Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez jak ogladalam Angielski program Położne to tam odrazu wycieraly bobasa i jeżeli matka nie miała zawrotów głowy i mdłości to dawali na chwilkę na serduszko
po paru minutach juz w pieluszce/reczniku przynosili. A tak poza tym polecam ten serial
jest na youtube 2 sezon cały po polsku. Jest po 8 odcinków każdy trwa godzinę
Niestety 1 sezon tylko po angielsku. Super sprawa ja za każdym razem łzy w oczach miałam oglądając
A w ogóle dziewczyny jakie są opcje porodu w Polsce ? Chodzi mi czy jest możliwość porodu w wodzie? W Anglii można nawet pod hipnoza. Ja zdecyduje się w wodzie jeżeli ciało na to pozwoliHelenucha Klucha, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Ja jak rodziłam w 2001 mały był kapany codziennie leżałam 4dni .
Jak moze byc wogole dziecko nie kapane przeciez jest z krwi z leksza i wogole takie dziecko Ci dali brudne Quatriona ?
Az mi sie wierzyc nie chce....
to jest niemozliweHelenucha Klucha, beatas, Kawokado lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Helenucha Klucha no jak napisałą koleżanka wyżej że dostała nie umyte wogóle (jak zaznaczyła ) przez 3dni i dopiero pierwsza kąpiel w domu wiec -Raczej nie umyte
Helenucha Klucha, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Paula1991 wrote:Ja tez jak ogladalam Angielski program Położne to tam odrazu wycieraly bobasa i jeżeli matka nie miała zawrotów głowy i mdłości to dawali na chwilkę na serduszko
po paru minutach juz w pieluszce/reczniku przynosili. A tak poza tym polecam ten serial
Niestety 1 sezon tylko po angielsku. Super sprawa ja za każdym razem łzy w oczach miałam oglądając
A w ogóle dziewczyny jakie są opcje porodu w Polsce ? Chodzi mi czy jest możliwość porodu w wodzie? W Anglii można nawet pod hipnoza. Ja zdecyduje się w wodzie jeżeli ciało na to pozwoli
Hehe ja też zawsze ryczę jak to oglądambardzo podobają mi się te porody w wodzie, ale nie wiem czy w Polsce gdzieś tak można.
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:Hehe ja też zawsze ryczę jak to oglądam
bardzo podobają mi się te porody w wodzie, ale nie wiem czy w Polsce gdzieś tak można.
Paula1991 lubi tę wiadomość
-
Paula1991 wrote:Ja tez jak ogladalam Angielski program Położne to tam odrazu wycieraly bobasa i jeżeli matka nie miała zawrotów głowy i mdłości to dawali na chwilkę na serduszko
A w ogóle dziewczyny jakie są opcje porodu w Polsce ? Chodzi mi czy jest możliwość porodu w wodzie? W Anglii można nawet pod hipnoza. Ja zdecyduje się w wodzie jeżeli ciało na to pozwoli
Cesarka, bo mam naczyniaka jamistego w mozgu i prawdopodobnie nie bede mogla przeć, gdyz moze sie to skonczyc jego pęknięciem i wylewem.. Ale czeka mnie konsulatcja z neurologiem jeszcze..
Moge niby rodzić w narutowiczu, ale warunki poporodowe sa gorsze niz np w ujastku.. I dlatego sie zastanawiam..Paula1991 lubi tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Ja jak rodziłam w 2001 mały był kapany codziennie leżałam 4dni .
Jak moze byc wogole dziecko nie kapane przeciez jest z krwi z leksza i wogole takie dziecko Ci dali brudne Quatriona ?
Az mi sie wierzyc nie chce....
to jest niemozliwe
Mi synka wytarli ręcznikiem i ubraliTyle. Zero mycia
Dopiero na drugi dzień po południu był kąpany. Podejrzewam, że teraz będzie tak samo...
Ja za godzinę i 27 min wizyta...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 19:03
Paula1991, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Witamy sie po dzisiejszym usgZ maluchem wszystko w porzadku
Ruszal nozkami i raczkami jak na dyskotece
Jak to stwierdzila lekarka "Busy baby "
Niestety dzis rano musialam pojechac do szpitala bo od wczoraj trzymal mnie straszny bol plecow. Po usg okazalo sie ze mam cyste, ktora ma okolo 1,5 cmLekarka powiedziala ze sama powinna szybko sie wchlonac, ale juz sie troche zestresowalam
nie mam plamien tylko straszny bol plecow
mam nadzieje ze ma racje i szybko sie pozbede tego dziadostwa
Paula1991, beatas, Kiki97, kamenkaa, Joana33, Madzik84, Helen, Magda34, mmarzenak, kirys, jakka lubią tę wiadomość
-
maczka, piekna dzidzia! A znasz płeć? Mnie tez kregoslup baaardzo boli.. Ale lekarz twierdzi, że to normalne..
Helenuchna, ja jesli lekarz sie zgodzi na porod SN, to bede sie upierac przy opcji w wodzie:)
Paula, ja na wszelki wypadek jeszcze od razu zaznacze, że pod żadnym pozorem maja nie myc mi dzidzi przynwjmniej przez 24h..Paula222 lubi tę wiadomość
-
Niestety nie znam jeszcze
-
nick nieaktualny
-
Beatas no to rzeczywiście dla Waszego bezpieczeństwa to może być lepsze rozwiązanie. A co do warunków po porodzie to po cesarce chyba zostaje się dłużej w szpitalu co? Więc fajnie jakby udało Ci się znaleźć coś optymalnego.
maczka32 super, że z dzidziulkiem wszystko dobrze!a gdzie masz tę cystę?
beatas lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
Helenucha Klucha wrote:A co myślicie o tym kąpaniu dopiero po dwóch tygodniach? Myślicie że rzeczywiście tak gdzieś się robi? Słyszałam że głównie na zachodzie tak jest. W szpitalu kąpiel normalna po dwóch/trzech godzinach od porodu a potem w domu tylko codzienne przemywanie mokrą myjką.
Loo Matko po 2 tyg? Nam kazali w 3 dobie życia.
Ja osobiście nie kupiłbym tego wiaderka, dziecko trzeba wtedy trzymać w pionie? Ja bez wanienki z lezaczkiem nigdy bym sobie nie poradziła bo dziecko jest śliskie!kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Chciałam się Wam pochwalić Kochane moim człowieczkiem!! Jestem przeszczęśliwa!!
Paula222, kamenkaa, Helenucha Klucha, munequita, maczka32, Paula1991, HoniKa89, beatas, Joana33, Madzik84, Kawokado, Magda34, Helen, Lila2703, wisnia11, mmarzenak, mloda1995, madziak2202, kirys, jakka lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
Quatriona wrote:No serio tylko ja powycierali i tyle. Potem dziecko bylo caly czas ze mna
Masakraaa to współczuje kochana...
Mam nadzieje ze mi dziecko umyją ale myśle że tak bo będę rodzić prywatnie Jak ostatnio wiec jak to się mówi czlowiek płaci wymaga...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 19:26
-
nick nieaktualny