X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dais, też chciałabym używać chustę, ale boję się, ze coś źle zawine i maleństwo wypadnie..
    Ja tez mialam obawy przy synku dlatego kupilam pierw chuste elastyczna, jest duzo prostsza w uzytku. Teraz wiem, ze to wcale nie jest takie trudne, sporo poradnikow i filmikow mozna znalezc w necie, sa tez spotkania mam noszacych w chustach, warsztaty z chustowania, do wyboru do koloru. Nam sie okazala chusta/nosidelko ergo wygodniejsze czesto niz wozek, bo w moim rodzinnym miescie (w ktorym wtedy mieszkalismy), jest sporo malych sklepikow ze schodami i waskimi wejsciami, z wozkiem to byla katorga. Za to wrzucalam malucha do chusty i szuru buru po sklepach czy nawet w gory.

xpaulinax lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok:) Corcia cala i zdrowa,szalala w brzuszku:) ma juz 222g:) a ta krew ze sluzem co mialam to pewnie przez podraznienie jakie zrobilam sobie aplikatorem:/ ale najwazniejsze ze Lilka zdrowa,a ja spokojniejsza:):)

xpaulinax, Pati_89, dais, Kawokado, Paula222, beatas, madziak2202, oldżi, mloda1995, Misia15, kirys, cass, Madzik84, Helenucha Klucha, Paula1991, Magda34, Lila2703, kuleczka777, miluszka lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    U mnie wszystko ok:) Corcia cala i zdrowa,szalala w brzuszku:) ma juz 222g:) a ta krew ze sluzem co mialam to pewnie przez podraznienie jakie zrobilam sobie aplikatorem:/ ale najwazniejsze ze Lilka zdrowa,a ja spokojniejsza:):)

Super wieści!

zi13ikgnbtapo19b.png
  • xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Ja tez mialam obawy przy synku dlatego kupilam pierw chuste elastyczna, jest duzo prostsza w uzytku. Teraz wiem, ze to wcale nie jest takie trudne, sporo poradnikow i filmikow mozna znalezc w necie, sa tez spotkania mam noszacych w chustach, warsztaty z chustowania, do wyboru do koloru. Nam sie okazala chusta/nosidelko ergo wygodniejsze czesto niz wozek, bo w moim rodzinnym miescie (w ktorym wtedy mieszkalismy), jest sporo malych sklepikow ze schodami i waskimi wejsciami, z wozkiem to byla katorga. Za to wrzucalam malucha do chusty i szuru buru po sklepach czy nawet w gory.

Też planuję nosić dziecko w chuście/nosidełku. Tylko nie wiem co lepsze?

zi13ikgnbtapo19b.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    A nie mówiłam :)
    SUPER ! bardzo się cieszę :*

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpaulinax wrote:
    Nosidelko mozna dopiero od momentu kiedy dziecko same siada, ok 6 miesiecy. Chuste od urodzenia. Dla mnie wygodniejsza byla chusta na dluzsze spacery, latwiej ja dopasowac i nic mnie nie bolalo. Nosidlo jest super na szybkie wypady, bo szybciej sie zaklada, zdejmuje, ale mnie np pobolewaly ramiona po dluzszym noszeniu 9 miesiecznego dziecka. My mielismy oba, ze wzgledu na to ze maz poczatkowo byl niechetny do probowania chusty i uzywal nosidla, a ja chusty. Poczatkowow kupilismy elastyka, ale wystarczyl na krotko, potem nosidlo a na koniec sprzedalam elastyczna i kupilam zwykla chuste, ktora wystarczyla na najdluzej, bo nawet 2,5 roczniaka czasem w nia wrzucalam jak byl za bardzo zrzedliwy. Jak synek mial jakies 18 miesiecy to nosidlo bylo juz za male, ponad polowa plecow wystawala. Tak wiec jesli ja bym miala wybierac ponownie wybralabym chuste bo jest najbardziej uniwersalna i teraz w lato sluzy nam jako hamak dla synka.
    Mmarzenak bardzo sie ciesze, ze wszystko w porzadku. Maluszek juz spory, jestem ciekawa jakiej wielkosci moj bedzie na polowkowych ;)

xpaulinax lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• xpaulinax Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielkie dzięki za wskazówki Dais! :)

dais lubi tę wiadomość

zi13ikgnbtapo19b.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak bardzo się cieszę że wszystko dobrze;))))

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak super, ze wszystko dobrze!

Dais, dzieki za wskazowki, poczytam jeszcze o tym, moze faktycznie sie naucze..

Wyslalam szwagierke do apteki po tantum verde i jeszcze cos dla kobiet w ciazy na bol gardla.. Wróciła tylko z niepolecanymi przez Was tabletkami do ssania prenalen, bo aptekarka powiedziala, ze nie wolno tantum verde:( to teraz widze jak sie wylecze..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ostatnio pisałam wam, że śni mi się że urodziłam dziewczynkę.
    dziś śniłam, że moja córka śpi na łóżku wraz z moją śp. mamą i dałam jej nawet takie samo imię "Ania" :)
    chyba muszę podświadomie bardzo pragnąć córeczki, że aż tak często mi się śni.

Abra, Madzik84, beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można tantum Verde, uniben, natursept
    Na katar euphorbium
    Na kaszel syrop malia, drosetux
    Można tez bioparox

Ja ciągle jestem przeziębiona i tyle razy byłam u lekarza i tylko to mogę brać

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak super wiadonosc ze z twoja mala wszystko jest dobrze ;)

Bomblica wspolczuje tych przeziebien :( duzo zdrowka. A jak sie ogolnie czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymarzylam sobie pokoik i mebelki i kurcze musze je miec. W tym tygodniu albo w przyszllym zamowimy juz. Bede przynajmniej juz mogla wszystko ukladac co kupie do szafek bo tak to nie wiadomi gdzie to trzymac. Od przyszlego tygodnia ruszamy na maksa z urzadzabiem domu bo do czerwca musimy miec gotowe zeby sie wprowadzic;)

oldżi, cass, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Abra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Wszystkiego co najlepsze Wam życzę dziewczyny w Nowym Roku!
    Ważny czas przed nami - oby wszystko się dobrze potoczyło u każdej z Was ;)

Mam do Was pytanie odnośnie badania połówkowego: czy lepiej jest je wykonać w 19t5d czy 21t1d?
    W czasie wizyty nie wiedziałam jeszcze jak mąż będzie pracował, więc umówiłam się "w ciemno" na 20t3d, ale okazało się, że mąż ma popołudniową zmianę, a chciałabym żeby uczestniczył w badaniu i teraz telefonicznie muszę zmienić termin na któryś z w/w.
    Będę wdzięczna za radę :)

Pati_89, kirys, Paula222, xpaulinax lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney dziś mam wizytę wieczorkiem i trochę się denerwuje

Nie mogę pozbyć się kaszlu..
    Głód coraz większy ale nie przybieram na wadze w ogóle co mnie trochę martwi. A otworzenie lodówki nadal nie przychodzi łatwo...

Tylko coraz ciężej mi się wstaje i męczę się jak stara baba . I włosy mi na brzuchu rosną, do tego czarne! Masakra ;)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wymarzylam sobie pokoik i mebelki i kurcze musze je miec. W tym tygodniu albo w przyszllym zamowimy juz. Bede przynajmniej juz mogla wszystko ukladac co kupie do szafek bo tak to nie wiadomi gdzie to trzymac. Od przyszlego tygodnia ruszamy na maksa z urzadzabiem domu bo do czerwca musimy miec gotowe zeby sie wprowadzic;)

wybrałaś już mebelki do pokoiku?
    ja tez właśnie szukam :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Pochwal się :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    Hej! Wszystkiego co najlepsze Wam życzę dziewczyny w Nowym Roku!
    Ważny czas przed nami - oby wszystko się dobrze potoczyło u każdej z Was ;)

Mam do Was pytanie odnośnie badania połówkowego: czy lepiej jest je wykonać w 19t5d czy 21t1d?
    W czasie wizyty nie wiedziałam jeszcze jak mąż będzie pracował, więc umówiłam się "w ciemno" na 20t3d, ale okazało się, że mąż ma popołudniową zmianę, a chciałabym żeby uczestniczył w badaniu i teraz telefonicznie muszę zmienić termin na któryś z w/w.
    Będę wdzięczna za radę :)
    niestety nie pomogę :(

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Z jednej strony chce aby wozek byl super wygodny z drugiej nie chce wydac na niego kosmicznej sumy, bo mi po prostu szkoda.

Właśnie, mam takie samo podejście :) Dlatego wózek już wybranym niedrogi, polski, dobre opinie i nie oglądamy się za żadnym innym - zwłaszcza, że przygotowujemy się też na kupno nosidła, a to kolejny spory wydatek, bo chcemy nowe.
    xpaulinax wrote:

I tu moja droga dotykasz największego sporu, z jakim zdarzyło mi się spotkać szukając informacji związanych z ciążą i dziećmi w ogóle. Okazuje się, że lobby (albo powiedzmy jasno: nacisk ;)) na kupowanie chust jest ogromny. Jak zdecydujesz się na nosidełko, to zła matka jesteś (prawie tak samo jakbyś zdecydowała się nie karmić piersią).
    No bo tak: dziecko gnieciesz, biodra gnieciesz, nosidło samo zło. Ale jak przebrniesz przez te wszystkie wpisy, to się okazuje, że jest takie coś jak nosidło ergonomiczne, którego można już używać od 0+ (ale tylko kilku producentów jest). Nóżki układasz w pozycję embrionalną, potem można w żabkę, no a jak młodzież już samodzielnie siedzi, to nie ma problemu w ogóle.

Także ten. Trzeba poczytać i zdecydować. Może to coś pomoże? https://www.youtube.com/watch?v=oouID5TYQp0 - plus ta dziewczyna ma osobny filmik - chusta czy nosidło? Też polecam :)

A przeziębionym w nosie i tam niżej zdrówka życzę!:) Mnie na szczęście pęcherz omija mimo że ZAWSZE miałam z nim przygody. Jednak teraz się zabezpieczam - nie trzymam siku i piję dużo, żeby przeczyszczać, bo jak tylko coś mi się kiedyś z pęcherzem działo, to siadałam na porcelance i szklankami wodę piłam, potem ciepła kąpiel. I skarpety warstwami ;) Pomagało. Suplementowałam też urosept. Na sok żurawinowy nie mogę trafić :( a suszonej żurawiny nie jem, bo znajduję tylko taką z cukrem i/albo tłuszczem. Więc odpuszczam.

Helenucha Klucha, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cala ciążę pije femisepturo i Wit.c dwa razy dziennie bo przed ciąża miałam wieczne problemy z tym. Dużo pic i wstawać sikać w nocy. Dwie noce nie wstalam i potem juz cos czułam ze nie w porządku. Ale nawodnilam sie i przeszlo samo

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ