X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nas już dużo :)
    oby tak dalej! |:)

krysiak lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Clara bardzo nam miło :) i oczywiście gratulujemy :)

Na kiedy masz termin?
    Kalendarz wylicza na 17.06. Ale wiesz od ostatniej miesiączki.
    Ja dokładnie wiem kiedy miałam owulację i plamienie implantacyjne tj. 24.09 więc termin pewnie będzie różnił się.

Poza tym będę miała 3 cc - więc i termin o 2-3 tygodnie wcześniej.

flawless lubi tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki.. dziś wracając z pracy koleżanka powiedziała mi, że pokoju "księgowości" zastanawiają się czy jestem w ciąży bo przytyłam :P
    to fakt, troszkę mnie wydeło ale żeby to było aż tak widać???? :P
    chciałam mój stan jak najdłużej trzymać w tajemnicy, bo pracuje w banku a tu się robi "plany sprzedażowe" a nie ciążowe :P
    niestety, mój pracodawca jest bardzo porywczy i musi dowiedzieć się dopiero po 12 tyg. chyba, że wcześniej pójdę na zwolnienie lekarskie.

a jak tam w waszych pracach??

Clara lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę od dwóch miesięcy kwas foliowy w dawce 15mg rano i 15mg wieczorem. Pewnie spytacie czemu taka duża dawka: moja córka urodziła się z wielowadziem tj. rozszczep wargi i podniebienia, dziecko niewidome.

Synek jest zdrowym dzieckiem.
    Obecnie jestem również na dupka rano i wieczorem.
    Badałam progesteron w 21dc. Miałam 26.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    a tak z innej beczki.. dziś wracając z pracy koleżanka powiedziała mi, że pokoju "księgowości" zastanawiają się czy jestem w ciąży bo przytyłam :P
    to fakt, troszkę mnie wydeło ale żeby to było aż tak widać???? :P
    chciałam mój stan jak najdłużej trzymać w tajemnicy, bo pracuje w banku a tu się robi "plany sprzedażowe" a nie ciążowe :P
    niestety, mój pracodawca jest bardzo porywczy i musi dowiedzieć się dopiero po 12 tyg. chyba, że wcześniej pójdę na zwolnienie lekarskie.

a jak tam w waszych pracach??

ja niestety nie odpowiem jak w pracy - bo nie pracuję:-)
    ale napisze: żera jak świnia. Serio. Nigdy tyle nie jadłam i tak często.
    Aha, i pochłaniam sok porzeczkowy:-)

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuję tylko kwas foliowy, witaminy zacznę brać dopiero w II trymestrze

• maczka32 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Maczka witamy. Napisz nam cos wiecej. To twoja pierwsza ciaza? Skad jestes?

Hej. :) Mieszkam w Irlandii. to moja 3 ciąża . Mam juz dwie coreczki. 8 i 6 lat ;) ostatnio zdecydowalismy z mezem ze taka mala iskierka byla by super ;) szczegolnie ze ja mam juz 32 lata wiec pozniej to chyba juz bym sie nie zdecydowala. mysl o dziecku jest ze mna juz okolo roku ale zawsze myslalam ze mam juz dwie ze duza roznica itd itd Dziewczynki nie moga sie doczekac ;) Narazie tylko z nimi teoretycznie rozmawialismy co o tym sadza zeby zobaczyc co one w ogole o tym mysla bo jednak roznica byla by duza miedzy nimi ;) Dziewczynki sa bardzo blisko ze soba wszystko robia razem - wiadomo kloca sie tez codziennie ;) ;) Jeszcze nie wiedza o fasolce - chcielibysmy zabrac je na usg i pokazac im fasolke i bijace serduszko ;) Starsza corka pyta codziennie kiedy juz bedzie ta dzidzia w brzuszku i ze ona by chciala braciszka bo siostre juz ma ;) nie moge doczekac sie az sie dowiedza ;) ;) Staralismy sie 2 cykle. jeden cykl na luzaka drugi juz w testami owulacyjnymi - test okazal sie strzalem w 10 ;)
    Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny - oby te ciąże były nudne i abysmy w czerwcu mogly pochwalic sie swoimi maluszkami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:46

Helen, krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość

1ed43c20c0ac72a613f930d07ca73df9.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 też pracuję w banku :D Brzuch mam płaski, samopoczucie ok więc u mnie nikt się nie skapnie, moja gin zawsze zwolnienia wypisuje po pierwszej wizycie, więc po 12 października czeka mnie rozmowa :) Dyrektor to spoko babka, raczej się ucieszy, ona zawsze się cieszy z takich rzeczy, w pierwszej ciąży jak dowiedzieli się o płci to dostałam ciuszki, zabawki, książeczki a nawet leżaczek bujaczek, umówiliśmy się też że od razu jak mała będzie na tyle grzeczna że będę mogła ją zostawić z moją mamą to wrócę do pracy i wróciłam... szkoda że nie na długo :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    Ja przyjmuję tylko kwas foliowy, witaminy zacznę brać dopiero w II trymestrze

ja również witaminy włączę dopiero w II trymestrze.

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flawless wrote:
    madziak2202 też pracuję w banku :D Brzuch mam płaski, samopoczucie ok więc u mnie nikt się nie skapnie, moja gin zawsze zwolnienia wypisuje po pierwszej wizycie, więc po 12 października czeka mnie rozmowa :) Dyrektor to spoko babka, raczej się ucieszy, ona zawsze się cieszy z takich rzeczy, w pierwszej ciąży jak dowiedzieli się o płci to dostałam ciuszki, zabawki, książeczki a nawet leżaczek bujaczek, umówiliśmy się też że od razu jak mała będzie na tyle grzeczna że będę mogła ją zostawić z moją mamą to wrócę do pracy i wróciłam... szkoda że nie na długo :D

zazdroszczę takiej miłej atmosfery :)
    moja dyrektorka chyba padnie na zawał jak się dowie. ciągle narzeka na brak pracowników, a tu jeszcze "jakaś ciąża". często słyszę od niej słowa "madzia masz jeszcze czas". - jest niewyrozumiała i na pewno będzie panikować.

flawless czyli mam rozumieć, że wybiersz się na zwolnienie już w połowie miesiąca?
    hm...może i ja tak powinnam zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:11

dqpri09kir2ck4nc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za troskę. U mnie ok na razie. Plemienia raz są raz nie ma więc bez paniki Ale magnez na wszelki wypadek biorę ;)

Nelcia ahaha znowu razem będziemy to przechodzić ;) być może jeszcze Quatriona do nas dołączy bo wstawila dziś na chwilę foto testu ale szybko usunęła ;)

Kawokado, Quatriona lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) witam nowe ciężarówki :-) co do mówienia komukolwiek to tym razem do 12 tygodnia nic nikomu nie mowie, ani siostrom ani rodzicom,nikim, chyba że strachu. Za to w pracy już kierownicze powiedziałam. W przyszły czwartek idę do lekarza a ze względu na mów poronienie różnie może ze mną być :-)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy jeszcze nie powiedziałam i zastanawiam sie kiedy to zrobić. Myśle, ze poczekam do następnej wizyty u lekarza i może wtedy zdecyduje sie to zrobić. Czytałam w intranecie ze najlepiej jak najszybciej, bo pracodawca jest wtedy zobowiązany do zachowania odpowiednich warunków pracy ciężarnej pracownicy. Pracuje w biurze ale może ominą mnie wtedy nadgodziny i jakieś extra akcje....

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzięki dziewczyny za troskę. U mnie ok na razie. Plemienia raz są raz nie ma więc bez paniki Ale magnez na wszelki wypadek biorę ;)

Nelcia ahaha znowu razem będziemy to przechodzić ;) być może jeszcze Quatriona do nas dołączy bo wstawila dziś na chwilę foto testu ale szybko usunęła ;)
    No tak a ja sama :P się dobrze ustawiłyście buuuuu :P

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Ja biorę od dwóch miesięcy kwas foliowy w dawce 15mg rano i 15mg wieczorem. Pewnie spytacie czemu taka duża dawka: moja córka urodziła się z wielowadziem tj. rozszczep wargi i podniebienia, dziecko niewidome.

Synek jest zdrowym dzieckiem.
    Obecnie jestem również na dupka rano i wieczorem.
    Badałam progesteron w 21dc. Miałam 26.
    ojejciu biedactwo malutkie, to się bierze od niedoboru kwasu?
    jest już po operacji dzieciątko?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek ja też tak podchodzę do tematu, u mnie wie kolezanka bliska, chodź dzisiaj po jej akcji, to nie wiem...:/ i wie siostra tylko, bo byłam na jej urodzinach i nie chciałam aby mi butelkę podstawiała co chwilę :P.
    Reszta w tajemnicy. Muszą poczekać min.do mikołajek, planujemy do świąt z męzem poczekać do informowania, ale zobaczymy ;).Póki co ważne jest aby wszystko było dobrze i potwierdzić na wizycie.
    Ogólnie mam smutny dzień, koleżanka, która wie o ciązy wyżyła się na mnie ...ech :/ i mi strasznie smutno.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. pojadłam sobie u siostry i troszkę mi przybyło, ale brakowało mi tego, bo ciągle tylko zdrowe warzywka. Ale znowu wróciłam do racjonalnego odzywiania i już nie pakuje jak do wora :P...bo brzuszek to nie na 2miesiąc zaczął wyglądać :P
    Nie byłam już z 2tygodnie na ćwiczeniach i zastanawiam się co robic, chyba po wizycie wrócę na siłkę i będę ostrożnie ćwiczyć, bo wszystko wisi :(.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    ojejciu biedactwo malutkie, to się bierze od niedoboru kwasu?
    jest już po operacji dzieciątko?

To dzieciątko ma już 12 lat:-)
    Jeśli chodzi o wady, nie wiemy co je spowodowało. Aczkolwiek podejrzenia padły na powikłania pogrypowe.
    W każdym razie córka wyprowadzona na tyle ile można było.

Helen lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    No tak a ja sama :P się dobrze ustawiłyście buuuuu :P
    A bo wybiegłaś przed szereg :P

Kourtney, sprawdź czy Bio-oil nie jest przypadkiem od 4ego miesiąca bo tak coś mi się kojarzy...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A bo wybiegłaś przed szereg :P

Kourtney, sprawdź czy Bio-oil nie jest przypadkiem od 4ego miesiąca bo tak coś mi się kojarzy...
    Albo Wy się obijałyście :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ