Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
W sumie wydalam 6 tys koron, tyle ze to jest troche mniej niz 1/3 wyplaty jednej osoby. A nie mam wysokich zarobkow, tylko takie srednie/male. Ciezko dokladnie porownywac z Polska, ale najlatwiej mi jest myslec tak ze skoro srednie/male zarobki w PL to 2000 na reke, ja mam 10 razy tyle, to zazwyczaj obcinamy 0 i wychodzi mniej wiecej tyle ile kosztuje w PL.
-
nick nieaktualny
-
super
dzięki bardzo na taki kosz bym nie wpadła a wiadomo ze pielucha daje czadu a co dopiero ich kilka.
własnei co do fotelika chyba sie zdecydujemy na wózek Quinny Mood 3w1 ale musimy go zobaczyc na zywo, i tam są foteliki Maxi Cosi w zestawie, chodz sie jeszcze zastanawiam czy taniej nie wyjdzie kupic osobno fotelika.
A taki zestaw bujany to fajna sprawa, bo bardzo mozliwe ze bede musiala juz wczesniej wrocic do pracy i na macierzynskim pracowac, bo zbyt długa przerwa w działalnosci to prawie jak zaczynanie od nowa.
isofix wersja Familyfix gdzie kupowalas?masz jakiegos linka?czy w sklepie go bralas?
wlasnie ja biore fotelik od 0+, bo po co w upalne dni tachac ze sobą całą gondolę jak mogę nałozyc fotelik na stelaz i maluchowi będzie tam dobrze.
jak widze to jednak wiekszoc dziewczyn jest za buteleczkami z tommee tippee.
-
nick nieaktualny
-
dais wrote:W sumie wydalam 6 tys koron, tyle ze to jest troche mniej niz 1/3 wyplaty jednej osoby. A nie mam wysokich zarobkow, tylko takie srednie/male. Ciezko dokladnie porownywac z Polska, ale najlatwiej mi jest myslec tak ze skoro srednie/male zarobki w PL to 2000 na reke, ja mam 10 razy tyle, to zazwyczaj obcinamy 0 i wychodzi mniej wiecej tyle ile kosztuje w PL.
sprawdziłam właśnie taki kosz to cena przynamniej 100 zł.
-
Kawa z mlekiem wrote:cześć dziewczyny, kawał czasu się tutaj nie odzywała bo jakoś się nie składało i przepraszam ale nie będę nadrabiać zaległości. Mam ogromną nadzieję ze wszystko u was ok.
U mnie wszystko ok, powoli wracam do formy, wymioty ustąpiły chyba w 17 tygodniu dopiero. ze wstępnych prognoz raczej będzie dziewczynka ale czekamy na potwierdzenie
Obecnie jestem w 19 i nie czuje jeszcze ruchów, w środę mam echo serca płodu wraz z usg połówkowym. Czy któraś z was ma zaplanowane echo serca płodu?
Pozdrawiam Was ciepło!
Ja jestem zapisana na echo serca 16.01. Kazano mi tydzień przed nie smarować niczym brzucha.Kawa z mlekiem lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Repose wrote:Fajna sprawa z tym koszem nie cierpie tego zapachu xd
A co bedziecie dzisiaj jesc?
Poradzcie jak wmusic w siebie 2 litry wody dziennie bo ja ledwo daje rade pol litra wypic...
Ja ani w pierwszej ciąży, ani teraz nie trzymam sie tych 2 litrów. Teraz wypijam pewnie koło litra, może 1,5. Ogólnie b. mało piłam od zawsze więc nie zmuszam się. Dziś np. rano szklanka, do obiadu szklanka, w między czasie kilka łyków wody i teraz kawa. Jak dojdę dziś do litra to będzie dobrze -
W sumie to zalezy od branzy i miasta. To powiedzmy ze sa srednie (chociaz nie wiem jakis sposobem srednia krajowa w PL wynosi wg. statystyk 3,5 tys, nie wiem kto to zarabia, bo chyba niewiele z moich znajomych tyle ma). Helen ja tutaj zamawialam wszystko na szwedzkiej stronie z zabawkami, akcesoriami dla dzieci lekmer. Podejrzewam, ze znajdziesz jakis sklep internetowy ktory to ma. Skusilam sie na familyfix bo byl niewiele drozszy niz basic a starcza wlasnie na dwa foteliki a nie tylko na ten 0-13.
No wlasnie ciezko porownac bo ja za ten kosz dalam 99 koron. Ale tez kupuje teraz bo ta strona ma promocje do lutego i na niektorych rzeczach zaoszczedzilam 50% na innych 30%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:58
-
oldżi wrote:Wy tu dziewczyny o napojach i smakołykach a Hanka dzis zafundowała matce taką zgagę, że szok! A tu w domu ani mleka ani migdałów ... O losie!
Co do zgagi to sprawdzony sposób z czasów pierwszej ciąży- łyżka soku z cytrynybrzmi okropnie, bo kwaśne na kwas?! Ale cytryna w zołądku zmienia odczyn na zasadowy i na mnie działała super. Spróbuj sobie
oldżi, Lila2703 lubią tę wiadomość
-
Pati_89 wrote:Ten kosz to widzę świetna rzecz nie tylko na pieluchy ale także do łazienki na tampony np
chyba zakupię sobie używany tylko na ile starcza taki jeden wkład?
Ma_rka musze sprobowac, bo mnie drugi dzien meczy.
Kourtney pewnie sie przydadza a czasem warto kupic nowe. Bo np w poprzedniej ciazy kupilismy uzywana karuzelke przez allegro i jak sie maly urodzil okazalo sie ze zacina sie jak kreci, wiec byla niekrecacaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:03
-
Kourtney wrote:Ja nie podliczam kosztow wyprawki bo oboje bysmy sie zalamali
wszystko nowe kupujemy. Nie mamy po kim dostac rzeczy a nie mam cierpliwosci do secondhandow.
No ale licze ze wieke rzeczy przyda sue jeszcze do kolejnej dzidzi w przyszlosci
No to lepiej nie liczyćpamiętam za czasów pierwszej ciąży jak kasa szła. Teraz mamy większość rzeczy. Od wanienki, do ubrań, butów i chyba nawet butelki gdzieś mam Aventy jeszcze. Tylko smoczki musze do nich dokupić. Nawet grzechotki i pościel po synku jest. Więc jedyne co muszę kupić to wózek i to najlepiej gondola+fotelik, bo spacerówka jest. No i łóżeczko nowe, bo po synku już gdzieś oddane.
Kourtney lubi tę wiadomość
-
dais wrote:Jeden wklad to 65 pieluch.
Ma_rka musze sprobowac, bo mnie drugi dzien meczy.
Kourtney pewnie sie przydadza a czasem warto kupic nowe. Bo np w poprzedniej ciazy kupilismy uzywana karuzelke przez allegro i jak sie maly urodzil okazalo sie ze zacina sie jak kreci, wiec byla niekrecaca
Spróbuj, ja na początku bałam się, że przecież sok mega kwaśny to będę miała dopiero zgagę, ale znalazłam ten sposób w necie, a że byłam zdesperowana bo paliło mega to spróbowałam i potem już zawsze w domu byla cytryna. Dziś mnie też od rana pali, ale cytryny nie ma