X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Mialam dzis wrocic do pracy,a po zaaplikowaniu luteiny na aplikatorze pozostal sluz zabarwiony krwia;(;( dzwonilam do doktorki i jade do niej o 11-30, oby z corcia bylo wszystko dobrze,tak sie boje;(

Tylko zachowaj spokój, to najważniejsze..będzie na pewno dobrze.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:17

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :)
    MADZIA 87 gratuluję synka ! :) Jak dla mnie z tego co podałaś to Adaś śliczne imię :)

Helen co do wózka, ja preferuję tylko te z całościową rączką ;) Chociaż może ten i dobrze by się prowadził, ale jest spoooro za drogi :)

mmarzenak mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze ... Trzymam kciuki

Patutka pewnie , że zostań z nami :) Tak jak mówią dziewczyny, wiele z nas przenosi i pewnie urodzi w lipcu :P Z resztą, ja synka przenosiłam 11 dni ...

Ja pojutrze mam wizytę, powiem Wam, że już na tą wizytę aż tak nie wyczekuję ;) Jak już czuję maluszka jestem o wiele spokojniejsza.

Ale czuję że przeziębił mi się układ moczowy :( Możecie coś polecić? Siusiam co chwilę, po siusianiu mam cały czas dyskomfort...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 10:38

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Dzień dobry :-)

Mamuśki mam pytanie.. bo od około tygodnia czuje pojedyncze kłucie albo z 3 do 5 pod rząd w odstępie po pół minuty. W miejscu gdzie jest maluch, dokładnie w tym.

Czy orientujecie się co to 'oznacza' czy nie mam się czym martwić?
    norma, rozciąga się macica i cały brzuch mnie cały czas coś tam pobolewa. Mozesz to zgłosić na wizycie i lekarz powinien ci to wytłumaczyć.

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka ja rodzilam w lipcu (19) i sobie chwale. Wprawdzie to byly najwieksze upaly, ale oboje z synkiem znieslismy je dobrze. Niewielka roznica jest miedzy czerwcem a lipcem, synek jest raczkiem i ma super charakterek :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie:)

Marzenak, spokojnie, to na pewno nic powaznego!

O bugaboo tez słyszałam i czytalam duzo dobrych opoinii, ale co zrobie jak mi sie nie podoba:( zreszta podobnie jak ten orbit.. Chyba, że jak zobacze je na żywo to zmiennie zdanie... Ale nie chce kupić wózka tylko dlatego, że jest dobry- musi mi się podobać.. Z tego tez względu obstaje na razie przy quinny moodd, zobaczymy jak zda test w realu :)

Pozbyłam się buegunki to teraz mam bol gardla.. Pol nocy nie spalam z bolu, rano pobolalo jeszcze troszke, a teraz jak reka odjal.. Nie wiem czy probowac leczyc sie sama czy pora juz na lekarza.. Mam lekko zaczerwienione gardlo, ale bez bialych nalotów.. Jest na nim jakas ropa, bo plulam zolta wydzielnia.. Moze polecicie jakies sposoby?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Heej :)
    MADZIA 87 gratuluję synka ! :) Jak dla mnie z tego co podałaś to Adaś śliczne imię :)

Helen co do wózka, ja preferuję tylko te z całościową rączką ;) Chociaż może ten i dobrze by się prowadził, ale jest spoooro za drogi :)

mmarzenak mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze ... Trzymam kciuki

Patutka pewnie , że zostań z nami :) Tak jak mówią dziewczyny, wiele z nas przenosi i pewnie urodzi w lipcu :P Z resztą, ja synka przenosiłam 11 dni ...

Ja pojutrze mam wizytę, powiem Wam, że już na tą wizytę aż tak nie wyczekuję ;) Jak już czuję maluszka jestem o wiele spokojniejsza.

Ale czuję że przeziębił mi się układ moczowy :( Możecie coś polecić? Siusiam co chwilę, po siusianiu mam cały czas dyskomfort...
    Jedynie żurawina przychodzi mi do głowy.. Chociaż w drugim trymestrze można też furaginum..

Paula222 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas mnie tez meczylo gardlo, potem maz mial angine, wiec to nie byl latwy czas swiateczny. U mnie sprawdzil sie syrop prenalen, herbaty malinowe i rozne rozgrzewajace oraz psikanie tamtum verde (psikalam sporo, bo jakies 6 razy dziennie po 5 psikniec, po dwoch dniach bol zaczal mijac). Ssalam tez te tabletki prenalen ale nic nie pomagaly. Mozesz tez kupic tamtum verde do plukania, jesli wolisz taka forme lub w tabletkach. Najlepiej podejdz do apteki, farmaceutka pewnie Ci pomoze.

beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, dzieki wielkie! W takim razie wstrzymam się z lekarzem!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Paula, też to przerabiałam jakiś czas temu, nic fajnego, współczuję. Ja się ratowałam Uroseptem, suszoną żurawiną i 100% sokiem z żurawiny. Przydają się też częste kąpiele, żeby się wygrzać, a po domu jak najwięcej wietrzyć krocze i na jakiś czas warto zrezygnować z wkładek, bielizna tylko z bawełny. I duuuuuużo pij, trzeba płukać drogi moczowe, żeby bakterie nie zalegały.

Paula222 lubi tę wiadomość

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, dziś pójdę po 100 % sok i zacznę dużo pić + wietrzenie... Nie wiem skąd mi się to wzięło tak nagle :( Wg dziś źle spałam, z rana napięcie w brzuchu na dole i ból pleców z tyłu, trochę się martwię ale dziś po odpoczywam i może się poprawi...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie:)

Marzenak, spokojnie, to na pewno nic powaznego!

O bugaboo tez słyszałam i czytalam duzo dobrych opoinii, ale co zrobie jak mi sie nie podoba:( zreszta podobnie jak ten orbit.. Chyba, że jak zobacze je na żywo to zmiennie zdanie... Ale nie chce kupić wózka tylko dlatego, że jest dobry- musi mi się podobać.. Z tego tez względu obstaje na razie przy quinny moodd, zobaczymy jak zda test w realu :)

Pozbyłam się buegunki to teraz mam bol gardla.. Pol nocy nie spalam z bolu, rano pobolalo jeszcze troszke, a teraz jak reka odjal.. Nie wiem czy probowac leczyc sie sama czy pora juz na lekarza.. Mam lekko zaczerwienione gardlo, ale bez bialych nalotów.. Jest na nim jakas ropa, bo plulam zolta wydzielnia.. Moze polecicie jakies sposoby?

Moja koleżanka miała wózek Quinny i byłam zachwycona nim :) gondola nie jest duża, ale spacerówkę można rozkładać jak się chce i bardzo fajnie się prowadził :) także to tez mój nr 1 poki co :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222- dziękuję ;-)

Helen- ale mnie boli tylko w jednym miejscu - tam gdzie jest maluszek.

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • kirys Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak trzymam kciuki za wizytę, oby się okazało, że wszystko jest ok i będziesz spokojna!

Patutka pewnie że zostań u nas, mi wychodzi termin na 28, więc nawet jak 3 dni przenoszę, to będę lipcówką. A też chciałabym urodzić w czerwcu, najlepiej 23 w Dzień Ojca :-) Ale wiem, że to tak sobie można pogadać tylko, a będzie co ma być.

Dziewczyny ja mam od wczoraj taki problem, że mam dziwne jakby skurcze w okolicy odbytu, ale promieniują do przodu, bardzo nisko w dole brzucha. Od paru dni mam problem z wypróżnieniem, wczoraj się udało bez większego wysiłku rano, ale cały dzień miałam wrażenie, że nie wszystko poszło i na wieczór trochę musiałam postękać. Dzisiaj nadal mam te skurcze i mam nadzieję, że to nie macica. Może to głupie, ale nie wiem jak to rozróżnić :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:19

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Moja koleżanka miała wózek Quinny i byłam zachwycona nim :) gondola nie jest duża, ale spacerówkę można rozkładać jak się chce i bardzo fajnie się prowadził :) także to tez mój nr 1 poki co :)
    I tak rodzimy w lecie, wiec wielka gondola nie jest niezbędna.. Zwłaszcza, ze zima to na spacery sie wybierać raczej nie planuje, jedynie samochodem, a wtedy to stelaż do bagażnika i maluch w foteliku będzie podróżował:) koleżanka tez jest z niego zadowolona?:) ja planuje dokupić przednie kolka, żeby na trudniejsze trasy mogl byc czterokolowy:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas- była bardzo zadowolona i młody korzystał z niego 2,5 roku wiec fajnie :) miała kolor czarny z białym stelażem i wyglądał super!

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wbrew pozorom mi sie gondola przydala dla synka, urodzil sie w lipcu i gondoli uzywalam az do lutego, na spacerowke bylo jeszcze zbyt zimno. Nosilam tez malucha w chuscie i teraz sie zastanawiam ile faktycznie wydac na wozek skoro bede jeszcze uzywala chusty. Z jednej strony chce aby wozek byl super wygodny z drugiej nie chce wydac na niego kosmicznej sumy, bo mi po prostu szkoda.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Beatas- była bardzo zadowolona i młody korzystał z niego 2,5 roku wiec fajnie :) miała kolor czarny z białym stelażem i wyglądał super!
    Tez chcę ten wzór:))

Dais, też chciałabym używać chustę, ale boję się, ze coś źle zawine i maleństwo wypadnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:05

oldżi lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Mmarzenak trzymam kciuki za wizytę, oby się okazało, że wszystko jest ok i będziesz spokojna!

Patutka pewnie że zostań u nas, mi wychodzi termin na 28, więc nawet jak 3 dni przenoszę, to będę lipcówką. A też chciałabym urodzić w czerwcu, najlepiej 23 w Dzień Ojca :-) Ale wiem, że to tak sobie można pogadać tylko, a będzie co ma być.

Dziewczyny ja mam od wczoraj taki problem, że mam dziwne jakby skurcze w okolicy odbytu, ale promieniują do przodu, bardzo nisko w dole brzucha. Od paru dni mam problem z wypróżnieniem, wczoraj się udało bez większego wysiłku rano, ale cały dzień miałam wrażenie, że nie wszystko poszło i na wieczór trochę musiałam postękać. Dzisiaj nadal mam te skurcze i mam nadzieję, że to nie macica. Może to głupie, ale nie wiem jak to rozróżnić :-P
    Ja też tak mam i pojawia się bez względu na zaparcia :) jakby mi ktoś igłą kłuł w kroku i gdzieś wyczytałam że to normalne :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka miałam to samo jak mały był umoszczony w jednym miejscu ;) tylko tam mnie kuło i bolało, zapytałam na wizycie i dr powiedział, że to dlatego, że on tam leży i bardziej się wszystko rozciąga :) ale dla świętego spokoju zapytaj lekarza przy najbliższej okazji!

Mmarzenak daj znać co u ciebie! To na pewno nic poważnego, tak jak piszą dziewczyny, ale wiadomo - najlepiej sprawdzić :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ