X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym roku oby był dobry dla nas wszystkich :)

Tak czytam i czytam i widzę że ja to w lesie naprawdę jestem z tymi zakupami

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka - i ja! Ale tak sobie obiecuję, że po połówkowym to już na bank idę na zakupy :)

Agabtm lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Witam się w nowym roku oby był dobry dla nas wszystkich :)

Tak czytam i czytam i widzę że ja to w lesie naprawdę jestem z tymi zakupami
    Kuleczka ja to już wogóle bo nie mam kompletnie nic :) ale jest jeszcze dużo czasu by segregować wyprawkę :D:D myślę już o tym, że będę to robiła jak będę na l4 :)
    My dzisiaj kończymy remont sypialni :) zrobiliśmy gładzie, pomalowaliśmy dodatkowo kładliśmy panele bo mieliśmy kafelki wcześniej, żeby ładnie komponowało się łóżeczko dzidzi i komoda. Nasza sypialnia będzie kiedyś wyłącznie pokojem dla dzidzi:)Jeszcze nie mamy komody i łóżeczka ale to kwestia czasu jak tylko znajdę coś ładnego:P:P:D

Kawokado lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, przerabiałam w swoim życiu migreny z aurą- wiem kochana co czujesz, u mnie to była reakacja na estrogen, teraz mam już spokój, ale bóle głowy często mi dokuczają.

Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie adaptera do pasów...skłaniam się do zakupu tego bocznego...bo lubię sukienki.

Kourtney milczy zaczynam się niepokoić, Pati oczywiście my też czekamy z niecierpliwością naTwoje wyniki..będzie dobrze!
    Co do ciuszków to ja kupuję 56-62, mam kilka większych, ale jeszcze gromadzę. Moja chrzestna była ostatnio była w lumpeksie i wyszperałą mi taki śliczności...dobra z niej szperaczka.

U mnie brzusio już widać...nie wiem ile to Kropeczka a ile wzdęcia, na które cierpię generalnie od zawsze.

A tak poza tym to u mnie ziiimmma przyszła , wczoraj było śnieżnie, ale ciepło, a dziś mróz jak cholerka :D Byle puściło trochę do poniedziałku, bo średnio chce mi się marznąć w drodze do pracy :)

Agabtm, Kawokado lubią tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney odezwij się, bo martwimy się bardzo o Ciebie!

Kawokado współczuję takich ciężkich migren. Przy tym co opisujesz, moje to pikuś: na początku mam aurę, taki jakby półpierścień majaczy mi z jednej strony, potem ból głowy, nie bardzo mocny i osłabienie na kilka godzin. Mam tak od okresu dojrzewania, kiedyś było jeszcze gorzej, bo dochodziły wymioty i światłowstręt. A i zauważyłam, że u mnie migreny związane są z przeżywanymi silnymi emocjami, nawet pozytywnymi - na ślubie siostry np. miałam. Wszystkie moje siostry też cierpią na migreny. W ciąży mi się jeszcze nie zdarzył nawet ból głowy, oby tak dalej!

Co do zakupów dla Maleństwa to ja jestem chyba rekordzistką. Nie mam jeszcze naprawdę nic, oprócz skarpetek I ♥ Mum. Jak tylko poznam płeć, to robię listę i plan zakupów, postanowiłam sobie, że muszę mieć wszystko na miesiąc-dwa przed terminem.

U mnie to dopiero zima, od kilku dni jest po kilkanaście stopni mrozu z nocy!

Kourtney, Lila2703, Kawokado lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:38

Kourtney, Kawokado lubią tę wiadomość

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o skurcze lub bóle w podbrzuszu to poczytajcie tutaj.:)
    https://parenting.pl/portal/skurcze-braxtona-hicksa

Ja nie mam ani jednej rzeczy.:) zacznę zakupy za miesiąc czy dwa, żeby się nie kurzyło.;)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że dzis pierwszy raz poczułam ruchy dziecka ? To bardzo wcześnie, ale nigdy nie miałam takiego uczucia.... Cos jakby smyra od środka, jak motylek, akurat po tej stronie w której rezyduje dzidziuś ?! A moze to tylko jelitka ?

Nelus, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Troche sie nie odzywalam bo maz zrobil mi niespodzianke i pojechalismy w ostatnie dni grudnia do Pragi na sylwestra.
    W zeszlym tygodniu w poniedzialek bylam na wizycie i wszystko dobrze :)
    Sarka wazy 210g i ma 13,5cm :)
    Cudowny widok. Ziewala sobie,machala nam raczka <3

oldżi, Nelus, Paula1991, madziak2202, kirys, kamenkaa, Madzik84, Dorjana, Lila2703, Magda34, HoniKa89, Misia15, Agabtm, Helenucha Klucha, mloda1995, Flakonik, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam tez nowe mamusie.
    Sshape na ktorego masz termin porodu?;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/16487518058763927806_thumb.jpg

Paula1991, kirys, myszaaa, Flakonik, Kawokado lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Kourtney ze wszystko okay, fajny mąż. Mnie też dzisiaj bolał brzuch tak bardzo nisko po spacerze a w zeszłym tygodniu miednica. To raczej normalne, wszystko się rozciąga. Odliczam czas do 20 stycznia do badań połówkowych, a to jeszcze tak długo. Z zakupami czekam na wiosnę, bo ubranka już wszystkie mam, tylko oczekiwanie aż paczka przyjdzie z nimi. Może komodę kupie wcześniej żeby to pomieścić.

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszek w sylwestra
    4046505_2016-01-0208.52.26.jpg
    4046509_2016-01-0119.13.06.jpg
    Co u was? Udała wam się sylwestrowa noc?
    My byliśmy kolejne pół dnia na pogotowiu, oczywiście nic nowego nam nie powiedzieli. Dostałam tylko jakieś leki przeciwbolowe na recepte. Wieczorem pojechaliśmy na kolacje z przyjaciółmi, było super dopóki młoda nam nie zwymiotowala. Stół, sukienka i ja... wszystko brudne. Wzięliśmy rachunek I juz o 19 byliśmy w domu. Mała biedna, przestraszona, chciała tylko do mnie na ręce wiec ja ponosiłam żeby się uspokoiła. Potem przyjechali znajomi a mnie znowu zalała krew. Wzięłam tabletki I ból przeszedł. Tak przetrwalam do 3 w nocy grając w karty. Nie mogę nic podnosić ani się schylac. Najmniejszy ruch sprawia ból I powoduje skurcze. Nie wiem co zrobię od poniedziałku gdy mąż wróci do pracy. Nie mamy tu żadnej rodziny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 18:14

Kourtney, Paula1991, Dorjana, Lila2703, Magda34, Misia15, Kawokado, ansad lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak ty slicznie wygladasz *.* piekny brzuszek

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe, że dzis pierwszy raz poczułam ruchy dziecka ? To bardzo wcześnie, ale nigdy nie miałam takiego uczucia.... Cos jakby smyra od środka, jak motylek, akurat po tej stronie w której rezyduje dzidziuś ?! A moze to tylko jelitka ?
    Tak mniej wiecej czuc maluszka. Ja to wlasnie tak odczuwam :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi mozliwe, możliwe hihi chociaż ciężko stwierdzić czy to to. Ja sama się zastanawiam. 2 tyg temu byłam pewna że to maluszek a teraz już sama nie wiem

201703012752.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko! Nelus jaka z Ciebie sexy mamuśka! Wspaniałe wyglądasz :)

Nelus lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Nelus świetnie wyglądasz :) pozazdrościć :)

Kortney woow to się na zwiedzasz, pomyśleć, że ja jeszcze w życiu za granicą nie byłam ;) Mam nadzieje,że nie długo się to zmieni..

Ale mi się dziś nic nie chce :D Normalnie leń do potęgi ;)

Nelus lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak to były jelita :) zafundowałam sobie wczoraj wieczorem wodę z kiszonej kapusty niecałe pół szklanki dziś jeszcze jogurt naturalny i mnie przeczyściło chyba z dwa kg mam mniej :)

W ramach luzu byłam z mężem w jego pracy ( jeździ do różnych obiektów na serwis) a tam jedynie sklepy dla mnie to pepco i kik i co wyszłam z ubraniami :) wiem że pepco nie polecałyście ale parę koszulek nie zaszkodzi a ceny ledwo widoczne hehe :)

A podczas zakupów nasunęły mi się dwa pytania:
    Kupujecie jakies rajtuzy dla maluszków czy dopiero na jesień?
    Jak sprawdzają się ubranka z kik?

Kourtney tobie to dobrze :) mój mąż mnie najchętniej to z domu nie wypuszczał żeby mi się coś nie stało a co dopiero taki wyjazd :)

Nelus laska z Ciebie :D Ty ma pewno urodziłaś już jedno dziecko? Bo pomimo brzucha masz figurę jak modelka :D

Nelus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:

Oldżi, ja od tygodnia mam wrażenie, że też już czuję ruchy :) Kilka razy już, pojedyncze takie jakby puknięcie od środka, trochę jak tik w powiece oka. Podejrzewam, że to maleństwo, bo ruchy były tam, gdzie na usg widzieliśmy stópki dziecka ;) Wzdęcia miewam często i zdecydowanie nie były to jelita :)

Witam się i ja w końcu w Nowym Roku :D Wszystkiego dobrego, Kochane :)

Byliśmy dzisiaj z mężem na zakupach - nareszcie mam spodnie dla ciężarówki! :D Całe dwie pary, jedne jeansy i jedne dresowe po domu, nie z wyprzedaży, ale mówi się trudno. No i odważyliśmy się też zaszaleć ;) Pierwsze zdobycze:

http://iv.pl/images/46553487806406937705_thumb.jpg

beatas, Pati_89, oldżi, madziak2202, Paula222, HoniKa89, kirys, Helenucha Klucha, Nelus, Joana33, Kawokado lubią tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
‹‹ 551 552 553 554 555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ