Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose wrote:beatas co do brzucha to mam spory ale waga mnie niepokoi
poczatek ciazy 59
12 tydzien 58
A W Wigilie 57
czekam do kolejnej wizyty u ginekologa zapytam co to moze znaczyc...
Witaj i nie martw się, ja tez chudnęu mnie 3kg na minusie. lekarka powiedziała że póki co nic się nie dzieje. Dziecko dostaje zawsze jako pierwsze i to najlepsze kąski
U mnie dziś lasagneWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 13:39
Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Nie przejmujcie sie jak nie macie brzuszkow, to moja druga ciaza. W pierwszej mialam mniejszy brzuszek w 6 miesiacu niz teraz. W zasadzie do konca 5 miesiaca nie bylo nic a nic widac. U mnie waga +0,5 kg, wiec tez niewiele. Witaj Repose, my tez z synkiem i mezem na obczyznie. Nie mamy tu nikogo oprocz znajomych z pracy. Drugiego malenstwa plci nie znamy.
Repose, beatas, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
dais wrote:Nie przejmujcie sie jak nie macie brzuszkow, to moja druga ciaza. W pierwszej mialam mniejszy brzuszek w 6 miesiacu niz teraz. W zasadzie do konca 5 miesiaca nie bylo nic a nic widac. U mnie waga +0,5 kg, wiec tez niewiele. Witaj Repose, my tez z synkiem i mezem na obczyznie. Nie mamy tu nikogo oprocz znajomych z pracy. Drugiego malenstwa plci nie znamy.
Witajw pierwszej ciazy przytylam 20 kg :p szczerze powiem ze sie obrzeralam a tu malo co lubie wiec tyle nie jem
A gdzie konkretnie mieszkasz? -
Bomblica wrote:Witaj i nie martw się, ja tez chudnę
u mnie 3kg na minusie. lekarka powiedziała że póki co nic się nie dzieje. Dziecko dostaje zawsze jako pierwsze i to najlepsze kąski
U mnie dziś lasagne
Smacznegoa w ktorym tygodniu jestes?
-
Kourtney wrote:Pewnie po urodzeniu od razu wrocisz do wagi sprzed ciazy;)
Repose, a wymiotowalas? To może być przyczyną utraty kilogramów.. Ja przed ciąża ważyłam 47, a teraz waga sie waha między 51 a 52 kg..Repose lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Byleby tylko brzuszek nie zaczął nagle rosnąć jak szalony, bo rozstępy gwarantowane..
Repose, a wymiotowalas? To może być przyczyną utraty kilogramów.. Ja przed ciąża ważyłam 47, a teraz waga sie waha między 51 a 52 kg..
Wlasnie nie, mysle ze to przez stres po poprzednim poronieniu to 18 tydzien teraz a ja nadal sprawdzam czy nie ma krwi. -
W poprzedniej ciazy przytylam 9 kg i po porodzie na szczescie od razu wrocilam do wagi sprzed ciazy. Niestety siedzac z dzieckiem sie zaniedbalam i nie majac czasu zjesc etc, robilam wszystko w pospiechu. Stad efekt +10 kg koncowy z ktorym teraz startowalam, bo kg nie udalo mi sie zgubic. Licze, ze teraz bedzie inaczej i schudne do wagi sprzed pierwszej ciazy, a najlepiej jeszcze wczesniejszej
Mieszkamy w Uppsali.
Beatas u mnie wlasnie tak to ostatnio wygladalo, ok 7 miesiaca nagle urosl i zrobily mi sie rozstepy (jak moj maz je nazywa plomienie, bo podobnie wygladaja).Repose lubi tę wiadomość
-
Paula222 mniam Uwielbiam Barszczyk
Ja dziś zrobiłąm Fasolke po bretońsku ..
myszaaa rosołek z makaronem tez pychotka
dais śliczny brzusio Już masz -ładnie wygladasz :*
Einin przyjdzie taki dzien że Cie wybije zobaczysz ..
beatas mi pomogło również zakrapiałam solą fizjologiczną i robiłam Inhalacje z majeranku lub rumianku polecam naprawdę katar mija w 2,3 dni
Madzik84 spróbuj również zrobić sobie taka inhalacje na katar...może Ci ulży..
Repose witaj miło wśród NAs
mloda1995 GRATULACJE!!
Repose, Kourtney, mloda1995, Paula222, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
dais wrote:W poprzedniej ciazy przytylam 9 kg i po porodzie na szczescie od razu wrocilam do wagi sprzed ciazy. Niestety siedzac z dzieckiem sie zaniedbalam i nie majac czasu zjesc etc, robilam wszystko w pospiechu. Stad efekt +10 kg koncowy z ktorym teraz startowalam, bo kg nie udalo mi sie zgubic. Licze, ze teraz bedzie inaczej i schudne do wagi sprzed pierwszej ciazy, a najlepiej jeszcze wczesniejszej
Mieszkamy w Uppsali.
Beatas u mnie wlasnie tak to ostatnio wygladalo, ok 7 miesiaca nagle urosl i zrobily mi sie rozstepy (jak moj maz je nazywa plomienie, bo podobnie wygladaja).
Tez mam rozstepy z pierwszej ciazy straszneewyskoczyly w 8 msc jak zaczelam puchnac zeby to byl tylko brzuch ale u nie to nawet rece i kostki moge pomarzyc o bluzce z odslonietymi ramionami
Gdzie jest Upssalia?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymloda1995 wrote:Po wizycie!!!!
Lekarz super. Wszystko pomierzyl, maluch ma 180 g.
Termin na 15.06 wiec nadgonil termin miesiaczki!
A na jego oko babelek wyglada na dziewczynke;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:03
mloda1995 lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Bedzie Sara
o ile nam sie nie zmieni jak zobaczymy ją na żywo
-
Ja mam już 4 kg na + i jakoś się nie objadam, zaczynam się martwić , że to może ma związek z wysokim cukrem na czczo ?
mloda ooo a myślałam że tylko ja dziś wizytujęSuper cieszę się że wszystko ok
to termin mamy bardzo podobny
Repose witamy, ja będę mieć drugiego synka o imieniu JaśWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:16
Repose, mloda1995 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Ja mam już 4 kg na + i jakoś się nie objadam, zaczynam się martwić , że to może ma związek z wysokim cukrem na czczo ?
Repose witamy, ja będę mieć drugiego synka o imieniu Jaś
-
Repose, witaj!
Ja 3kg na plusie na ostatniej wizycie, kolejna 14.01., więc ciekawe ile będzie. Brzuch wieczorem spory, rano to taki o. Wasze brzuszki piękne!
Mnie póki co najbardziej cieszy "rozmowa" z maleństwem - jak delikatnie pouciskam brzunio, to mam kopniaka w tym miejscu. Niesamowite uczucie
U nas na obiad jajko sadzone. O ile któreś się ruszy żeby ziemniory obrać :>Repose, kamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Repose wrote:Cass ja od miesiaca czuje ruchy ^^ to drugie dziecko a 3 ciaza
Wczoraj maz poczul pierwszego kopniaka^^
to świenie ja tez czuje ruchy delikatne cudowne uczucie ..
NAjlepiej to w Nocy moja dzidzia buszujeRepose, Kourtney, kirys lubią tę wiadomość