X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem Marcowa Mamusia 2015 i chcialabym zaprosic was na do polubienia strony na facebooku mojej znajomej rowniez Marcowej Mamusi 2015
    https://www.facebook.com/Ajj-ubranka-dla-dzieci-1650273481923065/?fref=ts
    zapraszam serdecznie. dziewczyna szyje wspaniale komplety, spodnie, spódniczki dla dzieciakow. Jest otwarta na wasze pomysly. ubrania sa szyte z dobrych jakosciowo materiałow. szczerze polecam i zapraszam.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kourtney, widzisz niepotrzebny stres, ale tez bym sie pewnie stresowala na Twoim miejscu. Gratuluje coreczki. Witam nowe dziewczyny i te ktore do nas powrocily :)
    U mnie dzisiaj leniwie, ale podejrzewam ze przez to ze to ostatni dzien delegacji i bylam na duzych obrotach przez ostatni tydzien. Dzisiaj czeka mnie dluugi 13 h + 2,5 h lot i mam nadzieje, ze bedzie bezproblemowy jak w poprzednia strone i bede mogla troche odpoczac po powrocie.
    Brzuszek mam taki pomiedzy wami dziewczyny, blizej do Helen. Tyle, ze ja szczuplutka nie jestem wiec wyglada jakbym po prostu miala oponke (ktorej nigdy nie mialam, ale sa dziewczyny z bioderkami i oponkami, wiec jak ktos nie zna to moze pomyslec ze po prostu taki spaslaczek :P)
    Odliczam czas do 7 grudnia i do przyjazdu do Polski. Zapisalam sie w PL przed swietami na USG 3D i licze ze poznamy plec, bo w Szwecji raczej mi jej nie zdradza za wczesnie, jesli w ogole. Milego dnia, a raczej wieczora dziewczyny.
    My bylismy z mezem na poprzednim USG razem, teraz na prenatalne ide sama, bo jest w godzinie w ktorej trzeba zawiezc synka do przedszkola.
    A na rostepy stosowalam roller ale mi nie pomogl, sa zbyt rozlegle. Po prostu je zaakceptowalam i traktuje jako dume po ciazy, czego nie rozumie moja mama i zawsze uwaza ze powinnam je zakrywac. Wkurzajace jest to, bo potem wszyscy mysla ze po ciazy zawsze sie zostaje z idealna figura i bez mankamentow, bo tylko takie cos sie widzi. Ja uwazam, ze trzeba byc dumnym ze swojego ciala, niewazne jak wyglada, wazna jest akceptacja :)

Helenucha Klucha, Frozenka, Kourtney, Kawokado, Quatriona, xpaulinax, Abra, pinka425 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Melduję się po wizycie! Badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości, dzieciaczek mierzy już 6,8 cm, a NT wyszło 1,6 czyli w normie. Obejrzeliśmy wszystkie narządy: lekarz pokazał nam pikające serduszko, żołądek, przełyk, przeponę, pęcherz i mózg. Niesamowite doświadczenie! :D

Super, ze wszystko dobrze:) A płeć? Czy przez cale badanie musialas miec pełny pęcherz? Czy po jakims czasie moglas isc siku:)?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Dziewczyny które mialyście już prenatalne...USG było już przez brzuch czy dopochwowo ?

ja miałam i tak i tak, bo maluch spał i nie chciał sie układać tak żeby można było przeprowadzić pomiary :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Herbaty nie powinno się pić z cytryną, bo wywarza się cytrynian glinu, który jest niezdrowy. Zamiast tego lepiej zrobić herbatkę imbirową, czyli po prostu pogotować kilka minut plasterki świeżego imbiru, dodać sok z cytryny i po przestudzeniu miód. Dla lepszego działania antybakteryjnego można dodać do tego czosnek, ale to dzieciom raczej nie będzie smakowało.

a to nie jest tak, ze nie powinno jej się parzyć z cytryną? :) po zaparzeniu herbaty można dodać cytrynę bez obaw ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Rany dziewczyny!
    Poszlam do tej zdrovej kliniki. I lekarzowi wszystko opowiedzialam . dokladnie dlugo badal,mierzyl,objasnial i ...nie uwierzycie NT 1,8!!!
    Co zrobilam od razu zadzwonilam do mojego gina ,kazal mi przyjechac. Od razu mnie przyjac. I zmierzyl jeszcze raz. 1,8!!! Przepraszal mnie pol godziny za blad .
    Kazdemu sie moze zdarzyc. Co prawda te kilka dni doprowadzily mnie na skraj wyczerpania psychicznego. Ale jestem teraz tak szczesliwa, ze dzidzia zdrowa.
    A no i powiedzial ze widzi dziewczynke na 75%. I jeden i drugi. Takze zobaczymy czy sie sprawdzi.
    Tylko ponad 2tys poszlo niepotrzebnie na nifty.
    A jutro ide znowu do gina bo beda wyniki z pappa.
    Ranyy co za dzien;)

AAACH! Kourtney co za wiadomość!!! BARDZO BARDZO BARDZO się cieszę! No i super, ze twój pierwszy lekarz tak fajnie się zachował, a nie udawał, ze co złego to nie on ;) wiadomo lekarz to tylko człowiek i może się pomylić. Wspaniale, że okazało się że wszystko dobrze!
    Kochana a po nifty nie poznasz płci na 100%? Bo wiadomo, pomyłka bolesna nie tylko ze względu na stres, ale i na portfel ALE! Trzeba widzieć jasne strony :)

Kourtney lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super ze wszystko ok.

Kawokado tak poznamy plec ;) ten test ma niemal 100%skutecznosc a plci na pewno nie pomyli ;)
    A czy tobie ostatnio lekarz okreslil plec?

Kawokado, magdalenka789 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miałam tak i tak bo maluch nie chciał się odwrócić :D

jakie są normy NT ? mi wyszło 2,2mm nie za dużo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    też miałam tak i tak bo maluch nie chciał się odwrócić :D

jakie są normy NT ? mi wyszło 2,2mm nie za dużo?
    Norma. Nie powinno przekraczac 2,5mm

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryzyko skorygowane 1:20725 a ryzyko tła 1:1036 dla trisomia 21
    nie czaje w ogóle tego :O

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Paulina super ze wszystko ok.

Kawokado tak poznamy plec ;) ten test ma niemal 100%skutecznosc a plci na pewno nie pomyli ;)
    A czy tobie ostatnio lekarz okreslil plec?

Tak podobno na 99% chłopak ;) mąż się cieszy a ja... po cichu liczę, ze dzidzia jeszcze zmieni zdanie :D haha wiem okropna jestem ;) Z chłopczyka też będę się cieszyć oczywiście ;D

Kourtney, Frozenka lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    ryzyko skorygowane 1:20725 a ryzyko tła 1:1036 dla trisomia 21
    nie czaje w ogóle tego :O

czyli jest szansa, że jedno z 20725 dzieci urodzi się z wadą, skorygowane znaczy, ze po za samym badaniem wzięto pad uwagę twój wiek i jakieś tam inne rzeczy typu czy urodziłaś już chore dziecko czy nie itd

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeny to duuużo, no to jestem spokojna!
    co ja bym bez was zrobiła:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrze jak dokladnie widac wszystko . to niesamowite
    http://iv.pl/images/60235488449320692014.jpg

myszaaa, Bomblica, eidth, Helenucha Klucha, Madzik84, oleandra, Flakonik, Magda34, Helen, magdalenka789, Misia15, madziak2202, Frozenka, Joana33, Nelus, mmarzenak, wisnia11, kirys, jakka, ansad lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie mam to samo, i to taki maluszek a wydaje się tu na zdjęciu duży :D

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku zdjęcia brzuszków! mój znacząco się zaokraglił, cycki są po tyłach ;)

Kourtney co tam kasa, wazne ze dziecko zdrowe! ale współczuję, ile Cie to nerwów musiało kosztować.. ten lekarz to jak widzi taka wartośc NT to powinien sprawdzić 5 razy, niż straszyć!

mnie się sniło, że byłam na usg 3D i chłopczyk ;) ale porównując swoje objawy do objawów siostry, to wychodzi dzieczynka ;) mnie to w sumie obojętne, byle zdrowe było :)

mam nadzieję, że i Wy się jakoś trzymacie. u mnie katar uniemożliwia oddychanie i jeszcze mi ucho zatyka.. :/

Frozenka lubi tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Super Kourtney, widzisz niepotrzebny stres, ale tez bym sie pewnie stresowala na Twoim miejscu. Gratuluje coreczki. Witam nowe dziewczyny i te ktore do nas powrocily :)
    U mnie dzisiaj leniwie, ale podejrzewam ze przez to ze to ostatni dzien delegacji i bylam na duzych obrotach przez ostatni tydzien. Dzisiaj czeka mnie dluugi 13 h + 2,5 h lot i mam nadzieje, ze bedzie bezproblemowy jak w poprzednia strone i bede mogla troche odpoczac po powrocie.
    Brzuszek mam taki pomiedzy wami dziewczyny, blizej do Helen. Tyle, ze ja szczuplutka nie jestem wiec wyglada jakbym po prostu miala oponke (ktorej nigdy nie mialam, ale sa dziewczyny z bioderkami i oponkami, wiec jak ktos nie zna to moze pomyslec ze po prostu taki spaslaczek :P)
    Odliczam czas do 7 grudnia i do przyjazdu do Polski. Zapisalam sie w PL przed swietami na USG 3D i licze ze poznamy plec, bo w Szwecji raczej mi jej nie zdradza za wczesnie, jesli w ogole. Milego dnia, a raczej wieczora dziewczyny.
    My bylismy z mezem na poprzednim USG razem, teraz na prenatalne ide sama, bo jest w godzinie w ktorej trzeba zawiezc synka do przedszkola.
    A na rostepy stosowalam roller ale mi nie pomogł, sa zbyt rozlegle. Po prostu je zaakceptowalam i traktuje jako dume po ciazy, czego nie rozumie moja mama i zawsze uwaza ze powinnam je zakrywac. Wkurzajace jest to, bo potem wszyscy mysla ze po ciazy zawsze sie zostaje z idealna figura i bez mankamentow, bo tylko takie cos sie widzi. Ja uwazam, ze trzeba byc dumnym ze swojego ciala, niewazne jak wyglada, wazna jest akceptacja :)

mogę się spytać jak często i ile razy użyłas dermorollera?i jakie igły?
    bo na brzuch to pewnie głębsze niż na piersi..
    wiadomo ze po ciąży nie ma idealnej figury... dużo trzeba włożyć wysiłku, o czym się niedługo przekonam. Nie zarabiamy ciałem i nie jestesmy modelkami, wiec jak kazda mama mozemy zostawic blizny i inne defekty jesli tego chcemy bo to nasze ciało i nasza decyzja.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    a to nie jest tak, ze nie powinno jej się parzyć z cytryną? :) po zaparzeniu herbaty można dodać cytrynę bez obaw ;)
    no nie powinno sie tak robic na codzien, gdyż wytwarza się cytrynian glinu ktory odklada sie w tkankach i powoduje jej uszkodzenie...a są opinie ze moze wywoływac również Alzhaimera. Najlepiej sobie przeczytać artykuł, jest prosto wytłumaczony
    http://biomist.pl/chemia/artykuly/czy-herbata-z-cytryna-jest-szkodliwa-czyli-jak-nam-robia-wode-z-mozgu/3612

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    ojej, ale wspaniała dzidzia, no ślicznie ją widać :)

feegu6l.png
  • Frozenka Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jaki piękny maluszek *_*
    Normalnie zaczynam wam zazdrościć tak "wysokich" ciąż ;)
    Dla mnie to nowość na koniec miesiąca mieć termin. Z córką Miałam na 1.04 :D a z aniolkiem na 8-10.01. A tu teraz nagle jestem przy końcu i na wszystko muszę tak długo czekać ;)
    Hehe a z pierwszego usg w 5t6d termin wychodził mi między 26.06, a 01.07 (moje urodziny) jednak lekarz powiedział, że dopiero na kolejnej wizycie będzie można określić dokładnie tp i wyszło 22.06 :)
    A o mało nie zostałam lipcówką.

Dziewczyny wy też jesteście takie zmęczone? U mnie mdłości i życie totalnie bez życia nadal na tapecie i zastanawiam się kiedy to się skończy... Z córką polepszyło mi się dopieron po 20tyg ale tu mam nadzieję będzie to szybciej :(
    Ale w sumie wszystko zniosę byle groszek był zdrowy.
    Uciekam już spać. Dobranoc wszystkim !

Kourtney lubi tę wiadomość

1.5 roku starań <3
    PWmwp1.png
    8Vkhp1.png
    23.05.12 [*] nasz Aniołek
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ