Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny, kawał czasu się tutaj nie odzywała bo jakoś się nie składało i przepraszam ale nie będę nadrabiać zaległości. Mam ogromną nadzieję ze wszystko u was ok.
U mnie wszystko ok, powoli wracam do formy, wymioty ustąpiły chyba w 17 tygodniu dopiero. ze wstępnych prognoz raczej będzie dziewczynka ale czekamy na potwierdzenie
Obecnie jestem w 19 i nie czuje jeszcze ruchów, w środę mam echo serca płodu wraz z usg połówkowym. Czy któraś z was ma zaplanowane echo serca płodu?
Pozdrawiam Was ciepło!
kasju, dais, Madzik84, mmarzenak, Kawokado, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość
Aniołek 02.02.2015 [*]
-
Tak to skladana wanienka, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje, ale w werwie ogladania strony ja gdzies ujrzalam i stwierdzilam, ze fajna sprawa, zaoszczedze miejsce w lazience.
A to przed ostatnie to moje zbawienieKosz na pieluchy, ktory opakowuje je dodatkowo folia i nie smierdzi. Pamietam, ze wyrzucalismy przy synku ze dwa razy dziennie pieluchy a i tak potrafilo pachniec nieprzyjemnie caly czas. Licze, ze to faktycznie dziala. To wyglada tak https://www.youtube.com/watch?v=t64wnWyMJco nie wiem jak w Polsce, ale tutaj wlasnie bylo wyjatkowo tanie, wiec zaryzykowalam. Jedynie te worki bede musiala dokupowac a sa oczywisci drozsze niz sam kosz
Ano troche kasy poszlo, ale bedzie spokoj i nie bede musiala sie martwic o to pozniej. Chce miec wszystko skompletowane i tylko wyczekiwac na malenstwo.Repose, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
mmarzenak wrote:Dokładnie tak, nie ma upoważnienia to nie ma dostepu, no chyba że się zaloguje na twoje konto.
dzięki za pomoc
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Repose mialam ten sam problem w poprzedniej ciazy. Ustawilam sobie alarm co godzine na komorce i wypijalam jedna szklanki. Dzieki temu nie wmuszalam w siebie zbyt duzych ilosci. Mozesz tez pic herbate, soki, zupy one tez nawadniaja i troche lamia nude
Teraz mam kubek z herbata, czy woda obok komputera i w pracy mimowolnie, nie myslac wypijam so chwile lyczka.
Repose lubi tę wiadomość
-
Wow ale macie tempo ho ho ho ciężko nadrobić Was za jeden dzień a co dopiero jak ktoś ma większe zaległości
Zrobiło się trochę psychologicznie i nerwowo z ta nauką języków
Co do konta ING to tak jest jak się ma dostęp do konta męża są plusy takie, że możesz szybko zrobić przelew my tak mamy zrobione bo mamy 3 pod konta i nie trzeba na każde się osobno logować tylko odrazu wszystko widoczne.
Ja wczoraj miałam wizytę u urologa i badania moczu ok usg przewodów Moczowych ok ale morfologia do bani znowu rosną mi białe krwinki i musze zrobić dodatkowe Crp we wtorek, żeby sprawdzić czy rozwija się jakiś stan zapalny. W nagrodę lekarz pokazał mi na usg dzidziusia powiedział, że widzi płeć bo był pięknie odwrócony ale nie jest ginekologiem aby zdradzać mi takie tajemnicetakże muszę czekać do 15 stycznia hi hi hi nie mogę się doczekać
Syn Filip 28 czerwiec -
Repose wrote:Fajna sprawa z tym koszem nie cierpie tego zapachu xd
A co bedziecie dzisiaj jesc?
Poradzcie jak wmusic w siebie 2 litry wody dziennie bo ja ledwo daje rade pol litra wypic...
Repose nie musi to być woda, ale wszelkiego rodzaju płyny, herbaty, soki, płatki z mlekiem czy zupy
A mój obiadek pyszny, tylko mi trochę po jelitach teraz jeździ, ale nie mogłam się oprzeć naleśnikom ze szpinakiem, serem a'la feta, i kurczakiem. Mniam!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b6fc900e37a.jpgdais, Agabtm, mmarzenak, Kawokado, Lila2703 lubią tę wiadomość
Blanka -
Repose wrote:Soki zupelnie odstawilam a herbate tylko bez cukru pije
tez tak popijam po troszku ale po butece widze ze to niestety tylko 500ml dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:21
Syn Filip 28 czerwiec -
Ja tez pije bez cukru od wielu, wielu lat
A soki pijam takie swiezo wyciskane lub smoothie. 500 ml to zdecydowanie za malo, najwazniejsze aby poziom wod plodowych byl w normie, ale lepiej wypijac te min 2 litry co bys sama sie nie odwadniala.
Monequita, mniam moje ulubioneTylko ja daje zwykly ser, ale ze tutaj go nie ma to musze sprobowac z feta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:21
Repose lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Slicznosci kupujecie
4kg to idealny przyrost wagi na ten tydzien, wiec sie nie przejmuj. Ja mam nadwage wiec nie powinnam zbyt wiele przytyc, ale przy normalnej wadze powinnas przybrac w ciazy jakies 13 kg, przy niedowadze nawet wiecej. Ja licze, ze przytyje jakies max 9 kg, bo przy synku tak bylo idealnie. A oto moje zakupy dzisiejsze:
oraz
i
To te najwazniejsze
Kuleczka przepiekne te rampersy, gdybym wiedziala ze to dziewczynka bez wahania bym tez je kupila
mnie zastanawia ten uchwyt do fotelika Maxi Cosi?
jak podasz nazwy to sobie poczytam co jest i po co?
bo ja pierworódka i ciężko mi zgadnąć
no poza fotelikiem -
oldżi wrote:Wy tu dziewczyny o napojach i smakołykach a Hanka dzis zafundowała matce taką zgagę, że szok! A tu w domu ani mleka ani migdałów ... O losie!
mi pomaga skórka od chleba
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Pati przydatny zakup, a kolor nie wazny i tak w domu bedziecie uzywac. Wprawdzie pewnie wkladu nie uzyjesz, bo sie srednio przydaje, ale gdyby podpasowal jest.
Helen na samej gorze to taka hustawka, bujak z melodyjkami etc. nazwa: Graco Sweetpeace Swing
Drugie jak pewnie wiesz fotelik, do niego dokupilam isofix wersja Familyfix (starcza na ten fotelik + ten dla starszych, do 25 kg)
Trzecie to buteleczki z tommee tippee + sliniak, smoczki zamienne i smoczek
Nastepne to ten kosz na pieluchy o ktorym pisalam kilka postow wczesniej, owija pieluchy w worki antybakteryjne, dzieki czemu zapach nie roznosci sie po mieszkaniu.
Ostatnie skladana wanienka, sklada sie na plasko, wiec bede ja wciskac miedzy wanne a kafelki.
Hustawka to juz troche widzimisie, bo bez niej sie obedziesz. Poprzednio mielismy bujak z wibracjami i melodyjkami (taki za 80 zl) i nawet dal rade, ale kupilismy za pozno (synek mial 4 miesiace juz a to bylo do 9 kg). Kosz na smieci tez kupuje dlatego, ze do teraz pamietam smrodek pieluch unoszacych sie z kosza az do salonu, chce tego uniknac.
Miluszka czekamy na wiesci.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:41
Helen lubi tę wiadomość