X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nas już dużo :)
    oby tak dalej! |:)

krysiak lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Clara bardzo nam miło :) i oczywiście gratulujemy :)

Na kiedy masz termin?
    Kalendarz wylicza na 17.06. Ale wiesz od ostatniej miesiączki.
    Ja dokładnie wiem kiedy miałam owulację i plamienie implantacyjne tj. 24.09 więc termin pewnie będzie różnił się.

Poza tym będę miała 3 cc - więc i termin o 2-3 tygodnie wcześniej.

flawless lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki.. dziś wracając z pracy koleżanka powiedziała mi, że pokoju "księgowości" zastanawiają się czy jestem w ciąży bo przytyłam :P
    to fakt, troszkę mnie wydeło ale żeby to było aż tak widać???? :P
    chciałam mój stan jak najdłużej trzymać w tajemnicy, bo pracuje w banku a tu się robi "plany sprzedażowe" a nie ciążowe :P
    niestety, mój pracodawca jest bardzo porywczy i musi dowiedzieć się dopiero po 12 tyg. chyba, że wcześniej pójdę na zwolnienie lekarskie.

a jak tam w waszych pracach??

Clara lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od dwóch miesięcy kwas foliowy w dawce 15mg rano i 15mg wieczorem. Pewnie spytacie czemu taka duża dawka: moja córka urodziła się z wielowadziem tj. rozszczep wargi i podniebienia, dziecko niewidome.

Synek jest zdrowym dzieckiem.
    Obecnie jestem również na dupka rano i wieczorem.
    Badałam progesteron w 21dc. Miałam 26.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    a tak z innej beczki.. dziś wracając z pracy koleżanka powiedziała mi, że pokoju "księgowości" zastanawiają się czy jestem w ciąży bo przytyłam :P
    to fakt, troszkę mnie wydeło ale żeby to było aż tak widać???? :P
    chciałam mój stan jak najdłużej trzymać w tajemnicy, bo pracuje w banku a tu się robi "plany sprzedażowe" a nie ciążowe :P
    niestety, mój pracodawca jest bardzo porywczy i musi dowiedzieć się dopiero po 12 tyg. chyba, że wcześniej pójdę na zwolnienie lekarskie.

a jak tam w waszych pracach??

ja niestety nie odpowiem jak w pracy - bo nie pracuję:-)
    ale napisze: żera jak świnia. Serio. Nigdy tyle nie jadłam i tak często.
    Aha, i pochłaniam sok porzeczkowy:-)

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuję tylko kwas foliowy, witaminy zacznę brać dopiero w II trymestrze

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Maczka witamy. Napisz nam cos wiecej. To twoja pierwsza ciaza? Skad jestes?

Hej. :) Mieszkam w Irlandii. to moja 3 ciąża . Mam juz dwie coreczki. 8 i 6 lat ;) ostatnio zdecydowalismy z mezem ze taka mala iskierka byla by super ;) szczegolnie ze ja mam juz 32 lata wiec pozniej to chyba juz bym sie nie zdecydowala. mysl o dziecku jest ze mna juz okolo roku ale zawsze myslalam ze mam juz dwie ze duza roznica itd itd Dziewczynki nie moga sie doczekac ;) Narazie tylko z nimi teoretycznie rozmawialismy co o tym sadza zeby zobaczyc co one w ogole o tym mysla bo jednak roznica byla by duza miedzy nimi ;) Dziewczynki sa bardzo blisko ze soba wszystko robia razem - wiadomo kloca sie tez codziennie ;) ;) Jeszcze nie wiedza o fasolce - chcielibysmy zabrac je na usg i pokazac im fasolke i bijace serduszko ;) Starsza corka pyta codziennie kiedy juz bedzie ta dzidzia w brzuszku i ze ona by chciala braciszka bo siostre juz ma ;) nie moge doczekac sie az sie dowiedza ;) ;) Staralismy sie 2 cykle. jeden cykl na luzaka drugi juz w testami owulacyjnymi - test okazal sie strzalem w 10 ;)
    Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny - oby te ciąże były nudne i abysmy w czerwcu mogly pochwalic sie swoimi maluszkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:46

Helen, krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 też pracuję w banku :D Brzuch mam płaski, samopoczucie ok więc u mnie nikt się nie skapnie, moja gin zawsze zwolnienia wypisuje po pierwszej wizycie, więc po 12 października czeka mnie rozmowa :) Dyrektor to spoko babka, raczej się ucieszy, ona zawsze się cieszy z takich rzeczy, w pierwszej ciąży jak dowiedzieli się o płci to dostałam ciuszki, zabawki, książeczki a nawet leżaczek bujaczek, umówiliśmy się też że od razu jak mała będzie na tyle grzeczna że będę mogła ją zostawić z moją mamą to wrócę do pracy i wróciłam... szkoda że nie na długo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Ja przyjmuję tylko kwas foliowy, witaminy zacznę brać dopiero w II trymestrze

ja również witaminy włączę dopiero w II trymestrze.

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    madziak2202 też pracuję w banku :D Brzuch mam płaski, samopoczucie ok więc u mnie nikt się nie skapnie, moja gin zawsze zwolnienia wypisuje po pierwszej wizycie, więc po 12 października czeka mnie rozmowa :) Dyrektor to spoko babka, raczej się ucieszy, ona zawsze się cieszy z takich rzeczy, w pierwszej ciąży jak dowiedzieli się o płci to dostałam ciuszki, zabawki, książeczki a nawet leżaczek bujaczek, umówiliśmy się też że od razu jak mała będzie na tyle grzeczna że będę mogła ją zostawić z moją mamą to wrócę do pracy i wróciłam... szkoda że nie na długo :D

zazdroszczę takiej miłej atmosfery :)
    moja dyrektorka chyba padnie na zawał jak się dowie. ciągle narzeka na brak pracowników, a tu jeszcze "jakaś ciąża". często słyszę od niej słowa "madzia masz jeszcze czas". - jest niewyrozumiała i na pewno będzie panikować.

flawless czyli mam rozumieć, że wybiersz się na zwolnienie już w połowie miesiąca?
    hm...może i ja tak powinnam zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:11

dqpri09kir2ck4nc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za troskę. U mnie ok na razie. Plemienia raz są raz nie ma więc bez paniki Ale magnez na wszelki wypadek biorę ;)

Nelcia ahaha znowu razem będziemy to przechodzić ;) być może jeszcze Quatriona do nas dołączy bo wstawila dziś na chwilę foto testu ale szybko usunęła ;)

Kawokado, Quatriona lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) witam nowe ciężarówki :-) co do mówienia komukolwiek to tym razem do 12 tygodnia nic nikomu nie mowie, ani siostrom ani rodzicom,nikim, chyba że strachu. Za to w pracy już kierownicze powiedziałam. W przyszły czwartek idę do lekarza a ze względu na mów poronienie różnie może ze mną być :-)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam i zastanawiam sie kiedy to zrobić. Myśle, ze poczekam do następnej wizyty u lekarza i może wtedy zdecyduje sie to zrobić. Czytałam w intranecie ze najlepiej jak najszybciej, bo pracodawca jest wtedy zobowiązany do zachowania odpowiednich warunków pracy ciężarnej pracownicy. Pracuje w biurze ale może ominą mnie wtedy nadgodziny i jakieś extra akcje....

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzięki dziewczyny za troskę. U mnie ok na razie. Plemienia raz są raz nie ma więc bez paniki Ale magnez na wszelki wypadek biorę ;)

Nelcia ahaha znowu razem będziemy to przechodzić ;) być może jeszcze Quatriona do nas dołączy bo wstawila dziś na chwilę foto testu ale szybko usunęła ;)
    No tak a ja sama :P się dobrze ustawiłyście buuuuu :P

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Ja biorę od dwóch miesięcy kwas foliowy w dawce 15mg rano i 15mg wieczorem. Pewnie spytacie czemu taka duża dawka: moja córka urodziła się z wielowadziem tj. rozszczep wargi i podniebienia, dziecko niewidome.

Synek jest zdrowym dzieckiem.
    Obecnie jestem również na dupka rano i wieczorem.
    Badałam progesteron w 21dc. Miałam 26.
    ojejciu biedactwo malutkie, to się bierze od niedoboru kwasu?
    jest już po operacji dzieciątko?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek ja też tak podchodzę do tematu, u mnie wie kolezanka bliska, chodź dzisiaj po jej akcji, to nie wiem...:/ i wie siostra tylko, bo byłam na jej urodzinach i nie chciałam aby mi butelkę podstawiała co chwilę :P.
    Reszta w tajemnicy. Muszą poczekać min.do mikołajek, planujemy do świąt z męzem poczekać do informowania, ale zobaczymy ;).Póki co ważne jest aby wszystko było dobrze i potwierdzić na wizycie.
    Ogólnie mam smutny dzień, koleżanka, która wie o ciązy wyżyła się na mnie ...ech :/ i mi strasznie smutno.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. pojadłam sobie u siostry i troszkę mi przybyło, ale brakowało mi tego, bo ciągle tylko zdrowe warzywka. Ale znowu wróciłam do racjonalnego odzywiania i już nie pakuje jak do wora :P...bo brzuszek to nie na 2miesiąc zaczął wyglądać :P
    Nie byłam już z 2tygodnie na ćwiczeniach i zastanawiam się co robic, chyba po wizycie wrócę na siłkę i będę ostrożnie ćwiczyć, bo wszystko wisi :(.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ojejciu biedactwo malutkie, to się bierze od niedoboru kwasu?
    jest już po operacji dzieciątko?

To dzieciątko ma już 12 lat:-)
    Jeśli chodzi o wady, nie wiemy co je spowodowało. Aczkolwiek podejrzenia padły na powikłania pogrypowe.
    W każdym razie córka wyprowadzona na tyle ile można było.

Helen lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No tak a ja sama :P się dobrze ustawiłyście buuuuu :P
    A bo wybiegłaś przed szereg :P

Kourtney, sprawdź czy Bio-oil nie jest przypadkiem od 4ego miesiąca bo tak coś mi się kojarzy...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A bo wybiegłaś przed szereg :P

Kourtney, sprawdź czy Bio-oil nie jest przypadkiem od 4ego miesiąca bo tak coś mi się kojarzy...
    Albo Wy się obijałyście :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ