X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Misia15 12 kg to rzeczywiscie sporo i skoro wszystko ok to przy moich minus 3 musi byc dobrze :) Chlopiec czy dziewczynka?

U nas jest wstydzioszek i nie chce się pokazać mam nadzieję że na USG 25 stycznia uda się podejrzec :-) chociaż ja jestem przekonana że będzie synek :-) ale okaże nie niedługo :-)

Repose lubi tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Àle tak calkiem nic nie pokazuje? Lekarz nawet nie zasugerowal niczego?
    Koniecznie daj znac jak bedziesz wiedziec :) a myslalas nad imionami?

Misia15 lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuszek :-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:18

Repose, Kourtney, Lila2703, Kawokado, Madzik84, Abra, madziak2202, Paula1991, Helen, xpaulinax, JennyXS lubią tę wiadomość

Misia15
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Àle tak calkiem nic nie pokazuje? Lekarz nawet nie zasugerowal niczego?
    Koniecznie daj znac jak bedziesz wiedziec :) a myslalas nad imionami?

No niestety lekarz nie chciał nic sugerować nawet jak próbowałam coś tam z niego wyciągnąć :-(
    Imiona już raczej wybrane dla chłopca Dawidek a dla dziewczynnki Oliwka lub Magdalena :-) mam nadzieję że nie zmieni mi się jak zobaczenia maleństwo :-)

Repose, xpaulinax lubią tę wiadomość

Misia15
  • Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Davidek skonczy 3 latka w kwietniu ^^
    Dla dziewczynek tez ladne imiona, a to pierwsze dziecko?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sliczne macie brzuszzki

Misia15, kamenkaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    to świenie ja tez czuje ruchy delikatne cudowne uczucie ..
    NAjlepiej to w Nocy moja dzidzia buszuje :)
    Moja tez ma ulubiona pore w nocy :)

Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda1995 i jak ten nowy lekarz?

cass dzięki za informacje o przysiadach, ale skoro kuleczka mówi, ze przy niskim łożysku lepiej sie wstrzymać to chyba zaczekam z eksperymentami do wizyty i zapytam lekarza :( Jutro idę robić badania, więc polatam trochę po mieście, ale od piatku biorę się za te dozowlone spacery. Mąż obiecał mi, że w sobotę pójdziemy razem z "kijkami" - on bez, ale w ramach obstawy żebym zobaczyła dokąd mogę dojść i wrócić bez obaw ;)

Kiki ty się opiniami w ogóle nie przejmuj! Jak facet cię wkurza i ci nie odpowiada to po prostu go zmień na innego i już! Co cię jego problemy z podatkami obchodzą? :P I to co mu sie opłaca a co nie? Jakoś mój w polsce po każdej wizycie mi jedną fotkę drukuje i mu sie to kalkuluje wiec nie wierzę, że twój w Niemczech ma jakoś dużo gorzej skoro kosi kase w euro :P

Patutka twoje maleństwo chyba ssie kciuka na tym zdjęciu co? Jak słodko! :D I na pewno coś wymyślą! Muszą! trzymaj się w tym szpitalu mam nadzieje, ze masz co czytać, bo nuda pewnie straszna ;)

Miluszka!!! No kolejnej się spadać ze schodów zachciało! Uważaj na siebie!!! Wszystko przez ten mróz... Cieszę sie, że nic strasznego się nie stało, ale jakby co to leć na pogotowie bez najmniejszego wahania!

dais super brzuszek :D

Witaj Repose! Nie martw się wagą, ja schudłam przez wymioty i jeszcze nie wyrównałam, choć jestem coraz bliżej ;)

Beatas kuruj się! Co teraz przeżyjemy to nasze :p z dwojga złego dobrze, ze maluszki na lato - jest szansa, że nie będą łapać infekcji.

Annielove WOW!!! Jaki ty masz brzusio! Ja jestem w 20 tygodniu i jakośtak na niego patrzę, ze mały :P znajoma wrzuciła na fb brzusio z 16tc i też większy niż mój :P no ale nie narzekam! Kuba się wierci, wiec chyba wszystko ok ;) a brzucho jeszcze zdąży urosnąć :D Chyba namówię męża na fotkę ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• dais Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ja niestety nie moge chodzic prywatnie, bo tutaj czegos takiego nie ma. Wszystkie badania prowadzi polozna a USG robia zawsze w szpitalu. W programie jest jedno USG (w niektorych miastach maja 3). Nawet dzwonilam do roznych ginekologow i nikt nie prowadzi USG przez brzuch, tylko dopochwowe, a takie w bardziej zaawansowanej ciazy sie nie sprawdzi. Misia ladny brzuszek, taki delikatny w porownaniu do mojego :) i bardzo ladna spodnica :)

Repose, Misia15 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Repose :)
    Dziewczyny cudne brzuszki...u mnie też już widać...waga za to prawie nie draga....no może 1 kg w górę..przed ciążą było 47kg. Zobaczymy co lekarz powie na wizycie za tydzień

Nelus..jeśli mogę Cię jakoś pocieszyć..to poczytaj soebie pamiętnik dziewczyny która podpisuje się jako sosenka80. Ona też miała duuży problem z szyjką, w 24 tygodniu wylądowałą w końcu w szpitalu, gdzie przeleżałą plackeim 6 tygodni (wiem to nie jest pocieszające), ale wytrwała do 30 tygodnia - po drodze pojawiła się jeszce chelostaza i inne przykre rzeczy, ale wytrwałą w 30 tygodniu musili zrobić cc i teraz jest mamą ślicznej parki. Dzieciaczki są zdrowe i z tego co sie orientuję to są coraz bliżej wyjścia do domu. Chę przez to powiedzieć, że problemy nie zawsze oznaczają najgorszego końca. Musisz być silna i jestem pewna że dasz radę !!!!!!! :)

Mój obiad to pomidorowa - od mamy i pierogi z kaszą gryczaną- moje dzieło :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Moj Davidek skonczy 3 latka w kwietniu ^^
    Dla dziewczynek tez ladne imiona, a to pierwsze dziecko?

U mnie mąż bardzo chce Dawida :-) tak to nasze pierwsze dziecko i już nie możemy się doczekac:-)

Misia15
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Misia ladny brzuszek, taki delikatny w porownaniu do mojego :) i bardzo ladna spodnica :)

Dziękuje bardzo :-) a to jest sukienka :-) idealna na rosnący brzuszek bo ma sporo miejsca :-)

Repose lubi tę wiadomość

Misia15
  • Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki troche pytanie wiecie moze jak zlozyc taki rowerek stacjonarny? bo sobie kupilam a instrukcja po francusku a ten moj leniwy zabojad od dwoch tygodni mi go jeszcze nie zlozyl : /

Dais to szkoda bo to tak fajnie podejrzec dzidziusia oprocz szpitala to jeszcze nie mialam kontaktu z poloznymi. i nie mam z nimi dobrych wspomnien.

Kawokado ja sie boje ze potem mi nagle 5kg na plus wyskoczy i bedzie szok :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja tez myslalam ze to spodniczka ^^

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah Repose no nie dziwie się i przyznam Ci się, że na wagę u ginekologa staje co miesiąc z duszą na ramieniu :P tylko, że z tego co czytałam to ty jesteś chudzinka! Ja to bardziej rozmiar średnio wypasionej orki ;D i nie chciałabym w ciąży przekroczyć magicznej granicy 80kg, co niestety pewnie mi się nie uda :(

Repose lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Kiki a skad jestes?
    Jem podobnie jak ty tyle ze wedliny i mieso i smietana mi smierdzi a wczesniej uwielbialam i na czas ciazy pije tylko wode . ;)

Mieszkam w Niemczech w Duisburgu. Niedaleko Belgii i Holandii

• Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bmi mam niby prawidlowe ale jak ogladam swoja szwagierke niezbyt mila zreszta to czuje sie jak wieloryb i niedaleko mi do depresji w wigilie od rodziny meza uslyszalam pytanie czy nie oczekuje blizniakow bo to nie normalne ze brzuch mi wystaje ^^
    Dzieki za mile slowa ale ja kochana mam 156 wzrostu i przed ciaza 56 kg wiec bmi prawidlowe ale moglo byc lepiej :/

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piekne brzuszki :)

Miluszka uwazaj na siebie na tych schodach.

Kurcze jak tak czytam jak malo przytylyscie to ze mna chyba cos jest nie tak bo przytylam juz masakrycznie i nie wiem od czego jak jem normalnie buuuu az mi wstyd, zeby to jeszcze bylo widać ze tyle przybralam, nie wiem czy ta woda mi sie znowu nie zatrzymuje przez te tabletki wszystkie. Jak szlam do szpitala to mnie wazyli i po wyjsciu na wizycie za kilka dni i to po swietach mniej ważyłam niz przed szpitalem a teraz znowu do góry

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Repose Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIKI a daleko masz do Saarbrücken w niemczech?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Nelus Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paputka piękne rączki i buziunia! Ciesze się ze wszystko dobrze, teraz zero stresu i samych radosci zeby corunia to czula!
    Co do usg to ja też miałam czekać od grudnia do lutego ale teraz wiadomo, robią częściej ze względu na sytuację choc nadal nie chcą powiedzieć mi płci. Teraz już mi tak nie zależy ważne żeby dzidzia utrzymała się w brzuszku!

201703012752.png
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ