Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kuleczka777 wrote:Witam się w nowym roku oby był dobry dla nas wszystkich
Tak czytam i czytam i widzę że ja to w lesie naprawdę jestem z tymi zakupamiale jest jeszcze dużo czasu by segregować wyprawkę
:D myślę już o tym, że będę to robiła jak będę na l4
My dzisiaj kończymy remont sypialnizrobiliśmy gładzie, pomalowaliśmy dodatkowo kładliśmy panele bo mieliśmy kafelki wcześniej, żeby ładnie komponowało się łóżeczko dzidzi i komoda. Nasza sypialnia będzie kiedyś wyłącznie pokojem dla dzidzi:)Jeszcze nie mamy komody i łóżeczka ale to kwestia czasu jak tylko znajdę coś ładnego:P:P:D
Kawokado lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Kawokado, przerabiałam w swoim życiu migreny z aurą- wiem kochana co czujesz, u mnie to była reakacja na estrogen, teraz mam już spokój, ale bóle głowy często mi dokuczają.
Dzięki dziewczyny za pomoc w sprawie adaptera do pasów...skłaniam się do zakupu tego bocznego...bo lubię sukienki.
Kourtney milczy zaczynam się niepokoić, Pati oczywiście my też czekamy z niecierpliwością naTwoje wyniki..będzie dobrze!
Co do ciuszków to ja kupuję 56-62, mam kilka większych, ale jeszcze gromadzę. Moja chrzestna była ostatnio była w lumpeksie i wyszperałą mi taki śliczności...dobra z niej szperaczka.
U mnie brzusio już widać...nie wiem ile to Kropeczka a ile wzdęcia, na które cierpię generalnie od zawsze.
A tak poza tym to u mnie ziiimmma przyszła , wczoraj było śnieżnie, ale ciepło, a dziś mróz jak cholerkaByle puściło trochę do poniedziałku, bo średnio chce mi się marznąć w drodze do pracy
Agabtm, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Kourtney odezwij się, bo martwimy się bardzo o Ciebie!
Kawokado współczuję takich ciężkich migren. Przy tym co opisujesz, moje to pikuś: na początku mam aurę, taki jakby półpierścień majaczy mi z jednej strony, potem ból głowy, nie bardzo mocny i osłabienie na kilka godzin. Mam tak od okresu dojrzewania, kiedyś było jeszcze gorzej, bo dochodziły wymioty i światłowstręt. A i zauważyłam, że u mnie migreny związane są z przeżywanymi silnymi emocjami, nawet pozytywnymi - na ślubie siostry np. miałam. Wszystkie moje siostry też cierpią na migreny. W ciąży mi się jeszcze nie zdarzył nawet ból głowy, oby tak dalej!
Co do zakupów dla Maleństwa to ja jestem chyba rekordzistką. Nie mam jeszcze naprawdę nic, oprócz skarpetek I ♥ Mum. Jak tylko poznam płeć, to robię listę i plan zakupów, postanowiłam sobie, że muszę mieć wszystko na miesiąc-dwa przed terminem.
U mnie to dopiero zima, od kilku dni jest po kilkanaście stopni mrozu z nocy!Kourtney, Lila2703, Kawokado lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Dziewczyny czy to możliwe, że dzis pierwszy raz poczułam ruchy dziecka ? To bardzo wcześnie, ale nigdy nie miałam takiego uczucia.... Cos jakby smyra od środka, jak motylek, akurat po tej stronie w której rezyduje dzidziuś ?! A moze to tylko jelitka ?
Nelus, Kawokado lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Troche sie nie odzywalam bo maz zrobil mi niespodzianke i pojechalismy w ostatnie dni grudnia do Pragi na sylwestra.
W zeszlym tygodniu w poniedzialek bylam na wizycie i wszystko dobrze
Sarka wazy 210g i ma 13,5cm
Cudowny widok. Ziewala sobie,machala nam raczkaoldżi, Nelus, Paula1991, madziak2202, kirys, kamenkaa, Madzik84, Dorjana, Lila2703, Magda34, HoniKa89, Misia15, Agabtm, Helenucha Klucha, mloda1995, Flakonik, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cieszę się Kourtney ze wszystko okay, fajny mąż. Mnie też dzisiaj bolał brzuch tak bardzo nisko po spacerze a w zeszłym tygodniu miednica. To raczej normalne, wszystko się rozciąga. Odliczam czas do 20 stycznia do badań połówkowych, a to jeszcze tak długo. Z zakupami czekam na wiosnę, bo ubranka już wszystkie mam, tylko oczekiwanie aż paczka przyjdzie z nimi. Może komodę kupie wcześniej żeby to pomieścić.
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Brzuszek w sylwestra
Co u was? Udała wam się sylwestrowa noc?
My byliśmy kolejne pół dnia na pogotowiu, oczywiście nic nowego nam nie powiedzieli. Dostałam tylko jakieś leki przeciwbolowe na recepte. Wieczorem pojechaliśmy na kolacje z przyjaciółmi, było super dopóki młoda nam nie zwymiotowala. Stół, sukienka i ja... wszystko brudne. Wzięliśmy rachunek I juz o 19 byliśmy w domu. Mała biedna, przestraszona, chciała tylko do mnie na ręce wiec ja ponosiłam żeby się uspokoiła. Potem przyjechali znajomi a mnie znowu zalała krew. Wzięłam tabletki I ból przeszedł. Tak przetrwalam do 3 w nocy grając w karty. Nie mogę nic podnosić ani się schylac. Najmniejszy ruch sprawia ból I powoduje skurcze. Nie wiem co zrobię od poniedziałku gdy mąż wróci do pracy. Nie mamy tu żadnej rodzinyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 18:14
Kourtney, Paula1991, Dorjana, Lila2703, Magda34, Misia15, Kawokado, ansad lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyoldżi wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że dzis pierwszy raz poczułam ruchy dziecka ? To bardzo wcześnie, ale nigdy nie miałam takiego uczucia.... Cos jakby smyra od środka, jak motylek, akurat po tej stronie w której rezyduje dzidziuś ?! A moze to tylko jelitka ?
-
Wow Nelus świetnie wyglądasz
pozazdrościć
Kortney woow to się na zwiedzasz, pomyśleć, że ja jeszcze w życiu za granicą nie byłamMam nadzieje,że nie długo się to zmieni..
Ale mi się dziś nic nie chceNormalnie leń do potęgi
Nelus lubi tę wiadomość
-
Jednak to były jelita
zafundowałam sobie wczoraj wieczorem wodę z kiszonej kapusty niecałe pół szklanki dziś jeszcze jogurt naturalny i mnie przeczyściło chyba z dwa kg mam mniej
W ramach luzu byłam z mężem w jego pracy ( jeździ do różnych obiektów na serwis) a tam jedynie sklepy dla mnie to pepco i kik i co wyszłam z ubraniamiwiem że pepco nie polecałyście ale parę koszulek nie zaszkodzi a ceny ledwo widoczne hehe
A podczas zakupów nasunęły mi się dwa pytania:
Kupujecie jakies rajtuzy dla maluszków czy dopiero na jesień?
Jak sprawdzają się ubranka z kik?
Kourtney tobie to dobrzemój mąż mnie najchętniej to z domu nie wypuszczał żeby mi się coś nie stało a co dopiero taki wyjazd
Nelus laska z CiebieTy ma pewno urodziłaś już jedno dziecko? Bo pomimo brzucha masz figurę jak modelka
Nelus lubi tę wiadomość
-
oldżi wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że dzis pierwszy raz poczułam ruchy dziecka ? To bardzo wcześnie, ale nigdy nie miałam takiego uczucia.... Cos jakby smyra od środka, jak motylek, akurat po tej stronie w której rezyduje dzidziuś ?! A moze to tylko jelitka ?
Oldżi, ja od tygodnia mam wrażenie, że też już czuję ruchyKilka razy już, pojedyncze takie jakby puknięcie od środka, trochę jak tik w powiece oka. Podejrzewam, że to maleństwo, bo ruchy były tam, gdzie na usg widzieliśmy stópki dziecka
Wzdęcia miewam często i zdecydowanie nie były to jelita
Witam się i ja w końcu w Nowym RokuWszystkiego dobrego, Kochane
Byliśmy dzisiaj z mężem na zakupach - nareszcie mam spodnie dla ciężarówki!Całe dwie pary, jedne jeansy i jedne dresowe po domu, nie z wyprzedaży, ale mówi się trudno. No i odważyliśmy się też zaszaleć
Pierwsze zdobycze:
http://iv.pl/images/46553487806406937705_thumb.jpgbeatas, Pati_89, oldżi, madziak2202, Paula222, HoniKa89, kirys, Helenucha Klucha, Nelus, Joana33, Kawokado lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)