X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od lekarza i donoszę, ze na pewno mam w brzuchu dziewczynkę :) prawie 10cm juz ma, ssala kciuka a raz nawet klasnęła w dłonie :) wszystko ok :) termin coraz bliższy wychodzi wg usg

Co do ubranek zachowajcie metki i paragony żeby można było wymienić

Pati_89, Madzik84, mloda1995, Paula1991, dais, Kawokado, Agabtm, beatas, JennyXS, cass, mmarzenak, madziak2202, kirys, Helen, HoniKa89, Nelus, Kourtney, xpaulinax lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Abra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin i Paula - dzięki za podpowiedzi.
    Dzwoniłam do gina i sam powiedział, że 19t6d to za wcześnie i w związku z jego wyjazdem mam wizytę (dopiero) 08.02 czyli w 22t1d - powiedział, że będzie dobrze...
    Matko - a to tyle czasu :/

Einin lubi tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astrate wrote:
    hehehe tak 'życzliwe" komentarze i spojrzenia znajdą się zawsze i wszędzie ;)
    No właśnie ja sie zastnawiam nad rzeszą rompersów, bodziaków rozpinanych z przodu i właśnie skarpet na noc ewentualnie pajacyki. Ciekawe czy będą takie upały jak w zeszłym roku, obyśmy zdążyły urodzić do tego czasu ;)

u mnie tego problemu raczej nie będzie :D jak przeczytałam o zeszłorocznych upałach to aż zapytałam meża "to w zeszłym roku były jakieś upały?!" uroki mieszkania nad naszym pięknym morzem ;p u nas jak jest 28 stopni to wszyscy się dziwią skąd taki upał :P cały maj u nas wiało i padało (pamiętam, bo w czerwcu braliśmy ślub w plenerze, więc kwestia pogody była dla nas kluczowa), w czerwcu niby było ciut cieplej (stwierdziłam, ze w razie czego welon zakryje gęsią skórkę, więc gorąco nie było ;) ), ale lało dalej :P Ładnie to zrobiło się dopiero na openera w lipcu, ale też temperaturowo bez szału :D
    Rampersów mam trzy sztuki :D jakby się okazało, że upały jakimś cudem w trójmieście zawitają to najwyżej dokupie ;)

Bomblica gratuluje córeczki!
    Abra wiem co czujesz! Jak na ostatniej wizycie usłyszałam, ze następna za 5 tygodni to myślałam, ze się zapłaczę ;D

Abra lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Abra Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Abra wiem co czujesz! Jak na ostatniej wizycie usłyszałam, ze następna za 5 tygodni to myślałam, ze się zapłaczę ;D

No strasznie to długo, ale z drugiej strony wieżę, że dr wie co robi i wybrał najbardziej optymalny termin ;)

Wydaje mi się jakbym już czuła ruchy, więc aż tak się nie martwię czy wszystko ok.
    Jedyne co to się mocno przeziębiłam i t mnie martwiło, ale już na szczęście przechodzi, więc teraz już z górki być powinno ;)

Kawokado, dais lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jeszcze nie jeszcze ze dwa tyg choć mam takie przeczucie że w tym tyg zadzwonią :)

To trzymam nadal kciuki i dawaj znać :*

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Ja też uważam, że na wszystko mam czas. :D
    Nie chodzę po sklepach, bo szkoda mi nerwów i i tak wszystko kupuję przez internet. :)

Na razie nie mam jeszcze nic i w sumie jakoś wolę nie zapeszać. :)

Ja też jestem tego samego zdania! Dokładnie nie mam nic. Nie no przepraszam! Mam rękawiczki po siostrzenicy bo znalazłam przy sprzątania i body z tygryskiem bo były za 1zl :) ale maja być dla synka koleżanki :)
    Jestem chyba staroświecka ale wolę nie zapeszac. Więc mój mąż nie ma że mną kłopotu. A prędzej on by chciał już coś kupić i myśli o wózku :)

Einin lubi tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc laseczki. Jutro wizyta o 13. Juz nie moge sie doczekac, moze dowiem sie co tam nosze pod sercem? Tak bardzo bym chciala juz wiedziec :). Pozdrawia i do juterka :)

Kawokado, Agabtm, Pati_89, Helen, Lila2703, madziak2202, dais, xpaulinax lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • cass Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado - z tymi upałami to miałam to samo - upały rok temu...? Jak na wyjeździe we wrocławiu byliśmy w sierpniu to i owszem, było gorąco, ale w kuj-pom przez cały czerwiec i lipiec to wcale nie było super.
    Tak czy siak - ciekawe jakie lato 2016 nas czeka. Dziś przy tych mrozach(u nas -14) zastanawiałam się, co ja z kurtką zimową zrobię. Jeszcze się dopinam, ale za miesiąc... A co jak Wielkanoc pod śniegiem będzie? Masakra. Jeszcze mnie kupno kurtki zimowej będzie nie daj Boże czekało...

Kawokado lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass no dokładnie! Ja to się cały czas boje, ze w marcu śnieg spanie... to chyba dwa lata temu półmaraton warszawski był 21 marca w śniegu po kolana :( póki co w płaszczu mam jeszcze trochę luzu, ale przy tym jak mi teraz brzuszek wyskoczył to już za miesiąc może być ciężko się dopiąć (co gorsza zamek, bo z guzikami można kombinować), a jak spadnie śnieg w marcu? Nie chcę kupować nowego płaszcza zimowego :( szkoda mi pieniążków na taki wydatek... pocieszam się, ze może w lumpie coś wyszperam. Bo inaczej to naprawdę dramat.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado, powiem Ci, że ja w jeden płaszcz po świętach się nie dopięłam, mam jeszcze jeden, ale póki co nie testowałam. I dwie kurtki - jedna parka, druga campusa sportowa - myślałam sobie, że z campusem to na luzie, bo L kupiłam dawno temu i nie nosiłam, bo za duża. Dziś założyłam i... ledwo zapięłam, ale za miesiąc na bank nie. I też kupowanie mi się nie uśmiecha.

O tym lumpku to pomyślę. Dziś mnie tknęło, żeby się przejść i obczaić ubrania dla malucha - matko, jak ja dawno po lupmeksach nie chodziłam. Towaru szałowego nie było, bo to po świętach i dostawy dopiero w pt., ale i tak wyhaczyłam za całe 8 zeta rampersy, ogrodniczki i - uwaga! - bodziaki z Leią z Gwiezdnych Wojen (ukłon w stronę męża ;) Ubrania w super stanie, tylko teraz porządnie wyprać muszę. Mam plan, żeby w któryś piątek się przejść, więc nie wykluczam szukania płaszcza... O ile będę miała w czym wyjść z domu :>

Agabtm, Kawokado, xpaulinax, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka tego problemu jeszcze nie mam ale w jeansach jest mi nie wygodnie cisną mnie dosłownie w Krocze hahaha w pasie są ok co do kurtki zimowej wzniesmy modły aby zima w tym roku nas oszczedzila i trwała krótko ;);) bo jak będzie do kwietnia to zamknę się w domu bo nie chce zimowej kurtki kupić.
    Ja mam wizytę 15 stycznia i mam nadzieje, ze poznam płeć bo wybrałam się wczoraj na zakupy aby chociaż zakupić jakiegoś bodziaka a tu np. W smyku nie było rzeczy za Bardzo i na chłopca i na dziewczynkę Podejrzewam, że inne szalone matki jak ja wszystko wykupily ;););) były szybsze musze poczekać jeszcze trochę.
    Co do Wózków to akurat w smyku, w którym ja byłam było dużo modeli wózków z adamex i wszystkie mi się bardzo podobały ;);)

cass, xpaulinax lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam jeszcze takiego problemu, a tak bardzo chciałabym się wreszcie w coś nie dopiąć!:D

Aneczka, powodzenia na wizycie! Daj znać co i jak:)

Co do "zapeszania", nie wierzę w takie coś, ale faktycznie (tfu, tfu), gdyby coś się stało to potem przykro zostac z tymi rzeczami.. Ale żadnej z nas to nie spotka, więc możemy kupować do woli:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:46

aneczka2015, Pati_89 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w smyku dziś takie piękne sukieneczki widziałam ze mąż silą mnie stamtąd wyprowadzal ;)

Kawokado, Pati_89, Agabtm lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Ja w smyku dziś takie piękne sukieneczki widziałam ze mąż silą mnie stamtąd wyprowadzal ;)
    Cudne widzialam tez w hm! U nas raczej bedzie chlopiec, wiec musialam obejść sie smakiem:D

Pati_89 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie dopada opryszczka, drugi raz w ciąży.;) czy któraś z was miała moze przepisany heviran w ciąży? Moja doktor coś wspominała, ze skoro mam dość często opryszczki to warto wziąć kurację heviranem, ale rożne są opinie jesli chodzi o stosowanie w ciąży..

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie wiem nic o heviranie w ciąży :( ja dla odmiany mam dziś potwornie ciężkie nogi, więc posmarowałam zelem detramax po czym przeczytałam w internecie na jednej stronie, ze można, ale żeby zapytać lekarza, a na drugiej, ze nie można więc poszłam to cholerstwo na wszelki wypadek zmyć :P
    i teraz siedze obłożona zimnym okładem, bo nic innego do głowy mi nie przyszło :P

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Mamuśki :)

Bombelku na reszcie sie zaczęłaś udzielać :) Bardzo mnie to cieszy no i gratuluję córeczki Kochana :) Podziwiam, że dałaś sie wyciagnac ze sklepu ;) U mnie problem innego typu, cała nasza 4 oszalała na punkcie maluszka i musiałabym Wam pokazać z czym moj mąż wrócił jak poszedl z młodą do H&M po USG prenatalnym ;)

My też dzisiaj po wizycie, wszystko gra tylko łożysko jest bardzo nisko i zachodzi na szyjkę, ale doktorek powiedział, że jeszcze moze sie podniesie ;)

Kourtney piękne mebelki pokazałaś :)

Co do upałów to u mnie nad morzem jak u Kawokado praktycznie nie ma... No dobra było dosłownie kilka takich gorących dni, a poza nimi temp super ;) Ja na pewno jakies bluzy dla maluszka muszę mieć ;)

Kourtney, Kawokado, Agabtm lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śląsku niestety upały były masakryczne :/ w pracy w lokalu mieliśmy 35 stopni a co dopiero na dworze :) za to teraz jak na zimę przystało biało i -18 stopni :) ale ponoć idzie ocieplenie i w nocy będzie już tylko - 5 :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Czy wasi mężowie też uważają że na wszystko macie czas? Mój to czasami patrzy na mnie jak na wariatkę raz po co nam to wszystko dwa gdzie tam czerwiec tyllllllle czasu? A mnie szlak trafia i mu tłumaczę że ja w 9 miesiącu nie będę latać z brzuchem po sklepach. Czasami się we mnie gotuje a czasami go olewam :P Młody facet 27 lat a głupi :D za to mój tato już chciał moją kołyskę wyciągać bo trzeba ja pomalować itd. i prawie sie obraził jak mu mama powiedziała że jeszcze ma czas :)

Ja też uważam ze jeszcze kupa czasu. Osobiście wolałabym robić zakupy gdy już wiem na pewno jaka plec bo przed 20 tyg nie ufałabym jeszcze. Livce kupowałm wiekszosc rzeczy jakoś okolo 30 tygodnia a w 34 tygodniu pakowałam się do szpitala. Ogólnie bardzo dobrze się czułam całą ciążę wiec nie spieszylo mi się. Ale gdybym miała jakieś problemy w ciazy to pewnie wolałabym wszystko kupować wcześniej i pomału żeby pod koniec nie mieć już tyle na głowie i moc odpoczac

Magda34, xpaulinax lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu moja gin wróciła z urlopu i wepchnela mnie przed innymi na wizytę. Nie jest dobrze, szyjka 2,2cm, delikatnie otwarta! Biorę końska dawkę progesteronu i musze leżeć i odpoczywać inaczej strace ciążę. Kolezanka pomaga mi przy livce ale jest mi cholernie ciężko bo młoda drugi dzień gorączkuje i tylko by chciała się tulic i na rączki, bardzo marudzi a koleżanka nie zawsze wie co wtedy robić no i chcąc nie chcąc musze się nią zająć. Nie dźwigam nic ale musze chodzić. Jak jej przejdzie temperatura to dam ja chociaz na pół dnia do żłobka. Musze ratować maluszka! Jutro mam kolejne usg, znowu zobaczę mój skarbek. Mam nadzieje ze mimo tych skurczy i krwawienia będzie się trzymał dzielnie

201703012752.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ