X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas u nas rozmiaru 50 w ogóle nie używaliśmy, wzięliśmy do szpitala ubranka 56/62 ale przydały się tylko 56 bo mały miał 53 cm i 3330 g :) A lekarz mnie straszył że ponad 4 kg się urodzi :P

Do szpitala polecam body na krótki / długi rękaw, pół śpiochy ( jak dla mnie jest to świetna sprawa póki dziecko jest ,,leżące'', jakiś pajacyk jeśli będzie chłodno.

U nas jak mały się urodził ubrali go w swoje szpitalne ciuszki : body, pół śpiochy i bluzeczkę :) Ale z rana przebrałam go w swoje.

Wg ja wezmę :
    body na krótki rękaw 3-4 pary
    body na długi 3-4 pary
    Pół śpiochy ok 3 szt
    Ew bluzeczkę lub dwie, zależy od pogody
    Jakieś skarpetki
    Pieluszki flanelowe i tetrowe

My nie używaliśmy niedrapek i czapeczek po kąpieli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 10:19

beatas, Kawokado, mia6 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie potrzeba niewiele tych najmniejszych rozmiarów, ale na pocieszenie ja miałam bardzo dużo i wszystko użyłam, bo maly wymiotował, ulewał etc, wiec często się zmieniało. Ja mam dwa adaptery ciążowe, jeden na środku besafe, drugi na boki i oba wg mnie są tak samo wygodne, z czego ten na boki lepszy do sukienek, ale na środek szybciej jak dla mnie do zapięcia.

HoniKa89, Pati_89, beatas, Madzik84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla syna kupowalam tylko 62. Urodzil sie 54cm ale jakos nie bylo problemu,ze sa za duze. Latwiej sie ubieralo te wieksze. Teraz tez raczej nie kupuje mniejszych. Zobacze jak bedzie z moim porodem, bo jak cesarka to raczej wczesniej i mala moze byc malutka:)

Kawokado lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas o ktorym pisała HoniKa przeceniony :)
    http://www.mamadama.pl/pl/adapter-do-pasow-dla-kobiet-w-ciazy-clippasafe-bump-belt.html

HoniKa89, Lila2703 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, wszystkiego dobrego w NOwym Roku!
    Nie mam na nic humoru, sylwester też spokojnie, odliczam dni do wyniku testu NIfty, może to dopiero być w piątek.
    Zapytam Was przy okazji, bo mam bardzo niepokojący problem - czy miałyście teraz w ciązy tak, że boli Was jedna pierś? Przez całe moje 33 lata nie bolały mnie piersi, no chyba, że przed okresem troszkę. A od tygodnia ponad wręcz rwie mnie lewa pierś, a w dotyku wyczuwam zgrubienie wielkości małej wiśni. W drugiej piersi tego nie mam. I nawet leżąc na lewym boku boli ta pierś, momentami rwie ni stąd ni zowąd. No po prostu nie mogę spokojnie funkcjonować, bo ciągle coś, problem goni problem :-(

m3sxdqk36px9niv0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, belly napisało że to 5 miesiąc więc się tym cieszę ;-) za tydzień też będzie piąty ;-)
    ja rozpisałam sobie tabelkę, póki co ręcznie czego ile mam na 56 i na 62, teraz kupuję ubrania tylko na 62 bo te Mały założy na pewno. Przyszłą mi paczka ze smyka, teraz czekam na ciuszki z c & a, mają fajną promocję -50% :-) polecam! ja sobie wzięłam kilka par spodni, jeden komplet bluza+ spodnie, legginsy, komplet koszula+ sweterek, nie mogę się doczekać jak przyjdzie :-) no i czekam na paczkę z butelkami i smoczkami lovi :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna ja mam problem z piersiami, może nie taki sam ale robię sobie ciepłe okłady. kiedy wracam z dworu do domu to suszarka idzie w ruch, żeby je ogrzać, tak bolą mnie sutki jakby mi ktoś je przypalał. Nie działa maltan, pephanten, wkładki laktacyjne. Tylko ciepło mi pomaga. w prawej piersi czuję takie kłucie jakby dość często ale nie mam żadnego zgrubienia. poproś gina na wizycie żeby zbadał Ci piersi, chociaż ręcznie żeby ocenić Twoje zgrubienie. U mnie wygląd piersi zmienił się jakiś miesiąc temu, brodawki i sutki ściemniały, są dużo grubsze, wczoraj wieczorem jak byliśmy na spacerze z psami to wracałam z dłońmi na piersiach, tak mnie strasznie bolały.

Trzymam kciuki za Nifty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:24

Joana33 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Witajcie dziewczyny, wszystkiego dobrego w NOwym Roku!
    Nie mam na nic humoru, sylwester też spokojnie, odliczam dni do wyniku testu NIfty, może to dopiero być w piątek.
    Zapytam Was przy okazji, bo mam bardzo niepokojący problem - czy miałyście teraz w ciązy tak, że boli Was jedna pierś? Przez całe moje 33 lata nie bolały mnie piersi, no chyba, że przed okresem troszkę. A od tygodnia ponad wręcz rwie mnie lewa pierś, a w dotyku wyczuwam zgrubienie wielkości małej wiśni. W drugiej piersi tego nie mam. I nawet leżąc na lewym boku boli ta pierś, momentami rwie ni stąd ni zowąd. No po prostu nie mogę spokojnie funkcjonować, bo ciągle coś, problem goni problem :-(
    A kiedy masz wizytę? Powiedz lekarzowi to Ci na pewno je zbada. Mnie tylko swędzi jedna zawsze lewa o standardowo wieksza jest a grudek to mam pełno :)

Joana33 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a powiedz kochana czy masz już wyniki z amniopunkcji? Nie czytałam jeszcze wszystkich postów od 2 tygodni, a wierze ze Michaś jest zdrowy i cały czas o Was myślę :)

Ja przechodzę okres 'nie czucia ciazy'. Zaczynam panikować lekko. Ogólnie w Polsce mam alergie, wapno nie bardzo mi pomaga. Kicham non stop nie wiem czy to nie zaszkodzi dzidzi. :( miałam dzisiaj iść do lekarza, ale zrezygnowałam nie wiem czemu.
    A teraz uświadamiam sobie ze dopiero pójdę za miesiąc 5 lutego na polowkowe.
    W Anglii mam detektor tetna i wręcz nie mogę się doczekać żeby go użyć.
    O matko Paula zwariowała :O :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 11:44

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Pati a powiedz kochana czy masz już wyniki z amniopunkcji? Nie czytałam jeszcze wszystkich postów od 2 tygodni, a wierze ze Michaś jest zdrowy i cały czas o Was myślę :)
    Dziękujemy za pamięć ale jeszcze nie mamy :/ minęły wczoraj dwa tygodnie dopiero jeszcze święta nie święta pewnie kolejne dwa poczekamy :/

Paula1991 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Dziękujemy za pamięć ale jeszcze nie mamy :/ minęły wczoraj dwa tygodnie dopiero jeszcze święta nie święta pewnie kolejne dwa poczekamy :/

Napewno wszystko będzie dobrze :* cały czas trzymam kciuki :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 wizytę mam dopiero 22 stycznia, więc za trzy tygodnie pani doktor na pewno mnie zbada. Moja kolezanka też ma tak, że bolą ją piersi,ale nie martwi się, bo obydwie, a miała tak w pierwszej ciąży, więc nic ja nie niepokoi. No muszę poczekać te trzy tyg i będę wiedziała czy jest ok. Oj dziewczyny, u mnie pierwszy trymestr był spokojny, to w drugim problem za problemem, jak nie złe wyniki prenatalnych to okropne hemoroidy, których nie da się zwalczyć teraz ta pierś. No cóż, może po wynikach Nifty stres ze mnie zejdzie i wtedy będę się cieszyć ciążą. I wiecie co wymyśliłam, zrobię sobie dwa badania prenatalne te drugie, u dwóch różnych lekarzy na dwóch różnych sprzętach, żebym była spokojna. Oby mi tego nie wpisywali tj wizyty w kartę ciąży, żeby potem nie widziała moja doktorka, że ją sprawdzam i chodzę do innego lekarza na to badanie ;-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, to mnie pocieszyłaś, bo ja właśnie mam duzo na 56:D i kilka na 50:D teraz tez staram sie kupować juz tylko 62 lub 68!

Paula, dzieki za obszerne wyjaśnienia:) dla mnie tez polspiochy i body to podstawa:) zamówilam właśnie przesłodkie w smyku! Nie kupuje w ogóle śpiochów i kaftaników, bo to mało wygodne.. Za to leginsowych spodenek mam tez dość sporo:) polecam te na promocje w h&m - urocze <3 jakas rozpinana bluzeczkę/kaftanik chyba by się przydało chociaż do szpitala kupic.. No i mam jeszcze pare pajacykow, ale wszystkie bez stópek, ale to lato, wiec może nawet lepiej:D

Pati, tez kupiłam dwa pajace w rozm. 44(byly w okazyjnej cenie), jakby co:D ale lepiej, żeby sie nie przydaly!

Paula222 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, ja byłam u innego lekarza na genetycznym i nigdzie mi tego nie wpisywał, tylko wydrukował wyniki na kartce.. Za to moj gin wpisywal w kartę ciąży!

Skoro masz zgrubienie, to powinnaś o tym powiedziec lekarzowi, chociaż miejmy nadzieje, ze to nic groźnego:)
    Sam bol chyba jest normalny, bo mnie często bola i tez mam tak, jak dziewczyny, na zimnie tak szczypią, ze nie da się wytrzymać..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie jakos dziwnie boli brzuch ale tylko przy chodzeniu jakby mięśnie albo ścięgna w samym dole brzucha ( na lini majtek ) tylko dość mocno że aż źle sie chodzi :/ myślałam że to jelita bo z tymi zaparciami ciężko jest ale nie wiem :/

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 a spróbuj poleżeć i weź no spę.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja tez mam właśnie czasem takie skurcze albo bóle brzucha, ale staram sie to przeczekać i nie biorę żadnych tabletek.. A może jednak powinno sie brać? Bo juz sama nie wiem.. Czy nie robiąc nic moge zaszkodzić dzidzi?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie leżałam to nie bolało dopiero teraz jak wstałam i chodzę z każdym krokiem boli inna strona no jakby mięśnie. Zastanawiam się czy coś podnosiłam żeby się naciągnąć ale raczej nie :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to pewnie rozciągające się więzadła, to chyba normalne.. Przynajmniej moj gin tak mowil:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2016, 12:33

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytałam wujka Google i powiedział tak jak wy wiec na to wygląda że to normalne :) dzięki :-*

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ