Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Dziewczyny meldje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie muejscie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze
Połóż się plackiem i leż. Niech skaczą teraz w okół Ciebie jeszcze bardziej :-* nie napiszę, abys sie uśmiechnęła, bo to niemożliwe teraz ale nie dopuszczaj do siebie złych myśli....madziak2202 lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Dziękuję ale ciężko jest mi myśleć pozytywnie jak lekarze są przerażeni i nie mogą mi pomóc. Juz druga ginekolog mowi mi ze teraz to trzeba leżeć i modlić się o cud bo tak szyjka wygląda pod koniec ciąży! Przygotowali mnie na najgorsze i co robić w razie poronienia... i jak tu się zelaksowac?! Ciągle ta cholerna krew, natazie tylko te silne skurcze ustaly! Boże żeby te hormony szybciej działały i żeby mogli mnie zszyc. Jak dotrwam do 24 tygodnia to będę dziękować Bogu i modlić się o każdy następny tydzien
-
Nelus wrote:Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze
madziak2202, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Nelus, może mają takie procedury, ze muszą powiedzieć o możliwym zagrożeniu, ale to wcale nie oznacza, że tak będzie! Musisz teraz bezwzględnie podporządkować się zaleceniom lekarzy, leżeć, leżeć i jeszcze raz leżec! Nie chcieli Cię w szpitalu zostawić? Tam przynajmniej nie miałabyś wyjścia..
madziak2202, Nelus lubią tę wiadomość
-
Nelus najgorsze to możesz teraz zrobić to się poddać a Ty musisz być silna :-* pisałaś chyba że nie masz tam rodziny żeby Ci ktoś pomógł ale na pewno znajdą się dobrzy ludzie z pomocą.
Będę się za Was modlić :-*
Pamiętaj że Twoje nastawienie też dużo zdziała więc myśl pozytywniemadziak2202, kamenkaa, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRany Nelus ciezko cos napisac zeby cie pocieszyc jak lekarze tak strasza
Mam nadzieje ze to rozwarcie nie bedzie dalej postepowalo. A ty musisz naprawde lezec.
Mojej kolezance skracala sie mocno szyjka od 20tyg i tez calkowoty nakaz lezenia a w koncu urodzila dzien po terminie. Lezenie na pewno pomaga zeby dzialo sie nic gorszegomadziak2202 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nelus, trzymam kciuki. Problemy sie pojawiają, ale i my od tego jestesmy, by się z nimi mierzyć. Słuchaj lekarzy i się nie ruszaj!
Kawokado co do zasady można. Ja w zestawie tej mojej jogi mam i to pelne a nie te do ledwo zgiętych kolan (które zreszta na kręgosłup zbyt dobre nie są). Wiec jak jest siła - rob tylko na oddech uważaj i tętno, bo one szybko męcząKawokado, Nelus lubią tę wiadomość
-
Kourtney tamten mi nie odpowiadal. Ze slurczami i plamieniem do pracy chcial mmie wyslac a badanie usg trwalo.... 3 minuty. I nic nie mowil:/ wiadomo jak to jest przy 1szej ciazy. Chce wszystko wiedziec i w ogole
oby ten byl normalny
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze
Nelus bądź silna i dzielna dla swojego maleństwa! Będzie dobrze bo musi być dobrze i koniec! Lez i odpoczywaj. Jesteśmy duchem z Tobą!
Nie wiem czy cie to pocieszy ale moja siostra była w podobnej sytuacji i moja ukochana siostrzenica chciała się rodzić w 21 tygodniubyło dużo stresów i nerwów, lekarze juz przekreslili ciążę i powiedzieli ze jak urodzi to niestety ale dziecko nie przeżyje itp. Jeden młody lekarz tylko chodził i kręcił głową i zaczął podawać końskie dawki luteiny i zrobili szycie szyjki i po kilkunastu tygodniach w 36 tygodniu ciazy urodzila sie zdrowa piękna córa!
Dlatego Nelus wierze ze będzie dobrze i trzymam mocno kciuki!!!Paula222, Kawokado, Nelus lubią tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
nick nieaktualny