X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie już widoczne brzuszki! Śliczne! A wy jesteście bardzo zgrabne dziewczyny!

madziak2202 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Jakie już widoczne brzuszki! Śliczne! A wy jesteście bardzo zgrabne dziewczyny!

Dokładnie! Wszystkie piękne. Mój można zobaczyć w pamiętniku :) ale wielkością podobnie do reszty

Kiki97, Nelus lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    a słyszałyści teorię, że od poczucia ruchów do porodu 4,5 miesiąca?

Oooo jeśli tak to urodzę gdzieś 29 kwietnia :P Wolałabym poczekać chociaż do połowy maja ;) Ciekawe, ile w tym prawdy ;)

Chociaż u pierwszego synka od poczucia ruchów urodziłam 5 mc i 3 tyg później ...;)

Śliczne macie brzuszki :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki ;);) chciałabym wrzucić swój ale siedzę przez telefon i nie bardzo wiem jak to uczynić

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Piękne macie brzuszki ;);) chciałabym wrzucić swój ale siedzę przez telefon i nie bardzo wiem jak to uczynić
    W większości korzystam przez telefon i tak samo wklejasz linka ze zdj :) no chyba ze masz zdj na aparacie to juz trudniej :)

kamenkaa, Agabtm lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A JA dzis dziewczyny zadzwoniłam do Kliniki z badan prenatalanych pytajac o wynik bo juz sie nie moglam doczekać ...

I mnie poinformowano ze wyniki krwi bardzo dobre wrecz celujace jestem mega szczesliwa:)

Kourtney, ma_rka -śliczne brzuszki !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 22:32

Paula222, Pati_89, Magda34, kirys, Kawokado, dais, Paula1991, Kourtney, madziak2202, fairy_tale, ansad lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    A JA dzis dziewczyny zadzwoniłam do Kliniki z badan prenatalanych pytajac o wynik bo juz sie nie moglam doczekać ...

I mnie poinformowano ze wyniki krwi bardzo dobre wrecz celujace jestem mega szczesliwa:)

Kourtney, ma_rka -śliczne brzuszki !!
    Super :) nie masz pojęcia ile stresu sobie zaoszczędziłaś :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dobrych wynikow:)

kamenkaa lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !! :)
    Ja właśnie skończyłam nadrabiać dwa tygodnie przerwy , strasznie sporo tego ;)
    Święta mineły, rodzina pojechała , szczerze to się cieszę bo na dłuższą metę za dużo ludzi w domu .
    Ja dzisiaj miałam wizyte na 90% dziewczynka, chociaż nastawiłam się na chłopca, ale co będzie to będzie, ważne żeby było zdrowe ;) Dostałam od ciotki pare rzeczy, jak leżak, zabawki, podgrzewacz do mleka i trampoline (ale to juz od 6mc) no i reklamówkę ciuszków. Reszte wszystko będziemy mieć w marcu ;)
    Pati bardzo się cieszę , że u Ciebie wszystko w porządku z synkiem . :)
    Ja kolejną wizyte mam dopiero 02-02
    Też pochwalę się brzuszkiem, z dnia na dzień coraz większy , ja tego nie widzę, ale rodzina owszem :)
    Nie wiem tylko czy dobrze zdj. wstawie, bo to moj pierwszy raz, robiłam zdj. dzisiaj po wizycie ;)
    Zyczę wszystkim na ten Nowy Rok szczęśliwego rozwiązania, spokojnej ciąży bez niespodzianek i pomocy ze strony męża :)

2vw739w.jpg

Nie zwracajcie uwagi na kapciuchy, a właściwie to co z nich zostało, ale odwiedzając mamę to tylko to ma dla mnie do zaoferowania :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 23:01

Agabtm, Magda34, kirys, Pati_89, kamenkaa, Kawokado, cass, dais, Nelus, Kourtney, madziak2202, Madzik84, fairy_tale, Abra, JennyXS, ansad, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/63f6bd2b03c07.jpg.html
    O mama mia nie potrafiłam obrócić no ale wygląda mniejwiecej tak w ciągu dnia pod wieczór jest troszkę większy ;)

Kiki97, Pati_89, madziak2202, Madzik84, fairy_tale lubią tę wiadomość

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z Was laseczki fajne:)
    Ja dzis mialam wizyte. Adaś nadal jest Adasiem haha i jest zdrowy. Waży 246 g:) Już go nie mierzył. Za 2 tyg mam usg połówkowe:) Byl dzis akurat główką w dół. A 2 dni temu czulam kopy w okolicy mojego pępka- a tam ma nóżki wlasnie:)

kirys, Pati_89, kamenkaa, Kawokado, beatas, Kourtney, madziak2202 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    http://zapodaj.net/63f6bd2b03c07.jpg.html
    O mama mia nie potrafiłam obrócić no ale wygląda mniejwiecej tak w ciągu dnia pod wieczór jest troszkę większy ;)
    Jaki ty masz kaloryfer na brzuch :) ale widać że ci zaczyna brakować miejsca bo się maluszek wypycha :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Super :) nie masz pojęcia ile stresu sobie zaoszczędziłaś :)
    ah no bałam sie fakt ... ale całe szczeście że zadzwoniłam bo jutro święto tez bym myślała ... ;-)

Kiki97 śliczny brzusio :)
    ładnie Wam już rosną te brzucholki :)

MAgda gratuluje !! Ciesze sie razem z Toba !

Magda34, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Jaki ty masz kaloryfer na brzuch :) ale widać że ci zaczyna brakować miejsca bo się maluszek wypycha :)
    Hehehe nie no bez przesady z kaloryferem ale akurat przed ciążą we wrześniu skończyłam biegać i wyrobiłam sobie dzięki temu mięśnie i wzmocniłam kondycję mam nadzieję że po ciąży tez bieganie pozwoli mi wrócić do formy ;);)

Gratuluję udanych wizyt i pozytywnych wyników ;);*

Mój mąż właśnie pije na pepkowym a ja spać nie mogę przez to, że nie ma go z nami. Kiedyś by mnie to nie ruszyło ale w ciąży sporo się zmienia.

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka słuszny krok z tym telefonem! Czasem babeczki w gabinetach są tak zakręcone, ze zapomną zadzwonić, albo do głowy im nie przyjdzie, ze człowiek się stresuje (może to dziwne, ale jak mają nawał zajęć to w sumie możliwe...).

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kamenka słuszny krok z tym telefonem! Czasem babeczki w gabinetach są tak zakręcone, ze zapomną zadzwonić, albo do głowy im nie przyjdzie, ze człowiek się stresuje (może to dziwne, ale jak mają nawał zajęć to w sumie możliwe...).

no w sumie wiesz mówił mi lekarz ze bedzie do 10dni dzwonił jesli bedzie coś nie tak dzis mija 12dzien wiec sobie pomyslałam ze juz nie zadzwoni i musi byc ok..
    Zadzwoniłam i uslyszałam cudowna wiadomość aż mi się zyc zachcialo...
    a chodziłam całkowicie zdołowana wystraszona bo wiadomo czym człowiek starszy tym ciąża ma wieksze zagrożenie całe szczeście że jest wszystko ok

Magda34, Kawokado, Kourtney, madziak2202 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moja mała :)

eeb781e90be223efmed.jpg

dais, Nelus, Paula1991, madziak2202, beatas, Pati_89, Kourtney, Joana33, Misia15, Madzik84, Magda34, kirys, fairy_tale, JennyXS, Lila2703, Agabtm, xpaulinax lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się obudziłam bo męża jeszcze nie ma, poszedł na piwo z ludźmi z pracy, ale jakoś tak niepokój czuję. Dzisiaj byłam na wizycie u lekarza i dowiedziałam się, ze mam ćwiczyć tak jak to robiłam przed ciąża, jedynie nie robić brzuszków. Mam chodzić na pilates, mogę jeździć rowerem nawet w zaawansowanej ciąży, biegać aż do dnia porodu jak dam radę etc. Bardzo się zdziwiłam ze tu mają takie fajne podejście, ale jakoś mnie to zmotywowało i mam więcej sił. Od końca stycznia zapisuje się na jakąś jogę dla ciężarnych lub wracam na pilates. Powiedziała ze nie ma prawie nic zakazanego, poki moje ciało tak nie uzna, mam go słuchać i tyle. Mam zestaw obowiązkowych ćwiczeń na plecy i niestety jak będzie konieczność to mi da tens do domu lub zapisze na akupunkturę na ból pleców. Mam nadzieje, ze on minie dzięki aktywności i nie będę musiała z innych opcji korzystać.

kamenkaa, Kawokado, madziak2202, Madzik84, Agabtm, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais zazdroszczę! Ja mam totalny zakaz biegania i jak patrzę na siebie to czuje się jak wielka kluska :( mam pozwolenie tylko na spacery i ewentualnie basen, ale od tego ciągłego leżenia jestem taka słaba, że wychodzę i wracam po półgodzinie, bo robi mi się słabo po drodze :/
    Myślicie, że w ciąży można robić przysiady? Bo ja jak kucne to nie mogę wstać :P i stwierdziłam, ze może trzebaby nogom przypomnieć jak się ruszać za pomocą przysiadów :P tylko nie wiem czy z tym moim niskim łożyskiem moge :/

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 04:51

201703012752.png
‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ