowe (prenatalne) a to będzie 10t4d wg OM a wg ostatniego usg ok 11t. strasznie mi się ciągną te tygodnie... a na dodatek ostatnio cały czas mnie głowa boli. nie aż tak żeby brać tabletkę ale jest to irytujące...

Kourtney, kamenkaa lubią tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka trzymam kciuki. Lez i odpoczywaj. Krwiak sie sam wchlodnie na pewno. Wazne ze z fasolka wszystko ok.

A czy ktoras robila juz pappa i ma wyniki?

Powodzenia raz jeszcze na wkzytach. Dzisiaj duzo osob wizytuje.

Paulina sliczna fasolka :*

kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka trzymam kciuki. A ty wiedzialas o tym krwiaku wczesniej? Na usg bylo go widac wczesniej? Przepraszam ze tak pytam ale dzisiaj mam wizyte i maz nalega abym zapytala czy mozemy juz seks uprawiac bo prawie II trymestr sie rozpoczyna a mielismy wczesniej zakaz i bardzo boje sie takich "akcji".
    Powodzenia

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka może masz delikatne naczynia krwionośne które pękają przy rozciągającej się macicy.

Frozenka lubi tę wiadomość

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy planujecie zakup takiej poduchy- rogala do spania dla kobiet w ciąży?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wisnia, z tym bólem głowy mam podobnie :( i mi też ciąża strasznie się ciągnie. Ja znów martwię się, że troszkę przy późno będę miała to prenatalne. Równy 13tc.. A ponoć najlepiej do połowy 12tc robić. No ale mój lekarz ma ten specjalny certyfikat to chyba wie co robi.

Kourtney, ja np nie będę robiła pappy. Z córką też nie robiłam. Mam wiele koleżanek którym wyniki wychodził fałszywie podwyższony i tylko niepotrzebnie się nastresowały. A okazywało się w koncu że wszystko w jak najlepszym porządku. Jakoś tak nie ufam temu testowi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 10:46

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • wisnia11 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja lekarka też ma taki specjalny certyfikat i specjalizację z badań prenatalnych i wykonywania usg. ja nie robię pappy teraz. z synkiem robiłam bo wiadomo... pierwsza ciąża to robi się wszystko co lekarz powie że można zrobić. teraz jestem mądrzejsza, nie mamy w rodzinie chorób genetycznych, wiek też nie jest wskazaniem, oboje jesteśmy zdrowi, syn też. a te badania są bardzo niemiarodajne. będę o tym myśleć jak coś wyjdzie nie tak w USG.

mmarzenak temat poduch był już poruszany ale ja mogę powiedzieć że POLECAM. bardzo przydatna. używam cały czas. ja mam z wypełnieniem z tzw. perłą styropianową. rewelacja :)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzrnak, ja w sumie z córką nie miałam takiej poduchy, ale teraz rozważam zakup tego kojca motherhood. Tylko ja raczej kupię używany i sama uszyję sobie na niego powłoczki.

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    Kamenka trzymam kciuki. A ty wiedzialas o tym krwiaku wczesniej? Na usg bylo go widac wczesniej? Przepraszam ze tak pytam ale dzisiaj mam wizyte i maz nalega abym zapytala czy mozemy juz seks uprawiac bo prawie II trymestr sie rozpoczyna a mielismy wczesniej zakaz i bardzo boje sie takich "akcji".
    Powodzenia

nie nic nie wiedzialam na USg tez go nie bylo widać dopiero po stosunku na ktory sie odażyłam i to lekki dostałam krwawien Juz nigdy wiecej nie bede sie kochac ...
    Oby tylko dotrwac do czerwca...
    Mam zakas współzycia.

• kirys Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    a to nie jest tak, ze nie powinno jej się parzyć z cytryną? :) po zaparzeniu herbaty można dodać cytrynę bez obaw ;)
    Dokładnie tak jak piszesz, z tego co czytałam. Ale trwają badania i może się okazać, że jednak i taka jest szkodliwa, więc ja w ogóle nie piję herbaty z cytryną. Wolę wodę z cytryną.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taka poduche z motherhood. Jest swietna

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozenka wrote:
    Ja znów martwię się, że troszkę przy późno będę miała to prenatalne. Równy 13tc.. A ponoć najlepiej do połowy 12tc robić. No ale mój lekarz ma ten specjalny certyfikat to chyba wie co robi.

Kourtney, ja np nie będę robiła pappy. Z córką też nie robiłam. Mam wiele koleżanek którym wyniki wychodził fałszywie podwyższony i tylko niepotrzebnie się nastresowały. A okazywało się w koncu że wszystko w jak najlepszym porządku. Jakoś tak nie ufam temu testowi.

Frozenka, mi lekarz powiedział, że usg genetyczne robi się w przedziale 11 - 13+6. Mi wyznaczył na 13+5, ale wtedy wypada 25 grudnia, więc zrobię pewnie kilka dni wcześniej :) Pappy nie chcę robić. Jak wyjdzie coś nie tak na usg, to wtedy będę się martwić. A brak chorób genetycznych w rodzinie niestety nie jest gwarancją zdrowia dziecka, jedynie zmniejsza prawdopodobieństwo.

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ