X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose widzę , że obie lubimy pospać :D Mi mój tak daje spać, do 9-10, ale dla tego że on się budzi po 8 lub 9 i się bawi w pokoju :) - póki jeszcze drzwi nie umie otworzyć :D

Przekonuję męża do elektrycznej niani, że jak się wyprowadzimy do domu to będzie można ze spokojnym sumieniem wyjśc do ogrodu się poopalać hehe :D Bo jakoś w kwietniu / maju się wyprowadzamy w końcu ze stancji na swoje :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) Nie wiem czy słyszałyście o konflikcie płytkowym? Ja dziś zrobiłam bezpłatne badanie, prowadzą jakieś badania naukowe i szukają chętnych, które chciałyby się przebadać :) Informacje dostałam od koleżanki, jakby któraś z was chciała wiecej o tym poczytać to tu jest strona: http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

Przy jednym pobraniu krwi zrobiłam tez całą resztę: morfologie, cytomegalie i toxo i teraz siedzę jak trup :P Nie wiem czy to pogoda czy o co chodzi... zaraz po badaniu zjadłam bułę, ale i tak czuję się jakby ktoś mnie zdeptał :P
    I znów to samo: niskie ciśnienie i wysoki puls :(

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema dziewuchy! U mnie dziś humor pierwsza klasa, śniegu masa, od wczoraj w pracy po urlopie, więc się ogarniam. Siły są, więc nie narzekam :)

mar_ka, gratulacje, mi przepowiadają dziewczynkę, a ja tak jakoś chłopca czuję ;)

xpaulinax właśnie się przymierzam do czytania, bo u nas będzie trochę pokręcone - tzn. ja pierwsze obowiązkowe tygodnie z maluszkiem na macierzyńskim, a potem tata przejmuje. Tylko że on ma dg, więc musimy się dowiedzieć, jak to zrobić, żeby przenieść urlop. Fajnie, bo można czatować z pracownikiem ZUS, więc na plus, ale dam im jeszcze chwilę, bo przepisy rzeczywiście dopiero co się zmieniły.

miluszka powodzenia!

Dzwoniłam do szkoły rodzenia i pan doktor - przemiły! - zapisał mnie, ale dopiero od 2 marca. Że lepiej na końcówce. To ja do niego, że na 31 maja miałam najwcześniej wyliczoną datę porodu, więc co jak urodzę? A on spokojnie do mnie, że jeszcze będę długo po kursie czekała na poród. Taki cwaniak. No ale nic, chyba posłucham, bo w sumie w marcu i cieplej, i jaśniej, i będę miała ruchu trochę z brzuchem w razie gdybym lenia miała ;)

Kawokado, xpaulinax, Repose, Misia15 lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass powiedziałaś mu ile bierzesz za zajęcia praktyczne w razie gdybyś jednak nie czekała? :D

Miluszka trzymam kciuki!

Paula ja to bym nie miałam problemu z tym, ze syn powiedziałby mi, ze jest gejem - gorzej jakby powiedział, ze zostaje księdzem wtedy z zaskoczenia padłabym na zawał :D

cass, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOZE kawokado jak mnie lekarz nie zmusi to nie dam sie dodatkowo pokloc tym psychopata nienawidze igiel i krwi przed kazdym badaniem juz dzien wczesniej brzuch mnie boli ze strachu :(
    Paula jak bym mogla to cale zycie bym w lozku spedzila ^^ spiac oczywiscie
    Moj maluszek jest strasznie wysoki i umie otwierac drzwi a barierke tak dlugo kopal az zepsul ^^
    Cass tu wcale sniegu nie ma :( ja sie czuje jak bym w tym roku swiat nie obchodzila katastrofa . A latem umieralam tak goraco do tego pokoju na poddaszu wcale nie wchodzilam tak cieplo

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado to ja bym wolała aby został księdzem :) hehe :)

Repose Twój sięga do drzwi bo jest starszy ponad rok :) A po schodach jak sobie radzi ?

Repose lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado ja tez mam niskie cisnienie i wysoki puls druga ciaze. Poprzednio mi lekarka mowila, ze lepiej niski niz wysoki i ze niskiemu zazwyczaj towarzyszy wysoki puls, wiec mam sie tym nie przejmowac.
    U mnie dzisiaj waga skoczyla i wyszlo +2 kg, ale ostatnio mi apetyt wzrosl i zachcianki nasilily. Wczoraj mialam dzien gloda i co chwile mnie w brzuchu ssalo. Dzis na szczescie juz normalnie.
    U nas wczoraj bylo -25 i sniegu po kostki gdzies, dzisiaj troche lepiej bo -10 do -14. Prawdziwa zima przyszla.

Cala noc tez mialam koszmary, az szczesliwa rano wstalam, ze juz koniec snow. Gratuluje chlopakow, ja wciaz sobie mysle, ze moze dziewczynka, no ale zobaczymy. U meza w rodzinie wszyscy maja 2 chlopakow i trzecia dziewczynke, wiec mam male szanse na dziewczynke :P z drugiej strony u mnie same dziewczynki.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sam juz chodzi chociaz pierwszy raz jak zobaczylam moje dziecko same na schodach to myslalam ze umre (barierke wyrwal)
    Teraz nadal mu te barierke montuje w pokoju ale nie mam pojecia po co :p
    Boze ksiadz albo gej nawet wybrac nie umiem ale chyba wole ksiedza. Chociaz moj to zdeklarowany hetero juz dziewczynki w usta caluje

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Cass powiedziałaś mu ile bierzesz za zajęcia praktyczne w razie gdybyś jednak nie czekała? :D

Kurde, nie. Ale jak będzie przystojny, to poród w gratisie!

Kawokado wrote:
    Paula ja to bym nie miałam problemu z tym, ze syn powiedziałby mi, ze jest gejem - gorzej jakby powiedział, ze zostaje księdzem wtedy z zaskoczenia padłabym na zawał :D

Łomatko, to tak jak ja, a mąż chyba by się załamał. Za to babcia byłaby uszczęśliwiona :>

Co do snów - mi dziś się śniło, że mnie chłop zdradził, a ja to widziałam z daleka przez okno, bo gdzieś na zewnątrz byłam. No i jak wróciłam do domu, to zrobiłam taki raban, że aż się zmęczona obudziłam. Ale najlepsze wiecie co jest? Że w tym śnie się spakowałam i trzymając się za brzuch mu powiedziałam, że nie będę świnią i nie będę mu utrudniała kontaktów z dzieckiem. No anioł ze mnie!

Myślicie, że sen ten jest podstawą do focha wieczornego (bo jak wychodziłam do pracy, to jeszcze spała menda, więc nie było czasu na awanturę) :D:D:D

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais ajjj sny to i mnie męczą, już kilka razy budziłam się zapłakana cała :(

cass hehehe no to rzeczywiście :D Anioł :) Mi też się śniło że mąż mnie zdradził, a nawet raz że on myślał że ja go zdradziłam hahaha

Repose to rzeczywiście macie się z tymi schodami :) Ale przynajmniej od małego trenuje :D

Repose lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tez wam sie tak sprzatac nie chce czy ja po prostu leniwa jestem? ^^

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziś głupoty w nocy :/ urodziłam niby blizniaki i dali mi coreczke tylko bo drugie zmarło a ja po chwili że przeciez miałam potwierdzone w badaniach genetycznych że mam dwóch synów mieć i tak jak w filmie sensacyjnym uwikłani w spisek szukaliśmy kto ma nasze dzieci masakra :/

Mąż mi przypomniał że 13 stycznia to już w środę a ja mam wizytę :) myślałam że gdzieś dopiero za miesiąc :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    A tez wam sie tak sprzatac nie chce czy ja po prostu leniwa jestem? ^^
    Mi zadzwonila chrzestna że wpadnie i miałam posprzątane w 15 minut :)

Abra lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NELUS mam nadzieje je krwawienie ustąpi i założą ci szew, nie znam Cię ale jestem z tobą całym serduszkiem bo rozumiem co przechodzisz, ja też mialam problemy z szyjka byłam zaszywana w poprzedniej ciąży a teraz chodzę do lekarza i zawsze z obawa ze się skraca, ja wierzę że damy radę i urodzimy zdrowe dzieciatka trzymaj się kochana.

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 nastawiałaś się jakoś na babeczkę? Ja miałam cichą nadzieję, ale chlopak też jest fajny. Ciuszki są, zabawki są, starszy brat jest i na pewno łatwiej w opiece będzie, bo wiem już co i jak. A dziewczynka- marzenie. U Nas produkcja zamknięta. Na dwójce konczymy. Może gdybym była pewna, że będzie dziewczynka. Ale wystarczy mi 3 facetów w domu :P

xpaulinax każda zdrowo myśląca osoba nastawia się na normalny bieg wydarzeń i na to, że jej dziecko będzie zdrowe, szczęśliwe i kiedyś założy własną rodzinę i nie należy zakładać, że dziecko będzie innej orientacji albo zostanie księdzem. Oczywiście, że życie samo zweryfikuje i będzie co będzie. Jeśli Tobie łatwiej ze świadomością różnych wypadków to proszę bardzo. Ja mam zamiar żyć w przekonaniu, że będę miała dwie synowe.

A co do wagi- moja stoi w miejscu. 50,5 kg.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/31615641977418440019_thumb.jpg

A to moje małe ufo z wczoraj ;)

mmarzenak, dais, Madzik84, Misia15, beatas, kirys, kamenkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

oldżi, Paula222, madziak2202, Magda34, Agabtm, SShape, kamenkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:

Śliczny :D

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, ze większość z was pracuje, ale mam tu coś dla studentek i mam na bezrobociu ;) : http://www.mpips.gov.pl/wsparcie-dla-rodzin-z-dziecmi/swiadczenia-rodzinne/rodzaje-i-wysokosc-swiadczen-rodzinnych-kryteria-uzyskania-/swiadczenie-rodzicielskie/

cieszę się, ze obecny rząd nie zablokował... choć do czerwca to sie jeszcze dużo zdarzyć może :P byłby choć tysiak za to moje studiowanie :P

munequita, Madzik84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to juz polowkowe bedzie? jak ja ci zazdroszcze a ja po tobie jeszcze tydzien czekac musze .
    Jak tesciowa dzwoni ze zaraz bedzie to mam taka reakcje natychmiast mi sie chce ^^
    Paula to tylko zly sen nie martw sie ;* a ty to samo Pati :)
    A co do wagi to sie martwie bo wydaje mi sie ze coraz wiecej jem ;/

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ