X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym roku oby był dobry dla nas wszystkich :)

Tak czytam i czytam i widzę że ja to w lesie naprawdę jestem z tymi zakupami

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka - i ja! Ale tak sobie obiecuję, że po połówkowym to już na bank idę na zakupy :)

Agabtm lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Witam się w nowym roku oby był dobry dla nas wszystkich :)

Tak czytam i czytam i widzę że ja to w lesie naprawdę jestem z tymi zakupami
    Kuleczka ja to już wogóle bo nie mam kompletnie nic :) ale jest jeszcze dużo czasu by segregować wyprawkę :D:D myślę już o tym, że będę to robiła jak będę na l4 :)
    My dzisiaj kończymy remont sypialni :) zrobiliśmy gładzie, pomalowaliśmy dodatkowo kładliśmy panele bo mieliśmy kafelki wcześniej, żeby ładnie komponowało się łóżeczko dzidzi i komoda. Nasza sypialnia będzie kiedyś wyłącznie pokojem dla dzidzi:)Jeszcze nie mamy komody i łóżeczka ale to kwestia czasu jak tylko znajdę coś ładnego:P:P:D

Kawokado lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, przerabiałam w swoim życiu migreny z aurą- wiem kochana co czujesz, u mnie to była reakacja na estrogen, teraz mam już spokój, ale bóle głowy często mi dokuczają.

Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie adaptera do pasów...skłaniam się do zakupu tego bocznego...bo lubię sukienki.

Kourtney milczy zaczynam się niepokoić, Pati oczywiście my też czekamy z niecierpliwością naTwoje wyniki..będzie dobrze!
    Co do ciuszków to ja kupuję 56-62, mam kilka większych, ale jeszcze gromadzę. Moja chrzestna była ostatnio była w lumpeksie i wyszperałą mi taki śliczności...dobra z niej szperaczka.

U mnie brzusio już widać...nie wiem ile to Kropeczka a ile wzdęcia, na które cierpię generalnie od zawsze.

A tak poza tym to u mnie ziiimmma przyszła , wczoraj było śnieżnie, ale ciepło, a dziś mróz jak cholerka :D Byle puściło trochę do poniedziałku, bo średnio chce mi się marznąć w drodze do pracy :)

Agabtm, Kawokado lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney odezwij się, bo martwimy się bardzo o Ciebie!

Kawokado współczuję takich ciężkich migren. Przy tym co opisujesz, moje to pikuś: na początku mam aurę, taki jakby półpierścień majaczy mi z jednej strony, potem ból głowy, nie bardzo mocny i osłabienie na kilka godzin. Mam tak od okresu dojrzewania, kiedyś było jeszcze gorzej, bo dochodziły wymioty i światłowstręt. A i zauważyłam, że u mnie migreny związane są z przeżywanymi silnymi emocjami, nawet pozytywnymi - na ślubie siostry np. miałam. Wszystkie moje siostry też cierpią na migreny. W ciąży mi się jeszcze nie zdarzył nawet ból głowy, oby tak dalej!

Co do zakupów dla Maleństwa to ja jestem chyba rekordzistką. Nie mam jeszcze naprawdę nic, oprócz skarpetek I ♥ Mum. Jak tylko poznam płeć, to robię listę i plan zakupów, postanowiłam sobie, że muszę mieć wszystko na miesiąc-dwa przed terminem.

U mnie to dopiero zima, od kilku dni jest po kilkanaście stopni mrozu z nocy!

Kourtney, Lila2703, Kawokado lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:38

Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o skurcze lub bóle w podbrzuszu to poczytajcie tutaj.:)
    https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa

Ja nie mam ani jednej rzeczy.:) zacznę zakupy za miesiąc czy dwa, żeby się nie kurzyło.;)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że dzis pierwszy raz poczułam ruchy dziecka ? To bardzo wcześnie, ale nigdy nie miałam takiego uczucia.... Cos jakby smyra od środka, jak motylek, akurat po tej stronie w której rezyduje dzidziuś ?! A moze to tylko jelitka ?

Nelus, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Troche sie nie odzywalam bo maz zrobil mi niespodzianke i pojechalismy w ostatnie dni grudnia do Pragi na sylwestra.
    W zeszlym tygodniu w poniedzialek bylam na wizycie i wszystko dobrze :)
    Sarka wazy 210g i ma 13,5cm :)
    Cudowny widok. Ziewala sobie,machala nam raczka <3

oldżi, Nelus, Paula1991, madziak2202, kirys, kamenkaa, Madzik84, Dorjana, Lila2703, Magda34, HoniKa89, Misia15, Agabtm, Helenucha Klucha, mloda1995, Flakonik, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tez nowe mamusie.
    Sshape na ktorego masz termin porodu?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/16487518058763927806_thumb.jpg

Paula1991, kirys, myszaaa, Flakonik, Kawokado lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Kourtney ze wszystko okay, fajny mąż. Mnie też dzisiaj bolał brzuch tak bardzo nisko po spacerze a w zeszłym tygodniu miednica. To raczej normalne, wszystko się rozciąga. Odliczam czas do 20 stycznia do badań połówkowych, a to jeszcze tak długo. Z zakupami czekam na wiosnę, bo ubranka już wszystkie mam, tylko oczekiwanie aż paczka przyjdzie z nimi. Może komodę kupie wcześniej żeby to pomieścić.

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek w sylwestra
    4046505_2016-01-0208.52.26.jpg
    4046509_2016-01-0119.13.06.jpg
    Co u was? Udała wam się sylwestrowa noc?
    My byliśmy kolejne pół dnia na pogotowiu, oczywiście nic nowego nam nie powiedzieli. Dostałam tylko jakieś leki przeciwbolowe na recepte. Wieczorem pojechaliśmy na kolacje z przyjaciółmi, było super dopóki młoda nam nie zwymiotowala. Stół, sukienka i ja... wszystko brudne. Wzięliśmy rachunek I juz o 19 byliśmy w domu. Mała biedna, przestraszona, chciała tylko do mnie na ręce wiec ja ponosiłam żeby się uspokoiła. Potem przyjechali znajomi a mnie znowu zalała krew. Wzięłam tabletki I ból przeszedł. Tak przetrwalam do 3 w nocy grając w karty. Nie mogę nic podnosić ani się schylac. Najmniejszy ruch sprawia ból I powoduje skurcze. Nie wiem co zrobię od poniedziałku gdy mąż wróci do pracy. Nie mamy tu żadnej rodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 18:14

Kourtney, Paula1991, Dorjana, Lila2703, Magda34, Misia15, Kawokado, ansad lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak ty slicznie wygladasz *.* piekny brzuszek

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe, że dzis pierwszy raz poczułam ruchy dziecka ? To bardzo wcześnie, ale nigdy nie miałam takiego uczucia.... Cos jakby smyra od środka, jak motylek, akurat po tej stronie w której rezyduje dzidziuś ?! A moze to tylko jelitka ?
    Tak mniej wiecej czuc maluszka. Ja to wlasnie tak odczuwam :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi mozliwe, możliwe hihi chociaż ciężko stwierdzić czy to to. Ja sama się zastanawiam. 2 tyg temu byłam pewna że to maluszek a teraz już sama nie wiem

201703012752.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Nelus jaka z Ciebie sexy mamuśka! Wspaniałe wyglądasz :)

Nelus lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Nelus świetnie wyglądasz :) pozazdrościć :)

Kortney woow to się na zwiedzasz, pomyśleć, że ja jeszcze w życiu za granicą nie byłam ;) Mam nadzieje,że nie długo się to zmieni..

Ale mi się dziś nic nie chce :D Normalnie leń do potęgi ;)

Nelus lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak to były jelita :) zafundowałam sobie wczoraj wieczorem wodę z kiszonej kapusty niecałe pół szklanki dziś jeszcze jogurt naturalny i mnie przeczyściło chyba z dwa kg mam mniej :)

W ramach luzu byłam z mężem w jego pracy ( jeździ do różnych obiektów na serwis) a tam jedynie sklepy dla mnie to pepco i kik i co wyszłam z ubraniami :) wiem że pepco nie polecałyście ale parę koszulek nie zaszkodzi a ceny ledwo widoczne hehe :)

A podczas zakupów nasunęły mi się dwa pytania:
    Kupujecie jakies rajtuzy dla maluszków czy dopiero na jesień?
    Jak sprawdzają się ubranka z kik?

Kourtney tobie to dobrze :) mój mąż mnie najchętniej to z domu nie wypuszczał żeby mi się coś nie stało a co dopiero taki wyjazd :)

Nelus laska z Ciebie :D Ty ma pewno urodziłaś już jedno dziecko? Bo pomimo brzucha masz figurę jak modelka :D

Nelus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:

Oldżi, ja od tygodnia mam wrażenie, że też już czuję ruchy :) Kilka razy już, pojedyncze takie jakby puknięcie od środka, trochę jak tik w powiece oka. Podejrzewam, że to maleństwo, bo ruchy były tam, gdzie na usg widzieliśmy stópki dziecka ;) Wzdęcia miewam często i zdecydowanie nie były to jelita :)

Witam się i ja w końcu w Nowym Roku :D Wszystkiego dobrego, Kochane :)

Byliśmy dzisiaj z mężem na zakupach - nareszcie mam spodnie dla ciężarówki! :D Całe dwie pary, jedne jeansy i jedne dresowe po domu, nie z wyprzedaży, ale mówi się trudno. No i odważyliśmy się też zaszaleć ;) Pierwsze zdobycze:

http://iv.pl/images/46553487806406937705_thumb.jpg

beatas, Pati_89, oldżi, madziak2202, Paula222, HoniKa89, kirys, Helenucha Klucha, Nelus, Joana33, Kawokado lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ