X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Magda, jak widać jest duże prawdopodobieństwo, że też możesz się faceta doczekać: D

Mój mąż też byłby wniezbowziety:D juz jest przekonany, ze ma syna i nawet na zdjeciu dopatrzyl sie siusiaka, mimo ze to z 11t i nie ma szans, zeby bylo widać: D

Mój dokładnie tak samo! 12t a ten już dydolka widzi i rozpowiada, że jest mały Rysiu :) ale nie ukrywam, że też bym chciała chłopaka. Miałam przeczucie co do płci ale Witek tak gada o tym synku, że ja już zaczynam robala nazywać Gabi ;)

beatas, Paula1991 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak rodziłam w 2001 mały był kapany codziennie leżałam 4dni .

Jak moze byc wogole dziecko nie kapane przeciez jest z krwi z leksza i wogole takie dziecko Ci dali brudne Quatriona ?
    Az mi sie wierzyc nie chce....
    to jest niemozliwe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:08

• beatas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Mój dokładnie tak samo! 12t a ten już dydolka widzi i rozpowiada, że jest mały Rysiu :) ale nie ukrywam, że też bym chciała chłopaka. Miałam przeczucie co do płci ale Witek tak gada o tym synku, że ja już zaczynam robala nazywać Gabi ;)
    A jakie masz te przeczucia? :D na dziewczynkę? w 12t to już lekarz czasem widzi:P

kamenkaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Ja jak rodziłam w 2001 mały był kapany codziennie leżałam 4dni .

Jak moze byc wogole dziecko nie kapane przeciez jest z krwi z leksza i wogole takie dziecko Ci dali brudne Quatriona ?
    Az mi sie wierzyc nie chce....
    to jest niemozliwe

Ja w 2008 mialam córkę i codziennie rano te dzieciaczki kąpali i rozwozili mamom na sale :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Paula1991 ten przesąd, to że wojna idzie, czy jeszcze jakiś inny? :-P Głupoty jakieś.
    Mi też marzy się chłopiec, a mężowi jeszcze bardziej. Zobaczymy, nie nastawiam się jakoś specjalnie, najważniejsze żeby zdrowe było.

Tak dokładnie ten :D

qb3c3e5e8kmul8e2.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    A jakie masz te przeczucia? :D na dziewczynkę? w 12t to już lekarz czasem widzi:P

Na synka :) no właśnie nie było 100% pewności i nie chciał powiedzieć.

Ja słyszałam, że lepiej jest tylko przetrzeć z grubsza i położyć skórę do skóry mamy żeby szybko zbudować florę bakteryjną. Oglądam kiedyś program o porodach w Anglii i robią tak nawet przy cesarce jeżeli z dzieckiem i matką jest wszystko dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:17

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja w 2008 mialam córkę i codziennie rano te dzieciaczki kąpali i rozwozili mamom na sale :)
    no właśnie u mnie też wiec dziwi mnie to ze oddali jej brudne dziecko nie umyte troche nie realne...

U nas natomiast dawali non stop dzieciaki rano nam je zabierali do kąpania potem oddawali i cała noc je miałyśmy przy sobie ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:17

Magda34 lubi tę wiadomość

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam właśnie do lekarza o wyniki z testu Prisca i wszystkie są prawidłowe :) uffff ulżyło :)
    Robiłam dzisiaj też powtórnie mocz, no i nadal mam jakieś bakterie i leukocyty, jutro mam zrobić posiew i brać żurawinę i urinal :/ mam nadzieję, że szybko się tego pozbędę

kamenkaa, Magda34, mmarzenak lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    no właśnie u mnie też wiec dziwi mnie to ze oddali jej brudne dziecko nie umyte troche nie realne...

U nas natomiast dawali non stop dzieciaki rano nam je zabierali do kąpania potem oddawali i cała noc je miałyśmy przy sobie ...

Medycyna z tygodnia na tydzień idzie do przodu więc nie ma w tym nic nierealnego. Nadal będziesz przemywać kikut fioletową jodyną?

Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które juz wiedzą o płci dziecka może sprawdźcie czy kalendarz chiński to potwierdza? Ja jestem ciekawa czy to prawda :D
    http://babyonline.pl/kalendarz-chinski.html

mloda1995 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bylo podobnie, urodzilam po polnocy ok 6 rano znieczulenie juz nie trzymalo wiec przyniesli synka. Zabrali go niewiele pozniej bo bylam wykonczona calkowice. Przyniesli ok poludnia jak maz przyszedl i potem zabierali tylko na wazenie i mycie i niestety dokarmianie. Co wkurzalo mnie niesamowicie bo przybieral na wadze a za kazdym razem jak dostal mieszanke wymiotowal. Potem okazalo sie ze ma alergie na bialko mleczne. Mimo, ze prosilam aby nie dokarmiali bo wymiotuje za kazdym razem to mnie nie sluchaly pielegniarki. A mleka wg mnie mialam dobra ilosc, maly ssal od razu bez problemow. Taka durna procedure mieli w tym szpitalu. Hmmm w 12 tygodniu to wiekszosc na dzindziola, bo tak wygladaja oba narzady, wiec pewnie maz widzial cos a'la dzindziola, ktory z czasem moze byc dziewczynka nawet :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medycyna Medycyna właśnie idzie do przodu a nie w dół i nie powinni oddać brudnego zakrwawionego dziecka przeciez po urodzeniu czyszcza mu nosek uszka i inne .... Jak moja mama rodziłą a bylo to pare lat do tyłu to tez dzieciaczki myli..
    Jodyną ? pierwsze słysze ;-) ja tego nie robiłam (wiec czemu mi sugerujesz ze tak ?) jak urodziłam syna 14lat do tyłu i nie bądź dziewczyno złośliwa :)

Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:32

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Dziewczyny które juz wiedzą o płci dziecka może sprawdźcie czy kalendarz chiński to potwierdza? Ja jestem ciekawa czy to prawda :D
    http://babyonline.pl/kalendarz-chinski.html
    o tego nie znałam :) Sprawdziło CI się ? bo ja jeszcze nie wiem :)

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja narazie w pierwszej ciąży no i w podobnym wieku do Ciebie ;)
    Dlatego pytam dziewczyn które znają już płeć :) kamenkaa sprawdź na swoim pieszym dziecku tez można :) Edit : nie można sprawdzić przed 2006 rokiem :(
    Mi wychodzi chłopak, ale jakbym wpisała ze zapłodnienie było np 30 września a nie 4 października to już wtedy dziewczyna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:37

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    No ja narazie w pierwszej ciąży no i w podobnym wieku do Ciebie ;)
    Dlatego pytam dziewczyn które znają już płeć :)
    Mi wychodzi chłopak, ale jakbym wpisała ze zapłodnienie było np 30 września a nie 4 października to już wtedy dziewczyna :D
    Ciekawe czy to sie sprawdza ;-) Czas pokaże :)
    Kochana nie sprawdze na 1szym dziecku bo nie pamietam kiedy to było dokładnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:37

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Medycyna Medycyna właśnie idzie do przodu a nie w dół i nie powinni oddać brudnego zakrwawionego dziecka przeciez po urodzeniu czyszcza mu nosek uszka i inne .... Jak moja mama rodziłą a bylo to pare lat do tyłu to tez dzieciaczki myli..
    Jodyną ? pierwsze słysze ;-) ja tego nie robiłam (wiec czemu mi sugerujesz ze tak ?) jak urodziłam syna 14lat do tyłu i nie bądź dziewczyno złośliwa :)

Pozdrawiam

A kto powiedział o brudnym zakrwawionym dziecku? Nawiązałaś do zwyczajów sprzed lat więc zrobiłam to samo podając inny przykład. Nie jestem złośliwa, widać nie zrozumiałaś analogii.

Kawokado, wisnia11, xpaulinax lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 dosłownie tego troche nie rozumiem Obliczyłam i mi pokazuje zaznaczono na różowo na sierpien dziewczynke ale czemu na sierpien :P

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha no jak napisałą koleżanka wyżej że dostała nie umyte wogóle (jak zaznaczyła ) przez 3dni i dopiero pierwsza kąpiel w domu wiec -Raczej nie umyte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 18:46

• beatas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Na synka :) no właśnie nie było 100% pewności i nie chciał powiedzieć.

Ja słyszałam, że lepiej jest tylko przetrzeć z grubsza i położyć skórę do skóry mamy żeby szybko zbudować florę bakteryjną. Oglądam kiedyś program o porodach w Anglii i robią tak nawet przy cesarce jeżeli z dzieckiem i matką jest wszystko dobrze.
    Helenuchna, w Narutowiczu w Krakowie, z tego, co piszą, po cesarce dziecko od razu, nawet jeszcze w trakcie ciecia jest dawane matce do kangurowania:) a pierwsza kapiel dopiero po 24h:) szukam jakiegos dobrego szpitala z super warunkami na cc, bo raczej to mnie czeka:(
    Na ujastku niestety dostaje sie dziecko najwczesniej 30 minut po operacji: (

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 10 grudnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenuchna, w Narutowiczu w Krakowie, z tego, co piszą, po cesarce dziecko od razu, nawet jeszcze w trakcie ciecia jest dawane matce do kangurowania:) a pierwsza kapiel dopiero po 24h:) szukam jakiegos dobrego szpitala z super warunkami na cc, bo raczej to mnie czeka:(
    Na ujastku niestety dostaje sie dziecko najwczesniej 30 minut po operacji: (

Fajne podejście! A nie możesz właśnie tam rodzic? :) mogę spytać z jakich przyczyn spodziewasz się cc?

P.S. Wg tego chińskiego kalendarza wychodzi mi, że będzie chłopiec. No zobaczymy ;)

Paula1991, beatas lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ