X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Ja oprocz balsamu na rozstepy kupilam jeszcze zel do kapieli dla kobiet w ciazy :-) No chyba nie jest dobrze ze mna :-)

a jaki balsam kupiłaś?

Helen lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj, chyba ten z babydream, chyba tak sie nazywa.... :-) Pisze, ze mozna go stosowac od pierwszego miasiaca ciazy. I kupilam jeszcze olejek z tej samej firmy. A Ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i lekarz kazal mi brac witaminy dla kobiet w ciazy. Jakos do tej pory sama na to nie wpadlam i bralam tylko kwas foliowy.

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam balsam z Palmersa, witamin też na razie żadnych nie jem, tylko kwas foliowy..

a kupiłaś już jakieś witaminy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 10:36

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moja beta z dzis 2800. Jestem w ciazy :)

krysiak, mmarzenak, Helen, Wiaterek, sedinum82, Kourtney, miluszka, stardust87, Kawokado, MerlinMo lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz polecil Femibion 1 (do 12 tygodnia ciazy), czy cos takiego :-) Kupilam wczoraj wlasnie w Rossmannie, kwas foliowy mam juz nie brac dodatkowo, bo juz jest w tych witaminach ale w mniejszej dawce

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Gratulacje!!! Widze po Twojej stopce, ze juz wiele przeszlas wiec tym bardziej gratuluje!!!!

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Lekarz polecil Femibion 1 (do 12 tygodnia ciazy), czy cos takiego :-) Kupilam wczoraj wlasnie w Rossmannie, kwas foliowy mam juz nie brac dodatkowo, bo juz jest w tych witaminach ale w mniejszej dawce

zobaczę co mi w piątek powie lekarz, a słyszałaś bicie serduszka?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Gratulacje :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    zobaczę co mi w piątek powie lekarz, a słyszałaś bicie serduszka?
    Nie, bylo jeszcze troche za wczesnie, lekarz sie wysilal jak mogl ale niestety jeszcze nie. Ale w piatek za tydzien powtorka i jestem dobrej mysli :-)

• Helen Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się smaruje babydream od samego początku bo mam skłonności do rozstępów...do tego chcę kupić olejek migdałowy bo też jest mega..ale ten nierafinowany :)

krysiak lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny:) mam nadzieje, ze jest jeszcze miejsce miedzy Wami:)

Jestem po dwoch procedurach IVF, wszystko wskazuje, ze 5 transfer był szcześliwy:-)
    Dzieci i ciąż w przeszłości brak.

Beta w sobote 58, w pon 116, USG za tydzien :)
    Biore Duphaston 3x1.

Mam nadzieje, ze przed nami wiele radosnych miesiecy - chociaz naprawde ciezko mi uwierzyć, że spotkało mnie to szczęście :-)

flawless, Kourtney, krysiak, mmarzenak, miluszka, Helen, MerlinMo lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus witaj i gratuluję :) Moja jutro kończy 13 miesięcy, więc pocieszę cię iż nie jesteś z tą sytuacją sama, ciąża planowana, ale już czuję że ciężko będzie z dwójką dzieci :)

Ja za 6 dni mam wizytę, mam nadzieje że też już zobaczę serduszko bo inaczej OSZALEJE :(

Ktoś tu mówił o tym balsamie Palmers, chyba stardust... Wczoraj go kupiłam i zaczęłam się smarować... mam nadzieje że i tym razem rozstępy się nie pokażą :P W poprzedniej ciąży smarowałam się bio oil ale to dopiero od 20 tygodnia i póki co rozstępów nie mam, nie wiem czy takie miałam szczęście czy taka już moja natura

Kourtney każda ciąża rozwija się indywidualnie ale myślę że w 7 tc to już na 100% zobaczysz serduszko, przed ciążą miałam 31 dc, w 17 dc miałam owulacje a na wizycie w 5t6d widziałam już pikające serduszko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 witaj :)

sedinum82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hej kobitki. Moze dzis do was dolacze, ide na 4 weryfikacje. Czekam na wynik bety i pozniej wizyta po 10. Moze cos bedzie widac? Trzymajcie kciuki. :*
    Aneczka wotaj a jak u ciebie z przewidywanym terminem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a tobie na ktorego wstepnie wychodzi termin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słońce82 wrote:
    Hej. Odebralam wynik bety 339, jutro ide na kolejne badanie sprawdzic jak przyrasta.
    Tez jestem w pracy i trudno mi się skupić ☺
    Pieknie. Gratulacje :) na kiedy ci termin wyliczylo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakich uzywacie preparatow na rozstepy? Ja od poczatku uzywam bio oil ale ostatnio kupilam w rossmanie oliwke babydream i na przemian stosuje. Mam jeszcze olejek migdalowy i olej kokosowy ale jeszcze nie uzywalam.

My narazie nikomu noe powiedzielismy. Boje sie jeszcze zapeszyc. Moze po pierwszej wizycie powiem mamie

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sedinum bardzo gratuluje ! :* ciesze sie ze dolaczylas. Na ktorego ci wyznacza termin?

sedinum82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 trzymamy kciuki :)

‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ