X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro zaczynam II trymestr i w piątek farbuje włosy, nareszcie:)

Paula222 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney no to rzeczywiście postawa giną wzorcowa :-) inny by olal sprawę. Dobrze ze z testów pappa wyszło wszystko ok. Teraz pewnie jesteś dużo spokojniejsza :-)

Kourtney lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dzisiaj badanie genetyczne :-)
    Z malenstwem wszystko idealnie. Wszystkie wyniki idealne...to badanie było jakieś magiczne :-) na początku dzidziuś nie chciał się poruszyć a jak powiedziałam żeby nie spało to od razu zaczęło skakać :-D
    Przeziernosc 1,61
    CRL 64,7 mm
    Serduszko bije 158/minutę
    Łożysko wysoko na tylnej ścianie :-)

No i najważniejsze...będzie chłopak ! Lekarka mówiła że tak sterczy penisek że nie można się pomylić :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:43

mmarzenak, agus3004, Magda34, kamenkaa, Helenucha Klucha, xpaulinax, Kawokado, Kourtney, Frozenka, Madzik84, wisnia11, Joana33, Paula222, ansad, kirys, madziak2202, Nelus lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:

No i najważniejsze...będzie chłopak ! Lekarka mówiła że tak sterczy penisek że nie można się pomylić :-D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/995a0b82d306.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a62022bd193f.jpg

JEJKU ALE CUDO! to w takim razie ja też nie mogę doczekać się prenetalnych:) jeszcze 3 godziny i 20 minut:) a długo trwało takie usg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:21

lprkuay3dehqwb0g.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eidth super wiadomości ;-) Gratuluje! Będzie synuś mamusi

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisnia11 wrote:
    Witam się :)

Kamenkaa nie denerwuj się tylko!!! będzie dobrze. najważniejsze że z dzidzią wszystko ok. teraz wypoczywaj :*

Kourtney TAK SIĘ CIESZĘ ZE Z MALUCHEM JEST DOBRZE!!! Aż miałam łzy szczęścia w oczach jak czytałam twój post :)

trzymam kciuki za wszystkie wizytujące a trochę ich jest :)
    tak się zastanawiam czy aby moje tzw prenatalne nie są za wcześnie... na pierwszej wizycie lekarka napomknęła że na następnej tj. 3 grudnia zrobimy przesiewowe (prenatalne) a to będzie 10t4d wg OM a wg ostatniego usg ok 11t. strasznie mi się ciągną te tygodnie... a na dodatek ostatnio cały czas mnie głowa boli. nie aż tak żeby brać tabletkę ale jest to irytujące...

Ja właśnie dzis od samego rana męczę się z bólem głowy. Az mi niedobrze od tego:( Ale nic nie biore, bo i tak apap nigdy mi nie pomagał przed ciążą

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Z malenstwem wszystko idealnie. Wszystkie wyniki idealne...to badanie było jakieś magiczne :-) na początku dzidziuś nie chciał się poruszyć a jak powiedziałam żeby nie spało to od razu zaczęło skakać :-D
    Przeziernosc 1,61
    CRL 64,7 mm

No i najważniejsze...będzie chłopak ! Lekarka mówiła że tak sterczy penisek że nie można się pomylić :-D http://naforum.zapodaj.net/thumbs/995a0b82d306.jpg

Gratulacje Kochana, piękny i zdrowy chłopczyk:) Marze o zdrowym synku:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOURTNEY super wiadomość a gin rzeczywiście zachował sie fajnie:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• eidth Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak badanie trwało jakieś 15 minut :-) pierwszy raz miałam USG przez brzuch. Naprawde nie masz się czego bać to było najlepsze USG do tej pory i chyba ogólnie jest jedno z najlepszych w całej ciąży bo widać całe dziecko :-)

Śmiać mi się z mojego męża chce bo teraz wszystkim dookoła się chwali jakiego to jego syn ma dużego.. :-D

A ją nawet nie wiedziałam zew ramach tego skierowania które dostałam od swojej gin jest też test pappa także krew też mi pobrali wyniki za jakies 10 dni.
    Super bo nic nie musialam płacić .:-)

mmarzenak, Magda34, Kawokado, Frozenka, Madzik84, Helen, madziak2202 lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy planujecie zakup takiej poduchy- rogala do spania dla kobiet w ciąży?
    ja planuje, ale jeszcze nie teraz :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Przeziernosc 1,61
    CRL 64,7 mm

Piękny synuś! :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Przeziernosc 1,61
    CRL 64,7 mm

Hahaha z tym peniskiem mnie rozwalilo. Gratulacje :*

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Mmarzenak badanie trwało jakieś 15 minut :-) pierwszy raz miałam USG przez brzuch. Naprawde nie masz się czego bać to było najlepsze USG do tej pory i chyba ogólnie jest jedno z najlepszych w całej ciąży bo widać całe dziecko :-)

Śmiać mi się z mojego męża chce bo teraz wszystkim dookoła się chwali jakiego to jego syn ma dużego.. :-D

A ją nawet nie wiedziałam zew ramach tego skierowania które dostałam od swojej gin jest też test pappa także krew też mi pobrali wyniki za jakies 10 dni.
    Super bo nic nie musialam płacić .:-)

hahaha no mój też na filmie wszystkim pokazuje "antenkę" o której mówił gin ;) Ach ci faceci...
    cudownie, ze wszystko w porządku :*

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, ja zażyczyłam sobie na Święta od męża taką poduchę, mam tylko sobie wybrać ;-), włosy farbowałam i będę farbować ,
    co do wizyty, Maluszek pięknie skakał i ruszał rączkami, wyglądało też na to, że połyka wody, coś niesamowitego :-) i ogólnie wszystko dobrze
    jedyne z czym dałam ciała to..... zapomniałam wziąć fotkę!!! nie wiem jak to zrobiłam ale nadrobię w piątek, na prenatalnych :-)

gratuluję wizyt! <3 Edith, jaki piękny synuś!
    Mmarznak czekam na wieści po wizycie! <3

----> EDIT: to było moje pierwsze USG prze brzuch :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 13:59

Kawokado, Kourtney, Magda34, kirys, Helen, madziak2202, xpaulinax lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Przeziernosc 1,61
    CRL 64,7 mm

Super, że wszystko w porządku :) i gratuluję synka.

Kourtney, bardzo ładnie lekarz się zachował. Ale najważniejsze, że wyniki ok

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Mmarzenak, ja zażyczyłam sobie na Święta od męża taką poduchę, mam tylko sobie wybrać ;-), włosy farbowałam i będę farbować ,
    co do wizyty, Maluszek pięknie skakał i ruszał rączkami, wyglądało też na to, że połyka wody, coś niesamowitego :-) i ogólnie wszystko dobrze
    jedyne z czym dałam ciała to..... zapomniałam wziąć fotkę!!! nie wiem jak to zrobiłam ale nadrobię w piątek, na prenatalnych :-)

mam nadzieje, że mój maluszek będzie ruchliwy i pokaże się z każdej strony:) i może dowiem się czy to chłopak czy dziewczynka:D bo zdrowy to musi być!

miluszka lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eidth, śliczny chłopczyk, super że wszystko dobrze! :) Gratulacje :*

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

----> EDIT: to było moje pierwsze USG prze brzuch :-)

ale super, ze takie ruchliwe maleństwo :D a co do fotki to ja zawsze wbijam w nią wzrok jak gin odkłada gdzieś dalej na biurku ;D

miluszka lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bloodflower, co u Ciebie? Jak zdrowie i samopoczucie? :*

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • maczka32 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    Ja mam wizyte z usg w czwartek ;) Trzymajcie kciuki ;) codziennie zagladam i podczytuje was. Teraz juz troszke lepiej u mnie wiec stanelam na nogi - zdaje sie ze mdlosci odeszly i nawet siły przybyło ;) Super zdjecia mam nadzieje ze moze i u mnie uda sie zobaczyc czy chlopczyk czy dziewczynka ;) Dam znac jak wroce z badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 14:55

Frozenka, mmarzenak, Kourtney, Kawokado, Helenucha Klucha, Madzik84 lubią tę wiadomość

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ