X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawa z mlekiem Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, kawał czasu się tutaj nie odzywała bo jakoś się nie składało i przepraszam ale nie będę nadrabiać zaległości. Mam ogromną nadzieję ze wszystko u was ok.
    U mnie wszystko ok, powoli wracam do formy, wymioty ustąpiły chyba w 17 tygodniu dopiero. ze wstępnych prognoz raczej będzie dziewczynka ale czekamy na potwierdzenie :)
    Obecnie jestem w 19 i nie czuje jeszcze ruchów, w środę mam echo serca płodu wraz z usg połówkowym. Czy któraś z was ma zaplanowane echo serca płodu?
    Pozdrawiam Was ciepło!

kasju, dais, Madzik84, mmarzenak, Kawokado, Lila2703, xpaulinax lubią tę wiadomość

Aniołek 02.02.2015 [*]
    f2w3rjjgj889rrf4.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to skladana wanienka, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje, ale w werwie ogladania strony ja gdzies ujrzalam i stwierdzilam, ze fajna sprawa, zaoszczedze miejsce w lazience.
    A to przed ostatnie to moje zbawienie :P Kosz na pieluchy, ktory opakowuje je dodatkowo folia i nie smierdzi. Pamietam, ze wyrzucalismy przy synku ze dwa razy dziennie pieluchy a i tak potrafilo pachniec nieprzyjemnie caly czas. Licze, ze to faktycznie dziala. To wyglada tak https://www.youtube.com/watch?v=t64wnWyMJco nie wiem jak w Polsce, ale tutaj wlasnie bylo wyjatkowo tanie, wiec zaryzykowalam. Jedynie te worki bede musiala dokupowac a sa oczywisci drozsze niz sam kosz :P
    Ano troche kasy poszlo, ale bedzie spokoj i nie bede musiala sie martwic o to pozniej. Chce miec wszystko skompletowane i tylko wyczekiwac na malenstwo.

Repose, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Dokładnie tak, nie ma upoważnienia to nie ma dostepu, no chyba że się zaloguje na twoje konto.
    No nie pomyślałam jak sie mnie pytała w banku czy kogoś upoważnić i znowu bede musiała tam iść i to załatwić :) dzięki za pomoc :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILUSZKA jak wizyta?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna sprawa z tym koszem nie cierpie tego zapachu xd
    A co bedziecie dzisiaj jesc?
    Poradzcie jak wmusic w siebie 2 litry wody dziennie bo ja ledwo daje rade pol litra wypic...

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mialam ten sam problem w poprzedniej ciazy. Ustawilam sobie alarm co godzine na komorce i wypijalam jedna szklanki. Dzieki temu nie wmuszalam w siebie zbyt duzych ilosci. Mozesz tez pic herbate, soki, zupy one tez nawadniaja i troche lamia nude :) Teraz mam kubek z herbata, czy woda obok komputera i w pracy mimowolnie, nie myslac wypijam so chwile lyczka.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale macie tempo ho ho ho ciężko nadrobić Was za jeden dzień a co dopiero jak ktoś ma większe zaległości ;)
    Zrobiło się trochę psychologicznie i nerwowo z ta nauką języków :)
    Co do konta ING to tak jest jak się ma dostęp do konta męża są plusy takie, że możesz szybko zrobić przelew my tak mamy zrobione bo mamy 3 pod konta i nie trzeba na każde się osobno logować tylko odrazu wszystko widoczne.
    Ja wczoraj miałam wizytę u urologa i badania moczu ok usg przewodów Moczowych ok ale morfologia do bani znowu rosną mi białe krwinki i musze zrobić dodatkowe Crp we wtorek, żeby sprawdzić czy rozwija się jakiś stan zapalny. W nagrodę lekarz pokazał mi na usg dzidziusia powiedział, że widzi płeć bo był pięknie odwrócony ale nie jest ginekologiem aby zdradzać mi takie tajemnice ;);) także muszę czekać do 15 stycznia hi hi hi nie mogę się doczekać ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soki zupelnie odstawilam a herbate tylko bez cukru pije :(
    tez tak popijam po troszku ale po butece widze ze to niestety tylko 500ml dziennie :/

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • munequita Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Fajna sprawa z tym koszem nie cierpie tego zapachu xd
    A co bedziecie dzisiaj jesc?
    Poradzcie jak wmusic w siebie 2 litry wody dziennie bo ja ledwo daje rade pol litra wypic...

Repose nie musi to być woda, ale wszelkiego rodzaju płyny, herbaty, soki, płatki z mlekiem czy zupy :)

A mój obiadek pyszny, tylko mi trochę po jelitach teraz jeździ, ale nie mogłam się oprzeć naleśnikom ze szpinakiem, serem a'la feta, i kurczakiem. Mniam!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b6fc900e37a.jpg

dais, Agabtm, mmarzenak, Kawokado, Lila2703 lubią tę wiadomość

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Soki zupelnie odstawilam a herbate tylko bez cukru pije :(
    tez tak popijam po troszku ale po butece widze ze to niestety tylko 500ml dziennie :/
    Ustaw sobie butelki w widocznym miejscu i postaw cel ze masz wypić przez cały dzień zapytaj tez lekarza na kolejnej wizycie jak sobie z tym poradzić. Myślę że może tak będzie Ci łatwiej jak będziesz to widzieć te 2 litry. A jak nie to klasy w tylek od Nas za brak picia wody ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:21

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pije bez cukru od wielu, wielu lat :) A soki pijam takie swiezo wyciskane lub smoothie. 500 ml to zdecydowanie za malo, najwazniejsze aby poziom wod plodowych byl w normie, ale lepiej wypijac te min 2 litry co bys sama sie nie odwadniala.
    Monequita, mniam moje ulubione :) Tylko ja daje zwykly ser, ale ze tutaj go nie ma to musze sprobowac z feta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:21

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita glodna sie przez ciebie zrobilam :p
    poprobuje z zupami mleko mi nie podchodzi wiec platki odpadaja :)

munequita lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais herbata bez cukru u mnie to poswiecenie dla dziecka na czas ciazy :)
    Bede probowac wypijac coraz wiecej ale latwo nie bedzie

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Slicznosci kupujecie :) 4kg to idealny przyrost wagi na ten tydzien, wiec sie nie przejmuj. Ja mam nadwage wiec nie powinnam zbyt wiele przytyc, ale przy normalnej wadze powinnas przybrac w ciazy jakies 13 kg, przy niedowadze nawet wiecej. Ja licze, ze przytyje jakies max 9 kg, bo przy synku tak bylo idealnie. A oto moje zakupy dzisiejsze:
    graco-babygunga-sweetpeace-stars.jpg
    maxi-cosi-babyskydd-cabriofix-2015-earth-brown.jpg oraz tommee-tippee-snowflake-set.jpg i 5.jpg stokke-flexi-bath-transparent.jpg

To te najwazniejsze :)
    Kuleczka przepiekne te rampersy, gdybym wiedziala ze to dziewczynka bez wahania bym tez je kupila :D
    dais mozesz wypisac wszystko pokolei?
    mnie zastanawia ten uchwyt do fotelika Maxi Cosi?
    jak podasz nazwy to sobie poczytam co jest i po co?
    bo ja pierworódka i ciężko mi zgadnąć :P
    no poza fotelikiem ;)

feegu6l.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu dziewczyny o napojach i smakołykach a Hanka dzis zafundowała matce taką zgagę, że szok! A tu w domu ani mleka ani migdałów ... O losie!

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Wy tu dziewczyny o napojach i smakołykach a Hanka dzis zafundowała matce taką zgagę, że szok! A tu w domu ani mleka ani migdałów ... O losie!
    Moje Dziecie funduje mi to samo od jakiegoś czasu :D mi pomaga skórka od chleba :D

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    732309b9a5c5c23emed.png

Ja zakupiłam wczoraj na OLX za całe 20 zł :) wkład co prawda jest różowy ale ile też go będziemy używać :)

No Miluszka pisz bo nas stresujesz :)

kasju, Kourtney, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati przydatny zakup, a kolor nie wazny i tak w domu bedziecie uzywac. Wprawdzie pewnie wkladu nie uzyjesz, bo sie srednio przydaje, ale gdyby podpasowal jest.
    Helen na samej gorze to taka hustawka, bujak z melodyjkami etc. nazwa: Graco Sweetpeace Swing
    Drugie jak pewnie wiesz fotelik, do niego dokupilam isofix wersja Familyfix (starcza na ten fotelik + ten dla starszych, do 25 kg)
    Trzecie to buteleczki z tommee tippee + sliniak, smoczki zamienne i smoczek
    Nastepne to ten kosz na pieluchy o ktorym pisalam kilka postow wczesniej, owija pieluchy w worki antybakteryjne, dzieki czemu zapach nie roznosci sie po mieszkaniu.
    Ostatnie skladana wanienka, sklada sie na plasko, wiec bede ja wciskac miedzy wanne a kafelki.
    Hustawka to juz troche widzimisie, bo bez niej sie obedziesz. Poprzednio mielismy bujak z wibracjami i melodyjkami (taki za 80 zl) i nawet dal rade, ale kupilismy za pozno (synek mial 4 miesiace juz a to bylo do 9 kg). Kosz na smieci tez kupuje dlatego, ze do teraz pamietam smrodek pieluch unoszacych sie z kosza az do salonu, chce tego uniknac.

Miluszka czekamy na wiesci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:41

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais a ile wydałaś? Ciekawa jestem róznicy cen u Was i u nas :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Paula na 3 ja sie nie zdecyduje chyba bym nie dala rady :)
    Marka dla mnie tez obiad to koszmar bo musze go robic z rzeczy ktore dla mnie smierdza fuj.
    A syn ile ma lat?

Synek ma 3,5 roku.

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ