X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Boże mój to samo... Musimy sobie kupić brzęczące muchy! ;)

http://mataja.pl/2014/12/dlaczego-mezczyzni-udaja-ze-nie-slysza-placzu-dziecka/
    Helenuchna, ja sie zaopatrze w ten alarm chyba:D artykulu jednak nie pokaze mezowi, bo wtedy to juz w ogole sie bezkarny poczuje:D

Kamenka, przez 14 lat na pewno cos sie w tej klinice zmienilo:)

Helenucha Klucha, Kawokado, kamenkaa lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i witam się w 16tym tygodniu :) :)

beatas, Helenucha Klucha, Helen, Kawokado, Madzik84, Magda34, Lila2703, mmarzenak, mloda1995 lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Beatas, ja też leżałam na endokrynologii - kilka dni przed tym jak zaszłam w ciążę :) O Koperniku pomyślałam ze względu na sprzęt i czystość :) Ale faktycznie to zapisywanie w rejestracji i stanie w tej PRL-owskiej kolejce jest masakryczne. Myślałam jeszcze o Rydygierze, miałam tam operację i było w porządku. Znasz jakieś opinie o porodzie w Rydygierze? Narutowicza źle wspominam, ale to przez zastępcę ordynatora - Pana G., z którym miałam nieprzyjemność mieć do czynienia, co odbiło się to na moim zdrowiu. Nie chciałabym go spotkać więcej.
    Ja lezalam w kwietniu.. Bylas tam na badaniach? Ja chodziłam do Milewicza i on wszytskie pacjentki tam kladl, zeby zrobic "wiarygodne" bdania, ale byly chociaż za darmo.. Specyficzny czlowiek, bo jak przyszłam do niego z kompletem badan zrobionych prywatnie w diagnistyce to sie wydarl, ze stamtad sa niewiarygodne wyniki.. Myslalam, ze sie porycze, bo stracilam na nie ponad 1000 zl.. Niezbyt go lubilam, dlatego zdecydowalam się nie prowadzic u niego ciazy..

O Rydygierze nic nie słyszałam... Czyli mowisz, ze Narutowicza lepiej omijać .. To chyba jednak ujastek zostaje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:07

Dorjana lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zdaje relacje po wizycie: moja corka (drugi lekarz powiedzial ze bedzie dziewczynka) ma juz 100g i fikala ladnie w brzuszku (to chyba po snikersie),lekarz nie mierz mi jej;( zmierzyl tylko brzuszek,glowke i kosc udowowa. A ja nadal na minusie 1kg i brzucha brak. Jestem bardzo zadowolona i szczesliwa:):)

beatas, Kawokado, Paula1991, Helenucha Klucha, Misia15, Madzik84, Magda34, myszaaa, Malena91, HoniKa89, Lila2703, Joana33, wisnia11, mloda1995, dais, madziak2202, kirys lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kamenka, przez 14 lat na pewno cos sie w tej klinice zmienilo:)[/QUOTE]

Beatas
    BYc może i masz racje tutaj napewno w 100% ...
    Co sie zmieniło nie potrafie powiedzieć ale żyje cicha nadzieją ze bede tak samo zadowolona jak byłam zadowolona wcześniej jak rodziłam syna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 21:04

beatas lubi tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny świetny ten artykuł! muszę się zaopatrzyć w tresowaną muchę :D i spory głośnik dla niej :D

beatas, Helenucha Klucha, Madzik84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na Kopernika to mowicie o tym UJ ?

Gratuluje dzisiejszym wizytujacym pięknych pociech :)

Tak dużo piszecie ze ciężko nadrobic Was

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    No to zdaje relacje po wizycie: moja corka (drugi lekarz powiedzial ze bedzie dziewczynka) ma juz 100g i fikala ladnie w brzuszku (to chyba po snikersie),lekarz nie mierz mi jej;( zmierzyl tylko brzuszek,glowke i kosc udowowa. A ja nadal na minusie 1kg i brzucha brak. Jestem bardzo zadowolona i szczesliwa:):)

Jest w końcu dziewczynka ! Marzenka dzisiaj sami chłopcy :D fajnie ze jest jakaś płeć piękna :) super ze wszystko ok :)

Kawokado, mmarzenak lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah no zapomniałam o najważniejszym :D Kochane gratuluje pięknych pociech! I tak jak pisze Paula dobrze, ze choć jedna dziewczyna się znalazła ;) Choć ja tam zwykle powtarzam, ze faceci to jednak mają w życiu lżej ;D

kamenkaa, mmarzenak, kirys lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Cinnilla Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Nie no nie byla zakrwawiona i w tej mazi tylko wytarta i nie byla kapana w szpitalu. Tak jest na inflanckiej w Warszawie

Ja rodzilam w Warszawie na Madalinskiego i po porodzie dziecko nie bylo myte, dopiero nastepnego dnia

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • beatas Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dziewczyny na Kopernika to mowicie o tym UJ ?

Gratuluje dzisiejszym wizytujacym pięknych pociech :)

Tak dużo piszecie ze ciężko nadrobic Was
    Tak kuleczka:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje, dziewczyny ciężko jest mi nadążyć za Waszymi postami. Mój termin z om to 21 czerwiec

Kawokado, Madzik84, Paula1991, Helenucha Klucha, kamenkaa, Magda34, HoniKa89, mmarzenak, Lila2703, madziak2202 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agabtm :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm powiedz coś o sobie :)
    Po nicku wnioskuję ze jesteś z Bytomia ? :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Gratulacje, dziewczyny ciężko jest mi nadążyć za Waszymi postami. Mój termin z om to 21 czerwiec
    Aga, tez mam termin na 21! Witaj:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:

Witaj:)

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 22:40

Paula1991, kamenkaa lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Dokladnie tak jak u nas ;) tylko ze nasz chlopiec wazy 141g i lekarz tez go nie zmierzyl bo maly siedzual i nie bardzo bylo jak :D tez tylko brzuszek glowe i kosc udowa ;) ja na plusie 1 kg brzuszka brak :D

mmarzenak, Madzik84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego też nie mierzyl lekarz. Ale martwi mnie trochę że mały się wogole nie ruszał nawet jak go lekarz chciał pobudzić.
    Stwierdził że sobie śpi albo nie ma ochoty.
    U was też takie leniwe pociechy?

• HoniKa89 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malena91 wrote:
    Mojego też nie mierzyl lekarz. Ale martwi mnie trochę że mały się wogole nie ruszał nawet jak go lekarz chciał pobudzić.
    Stwierdził że sobie śpi albo nie ma ochoty.
    U was też takie leniwe pociechy?

Spokojnie, ja jak byłam na wizycie wcześniej spała dzidzia i nie reagowała na nic przez całe badanie... Teraz za to na prenatalnych zachowywała się jak po dopalaczach ;)

Kochane gratuluję wczorajszych udanych wizyt!!! <3 Nie macie pojęcia jak się cieszę, że są same dobre wieści!!! Oby do lipca tylko takie!!!

Niestety.. dopadło mnie przeziębienie :/ Katar najgorszy :( Możecie przypomnieć co można ewentualnie w ciąży i czym się ratowałyście i najważniejsze czy dawało skutek.... Ja dziś wzięłam wolne bo nie chce się załatwić na całego... wygrzejemy sie z dzidzią i mam nadzieję że będzie lepiej ;)

buzka!

Malena91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :p

2015-12-11-07-16-47.jpg

Nelus, mmarzenak, Pati_89, Helenucha Klucha, Paula222, agus3004, wisnia11, Paula1991, Madzik84, Magda34, Kawa z mlekiem, Quatriona, dais, Kawokado lubią tę wiadomość

‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ