X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991 wrote:
    Hej . A my polowkowe mamy 5 lutego :)

To mamy blisko, ja 3 lutego :)

Evus witamy serdecznie :)

Paula1991 lubi tę wiadomość

• kirys Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Mamusie :-)

Ja jeszcze nie mam wyznaczonych badań połówkowych, 15-go stycznia mam wizytę, to będzie 17 tydzień i marzę o poznaniu płci.

Helen, JennyXS, Agabtm lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kourtney mnie lekarz umówił na połówkowe na 22 tydzień, bo stweirdził, ze tak woli, bo wtedy więcej widać ;) Lekarz ma certyfikaty i jest na tej super ważnej liście lekarzy specjalistów od badań prenatalnych (tak dodaje zeby nie było wątpliwości, zę to jakiś konował i się nie zna ;) )

A gdzie taką listę można znaleźć? podeślij proszę link.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki podoba wam się wózek dla malucha,ja chcialabyl jakiś zgrabny nie ciężki a praktyczny ale nie wiem jakiej firmy

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Dziewczyny jaki podoba wam się wózek dla malucha,ja chcialabyl jakiś zgrabny nie ciężki a praktyczny ale nie wiem jakiej firmy
    Wirtualnie bardzo podoba mi się Adamex Barletta ale muszę potwierdzić ten wybór w realu :)

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostałam od koleżanki która w święta urodziła listę :) są na niej rzeczy które jeszcze potrzebuje czy przydadzą się później jak np mata edukacyjna :) myślę sobie że to świetna rzecz bo w zwyczaju jest kupić coś dla maluszka idąc w pierwsze odwiedziny a po co komu 100 grzechotek albo 200 smoczków ;) o chyba skopiuję pomysł i też taką zrobię :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Ja jeszcze nie mam wyznaczonych badań połówkowych, 15-go stycznia mam wizytę, to będzie 17 tydzień i marzę o poznaniu płci.

Kirys, u mnie podobnie ;) 13 stycznia mam kontrolę też w 17 tygodniu i dopiero wtedy lekarz wyznaczy mi termin połówkowego. Mój gin lubi robić takie badania na ostatnią chwilę, więc możliwe, że i na koniec lutego będzie...

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest bardzo dobry pomysł jestem za

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Wirtualnie bardzo podoba mi się Adamex Barletta ale muszę potwierdzić ten wybór w realu :)

hej pati ja tez wybiore wozrek z firmy adamex, barletta jest sliczny, ja skladniam sie ku Aspena lub Pajero :)

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MADZIA 87 wrote:
    hej pati ja tez wybiore wozrek z firmy adamex, barletta jest sliczny, ja skladniam sie ku Aspena lub Pajero :)
    Nad parejo tez myślę :) sprawdzimy w sklepie co lepsze :) na szczęście albo i nie mąż zostawił mi wolną rękę :)

Angela85, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi koleżanka poleciła wózki Bugaboo -zamieniła wręcz swój stary na ten i mowi, ze nie ma porównania z niczym innym, więc chyba się zdecyduję, chociaż w sumie jeszcze tyle czasu, że na razie o zakupach nawet nie myślę. :)
    Śpię normalnie i w dalszym ciągu nie mam właściwie żadnych objawów, bezsenność też mnie nie dotyczy.
    Wydaje mi się, że wieczorami czuję lekkie łaskotki na dole brzucha, ale nie potrafię powiedzieć czy to na pewno młody się kręci, czy zwidy.:)
    Połówkowe 29 stycznia, dzień przed imieninami.:)

dais lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Evus :)

Kirys link do listy błądził gdzieś u nas na forum jak usg 12-14tc były na tapecie... teraz nie mogę znaleźć tego drugiego linku, mam tylko ten: https://courses.fetalmedicine.com/lists/web

xpaulinax to na naszym forum będzie dwóch Kubusiów :D Jakuby to fajne chłopaki ;)

Cass co do spania to mojego rogala nikomu bym nie oddała! Początkowo zdarzało mi się go wywalić w nocy za łóżko, ale od pewnego czasu doszłam do wprawy i jestem z nim praktycznie zrośnięta podczas snu ;D
    Nasz jamnior też wpycha się do łóżka i muszę w nocy uważać jak wychodzę siku żeby jej nie zmiażdżyć ;)

cass, xpaulinax lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

xpaulinax to na naszym forum będzie dwóch Kubusiów :D Jakuby to fajne chłopaki ;)

mój R też chce, żeby nasz synek ( jeśli się potwierdzi płeć) miał na imię Kubuś :) ja się jeszcze zastanawiam
    termin pierwszej ciąży którą poroniłam miałam na 31.12 w Sylwestra, i chcieliśmy dać chłopcu na imię Sylwester... ale R coś bardziej jest teraz przy Jakubie. no zobaczymy jeszcze dużo czasu mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 19:54

Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Byłam z mężem przed sylwestrem zrobić rekonesans wózków "w realu" i wózki Adamexu spodobały nam się najbardziej. Oglądaliśmy głównie Pajero i Barletta i chyba ostatecznie też zdecydujemy się na ten drugi model.

Kawokado, rzeczywiście - u Ciebie też będzie Jakub! Przybij piątkę ;)

Kawokado lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi się podoba wózek Quinny Mood :)

Gratuluje brzuszkowych kawalerów :) powodzenia w wyborze imienia!

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney,prosze zmien mi date porodu na 1 czerwca i wpisz mi imie corki Liliana:) dzieki!

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, a co myslicie o tym wózku?
    orbit baby g3?
    http://www.orbitbaby.pl/g3.html
    ktoś się decyduje?
    jest dość futurystyczny i ma wiele fajnych funkcji, ale go jeszcze nie widziałam na żywo.

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    czesc, a co myslicie o tym wózku?
    orbit baby g3?
    http://www.orbitbaby.pl/g3.html
    ktoś się decyduje?
    jest dość futurystyczny i ma wiele fajnych funkcji, ale go jeszcze nie widziałam na żywo.
    Jak dobrze znalazłam to na mnie trochę za drogi :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus witamy :*

Co do wozkow to ja polecam bugaboo. Jezdze nim caly dzien po domu i sie jaram :D
    Ogladalam tez inne wozki. I ten quinny ktorym sie tak zachwycalam na zywo wydawala mi sie ta gondola zbyt waska i mala. I gorzej sie na pewno prowadzi niz normalny czterokolowy. Ale to juz kto jak lubi. Mimy na zywo jedynie nie widzialam bo nie bylo w sklepie :/

dais, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie na 1str. Czy mam jeszcze ktorejs dopisac plec,imie,zmienic termin? ;)

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ