X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Kourtney a masz wykupiony pakiet premium? Jeżeli tak, to w kalendarzu powinnaś mieć zaznaczone ważniejsze daty. Powinnaś mieć wyszczególnione na czerwono w 18t i 0d że od 18 do 22 tygodnia należy zrobić badanie połówkowe, albo 21t+0d żeby wybrać szkołę rodzenia :)
    Nie mam premium

• dais Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze candles88 ale trafiłaś na wredne babsko, które próbowało wyłudzić kasę. Niestety to nie jest pierwszy przypadek o którym czytam prób wyłudzenia przez ginekologów. Musimy być bardzo czujne. Ja na szczęście wszystkie USG mam robione w szpitalu, wiec nie muszę się bać o wyłudzenia, tym bardziej ze tutaj one się nie zdarzają. Co najwyżej zawsze mam obawy o wiedzę położonej, bo jakoś przyzwyczajenie mam do lekarzy. Póki co nas szczęście jeszcze się nie zawiodłam.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• candles88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais niestety ja trafilam na tą co chciala dac zarobic byc moze swojej przyjaciolce,ale cale szczescie trzezwo patrze na swoja ciaze i czuje gdy cos jest nie tak z jakims lekarzem i kazde zdanie i uwage analizuje kilka razy,zanim pojde na kolejne badanie,w tym przypadku absolutnie nie wybieram sie na dodatkowe badania

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Hej, hej! Ja już wczoraj też kupiłam co nieco - weszliśmy do Smyka z zamiarem obejrzenia, a skończyło się na kupnie:
    oqgepu.jpg

My spodziewamy się dziewczynki (przynajmniej tak podejrzewa lekarz), ale że ubrania na dziale dziewczęcy to głównie róż i odcienie, które do mnie nie przemawiają, to wzięliśmy inne kolory - wyszedł błękit ;) Więc w razie jak na USG wyjdzie siusiak, to no problem ;)
    Słodkości :D

cass lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Witam się z wami w nowym roku a termin mam na 1 Czerwiec
    Witaj :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Candles za ostrzeżenie :) ja miałam przejścia po prenatalnych i dlatego na ponowne sie nie wybieram nie mam zamiaru znowu przeżywać stresu :)

JennyXS lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam witam wszystkie mamusie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dziękujemy Candles za ostrzeżenie :) ja miałam przejścia po prenatalnych i dlatego na ponowne sie nie wybieram nie mam zamiaru znowu przeżywać stresu :)

wcale sie nie dziwie,ja rowniez bardzo mocno zastanawiam sie nad genetycznym w 30tc i chyba rowniez zrezygnuje,stres jaki przezylam wczoraj i dzisiejszej nocy nikomu nie zycze,aby cos takiego kogo spotkalo co mnie,teraz juz jestem spokojna,bo widze w internecie,ze nie tylko ja padlam ogiarą pseudo lekarza

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nadal nie czuje ruchow. Czy ktoras z was tez tak ma? Zaczynam sie martwic. We wtorek 5.01 mam lekarza ale jestem cala w strachu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:43

Pati_89, Agabtm lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Dziewczyny ja nadal nie czuje ruchow. Czy ktoras z was tez tak ma? Zaczynam sie martwic. We wtorek 5.01 mam lekarza ale jestem cala w strachu :(

ja jestem w 21tc i nie czuje ruchow,a jesli czuje to bradzo slabiutko,w moim przypadku jest lozysko przodujące dlatego jest pewna amortyzacja,masz prawo nie czuc ruchow do 24tc to normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:48

aneczka2015 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Czytałam ostatnio forum Majówek i tam też dziewczyny pisały że nie czują a były już w 22 tyg więc nie ma się czym przejmować :) jeszcze chwila i Cie dzidzia skopie :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Spokojnie w pierwszej ciąży zazwyczaj czuje się po 20 tygodniu, niektóre dziewczyny czyja dopiero w 24 tygodniu. Dużo zależy od ułożenia macicy, czasem ciężko jest je rozpoznać na tym etapie. Wcześniej też czyja dziewczyny bardzo szczupłe, dlatego ja czułam w pierwszej ciąży trochę później.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    To ja musze przesunac na tydz wczesniej bo mi sie chyba pomylilo i umowilam sie na 25.01

Kourtney mnie lekarz umówił na połówkowe na 22 tydzień, bo stweirdził, ze tak woli, bo wtedy więcej widać ;) Lekarz ma certyfikaty i jest na tej super ważnej liście lekarzy specjalistów od badań prenatalnych (tak dodaje zeby nie było wątpliwości, zę to jakiś konował i się nie zna ;) )

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski marze juz o tych kopniakach... Dzieki za pocieszenie, jestescie kochane!

Agabtm, Kawokado lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:

Nie martw się, w pierwszej ciąży ruchy czuje się zazwyczaj po 20 tyg ciąży. Ja w pierwszej ciąży dopiero w 24 tyg czulam

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za miłe słowa :) żyje z tymi migrenami od okresu dojrzewania i można powiedzieć, ze przywykłam ;) teraz się martwie jak to będzie z dzidziusiem, ale łudze się, że po porodzie może faktycznie przejdą...

Cudne ciuszki kupujecie! Ja na razie dopieram te co dostałam w spadku :D i większość plam po oliwce na szczęście schodzi przy użyciu oxy z biedronki ;) dobrze, że mam jeszcze sporo czasu żeby wyprać ciuszki jeszcze z dziesięć razy w proszku dla dzieci ;)

Kourtney dobrze, ze się odezwałaś! Nie strasz nas tak!

Candles współczuje przygody podczas badania :/ straszne jest to, że ludzie nie mają sumienia i nie wstyd im tak wykorzystywać innych tylko żeby zarobić :/

Aneczka nie martw się dzidzia jeszcze da ci popalić! :) Ja "pierwsze ruchy" poczułam w 17 tygodniu, ale było to tak słabiutkie, ze nie wiedziałam czy to to. Od dwóch dni (a właściwie nocy) jestem pewna, że to na pewno Kuba hasa :D Najlepiej go czuje właśnie późnym wieczorem jak się ułożę na lewym boku :) i czuje go tylko wtedy jak dobrze się ułoży tak bardziej z boku, z przodu nie poczułam go jeszcze ani razu, ale to pewnie przez łożysko, bo mam nisko na przedniej ścianie :) dlatego czuje tylko kopniaki "po bokach" ;D ach i dziś rano się zapomniałam i oparłam o zlew prz zmywaniu, a jest akurat na tej wysokości co mały i poczułam jak migruje bardziej w głąb brzucha, bo mu chyba ucisk nie pasował ;)

Ach no i witam się w 20 tygodniu! Jak ten czas leci...

Pati_89, aneczka2015, xpaulinax, madziak2202, kirys, Lila2703, HoniKa89 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• candles88 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprawdzilam sobie liste tą fmf i nazwisko mojej wczorjszej pseudo lekarki widnieje,ale tylko do badań genetycznych w 11-13tc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 15:24

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja kolejna wizyte mam 25stycznia polowkowe usg. Nie wiem czy to nie zapozno? W jakich tygodniach powinno sie wykonywac to badanie?

Kourtney ją też mam badanie połówkowe 25 stycznia :-) już nie mogę się doczekać <3

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candless88 to współczuję tego stresu. Niestety zdarza się, że badanie wykonuje lekarz, który nie ma do tego uprawnień. W ogóle jak można tak przeprowadzić badanie rozmawiając przez telefon itp. To też świadczy o lekarzu i jego kulturze. Zaraz wysmarowałabym opinię na jego temat na jakiejś stronie typu znanylekarz itp.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana ja tez je miewam :/ ostatnio byłam na pogrzebie pamiętam tylko moja kuzynkę ktora powtarzala ze jej dziecko umarło :| pół dnia nie mogłam dojść do siebie :/ ale mąż mnie zostawia albo budzi mnie mój własny płacz :/ gdzies ta psychika nasza musi znaleźć ujście :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ