Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykamenkaa wrote:a no bo juz nie wytrzymałam .. Ale dzieki Bogu wszystko ok
U Was kochane tez tyle śniegu?
ile macie na Minusie?
U mnie śniegu zero deszcz leje,a ja codziennie sprawdzam pogodę że może jednak spadnie. Niestety jakoś moje miastoo śnieg omija szerokim łukiem. Mam +5 stopni. Najlepsze że niecałe 300km stąd jest pełno śniegu a u nas nic jak w Polsce było po-15 u nas było +15 stopnichyba się przeprowadze bliżej Monachium . Uwielbiam zimno i śnieg
Patutka mam nadzieję że będzie dobrze. Ja zamówiłam monitor tętna czy jakoś tak to się nazywa,będę spokojniejsza. Jak wszystko wróci do normy,a wierze że wróci to może zakup sobie coś takiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 15:40
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
U nas sliczny snieg, bylismy dzisiaj z synkiem na sankach. Kourtney my tez mamy Sare na liscie, w pierwszej ciazy ja odrzucilismy bo uznalismy ze z naszym nazwiskiej na Sz jest ciezko do wymowienia. W zeszlym roku spotkalam wlasnie Sare z nazwiskiem na Sz i w sumie pasowalo.
Uppsala jest 80 km na polnoc od Sztokholmu. U nas tez ciezko o Polskie produkty, zanim znalazlam kapuste kiszona ktora smakowalaby podobnie wywalilam kilka sloikow z roznych firm, wszystkie mialy jakies dziwne ziola w srodku. O kiszonych ogorkach moge tylko marzyc, tez maja jakis paskudny dodatek. Najgorszy jest brak bialego sera, takiego typowego naszego.Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNeluś odpoczywaj i się nie stresuj. Ja będę się za was modlić by twoja dzidzia wytrwała do końca
Macie piękne brzuszki, ciesze się że już większość poznała płeć. My już z wyprawką jesteśmy na prostej. Kupiliśmy wózek, łóżeczko, fotelik, nawet zamówiłam też kilka pajaców z nexta. Zostały mi tylko kosmetyki, przybory kosmetyczne, rzeczy dla mnie do szpitala i pościele do łóżeczkaCiuszki aż się wywalają z komody ale to się przyda bo mamy sporo rozmiarów i według mnie synek jest już ubrany na co najmniej 9 miesięcy życia
Co do wizyty to ja połówkowe mam już za 7 dni - nie mogę się doczekać aż ujrzę tego mojego przystojniaka, trochę się martwię choć wierzę że wszystko będzie dobrze !
Brzuszek też już sporawy, na wadze mam już +3,5 kg, kopniaki już są sporo wyczuwalne, gdy leże na brzuszku mąż wyczuje jak dzidzia się przemieszcza, nawet jak zapuka palcem to dzidzia odwzajemnia swoim malutkim kopniakiem, cudowny widok
Oto brzusio - 20 tydzień
Repose, JennyXS, Madzik84, kamenkaa, Magda34, madziak2202, mloda1995, aneczka2015, Misia15, mmarzenak, Kourtney, Kawokado, Lila2703, Abra, jakka, Paula1991, kirys, Helen, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Zeby tu chociaz jakies ogorki kiszone byly a kapusta tez obrzydliwa nie ma kaszy gryczanej kielbasy i sniegu tez nie ma
Mloda1995 ja na 10.06 mam termin wiec mala roznicamloda1995 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRepose witaj!
U mnie również ani kapusty kiszonej ani ogórkóww jednym sklepie można czasami trafić na polska półkę na której sa ogórki:)
Ja wczoraj u lekarza miałam ważenie i jestem niecałe kilo na plusiezobaczymy za miesiąc:) staram sie jeść to co zdrowe,rzodkiewka,szyneczka,pomidor szcZypior i na deser bananki i słoiczki dla dzieci,no i Rafaello
Repose lubi tę wiadomość
-
AnnieLov piękny brzuszek
Ty w Hiszpanii mieszkasz że taka opalona?
Marzą mi się te kopniaki. Strasze nimi mężanarazie czuje jak mnie laskocze po brzuchu. Chyba szuka więcej miejsca
jutro wizyta
nie mogę się doczekać
kamenkaa, Kawokado lubią tę wiadomość
-
No tutaj niby sa rzeczy z Krakusa w sklepach, ale maja calkiem inny smak niz te kupione w identycznych sloikach w Polsce, chyba dostosowany do rynku tutejszego. Z kasz to tylko kuskus maja.
Sliczny brzuszek AnnieLov. Powodzenia na polowkowych.
Nelus jak sie czujesz? Udalo Ci sie jakos znalezc zastepstwo dla zajmowania sie coreczka? Odpoczywasz?Repose lubi tę wiadomość
-
Repose dokladnie tego samego dnia
20 stycznia o 10 mam. Licze ze poznam wtedy plec, bo w Szwecji to ostatnie USG jakie mi zrobia. Prywatnie moge jechac do Sztokholmu ale srednio mi sie chce tluc 80 km z duzym brzuchem pod koniec ciazy tylko na USG.
Repose lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Dziewczyny melduje się po kolejnym usg. Nie jest dobrze. Szyjka otwarta na palec i otwarta w kształcie V! Od wczoraj biorę progesteron i jak mina skuczę i krwawienie to zszyja mi szyjkę. Musze leżeć i nic nie robić do poniedziałku. Potem będzie kolejna obserwacja i decyzja co dalej. Wyslano mnie na porodowke i tam pani doktor bez owijania w bawełnę powiedziała ze ciąża jest wysokiego ryzyka i większe szanse na poronienie niż donoszenie dziecka! A więc jak znikne bez słowa to nie miejcie mi tego za zle, znaczyc to bedzie ze stalo się najgorsze
Nelus trzymam kciuki! Na pewno wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie! Moja koleżanka była w podobnej sytuacji i ciąże udało się donosić, więc naprawdę myśl pozytywnie, a wszystko się dobrze skończy! -
Dais masz śliczny brzuszek
Ja dziś na obiad dostałam zaproszenie do siostry wiec ominęło mnie gotowanie
Repose witamy serdecznie! Odnośnie wagi co cie niepokoi to nie martw się ją do 14 tc schudłam 12 kg na ostatniej wizycie spadło jeszcze 1 kg ale mój lekarz mnie uspokoił i powiedział ze jeśli badania są ok to się nie martwimy a teraz dopiero zacznę przybierać na wadze i powinnam się cieszyć bo mój kręgosłup będzie zdrowszy a dzidzia sobie sama poradzi
AnnieLove wyglądasz bosko z tym pięknym brzuszkiem
Ja od kilku dni zaczynam czuć wyraźne ruchy maleństwa ech takie to słodkienatomiast jak mąż mruczy do brzucha to Groszek zawsze się budzi i zaczyna wiercic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 16:56
Repose, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość
Misia15
Naszą Księżniczka - Oliwka -
Neluś trzymaj się Kochana
Odpoczywaj i nic nie rób, niech teraz mąż sie wykaże
Na pocieszenie powiem, że żona mojego kolegi miała podobną sytuację, założyli jej szew i urodziła po terminie, tylko musiała leżeć 1,5 miesiąca. Trzymam kciuki :*