X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze wydzielić miejsce w naszej sypialni a z zakupami jeszcze czekam..

Co do dziąseł to każde szczotkowanie to morze krwi, niezależnie od szczoteczki. A z nosa przy każdym wydmuchiwaniu ale od okolo tygodnia, wcześniej to się nie działo.

Dostałam witaminy mama dha Premium. Może włosy przestaną mi wypadać.. Bo jak tak dalej pójdzie to do czerwca będę łysa...

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais tez poszukuje fotela bujanego. Na allegro są ale po 250zl.. Może zajrzę do jyska ;)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • cass Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście dziąsła nietknięte, ale od kilku dni rano oczyszczając nos trochę krwi się pojawia. Myślę jednak, że to przez suche powietrze - jak jest minus siedemset na zewnątrz to i kaloryfery odkręcone.

Miłego dnia dziewczyny, ja lecę do fryzjera, bo mi za dużo na głowie.

A co myślicie o kosmetyczce w ciąży? Gdzieś słyszałam, żeby odpuścić, bo nie wiadomo jak skóra zareaguje. A jeśli się skusić, to na co?

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    U mnie na szczęście dziąsła nietknięte, ale od kilku dni rano oczyszczając nos trochę krwi się pojawia. Myślę jednak, że to przez suche powietrze - jak jest minus siedemset na zewnątrz to i kaloryfery odkręcone.

Miłego dnia dziewczyny, ja lecę do fryzjera, bo mi za dużo na głowie.

A co myślicie o kosmetyczce w ciąży? Gdzieś słyszałam, żeby odpuścić, bo nie wiadomo jak skóra zareaguje. A jeśli się skusić, to na co?

Ja chodzę regularnie, zrezygnowałam jedynie z zabiegów, które są zakazane, bo użyte są jakieś tam fale. :)

Ale faktycznie raz miałam sytuację, że przy jakiejś ultra delikatnej masce zaczęła mnie palić skóra, więc jest nieco bardziej wrażliwa, ale ogólnie nie mam z nią problemów i mam już swoje sprawdzone zabiegi, więc wiem na co się piszę. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:40

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, musisz koniecznie przystopowac! Przy dziecku ciezko jest nic nie robić, ale staraj sie jak najwięcej odpoczywać!

Mi tez krwawia dziąsła podczas mycia, albo jak jem cos twardego, np jablko.. Z nosa tez co rano krew przy siąkaniu..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Ja tez musze wydzielić miejsce w naszej sypialni a z zakupami jeszcze czekam..

Co do dziąseł to każde szczotkowanie to morze krwi, niezależnie od szczoteczki. A z nosa przy każdym wydmuchiwaniu ale od okolo tygodnia, wcześniej to się nie działo.

Dostałam witaminy mama dha Premium. Może włosy przestaną mi wypadać.. Bo jak tak dalej pójdzie to do czerwca będę łysa...

Na krwawienie dziąseł polecam olej kokosowy, co prawda trzeba być dość upartym, ale znam osoby, które używają go zamiast pasty i mają śnieżnobiałą zdrową klawiaturę zębów.

Myślę, że warto spróbować, dużo jest informacji w internecie na ten temat: http://www.suzylife.pl/2015/04/21/ssanie-oleju-kokosowego-efekty-po-12-miesiacach-czy-zeby-staly-sie-biale/

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polskim jysku akurat tego fotela nie ma, ale znajdziesz inne bujane (ktorych nie bylo w Szwecji) za tez jakies 250 zl. Ogladalam podobne w Ikei ale tam byly duzo drozsze. My wybralismy taki fotel, ktory jest z mozliwoscia regulacji oparcia, podnozkiem i bujaniem, co by mogl byc uzywany tez na codzien. Troche wydalismy, ale tym razem postanowilismy kupic cos nowego i wygodnego co starczy na lata, a nie skapic jak zazwyczaj :P Te skapienie skonczylo ostatnio sie tym, ze nikt w salonie nie chce siedziec bo sofa tak beznadziejna :P
    Mi tez krwawia dziasla i czasem z nosa leci, taki urok, naczynka sa duzo delikatniejsze w ciazy. Ostatnio tez tak mialam i po porodzie minelo z czasem.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jejjj ! Leż jak najwięcej i odpoczywaj, to się porobiło.

Madziak wow super mebelki :)

Kciuki za wizyty dzisiejsze :)

Co do krwi, niestety też mam w nosie :( W 1 ciąży nie miałam, ciekawe...

A ja dziś wstałam z taką piłeczką :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/769db7967bb4.jpg

Pati_89, Dorjana, Abra, madziak2202, Madzik84, aneczka2015, Misia15, kirys, Agabtm, Lila2703, Paula1991, ansad lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wam też żołądek się skurczył? Bo ja nie jestem w stanie zjeść całej kajzerki.. W ogóle śniadanie jem prawie godzinę, w sumie obiad i kolacja tez tak powoli wchodzą..

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula piękna piłeczka :)

Paula222 lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica mi to raczej żołądek się poszerzył :P Mogę jeść, jeść jeść i jeść...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zoladek jest w stanie mniej przyjac i jak np mam ochote skonczyc bulke to nagle organizm odmawia posluszenstwa i jestem bliska odwiedzenia porcelany. Jem czesciej i male porcje, to daje rade.
    Paula fajna kuleczka, moja sie przemiescila, pierw byla po lewej stronie teraz jest po prawej.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez moge jesc prawie non stop;) musze sie pilnowac. Fakt,ze jak zjem duza porcje obiadu to czuje sie ciezko;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nienawidziłam maślanki. zawsze zastanawiało mnie jak ten mój R może to pić.
    ostatnio zajrzałam do lodówki i mój wzrok przyciągnęła piękna litrowa buteleczka cudownego białego płynu. jak się do niej dopadłam to w 2 h pochłonęłam cały litr. dziś w sklepie kupiłam dwie butle :) Boże, co się ze mną dzieje... :D

Madzik84, Lila2703 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio jakoś nie mam apetytu.. Moze to przez moje niedawne dolegliwości żołądkowe.. Ale staram sie wciskac sobie na sile jakies jedzenie..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam mocno kciuki, żeby było dobrze! Odpoczywaj! Może uda się Małą wysłać do żłobka chociaż na parę godzin dziennie. Jakie zalecenia dała Tobie lekarka?

U mnie z dziąsłami i krwawieniem z nosa to samo...

A jem niewyobrażalne ilości! Aż W się dziwi, jak to możliwe że jeszcze nic nie przytyłam!

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś uważaj na siebie Kochana i odpoczywaj jak najwiecej <3 Trzymam kciuki :)

Wow Paula jaka fajna piłeczka :) Też chcę ;)
    najwazniejsze że od sylwestra Franiu daje o sobie znać i delikatnie mnie smyra ;)

Co do apetytu to niestety ostatnio cześciej czuje głód ale dzielnie z nim walczę ;)

Einin też słyszałam o cudownych właściwościach oleju kokosowego, cos w tym musi byc :)

Kciukam za dzisiejsze wizyty <3

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • mmarzenak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaczyna mi brzuszek rosnąc, nareszcie hehe:)

Kawokado, Paula222 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Pati_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowy zdrowy zdrowy! Mój mały smerf jest zdrowy ! Właśnie dzwonili z gabinetu a ja poryczałam sie ze szczęścia Pani położnej do słuchawki :) dziękuję wam dziewczyny bez was bym tego nie przeżyła :-*

Paula222, Kawokado, mmarzenak, Joana33, beatas, myszaaa, kirys, Misia15, jovi81, Madzik84, Magda34, xpaulinax, Agatka86, dais, madziak2202, oldżi, munequita, kuleczka777, cass, fairy_tale, evus, Einin, jakka, JennyXS, Agabtm, Mili_Vanilli, Lila2703, Dorjana, eidth, Paula1991, SShape, miluszka, ansad, Quatriona lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurrrrra Pati super wiadomość :D Bardzo sie ciesze :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ