X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo się cieszę !! :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Zdrowy zdrowy zdrowy! Mój mały smerf jest zdrowy ! Właśnie dzwonili z gabinetu a ja poryczałam sie ze szczęścia Pani położnej do słuchawki :) dziękuję wam dziewczyny bez was bym tego nie przeżyła :-*
    Pati hurra! Tak bardzo się cieszę! ściskam mocno!!! aż usmiech nie schodzi mi z twarzy!

madziak2202, Pati_89 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspaniała wiadomość!!! Aż mi łzy popłynęły :D

Nelus uważaj na siebie kochana!

Ja z jedzeniem jestem ostatnio na opak :/ albo w siebie wciskam albo jem jak szalona... wczoraj o 22 wzieło mnie na frytki i tak sie opchałam że myślałam, ze pęknę :/
    Nie mogę się ciągle napić od tej migreny w sylwestra wypijam ponad 2 litry dziennie i ciagle chce mi się pić. Skóra na twarzy zrobiła mi się jakaś taka sucha, nie wiem o co chodzi...

Wczoraj udało mi sie kupić płaskie buty zimowe, w domu 3 pary butów na obcasie, mega wygodnych, ale niestety miednica się zbuntowała i musiałam zainwestować w coś płaskiego :/ niecierpie płaskich butów, ale powtarzam sobie, ze na następną zimę też mi się przydadzą jak będę chodzić z wózkiem. Niby są przeceny, ale na szmaciaki skórzany but oczywiście 100% ceny :/

Pati_89 lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati89 suuuuuper!!! Bardzo się cieszę!

m3sxdqk36px9niv0.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NELUS trzymaj się kochana dlaczego ci nie założą szwy na szyjkę,zapytaj lekarza to by byli bezpieczeństwo większe żeby donosic

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Zdrowy zdrowy zdrowy! Mój mały smerf jest zdrowy ! Właśnie dzwonili z gabinetu a ja poryczałam sie ze szczęścia Pani położnej do słuchawki :) dziękuję wam dziewczyny bez was bym tego nie przeżyła :-*
    Pati, najlepsza wiadomość dzisiaj! Chociaż, nie było innej opcji! W końcu Twoja intuicja podpowiadała, że mały jest zdrowy, a matka nigdy się nie myli! <3 <3

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo się cieszę że z maluszkiem wszystko dobrze :)

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymaj się, odpoczywaj ile się da, a nawet więcej!
    kuleczka777 wrote:
    Czy Wam też się z dziąseł krew puszcza i nosa ? Mi tylko przy opróżnianiu nosa a dziąsła to od 4 dni miałam tak napuchnięte jakby się tam kumulowało. Wczoraj zjadłam lody i tak jakby mi trochę przeszło.

Mam krwawienia z nosa przy opróżnianiu go, na szczęści niewielkie. Z dziąseł przy szczotkowaniu też się zdarza, a dzisiaj nad ranem jak poszłam siku, to przy płukaniu buzi zauważyłam, że ślinę miałam całą zabarwioną krwią.

Madziak piękne te mebelki. Podoba mi się to, że nie są typowo dziecięce, bo będą mogły długo posłużyć. A dziecięcy charakter nadasz odpowiednimi dodatkami.
    Bomblica wrote:
    A czy wam też żołądek się skurczył? Bo ja nie jestem w stanie zjeść całej kajzerki.. W ogóle śniadanie jem prawie godzinę, w sumie obiad i kolacja tez tak powoli wchodzą..
    Mi na szczęście się już rozkurczył :-) wraz z nadejściem drugiego trymestru. Ale najadać się nigdy nie lubiłam i tak jest nadal.
    A macie jakieś zachcianki? Za mną chodzi pizza, ale że obawiam się świeżości i jakości składników w pizzerii, to postanowiłam zrobić ją sama :-) Jutro premiera :-P Ostatnio pierwszy raz upiekłam chleb i bardzo mi smakuje :-) Przynajmniej mam pewność, że nie ma żadnych "ulepszaczy".

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Pati cudownie!!! Wiedziałam że tak będzie :-)

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:

Pati_89 super bardzo się cieszę!!! Wiedziałam że ten rok będzie szczęśliwy dla wszystkich!!! Teraz życzę Ci spokoju i pełnej radości z ciazy i synka!!!! <3 <3 <3

Nelus trzymam kciuki musi być dobrze! Odpoczywaj i nie martw się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 14:33

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie sposoby na wysuszenie skóry? Nigdy nie miałam z tym problemu, a teraz twarz mi się łuszczy, dłonie spierzchnięte, a nogi poniżej kolan to aż mnie swędzą. Chyba był ten temat poruszany jakiś czas temu, ale będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi co do sprawdzonych kosmetyków, najlepiej bez zbędnej chemii i niezbyt perfumowanych.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Jakie macie sposoby na wysuszenie skóry? Nigdy nie miałam z tym problemu, a teraz twarz mi się łuszczy, dłonie spierzchnięte, a nogi poniżej kolan to aż mnie swędzą. Chyba był ten temat poruszany jakiś czas temu, ale będę wdzięczna za jakieś podpowiedzi co do sprawdzonych kosmetyków, najlepiej bez zbędnej chemii i niezbyt perfumowanych.

Tylko i wyłącznie naturalne oleje: kokosowy, ze słodkich migdałów i arganowy. Rano na mokrą skórę. Wieczorem na suchą, chwilę jest się lekko tłustym, ale po minucie to wrażenie mija. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Tylko i wyłącznie naturalne oleje: kokosowy, ze słodkich migdałów i arganowy. Rano na mokrą skórę. Wieczorem na suchą, chwilę jest się lekko tłustym, ale po minucie to wrażenie mija. :)
    Nigdy nie stosowałam, muszę spróbować. A gdzie takie oleje kupujesz?

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cudowne wieści!!!! koniec niepokojów! będzie Ci się dziś dobrze spać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 15:11

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    A macie jakieś zachcianki? Za mną chodzi pizza, ale że obawiam się świeżości i jakości składników w pizzerii, to postanowiłam zrobić ją sama :-) Jutro premiera :-P Ostatnio pierwszy raz upiekłam chleb i bardzo mi smakuje :-) Przynajmniej mam pewność, że nie ma żadnych "ulepszaczy".

jak już wspominałam to ta maślanka jest ostatnio moją zachcianką hehe
    codziennie coś innego, ale nie jest tak że muszę i koniec,
    dziś zobaczyłam w sklepie marchewki i zamarzyłam o duszonej na masełku z ziemniaczkami i śmietaną :) mięsa od pokazania 2 kresek nie tykam!
    myślałam, że będzie gorzej. że będzie tak jak w filmach (2 w nocy biegiem do całodobowego po lody) hehe
    moja ciotka miała takie nocne zachcianki. jej mąż jechał 20 km do supermarketu żeby kupić jej arbuza bo nie dawała mu spać :P

dqpri09kir2ck4nc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super wiadomość :)

Ja od 2 dni miałam ochotę na lody więc wczoraj pognałam do sklepu :) dzisiaj oglądam fb a tu kopytka hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 15:29

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie zachcianki wczoraj właśnie jadłam pizzę mniam :)

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michał dziękuje wszystkim ciociom <3 ja bym Was mogła wszystkie wyściskać i wycałować :-*
    Siedziałam z mamą na kawie wyciągam telefon i widzę połączenie. Myślałam że kurier bo miała dziś być paczka ale jak zobaczyłam ten numer to poznałam od razu. Całe szczęście już wychodziłyśmy bo aż cała sie trzęsłam. Oddzwaniam a tam zajęte. Po drodze do auta miałam kościół musiałam wejść i się pomodlić. Wychodzę dzwonię i słyszę " no Pani Patrycjo sa wyniki. Kariotyp prawidłowy tylko (tu zamarłam) sprawdzę dokładnie płeć ale na pewno chłopak albo dziewczyna :D ja w tym momencie zaczęłam wyć starsza Pani która mnie mijała to chyba mnie wzięła za wariatkę :D dziękowałam położnej chyba ze sto razy wyniki wyślą pocztą a i proszę nie zapomnieć umówić się na II prenatalne w 20 tyg. Taa już tam lecę :D choć jak wiem że zdrowy to jakos tak bardziej chętna jestem.
    Potem telefon do męża że smerf zdrowy nie za wiele zrozumiał przez mój szloch :D ale jestem przeszczęśliwa :) nie potrafię nawet opisać jak bardzo :) i z tej okazji Michaś dostał chusteczki Dada ( promocja z pojemnikiem polecane przez sroka.o ) a w domu paczka z gemini z jego butelkami Tommee :)

Nawet pies usłyszał że jego braciszek jest zdrowy :D
    KOCHAM WAS WSZYSTKIE HEHE :D

Kawokado, kirys, Madzik84, Maggi-P, Misia15, mmarzenak, Joana33, evus, madziak2202, Einin, Nelus, Lila2703, Kourtney, Astrate, Dorjana, Paula1991, miluszka, ansad, Asia2015 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bo się zaraz całkiem rozryczę <3
    Niech Michaś i wszystkie nasze dzieciaczki zdrowo rosną teraz do samego końca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 15:35

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszam zupę i płaczę :) takich przeżyć nie życzę najgorszemu wrogowi :) i dość już tych smutnych wieści jeszcze tylko dziewczyny napiszą że też mają dobre wyniki i będziemy świętować :) wasze maluszki też mają być zdrowe i już nie ma innej opcji :)

cass, Kawokado, evus, madziak2202 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ