Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ufff, nadrobiłam !
Neluś, kciuki zaciśnięte za Ciebie z całych sił!
Pati89, cudowne wiadomości! tak się cieszę że wszystko dobrze! Aż łzy do oczu napłynęły mi ze wzruszenia!
Patutka, super fotkajak ładnie paluszki widać
Kochana! trzymam kciuki za wyniki przepływu! Musi być dobrze Kochana, niech Was tam dokłądnie przebadają i do domu oby jak najszybciej!
Kuleczka, my mamy dwie sznaucerki w domu, mamę i córkę, i właśnie ta starsza mi co noc też kłądzie się i przytula do brzucha, zrobiła się taka przytulaśna, muślę że psy wyczuwają że coś tam się dzieje
Beatas, zdrowiej! Mleko, miód, czosnek, duża ilość herbaty z cytryną, tabletki do ssania propolki, to to co mi pomogło, do tego właśnei prenalen w syrpoie i do nosa
Młoda, Kiki, ja bym się nie zastanawiała nad zmianą lekarza! W końcu to oni są dla nas a nie my dla nich, nasze samopoczucie i Nasze dzieci są najważniejsze a nie to co lekarz pomyśli! Kiki z tego piszesz Twój lekarz nastawiony jest na kasę, co za przygłup, nie opłaca mu się zdjęć dawać? masakra! Zmieniaj go jak najszybciej!
Mmarzenak, 20 tydzień! mega, jak ten czas leci
zaraz połówkowe, ja mam 5 lutego (21+6 tc)
Myszaa, gratuluję 20 tygodnia
Ja dziś miałam przykrą przygodę, schodziłam ze schodów w domu i poślizgnęłam się i spadłam kilka schodków ześlizgując się na plecach. Na szczęście upadłam bardziej bokiem niż samym kręgosłupem, teraz leżę i wstaję co jakiś czas sprawdzać czy czasem nie plamię. Na szczęście upadek nie był bardzo silny ale strachu się najdałam. Zjadłam później kilka kostek czekolady, popiłam słodkim napojem, położyłam ręce na brzuchu i słuchałam czy coś się ruszy w środku. Mały puknął dwa razy więc troszkę spokojniejsza jestem. W piątek mam wizytę. W ogóle 2 stycznia poczułam pierwsze ruchy Ignasiai już umiem odróżniać je od innych dźwięków z brzucha
jak czuję Małego to to takie uczucie jakby pustego pukania, bardzo miłe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 12:18
Kourtney, beatas, kamenkaa, Pati_89, kirys, Misia15 lubią tę wiadomość
-
Nelus, ściskam za Was wszystkie cztery kciuki, musi być dobrze! Tak jak dziewczyny pisały - leżenie plackiem i wstawanie tylko na siku. Jesteśmy z Tobą! :* Dostajesz coś typowo rozkurczowego oprócz progesteronu?
Beatas, na kaszel polecam syrop prawoślazowy, mi na samym początku ciąży oczyścił oskrzela, a też mnie dopadło. I na pewno jest o wiele smaczniejszy, niż czosnkowy
Mnie teraz męczy katar wymieszany z krwiąJuż dobry tydzień leje mi się z nosa, a w nocy zatoki zatkane na amen
Płukanie wodą morską nie pomaga, dzisiaj zaczynam przygodę ze sprayem prenalen, zobaczymy czy da radę na gluta
beatas, Kawokado lubią tę wiadomość
[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Witam mozna dolaczyc?
Termin porodu mam na 10.06. Bedzie dziewczynkaKourtney, Paula222, beatas, Madzik84, mmarzenak, mloda1995, Bomblica, miluszka, kamenkaa, Pati_89, cass, kirys, madziak2202, Misia15, Kawokado, Lila2703, jakka, Paula1991, xpaulinax, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:kuleczka777 oj no szkoda ze temper rośnie moglo by troche solidnie popadać ..
Paula222 no u mnie tez nie ma tego śniegu za duzo a temperatura powoli idzie do góry..
kuleczka777 no widzialam ten program ale jakos nie umiem na niego patrzecnie wiem dlaczego...czasem mi sie mega smutno robi jak ktoś tam odchodzi...
Co macie dziś na obiadek ???kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wlasciwie nie my tylko maz . Enola (czyt. Enora) Jest francuzem i dlatego takie oryginalne imie. (Przepraszam za brak polskich znakow tu na klawiaturze sie nie da)
A wy juz wiadomo co bedzie?beatas, Madzik84, Kourtney, dais, kamenkaa, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Repose, witaj
Kamenka, kupilam syrop i tabletki do ssania prenalen.. Moze pomoże..
Dziekuje dziewczyny za wszystkie rady!
Jakie Wy wszystkie macie ogromne brzuchy!! Ja sie zaczynam martwić, czy u mnie na pewno ktoś jest:DRepose, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
beatas co do brzucha to mam spory ale waga mnie niepokoi
poczatek ciazy 59
12 tydzien 58
A W Wigilie 57
czekam do kolejnej wizyty u ginekologa zapytam co to moze znaczyc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 13:14
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRepose wrote:Wlasciwie nie my tylko maz . Enola (czyt. Enora) Jest francuzem i dlatego takie oryginalne imie. (Przepraszam za brak polskich znakow tu na klawiaturze sie nie da)
A wy juz wiadomo co bedzie?mieszkasz we francji? u nas tez dziewczynka bedzie
Repose lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybeatas wrote:Repose, witaj
Kamenka, kupilam syrop i tabletki do ssania prenalen.. Moze pomoże..
Dziekuje dziewczyny za wszystkie rady!
Jakie Wy wszystkie macie ogromne brzuchy!! Ja sie zaczynam martwić, czy u mnie na pewno ktoś jest:Dbeatas lubi tę wiadomość
-
Repose wrote:beatas co do brzucha to mam spory ale waga mnie niepokoi
poczatek ciazy 59
12 tydzien 58
A W Wigilie 57
czekam do kolejnej wizyty u ginekologa zapytam co to moze znaczyc...Repose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Po wizycie!!!!
Lekarz super. Wszystko pomierzyl, maluch ma 180 g.
Termin na 15.06 wiec nadgonil termin miesiaczki!
A na jego oko babelek wyglada na dziewczynke;)
mmarzenak, Repose, beatas, Pati_89, Kourtney, Madzik84, Paula222, Magda34, kirys, Misia15, Kawokado, Lila2703, Nelus, jakka, ansad, xpaulinax, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:ja jestem kilo na minusie i lekarz mi mowil ze wszystko ok, najwazniejsze ze dziecko rosnie;)
Tez jestem takiego zdania tylko niepokoi mnie przyrost wagi na poczatku ciazy.
Moja normalna waga to zawsze bylo 56. i nagle na wizycie 59 kg a teraz znow 57...