X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 no wlasnie problem jest w tym,ze nigdzie jej nie ma na stronie internetowej,jest tylko jej imie i nazwisko w klinice,w ktorej przyjela mnie więc lekarz,o którym nikt nie slyszal i nikt nic nie wie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, zaznacz proszę przy moim nicku na pierwszej stronie chłopca,a konkretnie Kubusia :)

cass, Helenucha Klucha, dais, Kawokado lubią tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,to że jesteśmy w ciąży i martwimy się o nasze malutkie skarby,nie oznacza,to że nasze uwrażliwienie na pewne sytuacje trzeba wykorzystac do wzbogacenia sie,niestety w dzisiejszych czasach już nie jesteśmy oacjentami dla naszych lekarzy,tylko klientami i musi cos wynaleźdź po to,aby wrocic do niego i placic mu za badania,nie mozemy pozwoloc,aby tacy ludzie wzbogacali sie na naszym stanie i braku swiadomosci

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    Joana33 no wlasnie problem jest w tym,ze nigdzie jej nie ma na stronie internetowej,jest tylko jej imie i nazwisko w klinice,w ktorej przyjela mnie więc lekarz,o którym nikt nie slyszal i nikt nic nie wie

To naprawdę jakiś "lekarz widmo" :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajmy,że lakarz to też człowiek i ma prawo sie pomylić,co nie poeinno miec miejsca bo przeciez ci ludzie nas lecza,prowadza ciazy itp. a co w chwili gdy postawi źle diagnoze,my jako konkretny przypadek bedziemy plakac,martwic sie,zamartwiac,a on po naszym wyjsciu calkiem o nas zapomni,bo jestesmy tylko kolejnym numerkiem,klientem,przykre to jest,ale niestety prawdziwe

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak Wam się śpi w nocy? Czy te dziewczyny, które kupiły już poduchy są zadowolone? Albo te, które nie miały w poprzednich ciążach, jak sobie radziłyście?
    Mi już doskwiera leżenie na plecach - głównie dlatego, że wieczorem mam spory brzuch (wzdęcia :/) i jest niewygodnie. Przewracam się z boku na bok szukając dobrej pozycji. Póki co nie mam problemów z samym spaniem - tylko to ułożenie się jest koszmarne.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass jeszcze tydzień temu miałam problem z zaśnięciem teraz nawet nie słyszę jak mąż wstaje normalnie sen jak kamień :) mam poduszkę rogala ale jak sie budzę to leży na podłodze a czasami wystarcza maly jasiek podłożony pod brzuch :) no i nie obejdzie sie bez chociaż jednej wycieczki do toalety :)

cass lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, muszę właśnie spróbować z jaśkiem pod brzuchem, bo póki co zwijam kołdrę (a zwijam, bo mega ciepło mi ostatnio w nocy - zasługa rozszerzonych naczyń z tego, co czytałam ;)). I też raz w nocy wycieczka :) Wtedy tylko się modlę, żeby na psa nie nadepnąć, bo obie byśmy nie przeżyły ;)

Pati_89 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja kolejna wizyte mam 25stycznia polowkowe usg. Nie wiem czy to nie zapozno? W jakich tygodniach powinno sie wykonywac to badanie?
    ja też mam 25.01.2016 :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie funkcję rogala przejął koc! mam taki duży misiowy ( składam go w długi rulon, wkładam go miedzy nogi i jedną część podsuwam pod plecy, a drugą przytulam i wkładam pod brzuszek :) polecam

Pati_89, jakka, cass lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    u mnie funkcję rogala przejął koc! mam taki duży misiowy ( składam go w długi rulon, wkładam go miedzy nogi i jedną część podsuwam pod plecy, a drugą przytulam i wkładam pod brzuszek :) polecam
    Świetny pomysł :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)

chcialabym do Was dolaczyc :) termin porodu mam na 29.06 - imieniny meza ;)

podczytuje Was od jakiegos czasu, ale dopiero teraz wracam do zywych po dolegliwosciach I trymestru

w zwiazku z tym nie mam jeszcze nic z wyprawki :( ale zamierzam nadrabiac szybko zaleglosci

madziak2202, Helenucha Klucha, Madzik84, Lila2703, kirys, cass, Kawokado, xpaulinax, Agabtm lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    witajcie :)

chcialabym do Was dolaczyc :) termin porodu mam na 29.06 - imieniny meza ;)

podczytuje Was od jakiegos czasu, ale dopiero teraz wracam do zywych po dolegliwosciach I trymestru

w zwiazku z tym nie mam jeszcze nic z wyprawki :( ale zamierzam nadrabiac szybko zaleglosci
    Witamy :D

evus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj evus, rozgosc się. Ja mam poduszkę, jest duzo wygodniej niż z moja z poprzedniej ciazy, czyli rogalem. Na święta korzystałam ze starej i budzilam sie bez niej, śpiąca na brzuchu. Ta literka U jest lepsza,ale mimo to budzę sie z 8 do 10 razy w nocy aby iść do toalety. Zasypiam szybko,ale przez pobudki i wiercenie się nie wysypiam.

evus, Pati_89 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• jakka Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja kolejna wizyte mam 25stycznia polowkowe usg. Nie wiem czy to nie zapozno? W jakich tygodniach powinno sie wykonywac to badanie?
    Kourtney ja wczoraj od swojej gin dowiedziałam się że na połówkowe mam czas od 16-30 stycznia:-) jesteśmy w podobnym tygodniu. Nie stresuj się. Ja mam 22 stycznia.

zud33e3kf02ij2v9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy ;) my polowkowe mamy 15 stycznia :)

• Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . A my polowkowe mamy 5 lutego :)

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie i witam się w 16 tygodniu :D

Kourtney, zmień mi proszę na pierwszej stronie termin na 29 czerwca :)

Pati_89, xpaulinax, Magda34 lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    A jak Wam się śpi w nocy? Czy te dziewczyny, które kupiły już poduchy są zadowolone? Albo te, które nie miały w poprzednich ciążach, jak sobie radziłyście?
    Mi już doskwiera leżenie na plecach - głównie dlatego, że wieczorem mam spory brzuch (wzdęcia :/) i jest niewygodnie. Przewracam się z boku na bok szukając dobrej pozycji. Póki co nie mam problemów z samym spaniem - tylko to ułożenie się jest koszmarne.

Ja mam problemy ze spaniem, budzę się często i nie mogę zasnąć z powrotem...niestety kupiona poducha poki co raczej nie pomaga. Bedzie chyba dopiero przydatna jak brzusio będzie wieelki :) Marzę o spaniu na brzuchu to było moje remedium na bezsenność i problemy z zasypianiem, w tej pozycji zawsze było mi wygodnie :)

cass lubi tę wiadomość

• MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo kobietki !!! bedziemy miec synka :D mam filmik z usg genetycznego :D szczesliwa jestem :D !!! w badaniu wszystko ok niby do jutra moge zrobic ten test podwojny zeby potwierdzic wyniki usg ale nie robie mysle ze skoro tak ladnie wszystko wyszlo na usg i szczegolowo lekarz zajmujacy sie tylko usg i polowkowym tak okreslil nasze dziecko to nie chce upewnien :) wierze w to ze juz bedzie tylko lepiej :) ale sie ciesze, czekam na kase z zusu i potem chce w koncu cos kupic :D najwiekszy problem to imię ;P mialam dla corki dwa a okazuje sie ze dla synka ktorego tak bardzo chcialam nie mam , sa pomysly na ADAM , WIKTOR, PIOTRUŚ I NA TYM KONIEC :D pozdrowienia dla was ja wlaczam sobie poraz setny filmik z malym :D

kirys, madziak2202, dais, Madzik84, Pati_89, Nelus, Kawokado, Lila2703, xpaulinax, oldżi, myszaaa, Helen, Helenucha Klucha, HoniKa89, Magda34 lubią tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ