X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JennyXS wrote:
    Też mam genetyczne na 10.12 :) na która?

Ja mam na 14:20 , a Ty ? :)

Co do przytulanek, ja mam obiekcje ale i brak chęci... Może ze 3- 4 razy było odkąd wiemy o ciąży, biedaczek ;) Ale myślę , że w drugim trymestrze będzie lepiej ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt. Juz chcialam sie chwalic ze minely mi mdlosci (mialam cale 3 dni spokoju), ale niestety dzisiaj sie nasilily i dodatkowo mi slabo. Co do seksu to na poczatku ciazy mialam mocna ochote i wszystko bylo normalnie, ale odkad mialam to plamienie zaczelam sie stresowac i od tego czasu post. Dodatkowo mamy juz dziecko wiec pozostaja nam tylko pozne wieczory jak maluch spi, a wtedy po prostu nie mam kompletnie sil, wiec nawet o tym nie mysle. Widze, ze maz troche teskni za przytulankami ale upewnia mnie ze mam sie nie martwic. W poprzedniej ciazy pamietam ze w pierwszym trymestrze nie mielismy problemow, ale od drugiego libido mi spadlo prawie calkowicie i przytulanki mielismy sporadycznie. Mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście może forum lipcówek 2016? Ja się natknęłam przez przypadek :)
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804.html

Tam to mają rygor :D a my takie rozbestwione hehe :D

Marietta, Karolina_karolina lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja widziałam właśnie, masakra, do tego dwa wątki mają założone, coś się chyba dogadać nie mogą. Cieszę się że nie jestem lipcówką bo jakiś dziwny klimat się tam zrobił dziewczynom

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas na lipcowkach mamy dwa wątki i nikt nie wie dlaczego. Dziewczyna (tam gdzie jest rygor)założyła drugi wątek bo stwierdzila ze nikt jej nie zabroni. Bez w sumie szczególnej przyczyny. Ale teraz to może i dobrze. U nas na forum jest bardzo fajnie a na tym nowym jak ktoś lubi się podporządkowywac reguła to się odnajdzie ;).

hchygox1kst10j9v.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja miałam na myśli właśnie ten wątek z "rygorem" hehe, nie bardzo rozumiem listy obecności bo z tego co powszechnie wiadomo na forum ma dostęp każdy a tam jakieś dziwne meldowanie się kto jest a kogo nie ma, normalnie świeci gościnnością jak ktoś pierwszy raz zajrzy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 06:56

kamenkaa, Karolina_karolina, DeLaCruz lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu :-) wg belly wczoraj minął okres największego zagrożenia utraty ciąży :-)
    Mam do Was pytanie, co sądzicie na temat zakupu wózka już teraz? Zastanawiam się czy nie za szybko, wózek jest w stanie idealnym, ma gwarancję do końca przyszłego roku a kusi mnie cena bo mam okazję kupić za 50% ceny sklepowej. W sumie wózki oglądam już od jakiegoś czasu, dwa mi sprzątnięto sprzed nosa, mąż mówi, że mam jechać po niego i kupić a ja się zastanawiam ;-) no i doradźcie Kochane! Mój dylemat dotyczy tego czy warto już czy nie jest za wcześnie na zakup wózka ;-)

Zołzi, Magda34, kamenkaa lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym kupila. Jakos nie przejmuje sie przesadami etc, a taka okazja moze uciec. Ja tez ogladam juz wozki i czekam na okazje na moj wymarzony, jak tylko sie jakas pojawi nie bede sie zastanawiala.

miluszka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mysle jeszcze o wyprawce.zaczne po swietach.
    My seks tez mamy zabroniony w calym pierwszym trymestrze.
    Joanna ja mam astme, biore sterydy doustnie (encorton) i pulmicort wziewnie. Astma niestety lubi sie w ciazy nasilic ale mozna ja kontrolowac wlasnie m.in pulmicortem.

Joana33 lubi tę wiadomość

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja bym kupila. Jakos nie przejmuje sie przesadami etc, a taka okazja moze uciec. Ja tez ogladam juz wozki i czekam na okazje na moj wymarzony, jak tylko sie jakas pojawi nie bede sie zastanawiala.
    Jadę o 11 po wózek :-) masz rację, nie ma się zastanawiać ;-) mam nadzieję, że wrócę razem z nim do domu :-)

Kawokado lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Jadę o 11 po wózek :-) masz rację, nie ma się zastanawiać ;-) mam nadzieję, że wrócę razem z nim do domu :-)

Skoro nawet mąż Cię zachęca, to nie ma co się zastanawiać :)

Ja na tydzień przed spodziewaną datą miesiączki już czułam się na tyle nieswojo, że odeszła mi ochota na seks. Lekarz nie musiał nam niczego zabraniać, po naszych przejściach i krwiaku wolimy się wstrzymać do drugiego trymestru. Rozum musi wziąć górę nad temperamentem, choć i mi się zdarzyło już, że orgazm mnie obudził :P

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka nie masz co się zastanawiać, jedź i bierz :)

Ja wczoraj kupiłam pierwsze cuda dla maleństwa <3
    Nie mogłam się powstrzymać ...

9fd5c6a09e83e326med.jpg

47b26b6e49ff6024med.jpg

Gratuluje również wczorajszych wizyt :) Wasze maluszki są przeeeecudowne <3

Madzik84, Magda34, Joana33, Paula222, kamenkaa, Kawokado, miluszka, xpaulinax lubią tę wiadomość

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    A tak z innej beczki, Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu :-) wg belly wczoraj minął okres największego zagrożenia utraty ciąży :-)
    Mam do Was pytanie, co sądzicie na temat zakupu wózka już teraz? Zastanawiam się czy nie za szybko, wózek jest w stanie idealnym, ma gwarancję do końca przyszłego roku a kusi mnie cena bo mam okazję kupić za 50% ceny sklepowej. W sumie wózki oglądam już od jakiegoś czasu, dwa mi sprzątnięto sprzed nosa, mąż mówi, że mam jechać po niego i kupić a ja się zastanawiam ;-) no i doradźcie Kochane! Mój dylemat dotyczy tego czy warto już czy nie jest za wcześnie na zakup wózka ;-)
    Nie zastanawiaj się tylko kup. Super okazja minus 50%:-)
    Dziewczyny czym się kierujecie przy wyborze wózka?ja jeszcze nie interesowałam się tym tematem a to mój pierwszy wózek :-) który bardziej polecacie?

miluszka lubi tę wiadomość

zud33e3kf02ij2v9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi- nie macie obaw w trakcie seksu? Ja się tak martwię, żeby może wolniej, delikatniej :P

Skoro nie ma przeciwwskazań to czemu nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sądzicie o rzęsach? Robiła któraś metodą 1:1 ?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się witam w 12 tygodniu :D jeszcze leżę w łóżku i nie mam sił wstać :) a muszę bo piesek już pewnie z głodu umiera :)

Ja zacznę zakupy po nowym roku albo po świętach bo będą wyprzedaże ale teraz za to rozglądam się za rzeczami do domu bo mieszkamy dwa lata a jeszcze nie jest do końca udekorowany :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Nie zastanawiaj się tylko kup. Super okazja minus 50%:-)
    Dziewczyny czym się kierujecie przy wyborze wózka?ja jeszcze nie interesowałam się tym tematem a to mój pierwszy wózek :-) który bardziej polecacie?

Ja wybieram Stokke xplory

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jak jest okazja to kup ten wózek. Mówiac szczerze to nie mam jeszcze jakiegoś konkretnego modelu. Napewno jesli chodzino kolor to nie czarny ani jakis ciemny, bo te nasze maluszki będą w lato :)

jakka, miluszka lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Madzik84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:

Ja też będę kupować pierwszy i mam mega zagwozdkę. Mam bardzo mało miejsca, więc raczej to musi być wózek 2w1. Jakoś nie przemawiają do mnie "typowe" wózki, marzy mi się jogger, ale one na co dzień są mniej praktyczne (zwrotność i długość), a i tak do 6 m-ca życia dziecka nie będę biegać z wózkiem. Choruję na X-landera X-run, ale musiałabym go pomacać na żywo, czy się sprawdzi ;) Nie wiem czemu, ale dużą wagę przykładam do kół, żeby były pompowane, a nie piankowe ;)

jakka, Kawokado, miluszka lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    Dziewczyny a co sądzicie o rzęsach? Robiła któraś metodą 1:1 ?

Ja robiłam do niedawna, ale zrezygnowałam ;) Ładny efekt, ale nie chce mi się co 3 tygodnie szukać ,,wolnych'' 2 godzin na leżenie przy rzęsach ;)

AnnieLove śliczne zakupy <3

Co do wózka, ja mam po synku Camarelo Sevilla ;) Gondola super, spacerówka była dla niego nie wygodna. Dość lekki, dobrze się prowadzi, no i cena przystępna.

Madzik84 tak ! Koła pompowane zdecydowanie, mój świetnie prowadził się zimą po śniegach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 10:10

jakka, Madzik84, DeLaCruz lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ