Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Nelus trzymaj sie, odpoczywaj. Trzymam mocno kciuki aby szyjka sie uspokoila przez hormony i lezenie, mogli ja zszyc i abys dotrwala do terminu. Widzialam na innych forach ze dziewczyny mialy skrocone szyjki i teraz maja juz w paseczku dzidziusia rocznego etc. Licze ze u Ciebie bedzie tak samo!
Kochana oni chcieli zszyc ale podobno nie można przy silnych krwawieniach i skurczach dlatego czekają z tym aż się wszystko uspokoi po progesteronie. Dopoero 2 dzień go biorę i nawet widzę poprawdę bo juz macica się nie spina tak mocno. Ale nadal krwawie. W poniedziałek moja gin wszystko skontroluje i podejmie decyzję czy może juz mnie zszywac. To decydujący tydzień -
Tak mi sie wydaje ze woda, niedowagi nie mialam niestety.
Wlasnie wyczytalam ze w luttagenie ktory biore zamiast luteiny dzialania niepożądane to zatrzymanie płynów i zmiany masy ciała.
Musze powiedziec mojemu ze nie chce tych tabletek juz wole normalna luteine jak juz mam brac. To dlatego spadlam po szpitalu z wagi bo bralam luteine zwykłaRepose lubi tę wiadomość
-
Kuleczka nie martw się ją też tak czułam się w pierwszej ciazy bo laski miały dużo mniej na plusie a u mnie waga szła w górę w piorunujacym tempie. Teraz zresztą też a wcale dużo nie jem ostatnio ze stresu. Mam +6. Czasami tak jest i nic nie zrobimy bo przecież w ciąży nie możemy być na diecie. Ciesz się tym stanem i nie przejmuj kg
-
Luteina jak i Luttagen sa na podtrzymanie, na ustapienie krwawień itd.. tak jak u Neli jest to progesteron.
Teraz biorę 2 tabl dziennie, a za kilka dni mam tylko jedna brać i tak ostatnio juz mialam odstawiac po malu bo lekarz tak kazal i wtedy przed sw wyladowalam w szpitalu, dali mi luteine i pozniej znowu kazal mi luttagen brac dalej ehhh. przerabane.
Nelus kazali Ci brać no spe rozkurczowo do tego ? Mi dawali jeszcze do tego cyclolamine czy jak to sie tam zwie, a pierwszy raz jak wyladowalam to pierwszy zastrzyk w d... dostałam zeby sie uspokoiło -
Repose raczej nie. Pewnie tez masz jak wiekszosc tutaj nisko na przedniej scianie łożysko, to tylko trzeba sie oszczędzać i nie dźwigać ciężkich rzeczy.
Ja wyladowalam najpierw w 7 tyg. a teraz ck bylam to byl 16 tyd. i pewnie ze wzgledu na pierwsze poronienie w marcu tez to mam brać. Ogolnie to sie bierze jak ma sie za malo progesteronu. -
Ja tez poronilam poprzednia ciaze ale to byla wina pracy moim zdaniem teraz na zwolnieniu jestem.
ale mam mase schodow w mieszkaniu i nie ma opcji zeby nie dzwigac odkurzacza wiadra z woda itp -
Repose ja nie wiem z jakiej przyczyny to bylo, wtedy mialam duzo stresów i tez bylam przeziębiona i bralam tabletki itp. wiec moze sie to skumulowalo i to byla przyczyna bo gin nie wie co to mogło byc bo to samoistne bylo. To sie nie przemeczaj jak masz nisko łożysko i nie dzwigaj, niech lekarz Ci powie gdzie masz.
Nelus mam nadzieje ze maz skacze wokół Ciebie -
Ja pracowalam w rzezni bydla i dzwigalam po 25 kg
Mam nadzieje ze to sie u ciebie wszystko unormuje i bedziesz mogla calkowicie odstawic leki ja wizyte mam dopiero za 2 tygodnie wiec jeszcze troche sie pomecze w nieswiadomosci -
Hej, ja po wizycie
Synek waży 187 g, płeć potwierdzona także już niespodzianki nie będzie
Wszystko ok
Następna wizyta w skończonym 21 tygodniu 4 lutego
A tu macie mojego Jasia :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eefd29bd6974.jpgbeatas, Paula1991, Repose, dais, mmarzenak, Pati_89, Magda34, Kawokado, Madzik84, Bomblica, oldżi, Lila2703, ansad, kirys, Misia15, Joana33, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
U mnie powrót do Londynu nasilil znowu wymioty. Dzisiaj już tak się rano źle czułam po wyjściu do pracy ze zwymiotowalam na przystanku
Było mi tak strasznie wstyd, czułam się jak pijak
Wczoraj wieczorem juz nic nie mogłam jeść, rano tez dopiero jak zwymiotowalam....
Boże 16 tydzień a ja ciągle mam mdłości.
A w Polsce było tak super, tylko przy myciu zębów musiałam uważać...
Klimat angielski chyba mi nie służy
Nelus trzymam mocno kciuki za Was, wierzę że wszystko będzie dobrze :*
My kobietki musimy być silne :*
Witam Repose
U nas na 80% chłopak, ale potwierdzi się pewnie 5 lutego na polowkowym
Dais to tez będzie moje ostatnie państwowe usg. Nie lubię tej Anglii
Jeżeli chodzi o wagę w ciazy to u mnie przez wymioty było -4kg.
Teraz nie wiem bo dawno mnie nie wazyli. W sumie mi to bez różnicy ile będzie na plusie, ważne żeby dzidzia była zdrowiutka
Paula super fotkauwielbiam patrzeć na zdjęcia z usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:14
-
A ja się nie chwaliłam naszym usg 3d w Polsce
Powiedzcie dziewczyny: widzicie siusiaczek?
A tak wyglądamy z profilu
Narazie zastanawiamy się nad imieniem Czarek lub Wojtek Leszek po obu dziadkach
Jeżeli okaże się jednak dziewczynka to jest wojna między Amanda(mój wybor) a Nikola (Narzeczonego)
Mamy całe nagranie 18 minut na USB ale ciężko wyłapać moment żeby zrobi dobre zdjęcie.
Parę filmików sobie nagrałam na telefon i teraz robiłam zrzuty ekranuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 19:33
mmarzenak, kamenkaa, Magda34, Madzik84, aneczka2015, ansad, Paula222, Misia15, Nelus, Joana33 lubią tę wiadomość
-
Kawokado wrote:mloda1995 i jak ten nowy lekarz?
cass dzięki za informacje o przysiadach, ale skoro kuleczka mówi, ze przy niskim łożysku lepiej sie wstrzymać to chyba zaczekam z eksperymentami do wizyty i zapytam lekarzaJutro idę robić badania, więc polatam trochę po mieście, ale od piatku biorę się za te dozowlone spacery. Mąż obiecał mi, że w sobotę pójdziemy razem z "kijkami" - on bez, ale w ramach obstawy żebym zobaczyła dokąd mogę dojść i wrócić bez obaw
Kiki ty się opiniami w ogóle nie przejmuj! Jak facet cię wkurza i ci nie odpowiada to po prostu go zmień na innego i już! Co cię jego problemy z podatkami obchodzą?I to co mu sie opłaca a co nie? Jakoś mój w polsce po każdej wizycie mi jedną fotkę drukuje i mu sie to kalkuluje wiec nie wierzę, że twój w Niemczech ma jakoś dużo gorzej skoro kosi kase w euro
Patutka twoje maleństwo chyba ssie kciuka na tym zdjęciu co? Jak słodko!I na pewno coś wymyślą! Muszą! trzymaj się w tym szpitalu mam nadzieje, ze masz co czytać, bo nuda pewnie straszna
Miluszka!!! No kolejnej się spadać ze schodów zachciało! Uważaj na siebie!!! Wszystko przez ten mróz... Cieszę sie, że nic strasznego się nie stało, ale jakby co to leć na pogotowie bez najmniejszego wahania!
dais super brzuszek
Witaj Repose! Nie martw się wagą, ja schudłam przez wymioty i jeszcze nie wyrównałam, choć jestem coraz bliżej
Beatas kuruj się! Co teraz przeżyjemy to nasze :p z dwojga złego dobrze, ze maluszki na lato - jest szansa, że nie będą łapać infekcji.
Annielove WOW!!! Jaki ty masz brzusio! Ja jestem w 20 tygodniu i jakośtak na niego patrzę, ze małyznajoma wrzuciła na fb brzusio z 16tc i też większy niż mój
no ale nie narzekam! Kuba się wierci, wiec chyba wszystko ok
a brzucho jeszcze zdąży urosnąć
Chyba namówię męża na fotkę
Kawokado lekarz w porownaniu z tamtym to bajka! Wszystko pokazal, pomierzyl, na kazde pytanie odpowiedzial. Przejal sie plamieniem bo mialam dzis, ale kazal odpoczywac, nie denerwowac sie i w ogole;)
Jestem mega zadowolona ze zmianyPaula1991, Kawokado lubią tę wiadomość