X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny meldje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie muejscie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze
    Nelus kochana, daj że spokój, nawet nie masz prawa tak myśleć. Wszytko będzie dobrze. Nawet jeśli mała miała by się urodzić wcześniej to na pewno dasz rade jeszcze te 2/3 tyg poleżeć! :* no ale w ogóle nie myśl o tym, bo tak sie nie stanie!
    Połóż się plackiem i leż. Niech skaczą teraz w okół Ciebie jeszcze bardziej :-* nie napiszę, abys sie uśmiechnęła, bo to niemożliwe teraz ale nie dopuszczaj do siebie złych myśli....

madziak2202 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ale ciężko jest mi myśleć pozytywnie jak lekarze są przerażeni i nie mogą mi pomóc. Juz druga ginekolog mowi mi ze teraz to trzeba leżeć i modlić się o cud bo tak szyjka wygląda pod koniec ciąży! Przygotowali mnie na najgorsze i co robić w razie poronienia... i jak tu się zelaksowac?! Ciągle ta cholerna krew, natazie tylko te silne skurcze ustaly! Boże żeby te hormony szybciej działały i żeby mogli mnie zszyc. Jak dotrwam do 24 tygodnia to będę dziękować Bogu i modlić się o każdy następny tydzien

201703012752.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymaj się :-*

madziak2202, Nelus lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus musisz byc silna w tych trudnych chwilach i wierzyć, że dzidziuś tez jest silny! Oby leczenie pomogło! Trzymam mocno kciuki :*

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • mloda1995 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus będzie dobrze!!! Trzymam za Was kciuki. Leż i odpoczywaj:)
    Ja dziś wizytuje u nowego gina. Z tych nerwów aż mnie telepie :/ Oby z maleństwem bylo ok no i może pokaże co ma między nóżkami...

Nelus lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze
    Nelus trzymaj sie, odpoczywaj. Trzymam mocno kciuki aby szyjka sie uspokoila przez hormony i lezenie, mogli ja zszyc i abys dotrwala do terminu. Widzialam na innych forach ze dziewczyny mialy skrocone szyjki i teraz maja juz w paseczku dzidziusia rocznego etc. Licze ze u Ciebie bedzie tak samo!

madziak2202, kamenkaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, może mają takie procedury, ze muszą powiedzieć o możliwym zagrożeniu, ale to wcale nie oznacza, że tak będzie! Musisz teraz bezwzględnie podporządkować się zaleceniom lekarzy, leżeć, leżeć i jeszcze raz leżec! Nie chcieli Cię w szpitalu zostawić? Tam przynajmniej nie miałabyś wyjścia..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus najgorsze to możesz teraz zrobić to się poddać a Ty musisz być silna :-* pisałaś chyba że nie masz tam rodziny żeby Ci ktoś pomógł ale na pewno znajdą się dobrzy ludzie z pomocą.
    Będę się za Was modlić :-*
    Pamiętaj że Twoje nastawienie też dużo zdziała więc myśl pozytywnie :)

madziak2202, kamenkaa, Nelus lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakenkaa dobrze ze zadzwonilas. Oszczedzilas sobie dluzszej niepewnosci a tak kasz juz wszystko jasne . Super!!:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus lez jak najwiecej, trzymaj sie i nie poddawaj sie kochana!!!!!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany Nelus ciezko cos napisac zeby cie pocieszyc jak lekarze tak strasza :(
    Mam nadzieje ze to rozwarcie nie bedzie dalej postepowalo. A ty musisz naprawde lezec.
    Mojej kolezance skracala sie mocno szyjka od 20tyg i tez calkowoty nakaz lezenia a w koncu urodzila dzien po terminie. Lezenie na pewno pomaga zeby dzialo sie nic gorszego

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda a czemu idziesz do nowego gina? Z tamtym bylo cos nie tak?
    Powodzenia na wizycie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam dzisiaj 20tydzień :) To juz połowa

cass, Magda34, Madzik84, kamenkaa, kirys, mmarzenak, madziak2202, Lila2703, Paula1991, xpaulinax lubią tę wiadomość

• cass Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, trzymam kciuki. Problemy sie pojawiają, ale i my od tego jestesmy, by się z nimi mierzyć. Słuchaj lekarzy i się nie ruszaj!

Kawokado co do zasady można. Ja w zestawie tej mojej jogi mam i to pelne a nie te do ledwo zgiętych kolan (które zreszta na kręgosłup zbyt dobre nie są). Wiec jak jest siła - rob tylko na oddech uważaj i tętno, bo one szybko męczą :)

Kawokado, Nelus lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymam kciuki, leż i odpoczywaj :*

kamenkaa, Nelus lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu:)

Madzik84, cass, kamenkaa, Kawokado, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney tamten mi nie odpowiadal. Ze slurczami i plamieniem do pracy chcial mmie wyslac a badanie usg trwalo.... 3 minuty. I nic nie mowil:/ wiadomo jak to jest przy 1szej ciazy. Chce wszystko wiedziec i w ogole ;) oby ten byl normalny

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze

Nelus bądź silna i dzielna dla swojego maleństwa! Będzie dobrze bo musi być dobrze i koniec! Lez i odpoczywaj. Jesteśmy duchem z Tobą!<3 <3 <3

Nie wiem czy cie to pocieszy ale moja siostra była w podobnej sytuacji i moja ukochana siostrzenica chciała się rodzić w 21 tygodniu :-( było dużo stresów i nerwów, lekarze juz przekreslili ciążę i powiedzieli ze jak urodzi to niestety ale dziecko nie przeżyje itp. Jeden młody lekarz tylko chodził i kręcił głową i zaczął podawać końskie dawki luteiny i zrobili szycie szyjki i po kilkunastu tygodniach w 36 tygodniu ciazy urodzila sie zdrowa piękna córa!

Dlatego Nelus wierze ze będzie dobrze i trzymam mocno kciuki!!!

Paula222, Kawokado, Nelus lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:17

Misia15, Nelus lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus lez i odpoczywaj, poproś może męża żeby wziął kilka dni wolnego o ile to możliwe, ja trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie dobrze :*

Nelus lubi tę wiadomość

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ