Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose widzę , że obie lubimy pospać
Mi mój tak daje spać, do 9-10, ale dla tego że on się budzi po 8 lub 9 i się bawi w pokoju
- póki jeszcze drzwi nie umie otworzyć
Przekonuję męża do elektrycznej niani, że jak się wyprowadzimy do domu to będzie można ze spokojnym sumieniem wyjśc do ogrodu się poopalać heheBo jakoś w kwietniu / maju się wyprowadzamy w końcu ze stancji na swoje
-
hej dziewczyny
Nie wiem czy słyszałyście o konflikcie płytkowym? Ja dziś zrobiłam bezpłatne badanie, prowadzą jakieś badania naukowe i szukają chętnych, które chciałyby się przebadać
Informacje dostałam od koleżanki, jakby któraś z was chciała wiecej o tym poczytać to tu jest strona: http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
Przy jednym pobraniu krwi zrobiłam tez całą resztę: morfologie, cytomegalie i toxo i teraz siedzę jak trupNie wiem czy to pogoda czy o co chodzi... zaraz po badaniu zjadłam bułę, ale i tak czuję się jakby ktoś mnie zdeptał
I znów to samo: niskie ciśnienie i wysoki puls -
Siema dziewuchy! U mnie dziś humor pierwsza klasa, śniegu masa, od wczoraj w pracy po urlopie, więc się ogarniam. Siły są, więc nie narzekam
mar_ka, gratulacje, mi przepowiadają dziewczynkę, a ja tak jakoś chłopca czuję
xpaulinax właśnie się przymierzam do czytania, bo u nas będzie trochę pokręcone - tzn. ja pierwsze obowiązkowe tygodnie z maluszkiem na macierzyńskim, a potem tata przejmuje. Tylko że on ma dg, więc musimy się dowiedzieć, jak to zrobić, żeby przenieść urlop. Fajnie, bo można czatować z pracownikiem ZUS, więc na plus, ale dam im jeszcze chwilę, bo przepisy rzeczywiście dopiero co się zmieniły.
miluszka powodzenia!
Dzwoniłam do szkoły rodzenia i pan doktor - przemiły! - zapisał mnie, ale dopiero od 2 marca. Że lepiej na końcówce. To ja do niego, że na 31 maja miałam najwcześniej wyliczoną datę porodu, więc co jak urodzę? A on spokojnie do mnie, że jeszcze będę długo po kursie czekała na poród. Taki cwaniak. No ale nic, chyba posłucham, bo w sumie w marcu i cieplej, i jaśniej, i będę miała ruchu trochę z brzuchem w razie gdybym lenia miałaKawokado, xpaulinax, Repose, Misia15 lubią tę wiadomość
-
Cass powiedziałaś mu ile bierzesz za zajęcia praktyczne w razie gdybyś jednak nie czekała?
Miluszka trzymam kciuki!
Paula ja to bym nie miałam problemu z tym, ze syn powiedziałby mi, ze jest gejem - gorzej jakby powiedział, ze zostaje księdzem wtedy z zaskoczenia padłabym na zawałcass, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
BOZE kawokado jak mnie lekarz nie zmusi to nie dam sie dodatkowo pokloc tym psychopata nienawidze igiel i krwi przed kazdym badaniem juz dzien wczesniej brzuch mnie boli ze strachu
Paula jak bym mogla to cale zycie bym w lozku spedzila ^^ spiac oczywiscie
Moj maluszek jest strasznie wysoki i umie otwierac drzwi a barierke tak dlugo kopal az zepsul ^^
Cass tu wcale sniegu nie maja sie czuje jak bym w tym roku swiat nie obchodzila katastrofa . A latem umieralam tak goraco do tego pokoju na poddaszu wcale nie wchodzilam tak cieplo
-
Kawokado ja tez mam niskie cisnienie i wysoki puls druga ciaze. Poprzednio mi lekarka mowila, ze lepiej niski niz wysoki i ze niskiemu zazwyczaj towarzyszy wysoki puls, wiec mam sie tym nie przejmowac.
U mnie dzisiaj waga skoczyla i wyszlo +2 kg, ale ostatnio mi apetyt wzrosl i zachcianki nasilily. Wczoraj mialam dzien gloda i co chwile mnie w brzuchu ssalo. Dzis na szczescie juz normalnie.
U nas wczoraj bylo -25 i sniegu po kostki gdzies, dzisiaj troche lepiej bo -10 do -14. Prawdziwa zima przyszla.
Cala noc tez mialam koszmary, az szczesliwa rano wstalam, ze juz koniec snow. Gratuluje chlopakow, ja wciaz sobie mysle, ze moze dziewczynka, no ale zobaczymy. U meza w rodzinie wszyscy maja 2 chlopakow i trzecia dziewczynke, wiec mam male szanse na dziewczynkez drugiej strony u mnie same dziewczynki.
Repose lubi tę wiadomość
-
Sam juz chodzi chociaz pierwszy raz jak zobaczylam moje dziecko same na schodach to myslalam ze umre (barierke wyrwal)
Teraz nadal mu te barierke montuje w pokoju ale nie mam pojecia po co :p
Boze ksiadz albo gej nawet wybrac nie umiem ale chyba wole ksiedza. Chociaz moj to zdeklarowany hetero juz dziewczynki w usta caluje -
Kawokado wrote:Cass powiedziałaś mu ile bierzesz za zajęcia praktyczne w razie gdybyś jednak nie czekała?
Kurde, nie. Ale jak będzie przystojny, to poród w gratisie!
Kawokado wrote:Paula ja to bym nie miałam problemu z tym, ze syn powiedziałby mi, ze jest gejem - gorzej jakby powiedział, ze zostaje księdzem wtedy z zaskoczenia padłabym na zawał
Łomatko, to tak jak ja, a mąż chyba by się załamał. Za to babcia byłaby uszczęśliwiona :>
Co do snów - mi dziś się śniło, że mnie chłop zdradził, a ja to widziałam z daleka przez okno, bo gdzieś na zewnątrz byłam. No i jak wróciłam do domu, to zrobiłam taki raban, że aż się zmęczona obudziłam. Ale najlepsze wiecie co jest? Że w tym śnie się spakowałam i trzymając się za brzuch mu powiedziałam, że nie będę świnią i nie będę mu utrudniała kontaktów z dzieckiem. No anioł ze mnie!
Myślicie, że sen ten jest podstawą do focha wieczornego (bo jak wychodziłam do pracy, to jeszcze spała menda, więc nie było czasu na awanturę):D:D
Repose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
dais ajjj sny to i mnie męczą, już kilka razy budziłam się zapłakana cała
cass hehehe no to rzeczywiścieAnioł
Mi też się śniło że mąż mnie zdradził, a nawet raz że on myślał że ja go zdradziłam hahaha
Repose to rzeczywiście macie się z tymi schodamiAle przynajmniej od małego trenuje
Repose lubi tę wiadomość
-
U mnie też dziś głupoty w nocy
urodziłam niby blizniaki i dali mi coreczke tylko bo drugie zmarło a ja po chwili że przeciez miałam potwierdzone w badaniach genetycznych że mam dwóch synów mieć i tak jak w filmie sensacyjnym uwikłani w spisek szukaliśmy kto ma nasze dzieci masakra
Mąż mi przypomniał że 13 stycznia to już w środę a ja mam wizytęmyślałam że gdzieś dopiero za miesiąc
-
NELUS mam nadzieje je krwawienie ustąpi i założą ci szew, nie znam Cię ale jestem z tobą całym serduszkiem bo rozumiem co przechodzisz, ja też mialam problemy z szyjka byłam zaszywana w poprzedniej ciąży a teraz chodzę do lekarza i zawsze z obawa ze się skraca, ja wierzę że damy radę i urodzimy zdrowe dzieciatka trzymaj się kochana.
-
Paula222 nastawiałaś się jakoś na babeczkę? Ja miałam cichą nadzieję, ale chlopak też jest fajny. Ciuszki są, zabawki są, starszy brat jest i na pewno łatwiej w opiece będzie, bo wiem już co i jak. A dziewczynka- marzenie. U Nas produkcja zamknięta. Na dwójce konczymy. Może gdybym była pewna, że będzie dziewczynka. Ale wystarczy mi 3 facetów w domu
xpaulinax każda zdrowo myśląca osoba nastawia się na normalny bieg wydarzeń i na to, że jej dziecko będzie zdrowe, szczęśliwe i kiedyś założy własną rodzinę i nie należy zakładać, że dziecko będzie innej orientacji albo zostanie księdzem. Oczywiście, że życie samo zweryfikuje i będzie co będzie. Jeśli Tobie łatwiej ze świadomością różnych wypadków to proszę bardzo. Ja mam zamiar żyć w przekonaniu, że będę miała dwie synowe.
A co do wagi- moja stoi w miejscu. 50,5 kg. -
wiem, ze większość z was pracuje, ale mam tu coś dla studentek i mam na bezrobociu
: http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/swiadczenia-rodzinne/rodzaje-i-wysokosc-swiadczen-rodzinnych-kryteria-uzyskania-/swiadczenie-rodzicielskie/
cieszę się, ze obecny rząd nie zablokował... choć do czerwca to sie jeszcze dużo zdarzyć możebyłby choć tysiak za to moje studiowanie
munequita, Madzik84 lubią tę wiadomość
-
Pati to juz polowkowe bedzie? jak ja ci zazdroszcze a ja po tobie jeszcze tydzien czekac musze .
Jak tesciowa dzwoni ze zaraz bedzie to mam taka reakcje natychmiast mi sie chce ^^
Paula to tylko zly sen nie martw sie ;* a ty to samo Pati
A co do wagi to sie martwie bo wydaje mi sie ze coraz wiecej jem ;/