X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    a no bo juz nie wytrzymałam .. Ale dzieki Bogu wszystko ok

U Was kochane tez tyle śniegu?

ile macie na Minusie?

U mnie śniegu zero deszcz leje,a ja codziennie sprawdzam pogodę że może jednak spadnie. Niestety jakoś moje miastoo śnieg omija szerokim łukiem. Mam +5 stopni. Najlepsze że niecałe 300km stąd jest pełno śniegu a u nas nic jak w Polsce było po-15 u nas było +15 stopni :( chyba się przeprowadze bliżej Monachium . Uwielbiam zimno i śnieg :)

Patutka mam nadzieję że będzie dobrze. Ja zamówiłam monitor tętna czy jakoś tak to się nazywa,będę spokojniejsza. Jak wszystko wróci do normy,a wierze że wróci to może zakup sobie coś takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 15:40

kamenkaa lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sliczny snieg, bylismy dzisiaj z synkiem na sankach. Kourtney my tez mamy Sare na liscie, w pierwszej ciazy ja odrzucilismy bo uznalismy ze z naszym nazwiskiej na Sz jest ciezko do wymowienia. W zeszlym roku spotkalam wlasnie Sare z nazwiskiem na Sz i w sumie pasowalo.
    Uppsala jest 80 km na polnoc od Sztokholmu. U nas tez ciezko o Polskie produkty, zanim znalazlam kapuste kiszona ktora smakowalaby podobnie wywalilam kilka sloikow z roznych firm, wszystkie mialy jakies dziwne ziola w srodku. O kiszonych ogorkach moge tylko marzyc, tez maja jakis paskudny dodatek. Najgorszy jest brak bialego sera, takiego typowego naszego.

Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney altualnie na 15.06 termin ;)

Repose, Kourtney lubią tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś odpoczywaj i się nie stresuj. Ja będę się za was modlić by twoja dzidzia wytrwała do końca :(

Macie piękne brzuszki, ciesze się że już większość poznała płeć. My już z wyprawką jesteśmy na prostej. Kupiliśmy wózek, łóżeczko, fotelik, nawet zamówiłam też kilka pajaców z nexta. Zostały mi tylko kosmetyki, przybory kosmetyczne, rzeczy dla mnie do szpitala i pościele do łóżeczka :) Ciuszki aż się wywalają z komody ale to się przyda bo mamy sporo rozmiarów i według mnie synek jest już ubrany na co najmniej 9 miesięcy życia :)

Co do wizyty to ja połówkowe mam już za 7 dni - nie mogę się doczekać aż ujrzę tego mojego przystojniaka, trochę się martwię choć wierzę że wszystko będzie dobrze !

Brzuszek też już sporawy, na wadze mam już +3,5 kg, kopniaki już są sporo wyczuwalne, gdy leże na brzuszku mąż wyczuje jak dzidzia się przemieszcza, nawet jak zapuka palcem to dzidzia odwzajemnia swoim malutkim kopniakiem, cudowny widok <3

Oto brzusio - 20 tydzień <3

40ea733045ba9ee9med.jpg

Repose, JennyXS, Madzik84, kamenkaa, Magda34, madziak2202, mloda1995, aneczka2015, Misia15, mmarzenak, Kourtney, Kawokado, Lila2703, Abra, jakka, Paula1991, kirys, Helen, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Zeby tu chociaz jakies ogorki kiszone byly a kapusta tez obrzydliwa nie ma kaszy gryczanej kielbasy i sniegu tez nie ma :/

Mloda1995 ja na 10.06 mam termin wiec mala roznica :)

mloda1995 lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov uroczy brzuszek <3

AnnieLov lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose witaj!
    U mnie również ani kapusty kiszonej ani ogórków :( w jednym sklepie można czasami trafić na polska półkę na której sa ogórki:)

Ja wczoraj u lekarza miałam ważenie i jestem niecałe kilo na plusie :) zobaczymy za miesiąc:) staram sie jeść to co zdrowe,rzodkiewka,szyneczka,pomidor szcZypior i na deser bananki i słoiczki dla dzieci,no i Rafaello :)

Repose lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki a skad jestes?
    Jem podobnie jak ty tyle ze wedliny i mieso i smietana mi smierdzi a wczesniej uwielbialam i na czas ciazy pije tylko wode . ;)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • JennyXS Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov piękny brzuszek ;) Ty w Hiszpanii mieszkasz że taka opalona? :)
    Marzą mi się te kopniaki. Strasze nimi męża :) narazie czuje jak mnie laskocze po brzuchu. Chyba szuka więcej miejsca :) jutro wizyta :) nie mogę się doczekać :)

kamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tutaj niby sa rzeczy z Krakusa w sklepach, ale maja calkiem inny smak niz te kupione w identycznych sloikach w Polsce, chyba dostosowany do rynku tutejszego. Z kasz to tylko kuskus maja.
    Sliczny brzuszek AnnieLov. Powodzenia na polowkowych.
    Nelus jak sie czujesz? Udalo Ci sie jakos znalezc zastepstwo dla zajmowania sie coreczka? Odpoczywasz?

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam tylko kuskus. A ty dais kiedy polowkowe?
    Ja dopiero 20 stycznia :/

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Repose:)

Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Magda34 jak sie czujesz? Jaka plec maluszka? :)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose dokladnie tego samego dnia :) 20 stycznia o 10 mam. Licze ze poznam wtedy plec, bo w Szwecji to ostatnie USG jakie mi zrobia. Prywatnie moge jechac do Sztokholmu ale srednio mi sie chce tluc 80 km z duzym brzuchem pod koniec ciazy tylko na USG.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov jaki sliczny brzuszek!!! U mnie wyskoczyl lekko w 12 tygodniu i nadal wygladam jak wzdeta hehe

Repose lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais Nawet godzina taka sama ^^
    Ja cala ciaze prywatnie i ginekolog i badania ;/
    Àle za to co wizyte robi mi usg. Mam 40 Km do niego i narzekalam ze duzo o.o

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze

Nelus trzymam kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie! Moja koleżanka była w podobnej sytuacji i ciąże udało się donosić, więc naprawdę myśl pozytywnie, a wszystko się dobrze skończy!

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais masz śliczny brzuszek :-)

Ja dziś na obiad dostałam zaproszenie do siostry wiec ominęło mnie gotowanie ;-)

Repose witamy serdecznie! Odnośnie wagi co cie niepokoi to nie martw się ją do 14 tc schudłam 12 kg na ostatniej wizycie spadło jeszcze 1 kg ale mój lekarz mnie uspokoił i powiedział ze jeśli badania są ok to się nie martwimy a teraz dopiero zacznę przybierać na wadze i powinnam się cieszyć bo mój kręgosłup będzie zdrowszy a dzidzia sobie sama poradzi ;-)

AnnieLove wyglądasz bosko z tym pięknym brzuszkiem <3 <3 <3

Ja od kilku dni zaczynam czuć wyraźne ruchy maleństwa ech takie to słodkie <3 <3 <3 natomiast jak mąż mruczy do brzucha to Groszek zawsze się budzi i zaczyna wiercic <3 <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 16:56

Repose, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia15 12 kg to rzeczywiscie sporo i skoro wszystko ok to przy moich minus 3 musi byc dobrze :) Chlopiec czy dziewczynka?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś trzymaj się Kochana <3 Odpoczywaj i nic nie rób, niech teraz mąż sie wykaże ;)
    Na pocieszenie powiem, że żona mojego kolegi miała podobną sytuację, założyli jej szew i urodziła po terminie, tylko musiała leżeć 1,5 miesiąca. Trzymam kciuki :*

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
‹‹ 574 575 576 577 578 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ