X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    http://iv.pl/images/31615641977418440019_thumb.jpg

A to moje małe ufo z wczoraj ;)
    łaa! cudne ufo :D ale zazdroszczę! Do 20 to ja naprawdę jajko zniosę z niecierpliwości :P

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka to cudowne ze juz w 17 tygodniu dziecko jest jak dziecko ^^
    Raczki buzka jakie to slodkie ^^

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śmieję się, że t zdjęcie to do dziecka niepodobne :P bardziej jak z innej planety ;) wolę te standardowe zdjęcia usg niż 4d. Pierwszy synek w tym stadium też wyglądał jak ufo, a ostatnie usg 4d to już śliczna buźka była :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:

xpaulinax każda zdrowo myśląca osoba nastawia się na normalny bieg wydarzeń i na to, że jej dziecko będzie zdrowe, szczęśliwe i kiedyś założy własną rodzinę i nie należy zakładać, że dziecko będzie innej orientacji albo zostanie księdzem. Oczywiście, że życie samo zweryfikuje i będzie co będzie. Jeśli Tobie łatwiej ze świadomością różnych wypadków to proszę bardzo. Ja mam zamiar żyć w przekonaniu, że będę miała dwie synowe.

łooo, grozą powiało!
    Będąc gejem i/lub księdzem można być szczęśliwym, zdrowym i własną rodzinę założyć (choć w przypadku księdza już nie tak oficjalnie).

Kawokado, Einin, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/86826498473343213775_thumb.jpg

a tu dla porównania pierwszy synek jakoś w 30 tyg.

Pati_89, Madzik84, mmarzenak, Helen, kirys, kamenkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Pati to juz polowkowe bedzie? jak ja ci zazdroszcze a ja po tobie jeszcze tydzien czekac musze .
    Jak tesciowa dzwoni ze zaraz bedzie to mam taka reakcje natychmiast mi sie chce ^^
    Paula to tylko zly sen nie martw sie ;* a ty to samo Pati :)
    A co do wagi to sie martwie bo wydaje mi sie ze coraz wiecej jem ;/
    To będzie 18+4 więc nie wiem jak mi to lekarz zaliczy :) cały czas sie zastanawiam nad II prenatalnym czy go robić :)

Ja mam posprzątane włączone drugie pranie kawa wypita a do telenoweli godzina i się nudzę :) chyba zrobię listę wyprawkowa nr tysiącpięćsetstodziewięćset :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    łooo, grozą powiało!
    Będąc gejem i/lub księdzem można być szczęśliwym, zdrowym i własną rodzinę założyć (choć w przypadku księdza już nie tak oficjalnie).

No na szczęście gejom jeszcze nie pozwalają na zakładanie rodzin/adaptację dzieci w Polsce. Myślę, że to nie jest temat do dyskusji, bo każdy ma prawo mieć inne zdanie.
    Ja jednak uparcie będę wierzyć, że moi synowie znajdą sobie kiedyś kandydatki płci żeńskiej i założą normalne rodziny.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    Paula222 nastawiałaś się jakoś na babeczkę? Ja miałam cichą nadzieję, ale chlopak też jest fajny. Ciuszki są, zabawki są, starszy brat jest i na pewno łatwiej w opiece będzie, bo wiem już co i jak. A dziewczynka- marzenie. U Nas produkcja zamknięta. Na dwójce konczymy. Może gdybym była pewna, że będzie dziewczynka. Ale wystarczy mi 3 facetów w domu :P

xpaulinax każda zdrowo myśląca osoba nastawia się na normalny bieg wydarzeń i na to, że jej dziecko będzie zdrowe, szczęśliwe i kiedyś założy własną rodzinę i nie należy zakładać, że dziecko będzie innej orientacji albo zostanie księdzem. Oczywiście, że życie samo zweryfikuje i będzie co będzie. Jeśli Tobie łatwiej ze świadomością różnych wypadków to proszę bardzo. Ja mam zamiar żyć w przekonaniu, że będę miała dwie synowe.

A co do wagi- moja stoi w miejscu. 50,5 kg.

Marka wiesz... Chciałabym córeczkę, wiem , że mąż też, ale drugi syn jest też ok :) Jako że miałam problemy z zajściem w ciąże i jest to moja 4 ciąża bardzo się cieszymy tym że Franek nie bedzie jedynakiem. A marzy nam się 3 dzieci, więc mam cichą nadzieję, że 3 będzie dziewczynka. Mamy zamiar nawet współżyć na 3 dni przed owu ostatni raz :) Bo owu mam zawsze 18-20 dzień cyklu. Więc zobaczymy co przyniesie los :) Bo jednak z samymi facetami może być ciężko :D

Z Frankiem współżyliśmy w dzień owu A z Jasiem dzień przed, więc hmm trzeba min te 3 dni zachować, a co los przyniesie to się zobaczy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:45

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • cass Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, że każdy ma prawo do swojego zdania.

Gorzej tylko, jak jedni narzucają zdanie innym twierdząc, że ich jest lepsze nie pozwalając tym samym ludziom żyć własnym życiem i dokonywać własnych wyborów.

Tzw. smutek smuteczek. Ale racja, nie ma co dyskutować.

Peace!

Madzik84, Kawokado, xpaulinax lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula my sie tak tym razem staralismy i wspolzylismy 3 dni przed owo i 2 dni po, zobaczymy co nam to przynioslo :) Bo to niestety tylko zwieksza szanse, nie determinuje. Ja wlasnie siedze w pracy i piatek jak piatek nic mi sie nie chce. Dlatego zamawiam rzeczy przez neta i tak juz mam na liscie fotelik maxi cosi i adapter, butelki tomee tippee i sliniak, skladana wanienke (fajna sprawa, nawet nie wiedzialam ze takie sa), hustawke graco sweetpeace, pojemnik na mokre chusteczki i kosz na smieci na pieluszki. Przyszla nasza przesylka z Polski z ubrankami, wiec jutro jedziemy po komode i bede prala i chowala na miejsce. Ten weekend zapowiada sie ciekawie :) mozliwe, ze jutro wrocimy z wozkiem bo ktos dzisiaj wystawil taki jak chcemy i jutro jedziemy go obejrzec, byloby fajnie bo spora oszczednosc w porownaniu do nowki.

Paula222, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wychodzi na to ze jestem leniem ^^ Ta przekleta fretka znowu mnie ugryzla do krwi bydle wstretne .
    Paula 3 dziecka dziewczynki zycze ^^
    Marka na tym rzeczywiscie wyrazniej widac ^^

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wiem :) Dla tego chcemy tylko zwiększyć szansę, dla mnie może być i 3 chłopak ważne aby była 3 dzieci, dom będzie pełny i weselszy. A na starość większa szansa że ktoś mnie z mężem będzie odwiedzał :)

dais lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Madzik84 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Mąż mi przypomniał że 13 stycznia to już w środę a ja mam wizytę :) myślałam że gdzieś dopiero za miesiąc :)

Pati to wizytujemy tego samego dnia :) Szybko zleci! Na którą masz? Ja drepczę na 12:15

[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Pati wychodzi na to ze jestem leniem ^^ Ta przekleta fretka znowu mnie ugryzla do krwi bydle wstretne .
    Paula 3 dziecka dziewczynki zycze ^^
    Marka na tym rzeczywiscie wyrazniej widac ^^

Ja też dziś mam lenia. Rano zjadlam płatki z mlekiem i potem zwróciłam. Coś nie podeszły mi one :P i potem zwlekałam z obiadem, aż mnie syn pogonił. Obiad to chyba najgorsza czynność do wykonania. Ja zawsze nie mam pomysłu, a jak już mam to nie chce mi się go robić :P

Repose lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula na 3 ja sie nie zdecyduje chyba bym nie dala rady :)
    Marka dla mnie tez obiad to koszmar bo musze go robic z rzeczy ktore dla mnie smierdza fuj.
    A syn ile ma lat?

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose hehe a dla mnie to marzenie :) Nawet myślimy że może kiedyś 4 nam się zachce hehehe ale to takie śmiechy na razie. Może to kwestia tego że sama mam 5 rodzeństwa a mąż 4 :D Lubimy, jak dom jest pełen, nie pusty ;)

marka ojj współczuję mdłości, ja znów mogę jeść tonami, ale od wczoraj zmieniam dietę na zdrowszą. Mam już dość tycia :P

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, nam też marzy się duża rodzinka, pomimo tego, że i ja i mój mąż mamy tylko po jednym bracie :D

Paula222 lubi tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Repose Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a ile przytylas?
    Ja mam 3 rodzenstwa i mialam z nimi pokoj wiec moze dlatego nie chce :p
    I ja sie lubie wyspac teraz ostatnia ciaza troche powstaje i do konca zycia bede sie wysypiac ^^ ^^ ^^
    :)
    Ja narazie chudlam ale teraz to juz polmetek wiec sila rzeczy bedziemy tyc ;(

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik84 wrote:
    Pati to wizytujemy tego samego dnia :) Szybko zleci! Na którą masz? Ja drepczę na 12:15
    Ja się zgodziłam na 9 30 a teraz sie zastanawiam jak wstanę hehe :) jutro jeszcze moja kolej na mycie kościoła więc muszę wstać ok 7:20. Mieszkamy na wsi 600 mieszkańców i tu mamy takie praktyki :)

Macie któraś konto w ING bo mam pytanie :)

Repose, Madzik84 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My myslimy w dwojce, ale opcji trojki nie odrzucamy. Ja jestem jedynaczka i zawsze rodzenstwo chcialam miec, wiec te dwa to minimum. U meza w rodzinie same trojeczki, on tez ma siostre i brata. Zobaczymy co czas przyniesie :) Poki co wyczekujemy niecierpliwie na drugi dar :D

Paula222, kasju, Madzik84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ