Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Schodziłam się dziś po centrum handlowym i teraz głowa mi pęka, skończy się chyba migreną, jakoś tak w skroni kłuje
Współczuję Wam dziewczyny migren z aurą, coś strasznego, co piszecie
Mnie też potrafi nieźle zginać, ale to nic w porównaniu z Waszymi przejściami... Drugi trymestr przywitał mnie regularnymi bólami głowy, prawie codziennie to samo...
Agabtm lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Pati_89 wrote:Jednak to były jelita
zafundowałam sobie wczoraj wieczorem wodę z kiszonej kapusty niecałe pół szklanki dziś jeszcze jogurt naturalny i mnie przeczyściło chyba z dwa kg mam mniej
W ramach luzu byłam z mężem w jego pracy ( jeździ do różnych obiektów na serwis) a tam jedynie sklepy dla mnie to pepco i kik i co wyszłam z ubraniamiwiem że pepco nie polecałyście ale parę koszulek nie zaszkodzi a ceny ledwo widoczne hehe
A podczas zakupów nasunęły mi się dwa pytania:
Kupujecie jakies rajtuzy dla maluszków czy dopiero na jesień?
Jak sprawdzają się ubranka z kik?
Kourtney tobie to dobrzemój mąż mnie najchętniej to z domu nie wypuszczał żeby mi się coś nie stało a co dopiero taki wyjazd
Nelus laska z CiebieTy ma pewno urodziłaś już jedno dziecko? Bo pomimo brzucha masz figurę jak modelka
Ja pewnie kupie jakieś rajstopki do sukienki jeśli będzie dziewczynka choć wątpię że się przydadzą bo u nas latem jest non stop 40C, nasza miejscowość jest nazywana pustynia Kanady. Latem nie da się oddychać
Ja dostałam kilka ciuszków z pepco i wcale nie były takie złe
A co do figury to kiedyś może wyglądałam jak modelka teraz hmm trochę brakuje hehe ale dziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 05:39
-
Ja miałam wizytę 30 grudnia a byłam w 17 tygodniu i było za wcześnie, żeby poznać płeć
Dzidzia za mała na usg przez brzuch a za duża na dopochwowe.
Co mnie też zdziwiło, lekarz nie planował robić mi usg. Pewnie tak to jest na NFZ niestety, ale z racji, że przyszedł pierwszy raz ze mną mąż to "dla zabawy" pokazał mu maluszka. Nie wytrzymam do połówkowych i za 2 tygodnie idę prywatnie do innego przy okazji poznać opinię innego lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:03
Kawokado lubi tę wiadomość
Blanka -
http://iv.pl/images/46614517304293856012_thumb.jpg
http://iv.pl/images/68325433274168644846_thumb.jpg
http://iv.pl/images/89975869045802968720_thumb.jpg
dostałam od psiapsiółki
wszystkie ubranka są na chłopcaa śni mi się, że urodziłam dziewczynkę!!!
Pati_89, Madzik84, Nelus, Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Madziak super, niektóre i dla dziewczynki się przydadzą. Moja siostra ubierała córeczkę m.in. w różowe kolory, a teraz ma 2,5 roku i jej ulubionym kolorem jest BLUE
więc ubranka po siostrzeńcu się przydają
Mnie ostatnio przyjaciółka ucieszyła mówiąc, że ma dużo ubranek po swoich chłopcach i mi podrzuciHelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
munequita wrote:Ja miałam wizytę 30 grudnia a byłam w 16 tygodniu i było za wcześnie, żeby poznać płeć
Co mnie też zdziwiło, lekarz nie planował robić mi usg. Pewnie tak to jest na NFZ niestety, ale z racji, że przyszedł pierwszy raz ze mną mąż to "dla zabawy" pokazał mu maluszka. Nie wytrzymam do połówkowych i za 2 tygodnie idę prywatnie do innego przy okazji poznać opinię innego lekarza. -
madziak2202 wrote:http://iv.pl/images/46614517304293856012_thumb.jpg
http://iv.pl/images/68325433274168644846_thumb.jpg
http://iv.pl/images/89975869045802968720_thumb.jpg
dostałam od psiapsiółki
wszystkie ubranka są na chłopcaa śni mi się, że urodziłam dziewczynkę!!!
-
munequita wrote:Ja miałam wizytę 30 grudnia a byłam w 16 tygodniu i było za wcześnie, żeby poznać płeć
Co mnie też zdziwiło, lekarz nie planował robić mi usg. Pewnie tak to jest na NFZ niestety, ale z racji, że przyszedł pierwszy raz ze mną mąż to "dla zabawy" pokazał mu maluszka. Nie wytrzymam do połówkowych i za 2 tygodnie idę prywatnie do innego przy okazji poznać opinię innego lekarza.
Nelus mojemu mezowi marzyla sie Kanada, bo kocha zimno, ale ze wzgledu na odleglosc wybralismy Szwecje. Teraz jak piszesz, ze jest 40C to mysle, ze moglismy jednak wybrac Kanade, bo ja jestem z tych co wola ciepelkoByloby dobrze dla nas dwojga, mocna zima dla meza i upalne lato dla mnie
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Koleżanka miała sytuację że na prenatalnych powiedzieli jej ze chłopczyk a na połówkowych że dziewczynka i od 30 tygodnia nie mogla sie doprosić lekarza na nfz o USG bo że niby już się nie robi BZDURA! Pomacał jej brzuch i powiedzial ze wszystko jest ok. Dopiero przed sama cesarką zrobili jej ust w szpitalu.
u mnie w 17t5d stwierdzono że na 80% chłopiec, ale ja nie jestem przekonana. nie to że nie chcę chłopca, po prostu przy usg pani gin mówiła cały czas "chyba dziewusia, tak to bedzie dziewusia" i nagle "o nie coś tu widzę". mały się zakrył jak mógł i po kilku minutach gin zrezygnowała i powiedziała że jej zdaniem na 80% chłopiec. ucieszy mnie każda płeć, ale chciałabym miec większą pewność, żeby móc już zacząć się szykować
-
Właśnie dlatego u nas nie mówią przed 20 tygodniem bo zbyt duże ryzyko pomyłki. Nie chciałabym się dowiedzieć potem ze np jednak będzie chłopiec po zakupie sukienek hehe ja z livka zaczęłam wyprawkę jakoś w 30 tygodniu. Teraz też co nieco kupie ale później. Jeszcze chce pomalować ścianę w pokoiku i jakoś ozdobić wzystko dziecięco. Pewnie w marcu się za to wezmiemy
HoniKa89 lubi tę wiadomość
-
Hej, hej! Ja już wczoraj też kupiłam co nieco - weszliśmy do Smyka z zamiarem obejrzenia, a skończyło się na kupnie:
My spodziewamy się dziewczynki (przynajmniej tak podejrzewa lekarz), ale że ubrania na dziale dziewczęcy to głównie róż i odcienie, które do mnie nie przemawiają, to wzięliśmy inne kolory - wyszedł błękitWięc w razie jak na USG wyjdzie siusiak, to no problem
Helenucha Klucha, Kourtney, Pati_89, munequita, Madzik84, dais, Kawokado, Magda34, mia6, Joana33, jakka, kirys, JennyXS, Abra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny