Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyflawless wrote:Clara bardzo nam miło i oczywiście gratulujemy
Na kiedy masz termin?
Ja dokładnie wiem kiedy miałam owulację i plamienie implantacyjne tj. 24.09 więc termin pewnie będzie różnił się.
Poza tym będę miała 3 cc - więc i termin o 2-3 tygodnie wcześniej.flawless lubi tę wiadomość
-
a tak z innej beczki.. dziś wracając z pracy koleżanka powiedziała mi, że pokoju "księgowości" zastanawiają się czy jestem w ciąży bo przytyłam
to fakt, troszkę mnie wydeło ale żeby to było aż tak widać????
chciałam mój stan jak najdłużej trzymać w tajemnicy, bo pracuje w banku a tu się robi "plany sprzedażowe" a nie ciążowe
niestety, mój pracodawca jest bardzo porywczy i musi dowiedzieć się dopiero po 12 tyg. chyba, że wcześniej pójdę na zwolnienie lekarskie.
a jak tam w waszych pracach??Clara lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa biorę od dwóch miesięcy kwas foliowy w dawce 15mg rano i 15mg wieczorem. Pewnie spytacie czemu taka duża dawka: moja córka urodziła się z wielowadziem tj. rozszczep wargi i podniebienia, dziecko niewidome.
Synek jest zdrowym dzieckiem.
Obecnie jestem również na dupka rano i wieczorem.
Badałam progesteron w 21dc. Miałam 26.
-
nick nieaktualnymadziak2202 wrote:a tak z innej beczki.. dziś wracając z pracy koleżanka powiedziała mi, że pokoju "księgowości" zastanawiają się czy jestem w ciąży bo przytyłam
to fakt, troszkę mnie wydeło ale żeby to było aż tak widać????
chciałam mój stan jak najdłużej trzymać w tajemnicy, bo pracuje w banku a tu się robi "plany sprzedażowe" a nie ciążowe
niestety, mój pracodawca jest bardzo porywczy i musi dowiedzieć się dopiero po 12 tyg. chyba, że wcześniej pójdę na zwolnienie lekarskie.
a jak tam w waszych pracach??
ja niestety nie odpowiem jak w pracy - bo nie pracuję
ale napisze: żera jak świnia. Serio. Nigdy tyle nie jadłam i tak często.
Aha, i pochłaniam sok porzeczkowy:-)
Kawokado lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kourtney wrote:Maczka witamy. Napisz nam cos wiecej. To twoja pierwsza ciaza? Skad jestes?
Hej. Mieszkam w Irlandii. to moja 3 ciąża . Mam juz dwie coreczki. 8 i 6 lat ostatnio zdecydowalismy z mezem ze taka mala iskierka byla by super szczegolnie ze ja mam juz 32 lata wiec pozniej to chyba juz bym sie nie zdecydowala. mysl o dziecku jest ze mna juz okolo roku ale zawsze myslalam ze mam juz dwie ze duza roznica itd itd Dziewczynki nie moga sie doczekac Narazie tylko z nimi teoretycznie rozmawialismy co o tym sadza zeby zobaczyc co one w ogole o tym mysla bo jednak roznica byla by duza miedzy nimi Dziewczynki sa bardzo blisko ze soba wszystko robia razem - wiadomo kloca sie tez codziennie Jeszcze nie wiedza o fasolce - chcielibysmy zabrac je na usg i pokazac im fasolke i bijace serduszko Starsza corka pyta codziennie kiedy juz bedzie ta dzidzia w brzuszku i ze ona by chciala braciszka bo siostre juz ma nie moge doczekac sie az sie dowiedza Staralismy sie 2 cykle. jeden cykl na luzaka drugi juz w testami owulacyjnymi - test okazal sie strzalem w 10
Trzymam kciuki za was wszystkie dziewczyny - oby te ciąże były nudne i abysmy w czerwcu mogly pochwalic sie swoimi maluszkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 17:46
Helen, krysiak, Kourtney lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziak2202 też pracuję w banku Brzuch mam płaski, samopoczucie ok więc u mnie nikt się nie skapnie, moja gin zawsze zwolnienia wypisuje po pierwszej wizycie, więc po 12 października czeka mnie rozmowa Dyrektor to spoko babka, raczej się ucieszy, ona zawsze się cieszy z takich rzeczy, w pierwszej ciąży jak dowiedzieli się o płci to dostałam ciuszki, zabawki, książeczki a nawet leżaczek bujaczek, umówiliśmy się też że od razu jak mała będzie na tyle grzeczna że będę mogła ją zostawić z moją mamą to wrócę do pracy i wróciłam... szkoda że nie na długo
-
nick nieaktualny
-
flawless wrote:madziak2202 też pracuję w banku Brzuch mam płaski, samopoczucie ok więc u mnie nikt się nie skapnie, moja gin zawsze zwolnienia wypisuje po pierwszej wizycie, więc po 12 października czeka mnie rozmowa Dyrektor to spoko babka, raczej się ucieszy, ona zawsze się cieszy z takich rzeczy, w pierwszej ciąży jak dowiedzieli się o płci to dostałam ciuszki, zabawki, książeczki a nawet leżaczek bujaczek, umówiliśmy się też że od razu jak mała będzie na tyle grzeczna że będę mogła ją zostawić z moją mamą to wrócę do pracy i wróciłam... szkoda że nie na długo
zazdroszczę takiej miłej atmosfery
moja dyrektorka chyba padnie na zawał jak się dowie. ciągle narzeka na brak pracowników, a tu jeszcze "jakaś ciąża". często słyszę od niej słowa "madzia masz jeszcze czas". - jest niewyrozumiała i na pewno będzie panikować.
flawless czyli mam rozumieć, że wybiersz się na zwolnienie już w połowie miesiąca?
hm...może i ja tak powinnam zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 18:11
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za troskę. U mnie ok na razie. Plemienia raz są raz nie ma więc bez paniki Ale magnez na wszelki wypadek biorę
Nelcia ahaha znowu razem będziemy to przechodzić być może jeszcze Quatriona do nas dołączy bo wstawila dziś na chwilę foto testu ale szybko usunęłaKawokado, Quatriona lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny witam nowe ciężarówki co do mówienia komukolwiek to tym razem do 12 tygodnia nic nikomu nie mowie, ani siostrom ani rodzicom,nikim, chyba że strachu. Za to w pracy już kierownicze powiedziałam. W przyszły czwartek idę do lekarza a ze względu na mów poronienie różnie może ze mną byćWojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualnyJa w pracy jeszcze nie powiedziałam i zastanawiam sie kiedy to zrobić. Myśle, ze poczekam do następnej wizyty u lekarza i może wtedy zdecyduje sie to zrobić. Czytałam w intranecie ze najlepiej jak najszybciej, bo pracodawca jest wtedy zobowiązany do zachowania odpowiednich warunków pracy ciężarnej pracownicy. Pracuje w biurze ale może ominą mnie wtedy nadgodziny i jakieś extra akcje....
-
stardust87 wrote:Dzięki dziewczyny za troskę. U mnie ok na razie. Plemienia raz są raz nie ma więc bez paniki Ale magnez na wszelki wypadek biorę
Nelcia ahaha znowu razem będziemy to przechodzić być może jeszcze Quatriona do nas dołączy bo wstawila dziś na chwilę foto testu ale szybko usunęłastardust87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Clara wrote:Ja biorę od dwóch miesięcy kwas foliowy w dawce 15mg rano i 15mg wieczorem. Pewnie spytacie czemu taka duża dawka: moja córka urodziła się z wielowadziem tj. rozszczep wargi i podniebienia, dziecko niewidome.
Synek jest zdrowym dzieckiem.
Obecnie jestem również na dupka rano i wieczorem.
Badałam progesteron w 21dc. Miałam 26.
jest już po operacji dzieciątko?
-
Wiaterek ja też tak podchodzę do tematu, u mnie wie kolezanka bliska, chodź dzisiaj po jej akcji, to nie wiem... i wie siostra tylko, bo byłam na jej urodzinach i nie chciałam aby mi butelkę podstawiała co chwilę .
Reszta w tajemnicy. Muszą poczekać min.do mikołajek, planujemy do świąt z męzem poczekać do informowania, ale zobaczymy .Póki co ważne jest aby wszystko było dobrze i potwierdzić na wizycie.
Ogólnie mam smutny dzień, koleżanka, która wie o ciązy wyżyła się na mnie ...ech i mi strasznie smutno.
-
ps. pojadłam sobie u siostry i troszkę mi przybyło, ale brakowało mi tego, bo ciągle tylko zdrowe warzywka. Ale znowu wróciłam do racjonalnego odzywiania i już nie pakuje jak do wora ...bo brzuszek to nie na 2miesiąc zaczął wyglądać
Nie byłam już z 2tygodnie na ćwiczeniach i zastanawiam się co robic, chyba po wizycie wrócę na siłkę i będę ostrożnie ćwiczyć, bo wszystko wisi . -
nick nieaktualnyHelen wrote:ojejciu biedactwo malutkie, to się bierze od niedoboru kwasu?
jest już po operacji dzieciątko?
To dzieciątko ma już 12 lat:-)
Jeśli chodzi o wady, nie wiemy co je spowodowało. Aczkolwiek podejrzenia padły na powikłania pogrypowe.
W każdym razie córka wyprowadzona na tyle ile można było.
Helen lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:No tak a ja sama się dobrze ustawiłyście buuuuu
Kourtney, sprawdź czy Bio-oil nie jest przypadkiem od 4ego miesiąca bo tak coś mi się kojarzy...