Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHelenucha Klucha wrote:Kourtney a masz wykupiony pakiet premium? Jeżeli tak, to w kalendarzu powinnaś mieć zaznaczone ważniejsze daty. Powinnaś mieć wyszczególnione na czerwono w 18t i 0d że od 18 do 22 tygodnia należy zrobić badanie połówkowe, albo 21t+0d żeby wybrać szkołę rodzenia
-
Kurcze candles88 ale trafiłaś na wredne babsko, które próbowało wyłudzić kasę. Niestety to nie jest pierwszy przypadek o którym czytam prób wyłudzenia przez ginekologów. Musimy być bardzo czujne. Ja na szczęście wszystkie USG mam robione w szpitalu, wiec nie muszę się bać o wyłudzenia, tym bardziej ze tutaj one się nie zdarzają. Co najwyżej zawsze mam obawy o wiedzę położonej, bo jakoś przyzwyczajenie mam do lekarzy. Póki co nas szczęście jeszcze się nie zawiodłam.
-
dais niestety ja trafilam na tą co chciala dac zarobic byc moze swojej przyjaciolce,ale cale szczescie trzezwo patrze na swoja ciaze i czuje gdy cos jest nie tak z jakims lekarzem i kazde zdanie i uwage analizuje kilka razy,zanim pojde na kolejne badanie,w tym przypadku absolutnie nie wybieram sie na dodatkowe badania
-
cass wrote:Hej, hej! Ja już wczoraj też kupiłam co nieco - weszliśmy do Smyka z zamiarem obejrzenia, a skończyło się na kupnie:
My spodziewamy się dziewczynki (przynajmniej tak podejrzewa lekarz), ale że ubrania na dziale dziewczęcy to głównie róż i odcienie, które do mnie nie przemawiają, to wzięliśmy inne kolory - wyszedł błękitWięc w razie jak na USG wyjdzie siusiak, to no problem
cass lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Dziękujemy Candles za ostrzeżenie
ja miałam przejścia po prenatalnych i dlatego na ponowne sie nie wybieram nie mam zamiaru znowu przeżywać stresu
wcale sie nie dziwie,ja rowniez bardzo mocno zastanawiam sie nad genetycznym w 30tc i chyba rowniez zrezygnuje,stres jaki przezylam wczoraj i dzisiejszej nocy nikomu nie zycze,aby cos takiego kogo spotkalo co mnie,teraz juz jestem spokojna,bo widze w internecie,ze nie tylko ja padlam ogiarą pseudo lekarza -
Dziewczyny ja nadal nie czuje ruchow. Czy ktoras z was tez tak ma? Zaczynam sie martwic. We wtorek 5.01 mam lekarza ale jestem cala w strachu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:43
Pati_89, Agabtm lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
aneczka2015 wrote:Dziewczyny ja nadal nie czuje ruchow. Czy ktoras z was tez tak ma? Zaczynam sie martwic. We wtorek 5.01 mam lekarza ale jestem cala w strachu
ja jestem w 21tc i nie czuje ruchow,a jesli czuje to bradzo slabiutko,w moim przypadku jest lozysko przodujące dlatego jest pewna amortyzacja,masz prawo nie czuc ruchow do 24tc to normalneWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 14:48
aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
aneczka2015 wrote:Dziewczyny ja nadal nie czuje ruchow. Czy ktoras z was tez tak ma? Zaczynam sie martwic. We wtorek 5.01 mam lekarza ale jestem cala w strachu
jeszcze chwila i Cie dzidzia skopie
-
-
Kourtney wrote:To ja musze przesunac na tydz wczesniej bo mi sie chyba pomylilo i umowilam sie na 25.01
Kourtney mnie lekarz umówił na połówkowe na 22 tydzień, bo stweirdził, ze tak woli, bo wtedy więcej widaćLekarz ma certyfikaty i jest na tej super ważnej liście lekarzy specjalistów od badań prenatalnych (tak dodaje zeby nie było wątpliwości, zę to jakiś konował i się nie zna
)
-
Nie martw się, w pierwszej ciąży ruchy czuje się zazwyczaj po 20 tyg ciąży. Ja w pierwszej ciąży dopiero w 24 tyg czulamaneczka2015 lubi tę wiadomość
Magda34
-
Dziewczyny dzięki za miłe słowa
żyje z tymi migrenami od okresu dojrzewania i można powiedzieć, ze przywykłam
teraz się martwie jak to będzie z dzidziusiem, ale łudze się, że po porodzie może faktycznie przejdą...
Cudne ciuszki kupujecie! Ja na razie dopieram te co dostałam w spadkui większość plam po oliwce na szczęście schodzi przy użyciu oxy z biedronki
dobrze, że mam jeszcze sporo czasu żeby wyprać ciuszki jeszcze z dziesięć razy w proszku dla dzieci
Kourtney dobrze, ze się odezwałaś! Nie strasz nas tak!
Candles współczuje przygody podczas badaniastraszne jest to, że ludzie nie mają sumienia i nie wstyd im tak wykorzystywać innych tylko żeby zarobić
Aneczka nie martw się dzidzia jeszcze da ci popalić!Ja "pierwsze ruchy" poczułam w 17 tygodniu, ale było to tak słabiutkie, ze nie wiedziałam czy to to. Od dwóch dni (a właściwie nocy) jestem pewna, że to na pewno Kuba hasa
Najlepiej go czuje właśnie późnym wieczorem jak się ułożę na lewym boku
i czuje go tylko wtedy jak dobrze się ułoży tak bardziej z boku, z przodu nie poczułam go jeszcze ani razu, ale to pewnie przez łożysko, bo mam nisko na przedniej ścianie
dlatego czuje tylko kopniaki "po bokach"
ach i dziś rano się zapomniałam i oparłam o zlew prz zmywaniu, a jest akurat na tej wysokości co mały i poczułam jak migruje bardziej w głąb brzucha, bo mu chyba ucisk nie pasował
Ach no i witam się w 20 tygodniu! Jak ten czas leci...Pati_89, aneczka2015, xpaulinax, madziak2202, kirys, Lila2703, HoniKa89 lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Ja kolejna wizyte mam 25stycznia polowkowe usg. Nie wiem czy to nie zapozno? W jakich tygodniach powinno sie wykonywac to badanie?
Kourtney ją też mam badanie połówkowe 25 styczniajuż nie mogę się doczekać
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Candless88 to współczuję tego stresu. Niestety zdarza się, że badanie wykonuje lekarz, który nie ma do tego uprawnień. W ogóle jak można tak przeprowadzić badanie rozmawiając przez telefon itp. To też świadczy o lekarzu i jego kulturze. Zaraz wysmarowałabym opinię na jego temat na jakiejś stronie typu znanylekarz itp.
-
Dorjana ja tez je miewam
ostatnio byłam na pogrzebie pamiętam tylko moja kuzynkę ktora powtarzala ze jej dziecko umarło
pół dnia nie mogłam dojść do siebie
ale mąż mnie zostawia albo budzi mnie mój własny płacz
gdzies ta psychika nasza musi znaleźć ujście