Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez mialam obawy przy synku dlatego kupilam pierw chuste elastyczna, jest duzo prostsza w uzytku. Teraz wiem, ze to wcale nie jest takie trudne, sporo poradnikow i filmikow mozna znalezc w necie, sa tez spotkania mam noszacych w chustach, warsztaty z chustowania, do wyboru do koloru. Nam sie okazala chusta/nosidelko ergo wygodniejsze czesto niz wozek, bo w moim rodzinnym miescie (w ktorym wtedy mieszkalismy), jest sporo malych sklepikow ze schodami i waskimi wejsciami, z wozkiem to byla katorga. Za to wrzucalam malucha do chusty i szuru buru po sklepach czy nawet w gory.beatas wrote:Dais, też chciałabym używać chustę, ale boję się, ze coś źle zawine i maleństwo wypadnie..
xpaulinax lubi tę wiadomość
-
U mnie wszystko ok:) Corcia cala i zdrowa,szalala w brzuszku:) ma juz 222g:) a ta krew ze sluzem co mialam to pewnie przez podraznienie jakie zrobilam sobie aplikatorem:/ ale najwazniejsze ze Lilka zdrowa,a ja spokojniejsza:)
xpaulinax, Pati_89, dais, Kawokado, Paula222, beatas, madziak2202, oldżi, mloda1995, Misia15, kirys, cass, Madzik84, Helenucha Klucha, Paula1991, Magda34, Lila2703, kuleczka777, miluszka lubią tę wiadomość

-
mmarzenak wrote:U mnie wszystko ok:) Corcia cala i zdrowa,szalala w brzuszku:) ma juz 222g:) a ta krew ze sluzem co mialam to pewnie przez podraznienie jakie zrobilam sobie aplikatorem:/ ale najwazniejsze ze Lilka zdrowa,a ja spokojniejsza:)

Super wieści!
-
dais wrote:Ja tez mialam obawy przy synku dlatego kupilam pierw chuste elastyczna, jest duzo prostsza w uzytku. Teraz wiem, ze to wcale nie jest takie trudne, sporo poradnikow i filmikow mozna znalezc w necie, sa tez spotkania mam noszacych w chustach, warsztaty z chustowania, do wyboru do koloru. Nam sie okazala chusta/nosidelko ergo wygodniejsze czesto niz wozek, bo w moim rodzinnym miescie (w ktorym wtedy mieszkalismy), jest sporo malych sklepikow ze schodami i waskimi wejsciami, z wozkiem to byla katorga. Za to wrzucalam malucha do chusty i szuru buru po sklepach czy nawet w gory.
Też planuję nosić dziecko w chuście/nosidełku. Tylko nie wiem co lepsze?
-
A nie mówiłammmarzenak wrote:U mnie wszystko ok:) Corcia cala i zdrowa,szalala w brzuszku:) ma juz 222g:) a ta krew ze sluzem co mialam to pewnie przez podraznienie jakie zrobilam sobie aplikatorem:/ ale najwazniejsze ze Lilka zdrowa,a ja spokojniejsza:)

SUPER ! bardzo się cieszę :*
mmarzenak lubi tę wiadomość

-
Nosidelko mozna dopiero od momentu kiedy dziecko same siada, ok 6 miesiecy. Chuste od urodzenia. Dla mnie wygodniejsza byla chusta na dluzsze spacery, latwiej ja dopasowac i nic mnie nie bolalo. Nosidlo jest super na szybkie wypady, bo szybciej sie zaklada, zdejmuje, ale mnie np pobolewaly ramiona po dluzszym noszeniu 9 miesiecznego dziecka. My mielismy oba, ze wzgledu na to ze maz poczatkowo byl niechetny do probowania chusty i uzywal nosidla, a ja chusty. Poczatkowow kupilismy elastyka, ale wystarczyl na krotko, potem nosidlo a na koniec sprzedalam elastyczna i kupilam zwykla chuste, ktora wystarczyla na najdluzej, bo nawet 2,5 roczniaka czasem w nia wrzucalam jak byl za bardzo zrzedliwy. Jak synek mial jakies 18 miesiecy to nosidlo bylo juz za male, ponad polowa plecow wystawala. Tak wiec jesli ja bym miala wybierac ponownie wybralabym chuste bo jest najbardziej uniwersalna i teraz w lato sluzy nam jako hamak dla synka.xpaulinax wrote:Też planuję nosić dziecko w chuście/nosidełku. Tylko nie wiem co lepsze?
Mmarzenak bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku. Maluszek juz spory, jestem ciekawa jakiej wielkosci moj bedzie na polowkowych
xpaulinax lubi tę wiadomość
-
Marzenak super, ze wszystko dobrze!
Dais, dzieki za wskazowki, poczytam jeszcze o tym, moze faktycznie sie naucze..
Wyslalam szwagierke do apteki po tantum verde i jeszcze cos dla kobiet w ciazy na bol gardla.. Wróciła tylko z niepolecanymi przez Was tabletkami do ssania prenalen, bo aptekarka powiedziala, ze nie wolno tantum verde:( to teraz widze jak sie wylecze..
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
ostatnio pisałam wam, że śni mi się że urodziłam dziewczynkę.
dziś śniłam, że moja córka śpi na łóżku wraz z moją śp. mamą i dałam jej nawet takie samo imię "Ania"
chyba muszę podświadomie bardzo pragnąć córeczki, że aż tak często mi się śni.
Abra, Madzik84, beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Można tantum Verde, uniben, natursept
Na katar euphorbium
Na kaszel syrop malia, drosetux
Można tez bioparox
Ja ciągle jestem przeziębiona i tyle razy byłam u lekarza i tylko to mogę braćcóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWymarzylam sobie pokoik i mebelki i kurcze musze je miec. W tym tygodniu albo w przyszllym zamowimy juz. Bede przynajmniej juz mogla wszystko ukladac co kupie do szafek bo tak to nie wiadomi gdzie to trzymac. Od przyszlego tygodnia ruszamy na maksa z urzadzabiem domu bo do czerwca musimy miec gotowe zeby sie wprowadzic;)
oldżi, cass, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Hej! Wszystkiego co najlepsze Wam życzę dziewczyny w Nowym Roku!
Ważny czas przed nami - oby wszystko się dobrze potoczyło u każdej z Was
Mam do Was pytanie odnośnie badania połówkowego: czy lepiej jest je wykonać w 19t5d czy 21t1d?
W czasie wizyty nie wiedziałam jeszcze jak mąż będzie pracował, więc umówiłam się "w ciemno" na 20t3d, ale okazało się, że mąż ma popołudniową zmianę, a chciałabym żeby uczestniczył w badaniu i teraz telefonicznie muszę zmienić termin na któryś z w/w.
Będę wdzięczna za radę
Pati_89, kirys, Paula222, xpaulinax lubią tę wiadomość
Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... -
Kourtney dziś mam wizytę wieczorkiem i trochę się denerwuje
Nie mogę pozbyć się kaszlu..
Głód coraz większy ale nie przybieram na wadze w ogóle co mnie trochę martwi. A otworzenie lodówki nadal nie przychodzi łatwo...
Tylko coraz ciężej mi się wstaje i męczę się jak stara baba . I włosy mi na brzuchu rosną, do tego czarne! Masakra
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Kourtney wrote:Wymarzylam sobie pokoik i mebelki i kurcze musze je miec. W tym tygodniu albo w przyszllym zamowimy juz. Bede przynajmniej juz mogla wszystko ukladac co kupie do szafek bo tak to nie wiadomi gdzie to trzymac. Od przyszlego tygodnia ruszamy na maksa z urzadzabiem domu bo do czerwca musimy miec gotowe zeby sie wprowadzic;)
wybrałaś już mebelki do pokoiku?
ja tez właśnie szukam
-
Pochwal sięKourtney wrote:Wymarzylam sobie pokoik i mebelki i kurcze musze je miec. W tym tygodniu albo w przyszllym zamowimy juz. Bede przynajmniej juz mogla wszystko ukladac co kupie do szafek bo tak to nie wiadomi gdzie to trzymac. Od przyszlego tygodnia ruszamy na maksa z urzadzabiem domu bo do czerwca musimy miec gotowe zeby sie wprowadzic;)

-
niestety nie pomogęAbra wrote:Hej! Wszystkiego co najlepsze Wam życzę dziewczyny w Nowym Roku!
Ważny czas przed nami - oby wszystko się dobrze potoczyło u każdej z Was
Mam do Was pytanie odnośnie badania połówkowego: czy lepiej jest je wykonać w 19t5d czy 21t1d?
W czasie wizyty nie wiedziałam jeszcze jak mąż będzie pracował, więc umówiłam się "w ciemno" na 20t3d, ale okazało się, że mąż ma popołudniową zmianę, a chciałabym żeby uczestniczył w badaniu i teraz telefonicznie muszę zmienić termin na któryś z w/w.
Będę wdzięczna za radę

-
dais wrote:Z jednej strony chce aby wozek byl super wygodny z drugiej nie chce wydac na niego kosmicznej sumy, bo mi po prostu szkoda.
Właśnie, mam takie samo podejście
Dlatego wózek już wybranym niedrogi, polski, dobre opinie i nie oglądamy się za żadnym innym - zwłaszcza, że przygotowujemy się też na kupno nosidła, a to kolejny spory wydatek, bo chcemy nowe.
xpaulinax wrote:Też planuję nosić dziecko w chuście/nosidełku. Tylko nie wiem co lepsze?
I tu moja droga dotykasz największego sporu, z jakim zdarzyło mi się spotkać szukając informacji związanych z ciążą i dziećmi w ogóle. Okazuje się, że lobby (albo powiedzmy jasno: nacisk
) na kupowanie chust jest ogromny. Jak zdecydujesz się na nosidełko, to zła matka jesteś (prawie tak samo jakbyś zdecydowała się nie karmić piersią).
No bo tak: dziecko gnieciesz, biodra gnieciesz, nosidło samo zło. Ale jak przebrniesz przez te wszystkie wpisy, to się okazuje, że jest takie coś jak nosidło ergonomiczne, którego można już używać od 0+ (ale tylko kilku producentów jest). Nóżki układasz w pozycję embrionalną, potem można w żabkę, no a jak młodzież już samodzielnie siedzi, to nie ma problemu w ogóle.
Także ten. Trzeba poczytać i zdecydować. Może to coś pomoże? https://www.youtube.com/watch?v=oouID5TYQp0 - plus ta dziewczyna ma osobny filmik - chusta czy nosidło? Też polecam
A przeziębionym w nosie i tam niżej zdrówka życzę!
Mnie na szczęście pęcherz omija mimo że ZAWSZE miałam z nim przygody. Jednak teraz się zabezpieczam - nie trzymam siku i piję dużo, żeby przeczyszczać, bo jak tylko coś mi się kiedyś z pęcherzem działo, to siadałam na porcelance i szklankami wodę piłam, potem ciepła kąpiel. I skarpety warstwami
Pomagało. Suplementowałam też urosept. Na sok żurawinowy nie mogę trafić
a suszonej żurawiny nie jem, bo znajduję tylko taką z cukrem i/albo tłuszczem. Więc odpuszczam.
Helenucha Klucha, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Ja cala ciążę pije femisepturo i Wit.c dwa razy dziennie bo przed ciąża miałam wieczne problemy z tym. Dużo pic i wstawać sikać w nocy. Dwie noce nie wstalam i potem juz cos czułam ze nie w porządku. Ale nawodnilam sie i przeszlo samocóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie