X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus tak jak dziewczyny pisza masz leżeć i nic nie robić !!! Maz jak moze niech wezmie wolne, a jak nie to pomoc jakas zatrudnijcie.
    Ja nie moge nosic mojej psinki 3 - 4 kg a co dopiero ty dziecko. Trzymam kciuki i wysylam pozytywna myśl :)

Dziewczyny gratulacje za wczorajsze wizyty.
    Kawokado wydaje mi sie ze przy niskim lozysku narazie odpuść sobie przysiady, ja ostatnio co sprzatalam to mylam na kucka podloge i dostałam plamien i do szpitala.

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 wrote:
    Kourtney tamten mi nie odpowiadal. Ze slurczami i plamieniem do pracy chcial mmie wyslac a badanie usg trwalo.... 3 minuty. I nic nie mowil:/ wiadomo jak to jest przy 1szej ciazy. Chce wszystko wiedziec i w ogole ;) oby ten byl normalny

Ja Tez zastanawiam sie nad zmianą lekarza,niby wszystkko dobrze,pomierzyl dzidzie itd. Chcialam zdjęcie bo mama i narzeczony chcieli bardzo zobaczyć a pracują i ciężko o wolne teraz. No i powiedział że on tak nie może bo jak by każdemu dawał zdjęcie to by mu się to nie kalkulowalo,jak chcę to mam przynieść USB i mi zgra ale cena 10euro za filmik i 90za zdjęcia. I zamiast rozmawiać o dziecku co się dzieję musze sama go pytać bo od niego słyszę tylko co wizytę że lekarzom już nie opłaca się wyjeżdżać do Niemiec,zarobki takie same,podatki itd. Już mam go dosyć. Chyba pójdę za dwa tygodnie doo kogoś lepszego
    Tylko myślę CzY nie będą patrzeć jak na idiotke że w połowie ciąży zmienia ginekologa..

mloda1995 lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka noszę, waży ponad 12 kg ale chyba muszę to ograniczyć, bo wczoraj jakoś kiepsko się czułam. Dziś mam wizytę zobaczymy co gin powie.

W pierwszej ciąży po 20 tyg dostałam przedwczesnych skurczy, szyjka się skróciła i musiałam leżeć. Po 1,5 miesiąca już się znacznie poprawiło a później syna żadna siła z brzucha nie ruszała, ani kroplówki, ani masaże. Dopiero przebicie pęcherza pomogło :) Nelus będzie dobrze, obyś jak najwięcej odpoczywała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:36

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wybaczcie za słabą jakość ale inaczej przez telefon żadna strona nie chce mi zdjęcia dodac....

A więc mamy nosek! Mamy wszystkie paluszki na dole i na górze! Mimo późnego czasu przeziernosc karkowa to tylko 1.8! Brzuszek, główka i wszystkie narządy są wporządku! Tak się cieszę, ale idąc nawet się nie denerwowałam, wiedziałam że będzie dobrze. Mamy już 6.7 cm! :)

I tak na 60% będę dziewczynką, bo 'coś' między nogami jest za krótkie na chłopca ale w takim razie dowiemy się później.

Ale czy od tego 14 tygodnia da się wytrzymać bez usg prawie do 22? :-( od 5.01 do 1.03?
    Jaaaaaaaak? Proszę Was kochane o rady!

DSC0280JP_snxnxex.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 11:10

Madzik84, Pati_89, beatas, miluszka, fairy_tale, madziak2202, Kawokado, Nelus, Paula1991, Agabtm lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Ja Tez zastanawiam sie nad zmianą lekarza,niby wszystkko dobrze,pomierzyl dzidzie itd. Chcialam zdjęcie bo mama i narzeczony chcieli bardzo zobaczyć a pracują i ciężko o wolne teraz. No i powiedział że on tak nie może bo jak by każdemu dawał zdjęcie to by mu się to nie kalkulowalo,jak chcę to mam przynieść USB i mi zgra ale cena 10euro za filmik i 90za zdjęcia. I zamiast rozmawiać o dziecku co się dzieję musze sama go pytać bo od niego słyszę tylko co wizytę że lekarzom już nie opłaca się wyjeżdżać do Niemiec,zarobki takie same,podatki itd. Już mam go dosyć. Chyba pójdę za dwa tygodnie doo kogoś lepszego
    Tylko myślę CzY nie będą patrzeć jak na idiotke że w połowie ciąży zmienia ginekologa..

Moja znajoma zmieniła lekarza w 30 tc ( dopiero się wtedy odważyła ) i jak nowy gin zapytał dlaczego, to powiedział, że na poprzednim się zawiodła. A przeciez te ostatnie tygodnie są równie ważne! Wiec jak masz watpliwości to zmieniaj!

Patutka ale zdjęcia! Jeszcze takich nie widziałam! Super, że bobas zdrowy :) ja chodzę co 4 tygodnie do lekarza i bardzo mi się miedzy wizytami dłuży :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:34

Kiki97 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze

Nelus ojej :( Trzymaj się kochana musi byc dobrze wierze w to.

kolezanka miałą podobnie podszyli ją i donosiła ciążę do końca i teraz juz ma rocznego synusia:)
    U Ciebie też tak bedzie zobaczysz .
    Niech Cie podszyją .....
    Trzymam za Was MEGA MOCNO KCIUKI !!!

Nelus lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula tez bym chciała moc nosic wszystko, niestety na glupie zakupy wieksze nie moge isc sama. Nie chce juz byc przez to w szpitalu wiec nie moge sie przemeczac i przeciazac

Patutka ooo strasznie dlugo do wizyty. Ja mam 18 i juz nie koge wytrzymać

Tak myślę ze moja psinka chyba najszybciej uslyszy maleństwo bo co noc to mi sie kladzie kolo brzucha, jak sie przekrece na druga strone to ona tez przechodzi. Chyba pilnuje hehe

kirys, fairy_tale, Kawokado lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki zmieniaj!! Ja jestem w 17 tygodniu i zmienilam. Dam znac co i jak po ;)

Kiki97 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:19

2016 🩷

2020 🩵

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kakenkaa dobrze ze zadzwonilas. Oszczedzilas sobie dluzszej niepewnosci a tak kasz juz wszystko jasne . Super!!:)

a no bo juz nie wytrzymałam .. Ale dzieki Bogu wszystko ok

U Was kochane tez tyle śniegu?

ile macie na Minusie?

Kourtney lubi tę wiadomość

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/498b47f92b1265cf

Wybaczcie za słabą jakość ale inaczej przez telefon żadna strona nie chce mi zdjęcia dodac....

A więc mamy nosek! Mamy wszystkie paluszki na dole i na górze! Mimo późnego czasu przeziernosc karkowa to tylko 1.8! Brzuszek, główka i wszystkie narządy są wporządku! Tak się cieszę, ale idąc nawet się nie denerwowałam, wiedziałam że będzie dobrze. Mamy już 6.7 cm! :)

I tak na 60% będę dziewczynką, bo 'coś' między nogami jest za krótkie na chłopca ale w takim razie dowiemy się później.

Ale czy od tego 14 tygodnia da się wytrzymać bez usg prawie do 22? :-( od 5.01 do 1.03?
    Jaaaaaaaak? Proszę Was kochane o rady!

Super gratulacje! Wytrzymać się da ale jest ciężko hehej bo każda chce widzieć maleństwo na kazdej wizycie hihihi. Ja miałam ostatnie usg 26 listopada tak dawno temu ale na ostatniej wizycie lekarz tylko posłuchał czy bije serduszko i powiedział ze jest wszystko ok. Wiec dasz rade wytrzymać. Teraz to już będziesz czekać na ruchy dzieciątka wiec dasz rade <3 <3 <3

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka czemu jestes w szpitalu ?

Ja bardzo slabo widze te zdjęcia, mysle ze jutro na kompie zobacze lepiej jak beda wieksze :)

U nas wczoraj posypalo troche sniegu, ale dzis pewnie stopnieje bo 0 stopni

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa u mnie praktycznie 0 śniegu ;) Ale podobno ma zacząć padać ;)

kuleczka no u mnie też jest tak że nie powinnam, ehh ale jak się siedzi samej z dzieckiem całe dnie to ciężko go nie nosić :/ Chociażby wkładając i wyciągając z fotelika/ wózka/ do przewijania/ kąpieli no i niestety po schodach . Jeszcze sobie nie radzi wejść sam :( Ale zakupów nie noszę, zawsze czekam np na wieczór albo niedzielę aby mąż był :)

Patutka woow ale zdjęcia :)

Aaa zapomniałam dodać, że dziś zaczynam 18 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 10:56

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:19

Misia15 lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Patutka czemu jestes w szpitalu ?

A no niestety u małej wczoraj jedyne co wyszło złe to slaby przepływ krwi w serduszku no i dzis się potwierdziło....

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to nie moje zdjecie tam jest! :oooooooooooooo

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DSC0280JP_snxnxex.jpg

To jest malutka ;-) nie wiem skąd tamto zdjęcie...

kirys, Kourtney, Madzik84, oldżi, jakka, munequita, Nelus lubią tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

• kirys Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus trzymaj się dzielnie, leż plackiem i bądź dobrej myśli. Jesteśmy wszystkie z Tobą duchem <3

Nelus lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka i przez to musisz w szpitalu leżeć zeby kontrolować ?

Powiem Wam ze wczoraj pokazywali w reportażu na dwojce kawałek tego programu 600 g szczescia i nie bede tego oglądać, taki krotki urywek a poryczalam sie jak bobr. Zwierząt mi zal które sa wyrzucane z domów i sie blakaja, a co dopiero takie dzieciatka

f2w3skjoxrbw67ni.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas -2 i troche sniegu ;) ale mi ciagle zimno pomimo tego ze w domu mamy 22°

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ