Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny,to że jesteśmy w ciąży i martwimy się o nasze malutkie skarby,nie oznacza,to że nasze uwrażliwienie na pewne sytuacje trzeba wykorzystac do wzbogacenia sie,niestety w dzisiejszych czasach już nie jesteśmy oacjentami dla naszych lekarzy,tylko klientami i musi cos wynaleźdź po to,aby wrocic do niego i placic mu za badania,nie mozemy pozwoloc,aby tacy ludzie wzbogacali sie na naszym stanie i braku swiadomosci
-
candles88 wrote:Joana33 no wlasnie problem jest w tym,ze nigdzie jej nie ma na stronie internetowej,jest tylko jej imie i nazwisko w klinice,w ktorej przyjela mnie więc lekarz,o którym nikt nie slyszal i nikt nic nie wie
To naprawdę jakiś "lekarz widmo"

-
pamiętajmy,że lakarz to też człowiek i ma prawo sie pomylić,co nie poeinno miec miejsca bo przeciez ci ludzie nas lecza,prowadza ciazy itp. a co w chwili gdy postawi źle diagnoze,my jako konkretny przypadek bedziemy plakac,martwic sie,zamartwiac,a on po naszym wyjsciu calkiem o nas zapomni,bo jestesmy tylko kolejnym numerkiem,klientem,przykre to jest,ale niestety prawdziwe
-
A jak Wam się śpi w nocy? Czy te dziewczyny, które kupiły już poduchy są zadowolone? Albo te, które nie miały w poprzednich ciążach, jak sobie radziłyście?
Mi już doskwiera leżenie na plecach - głównie dlatego, że wieczorem mam spory brzuch (wzdęcia
) i jest niewygodnie. Przewracam się z boku na bok szukając dobrej pozycji. Póki co nie mam problemów z samym spaniem - tylko to ułożenie się jest koszmarne.
-
Cass jeszcze tydzień temu miałam problem z zaśnięciem teraz nawet nie słyszę jak mąż wstaje normalnie sen jak kamień
mam poduszkę rogala ale jak sie budzę to leży na podłodze a czasami wystarcza maly jasiek podłożony pod brzuch
no i nie obejdzie sie bez chociaż jednej wycieczki do toalety
cass lubi tę wiadomość

-
Pati, muszę właśnie spróbować z jaśkiem pod brzuchem, bo póki co zwijam kołdrę (a zwijam, bo mega ciepło mi ostatnio w nocy - zasługa rozszerzonych naczyń z tego, co czytałam
). I też raz w nocy wycieczka
Wtedy tylko się modlę, żeby na psa nie nadepnąć, bo obie byśmy nie przeżyły
Pati_89 lubi tę wiadomość
-
witajcie

chcialabym do Was dolaczyc
termin porodu mam na 29.06 - imieniny meza 
podczytuje Was od jakiegos czasu, ale dopiero teraz wracam do zywych po dolegliwosciach I trymestru
w zwiazku z tym nie mam jeszcze nic z wyprawki
ale zamierzam nadrabiac szybko zaleglosci
madziak2202, Helenucha Klucha, Madzik84, Lila2703, kirys, cass, Kawokado, xpaulinax, Agabtm lubią tę wiadomość

-
Witamyevus wrote:witajcie

chcialabym do Was dolaczyc
termin porodu mam na 29.06 - imieniny meza 
podczytuje Was od jakiegos czasu, ale dopiero teraz wracam do zywych po dolegliwosciach I trymestru
w zwiazku z tym nie mam jeszcze nic z wyprawki
ale zamierzam nadrabiac szybko zaleglosci
evus lubi tę wiadomość

-
Witaj evus, rozgosc się. Ja mam poduszkę, jest duzo wygodniej niż z moja z poprzedniej ciazy, czyli rogalem. Na święta korzystałam ze starej i budzilam sie bez niej, śpiąca na brzuchu. Ta literka U jest lepsza,ale mimo to budzę sie z 8 do 10 razy w nocy aby iść do toalety. Zasypiam szybko,ale przez pobudki i wiercenie się nie wysypiam.
evus, Pati_89 lubią tę wiadomość
-
Kourtney ja wczoraj od swojej gin dowiedziałam się że na połówkowe mam czas od 16-30 stycznia:-) jesteśmy w podobnym tygodniu. Nie stresuj się. Ja mam 22 stycznia.Kourtney wrote:Ja kolejna wizyte mam 25stycznia polowkowe usg. Nie wiem czy to nie zapozno? W jakich tygodniach powinno sie wykonywac to badanie?

-
nick nieaktualny
-
cass wrote:A jak Wam się śpi w nocy? Czy te dziewczyny, które kupiły już poduchy są zadowolone? Albo te, które nie miały w poprzednich ciążach, jak sobie radziłyście?
Mi już doskwiera leżenie na plecach - głównie dlatego, że wieczorem mam spory brzuch (wzdęcia
) i jest niewygodnie. Przewracam się z boku na bok szukając dobrej pozycji. Póki co nie mam problemów z samym spaniem - tylko to ułożenie się jest koszmarne.
Ja mam problemy ze spaniem, budzę się często i nie mogę zasnąć z powrotem...niestety kupiona poducha poki co raczej nie pomaga. Bedzie chyba dopiero przydatna jak brzusio będzie wieelki
Marzę o spaniu na brzuchu to było moje remedium na bezsenność i problemy z zasypianiem, w tej pozycji zawsze było mi wygodnie
cass lubi tę wiadomość
-
halo kobietki !!! bedziemy miec synka
mam filmik z usg genetycznego
szczesliwa jestem
!!! w badaniu wszystko ok niby do jutra moge zrobic ten test podwojny zeby potwierdzic wyniki usg ale nie robie mysle ze skoro tak ladnie wszystko wyszlo na usg i szczegolowo lekarz zajmujacy sie tylko usg i polowkowym tak okreslil nasze dziecko to nie chce upewnien
wierze w to ze juz bedzie tylko lepiej
ale sie ciesze, czekam na kase z zusu i potem chce w koncu cos kupic
najwiekszy problem to imię ;P mialam dla corki dwa a okazuje sie ze dla synka ktorego tak bardzo chcialam nie mam , sa pomysly na ADAM , WIKTOR, PIOTRUŚ I NA TYM KONIEC
pozdrowienia dla was ja wlaczam sobie poraz setny filmik z malym
kirys, madziak2202, dais, Madzik84, Pati_89, Nelus, Kawokado, Lila2703, xpaulinax, oldżi, myszaaa, Helen, Helenucha Klucha, HoniKa89, Magda34 lubią tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)