Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
JennyXS wrote:Też mam genetyczne na 10.12
na która?
Ja mam na 14:20 , a Ty ?
Co do przytulanek, ja mam obiekcje ale i brak chęci... Może ze 3- 4 razy było odkąd wiemy o ciąży, biedaczekAle myślę , że w drugim trymestrze będzie lepiej
-
Gratuluje udanych wizyt. Juz chcialam sie chwalic ze minely mi mdlosci (mialam cale 3 dni spokoju), ale niestety dzisiaj sie nasilily i dodatkowo mi slabo. Co do seksu to na poczatku ciazy mialam mocna ochote i wszystko bylo normalnie, ale odkad mialam to plamienie zaczelam sie stresowac i od tego czasu post. Dodatkowo mamy juz dziecko wiec pozostaja nam tylko pozne wieczory jak maluch spi, a wtedy po prostu nie mam kompletnie sil, wiec nawet o tym nie mysle. Widze, ze maz troche teskni za przytulankami ale upewnia mnie ze mam sie nie martwic. W poprzedniej ciazy pamietam ze w pierwszym trymestrze nie mielismy problemow, ale od drugiego libido mi spadlo prawie calkowicie i przytulanki mielismy sporadycznie. Mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej.
-
Widziałyście może forum lipcówek 2016? Ja się natknęłam przez przypadek
https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/lipcowe-mamusie-2016,8804.html
Tam to mają rygora my takie rozbestwione hehe
Marietta, Karolina_karolina lubią tę wiadomość
-
No u nas na lipcowkach mamy dwa wątki i nikt nie wie dlaczego. Dziewczyna (tam gdzie jest rygor)założyła drugi wątek bo stwierdzila ze nikt jej nie zabroni. Bez w sumie szczególnej przyczyny. Ale teraz to może i dobrze. U nas na forum jest bardzo fajnie a na tym nowym jak ktoś lubi się podporządkowywac reguła to się odnajdzie
.
-
Karolina ja miałam na myśli właśnie ten wątek z "rygorem" hehe, nie bardzo rozumiem listy obecności bo z tego co powszechnie wiadomo na forum ma dostęp każdy a tam jakieś dziwne meldowanie się kto jest a kogo nie ma, normalnie świeci gościnnością jak ktoś pierwszy raz zajrzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 06:56
kamenkaa, Karolina_karolina, DeLaCruz lubią tę wiadomość
-
A tak z innej beczki, Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu
wg belly wczoraj minął okres największego zagrożenia utraty ciąży
Mam do Was pytanie, co sądzicie na temat zakupu wózka już teraz? Zastanawiam się czy nie za szybko, wózek jest w stanie idealnym, ma gwarancję do końca przyszłego roku a kusi mnie cena bo mam okazję kupić za 50% ceny sklepowej. W sumie wózki oglądam już od jakiegoś czasu, dwa mi sprzątnięto sprzed nosa, mąż mówi, że mam jechać po niego i kupić a ja się zastanawiamno i doradźcie Kochane! Mój dylemat dotyczy tego czy warto już czy nie jest za wcześnie na zakup wózka
Zołzi, Magda34, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Ja nie mysle jeszcze o wyprawce.zaczne po swietach.
My seks tez mamy zabroniony w calym pierwszym trymestrze.
Joanna ja mam astme, biore sterydy doustnie (encorton) i pulmicort wziewnie. Astma niestety lubi sie w ciazy nasilic ale mozna ja kontrolowac wlasnie m.in pulmicortem.Joana33 lubi tę wiadomość
Aniołek 02.02.2015 [*]
-
dais wrote:Ja bym kupila. Jakos nie przejmuje sie przesadami etc, a taka okazja moze uciec. Ja tez ogladam juz wozki i czekam na okazje na moj wymarzony, jak tylko sie jakas pojawi nie bede sie zastanawiala.
masz rację, nie ma się zastanawiać
mam nadzieję, że wrócę razem z nim do domu
Kawokado lubi tę wiadomość
-
miluszka wrote:Jadę o 11 po wózek
masz rację, nie ma się zastanawiać
mam nadzieję, że wrócę razem z nim do domu
Skoro nawet mąż Cię zachęca, to nie ma co się zastanawiać
Ja na tydzień przed spodziewaną datą miesiączki już czułam się na tyle nieswojo, że odeszła mi ochota na seks. Lekarz nie musiał nam niczego zabraniać, po naszych przejściach i krwiaku wolimy się wstrzymać do drugiego trymestru. Rozum musi wziąć górę nad temperamentem, choć i mi się zdarzyło już, że orgazm mnie obudził[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
nick nieaktualnymiluszka nie masz co się zastanawiać, jedź i bierz
Ja wczoraj kupiłam pierwsze cuda dla maleństwa
Nie mogłam się powstrzymać ...
Gratuluje również wczorajszych wizytWasze maluszki są przeeeecudowne
Madzik84, Magda34, Joana33, Paula222, kamenkaa, Kawokado, miluszka, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
miluszka wrote:A tak z innej beczki, Dziewczyny, witam się w 12 tygodniu
wg belly wczoraj minął okres największego zagrożenia utraty ciąży
Mam do Was pytanie, co sądzicie na temat zakupu wózka już teraz? Zastanawiam się czy nie za szybko, wózek jest w stanie idealnym, ma gwarancję do końca przyszłego roku a kusi mnie cena bo mam okazję kupić za 50% ceny sklepowej. W sumie wózki oglądam już od jakiegoś czasu, dwa mi sprzątnięto sprzed nosa, mąż mówi, że mam jechać po niego i kupić a ja się zastanawiamno i doradźcie Kochane! Mój dylemat dotyczy tego czy warto już czy nie jest za wcześnie na zakup wózka
Dziewczyny czym się kierujecie przy wyborze wózka?ja jeszcze nie interesowałam się tym tematem a to mój pierwszy wózekktóry bardziej polecacie?
miluszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Też się witam w 12 tygodniu
jeszcze leżę w łóżku i nie mam sił wstać
a muszę bo piesek już pewnie z głodu umiera
Ja zacznę zakupy po nowym roku albo po świętach bo będą wyprzedaże ale teraz za to rozglądam się za rzeczami do domu bo mieszkamy dwa lata a jeszcze nie jest do końca udekorowany -
nick nieaktualny
-
jakka wrote:Dziewczyny czym się kierujecie przy wyborze wózka?ja jeszcze nie interesowałam się tym tematem a to mój pierwszy wózek
który bardziej polecacie?
Ja też będę kupować pierwszy i mam mega zagwozdkę. Mam bardzo mało miejsca, więc raczej to musi być wózek 2w1. Jakoś nie przemawiają do mnie "typowe" wózki, marzy mi się jogger, ale one na co dzień są mniej praktyczne (zwrotność i długość), a i tak do 6 m-ca życia dziecka nie będę biegać z wózkiem. Choruję na X-landera X-run, ale musiałabym go pomacać na żywo, czy się sprawdziNie wiem czemu, ale dużą wagę przykładam do kół, żeby były pompowane, a nie piankowe
jakka, Kawokado, miluszka lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
AnnieLov wrote:Dziewczyny a co sądzicie o rzęsach? Robiła któraś metodą 1:1 ?
Ja robiłam do niedawna, ale zrezygnowałamŁadny efekt, ale nie chce mi się co 3 tygodnie szukać ,,wolnych'' 2 godzin na leżenie przy rzęsach
AnnieLove śliczne zakupy
Co do wózka, ja mam po synku Camarelo SevillaGondola super, spacerówka była dla niego nie wygodna. Dość lekki, dobrze się prowadzi, no i cena przystępna.
Madzik84 tak ! Koła pompowane zdecydowanie, mój świetnie prowadził się zimą po śniegachWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2015, 10:10
jakka, Madzik84, DeLaCruz lubią tę wiadomość