Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mmarzenak wrote:Mialam dzis wrocic do pracy,a po zaaplikowaniu luteiny na aplikatorze pozostal sluz zabarwiony krwia;(;( dzwonilam do doktorki i jade do niej o 11-30, oby z corcia bylo wszystko dobrze,tak sie boje;(
Tylko zachowaj spokój, to najważniejsze..będzie na pewno dobrze. -
Heej
MADZIA 87 gratuluję synka !Jak dla mnie z tego co podałaś to Adaś śliczne imię
Helen co do wózka, ja preferuję tylko te z całościową rączkąChociaż może ten i dobrze by się prowadził, ale jest spoooro za drogi
mmarzenak mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze ... Trzymam kciuki
Patutka pewnie , że zostań z namiTak jak mówią dziewczyny, wiele z nas przenosi i pewnie urodzi w lipcu
Z resztą, ja synka przenosiłam 11 dni ...
Ja pojutrze mam wizytę, powiem Wam, że już na tą wizytę aż tak nie wyczekujęJak już czuję maluszka jestem o wiele spokojniejsza.
Ale czuję że przeziębił mi się układ moczowyMożecie coś polecić? Siusiam co chwilę, po siusianiu mam cały czas dyskomfort...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 10:38
-
Patutka wrote:Dzień dobry
Mamuśki mam pytanie.. bo od około tygodnia czuje pojedyncze kłucie albo z 3 do 5 pod rząd w odstępie po pół minuty. W miejscu gdzie jest maluch, dokładnie w tym.
Czy orientujecie się co to 'oznacza' czy nie mam się czym martwić? -
Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie:)
Marzenak, spokojnie, to na pewno nic powaznego!
O bugaboo tez słyszałam i czytalam duzo dobrych opoinii, ale co zrobie jak mi sie nie podoba:( zreszta podobnie jak ten orbit.. Chyba, że jak zobacze je na żywo to zmiennie zdanie... Ale nie chce kupić wózka tylko dlatego, że jest dobry- musi mi się podobać.. Z tego tez względu obstaje na razie przy quinny moodd, zobaczymy jak zda test w realu
Pozbyłam się buegunki to teraz mam bol gardla.. Pol nocy nie spalam z bolu, rano pobolalo jeszcze troszke, a teraz jak reka odjal.. Nie wiem czy probowac leczyc sie sama czy pora juz na lekarza.. Mam lekko zaczerwienione gardlo, ale bez bialych nalotów.. Jest na nim jakas ropa, bo plulam zolta wydzielnia.. Moze polecicie jakies sposoby? -
Paula222 wrote:Heej
MADZIA 87 gratuluję synka !Jak dla mnie z tego co podałaś to Adaś śliczne imię
Helen co do wózka, ja preferuję tylko te z całościową rączkąChociaż może ten i dobrze by się prowadził, ale jest spoooro za drogi
mmarzenak mam nadzieję że wszystko okaże się dobrze ... Trzymam kciuki
Patutka pewnie , że zostań z namiTak jak mówią dziewczyny, wiele z nas przenosi i pewnie urodzi w lipcu
Z resztą, ja synka przenosiłam 11 dni ...
Ja pojutrze mam wizytę, powiem Wam, że już na tą wizytę aż tak nie wyczekujęJak już czuję maluszka jestem o wiele spokojniejsza.
Ale czuję że przeziębił mi się układ moczowyMożecie coś polecić? Siusiam co chwilę, po siusianiu mam cały czas dyskomfort...
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Beatas mnie tez meczylo gardlo, potem maz mial angine, wiec to nie byl latwy czas swiateczny. U mnie sprawdzil sie syrop prenalen, herbaty malinowe i rozne rozgrzewajace oraz psikanie tamtum verde (psikalam sporo, bo jakies 6 razy dziennie po 5 psikniec, po dwoch dniach bol zaczal mijac). Ssalam tez te tabletki prenalen ale nic nie pomagaly. Mozesz tez kupic tamtum verde do plukania, jesli wolisz taka forme lub w tabletkach. Najlepiej podejdz do apteki, farmaceutka pewnie Ci pomoze.
beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ale czuję że przeziębił mi się układ moczowy
Możecie coś polecić? Siusiam co chwilę, po siusianiu mam cały czas dyskomfort...
Paula, też to przerabiałam jakiś czas temu, nic fajnego, współczuję. Ja się ratowałam Uroseptem, suszoną żurawiną i 100% sokiem z żurawiny. Przydają się też częste kąpiele, żeby się wygrzać, a po domu jak najwięcej wietrzyć krocze i na jakiś czas warto zrezygnować z wkładek, bielizna tylko z bawełny. I duuuuuużo pij, trzeba płukać drogi moczowe, żeby bakterie nie zalegały.Paula222 lubi tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Dzięki Dziewczyny, dziś pójdę po 100 % sok i zacznę dużo pić + wietrzenie... Nie wiem skąd mi się to wzięło tak nagle
Wg dziś źle spałam, z rana napięcie w brzuchu na dole i ból pleców z tyłu, trochę się martwię ale dziś po odpoczywam i może się poprawi...
-
beatas wrote:Witam wszystkie nowe czerwcowe mamusie:)
Marzenak, spokojnie, to na pewno nic powaznego!
O bugaboo tez słyszałam i czytalam duzo dobrych opoinii, ale co zrobie jak mi sie nie podoba:( zreszta podobnie jak ten orbit.. Chyba, że jak zobacze je na żywo to zmiennie zdanie... Ale nie chce kupić wózka tylko dlatego, że jest dobry- musi mi się podobać.. Z tego tez względu obstaje na razie przy quinny moodd, zobaczymy jak zda test w realu
Pozbyłam się buegunki to teraz mam bol gardla.. Pol nocy nie spalam z bolu, rano pobolalo jeszcze troszke, a teraz jak reka odjal.. Nie wiem czy probowac leczyc sie sama czy pora juz na lekarza.. Mam lekko zaczerwienione gardlo, ale bez bialych nalotów.. Jest na nim jakas ropa, bo plulam zolta wydzielnia.. Moze polecicie jakies sposoby?
Moja koleżanka miała wózek Quinny i byłam zachwycona nimgondola nie jest duża, ale spacerówkę można rozkładać jak się chce i bardzo fajnie się prowadził
także to tez mój nr 1 poki co
-
Mmarzenak trzymam kciuki za wizytę, oby się okazało, że wszystko jest ok i będziesz spokojna!
Patutka pewnie że zostań u nas, mi wychodzi termin na 28, więc nawet jak 3 dni przenoszę, to będę lipcówką. A też chciałabym urodzić w czerwcu, najlepiej 23 w Dzień OjcaAle wiem, że to tak sobie można pogadać tylko, a będzie co ma być.
Dziewczyny ja mam od wczoraj taki problem, że mam dziwne jakby skurcze w okolicy odbytu, ale promieniują do przodu, bardzo nisko w dole brzucha. Od paru dni mam problem z wypróżnieniem, wczoraj się udało bez większego wysiłku rano, ale cały dzień miałam wrażenie, że nie wszystko poszło i na wieczór trochę musiałam postękać. Dzisiaj nadal mam te skurcze i mam nadzieję, że to nie macica. Może to głupie, ale nie wiem jak to rozróżnićWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 11:19
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
oldżi wrote:Moja koleżanka miała wózek Quinny i byłam zachwycona nim
gondola nie jest duża, ale spacerówkę można rozkładać jak się chce i bardzo fajnie się prowadził
także to tez mój nr 1 poki co
koleżanka tez jest z niego zadowolona?
ja planuje dokupić przednie kolka, żeby na trudniejsze trasy mogl byc czterokolowy:)
-
Wbrew pozorom mi sie gondola przydala dla synka, urodzil sie w lipcu i gondoli uzywalam az do lutego, na spacerowke bylo jeszcze zbyt zimno. Nosilam tez malucha w chuscie i teraz sie zastanawiam ile faktycznie wydac na wozek skoro bede jeszcze uzywala chusty. Z jednej strony chce aby wozek byl super wygodny z drugiej nie chce wydac na niego kosmicznej sumy, bo mi po prostu szkoda.
-
oldżi wrote:Beatas- była bardzo zadowolona i młody korzystał z niego 2,5 roku wiec fajnie
miała kolor czarny z białym stelażem i wyglądał super!
Dais, też chciałabym używać chustę, ale boję się, ze coś źle zawine i maleństwo wypadnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 12:05
oldżi lubi tę wiadomość
-
kirys wrote:Mmarzenak trzymam kciuki za wizytę, oby się okazało, że wszystko jest ok i będziesz spokojna!
Patutka pewnie że zostań u nas, mi wychodzi termin na 28, więc nawet jak 3 dni przenoszę, to będę lipcówką. A też chciałabym urodzić w czerwcu, najlepiej 23 w Dzień OjcaAle wiem, że to tak sobie można pogadać tylko, a będzie co ma być.
Dziewczyny ja mam od wczoraj taki problem, że mam dziwne jakby skurcze w okolicy odbytu, ale promieniują do przodu, bardzo nisko w dole brzucha. Od paru dni mam problem z wypróżnieniem, wczoraj się udało bez większego wysiłku rano, ale cały dzień miałam wrażenie, że nie wszystko poszło i na wieczór trochę musiałam postękać. Dzisiaj nadal mam te skurcze i mam nadzieję, że to nie macica. Może to głupie, ale nie wiem jak to rozróżnićjakby mi ktoś igłą kłuł w kroku i gdzieś wyczytałam że to normalne
-
Patutka miałam to samo jak mały był umoszczony w jednym miejscu
tylko tam mnie kuło i bolało, zapytałam na wizycie i dr powiedział, że to dlatego, że on tam leży i bardziej się wszystko rozciąga
ale dla świętego spokoju zapytaj lekarza przy najbliższej okazji!
Mmarzenak daj znać co u ciebie! To na pewno nic poważnego, tak jak piszą dziewczyny, ale wiadomo - najlepiej sprawdzić