X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • cass Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ! Świetna wiadomość, historia zakończona cudownie!! :):) Ściskam mocno!

Prenatalnych się nie bój, idź, naprawdę. Chyba bardziej odpowiednia nazwa to anatomiczne ;) bo dzidziusia badają pod każdym kątem. No i nie chodzi już o wady genetyczne, skoro główne wykluczone, ale wiesz, jakiś np. problem z serduszkiem, czy nereczkami, a to się zdarza i można leczyć jeszcze w brzuchu!

kirys ja polecam oliwkę z babydream rossmana - bez zbędnych chemicznych dodatków, a ładnie nawilża. Tyle że tłusta, jak to oliwka :) Swędzące nogi był moją zmorą! A nie zmieniałaś ostatnio np. maszynki do golenia? Mi pomogła też zmiana - z niebieskiej gillette na zieloną bic. Poza tym duuuuuuż o wody. Skórę od środka pompować :) I jak Ci się nie zapychają pory, to od czasu do czasu warto zwykły krem ochronny z wit. A na buzię lub w suche miejsca (kolana, łokcie, a nawet całe łydki). Powodzenia!

Pati_89, evus, xpaulinax, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Zdrowy zdrowy zdrowy! Mój mały smerf jest zdrowy ! Właśnie dzwonili z gabinetu a ja poryczałam sie ze szczęścia Pani położnej do słuchawki :) dziękuję wam dziewczyny bez was bym tego nie przeżyła :-*

Super! Świetna wiadomość :)

Pati_89 lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    Pati cudowne wieści!!!! koniec niepokojów! będzie Ci się dziś dobrze spać :*
    Z tej okazji wykorzystam męża :)

A co do zachcianek to co widzę to bym zjadła :) mąż nawet reklamy mi przełącza bo zaś będziesz chciała :) a dziś zachciało mi się kapuśniaku :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass dzięki za rady. No faktycznie zmieniłam ostatnio maszynkę, ale w zimie nie golę nóg często.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Z tej okazji wykorzystam męża :)

A co do zachcianek to co widzę to bym zjadła :) mąż nawet reklamy mi przełącza bo zaś będziesz chciała :) a dziś zachciało mi się kapuśniaku :)
    No i prawidłowo :-)
    A jedz na zdrowie! Kapuśniak jest świetny na zimę, lubię też cebulową :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejszy słodki ciężar z DDTVN
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/slodki-ciezar-20-21-tydzien-ciazy,190099.html

ach nie moge sie doczekać 20 stycznia!!! A to jeszcze tak długo :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    dzisiejszy słodki ciężar z DDTVN
    http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/slodki-ciezar-20-21-tydzien-ciazy,190099.html

ach nie moge sie doczekać 20 stycznia!!! A to jeszcze tak długo :(

haha dobre to nie sprawiedliwe że cała ciąża jest u kobiety. Ciekawe czy by się tak chętnie zamienili w pierwszych miesiącach :)

Madzik84, Kawokado, kirys lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja zawsze malam mega suchą skórę i jedyny balsam, ktory daje sobie z nią radę to Neurogennego do skory bardzo suchej (niestety nie wiem jak jego skład bo nigdy nie zwracałam na to uwagi - najwazniejsze dla mnie jest to, że działa ;) )

Pati nie wyobrażasz sobie ile radości mi dzisiaj dałaś :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89, ale szczęście, kamień z serca! :D Gratki :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Nigdy nie stosowałam, muszę spróbować. A gdzie takie oleje kupujesz?
    Internecie np na helfy.pl ale tez mam eko sklep pod domem.:)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to która z Was ma taki brzuch jak pani z ddtvn? Już pal licho ten 20-21 tydz., bo to jeszcze, ale materiał z 18-19 trochę mnie przeraził - bo ja może jakiś brzuch mam, ale na bank nie taki... ;)

beatas lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, z każdym Twoim postem jeszcze bardziej chcę mi się ryczec:D super, super, super!

Ja tez mam zachcianki, a Wy właśnie narobiłyście smaka na pizze! Zastrzele:P

Kupilam dzis huśtawke dla dzidzi! Myslalam, ze maz powie, ze zwariowalam, ze już hustawki kupuje, ale o dziwo stwierdzil, ze nasza dzidzia na pewno będzie po mamie niegrzeczna i taka pomoc sie przyda:P

Pati_89, kirys lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, cieszę się, że wszystko gra.:)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super!!!!

I ja sie pochwale. Bedziemy miec syna Mikolaja!!! Wazy cale 230 g :). Kawal chlopa

Madzik84, beatas, mmarzenak, Pati_89, Kawokado, kirys, Lila2703, Kourtney, xpaulinax, Misia15, Paula1991 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    No dobra, to która z Was ma taki brzuch jak pani z ddtvn? Już pal licho ten 20-21 tydz., bo to jeszcze, ale materiał z 18-19 trochę mnie przeraził - bo ja może jakiś brzuch mam, ale na bank nie taki... ;)

Fakt, szybko jej brzucho rośnie, jak na taki kaloryferek... :)

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chyba niedaleko brakuje do jej brzucha ;) może dlatego że ja z tych nie kościstych

Aneczka gratulacje chłopca :)

Paula piękna piłeczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 16:53

aneczka2015 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem płaska jak przed ciąża:( no może lekkie zaokrąglenie widać.. Ale to tylko jak się przypatrzę:p

Aneczka, gratuluje! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 16:54

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Pati super!!!!

I ja sie pochwale. Bedziemy miec syna Mikolaja!!! Wazy cale 230 g :). Kawal chlopa
    Gratulacje :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Nelus odpoczywaj, staraj sie jak najmniej mala zajmowac. Wiem,ze to trudne bo moj maluch tez by wolal byc u mnie na raczkach, ale go nie nosze od poczatku ciazy bo sie boje, biore go tylko na kolanko jak kucam lub podsadzam gdzies na toalete. Licze, ze jak wypoczniesz to szyjka wroci do normy. P.S Mozesz zdradzic nazwe miejscowosci w Kanadzie w ktorej mieszkacie, bo brzmi jak ciekawe miejsce do zobaczenia :)
    W Szwecji w zeszlym roku zbytnio lata nie bylo, glownie padal deszcz, za to dwa lata temu upaly powyzej 30 stopni przez wiekszosc lipca. Zeszly lipiec spedzilismy na slasku i opolszczyznie i bylo bardzo upalnie jak na Polske. Przy synku mialam jedne rampersy tylko i wystarczalo, bo w wiekszosci byl w samym body i pieluszce. Na wieczory przyda sie jakies dluzsze body, lub bluzeczka, sweterek mialam malutki i chyba ani razu nie uzylam.
    My poki co zmieniamy meble w salonie i kupilismy dla mnie bujany fotel z mozliwoscia lezenia z jyska do karmienia. Nie moge sie doczekac az go dostarcza, moze wreszcie bede mogla spedzac czas w salonie. Poki co przez niewygodna sofe i bol plecow wieczory spedzam w lozku.

Tez tak teraz robie ze kucam przy niej, tylko mała pierdolka wdrapuje się na mnie hehe ja jej nawet nie mogę posadzić na krzesełko do karmienia, na lozko czy umyć rączkek po jedzeniu a ona jak je to jest wszystko brudne w obrębie 2m2! Ogólnie dużo roboty przy niej. Jeszcze jest w pieluszkach wiec co chwile trzeba przewijać! No ciężko
    Co do miejscowości to Kamloops w prowincji British Columbia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:14

201703012752.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Zdrowy zdrowy zdrowy! Mój mały smerf jest zdrowy ! Właśnie dzwonili z gabinetu a ja poryczałam sie ze szczęścia Pani położnej do słuchawki :) dziękuję wam dziewczyny bez was bym tego nie przeżyła :-*

Nooo i na to czekałam :) bardzo się cieszę ! Masz spokojna głowę już. Mam nadzieję że w czwartek u nas tez będzie wszystko dobrze i zobaczymy jak się rusza a nie spi. Ale już się wierci i laskocze :) pół nocy się usmialam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 17:18

Pati_89, SShape lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ