X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wydalam 6 tys koron, tyle ze to jest troche mniej niz 1/3 wyplaty jednej osoby. A nie mam wysokich zarobkow, tylko takie srednie/male. Ciezko dokladnie porownywac z Polska, ale najlatwiej mi jest myslec tak ze skoro srednie/male zarobki w PL to 2000 na reke, ja mam 10 razy tyle, to zazwyczaj obcinamy 0 i wychodzi mniej wiecej tyle ile kosztuje w PL.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais widze konkretne zakupy ;)

Marka gratuluje chlopczyka

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) dzięki bardzo na taki kosz bym nie wpadła a wiadomo ze pielucha daje czadu a co dopiero ich kilka.
    własnei co do fotelika chyba sie zdecydujemy na wózek Quinny Mood 3w1 ale musimy go zobaczyc na zywo, i tam są foteliki Maxi Cosi w zestawie, chodz sie jeszcze zastanawiam czy taniej nie wyjdzie kupic osobno fotelika.
    A taki zestaw bujany to fajna sprawa, bo bardzo mozliwe ze bede musiala juz wczesniej wrocic do pracy i na macierzynskim pracowac, bo zbyt długa przerwa w działalnosci to prawie jak zaczynanie od nowa.
    isofix wersja Familyfix gdzie kupowalas?masz jakiegos linka?czy w sklepie go bralas?
    wlasnie ja biore fotelik od 0+, bo po co w upalne dni tachac ze sobą całą gondolę jak mogę nałozyc fotelik na stelaz i maluchowi będzie tam dobrze.
    jak widze to jednak wiekszoc dziewczyn jest za buteleczkami z tommee tippee.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam butelki z dr brownsa

kamenkaa lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Dais ja te 2000 to bym dała do średnich zarobków nie małych ;) małe na ręke dostajesz dużo mniej

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    W sumie wydalam 6 tys koron, tyle ze to jest troche mniej niz 1/3 wyplaty jednej osoby. A nie mam wysokich zarobkow, tylko takie srednie/male. Ciezko dokladnie porownywac z Polska, ale najlatwiej mi jest myslec tak ze skoro srednie/male zarobki w PL to 2000 na reke, ja mam 10 razy tyle, to zazwyczaj obcinamy 0 i wychodzi mniej wiecej tyle ile kosztuje w PL.
    No tak trudno porównywać :) sprawdziłam właśnie taki kosz to cena przynamniej 100 zł.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    cześć dziewczyny, kawał czasu się tutaj nie odzywała bo jakoś się nie składało i przepraszam ale nie będę nadrabiać zaległości. Mam ogromną nadzieję ze wszystko u was ok.
    U mnie wszystko ok, powoli wracam do formy, wymioty ustąpiły chyba w 17 tygodniu dopiero. ze wstępnych prognoz raczej będzie dziewczynka ale czekamy na potwierdzenie :)
    Obecnie jestem w 19 i nie czuje jeszcze ruchów, w środę mam echo serca płodu wraz z usg połówkowym. Czy któraś z was ma zaplanowane echo serca płodu?
    Pozdrawiam Was ciepło!

Ja jestem zapisana na echo serca 16.01. Kazano mi tydzień przed nie smarować niczym brzucha.

Kawa z mlekiem lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podliczam kosztow wyprawki bo oboje bysmy sie zalamali ;) wszystko nowe kupujemy. Nie mamy po kim dostac rzeczy a nie mam cierpliwosci do secondhandow.
    No ale licze ze wieke rzeczy przyda sue jeszcze do kolejnej dzidzi w przyszlosci

• kuleczka777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen tylko pamiętaj że dziecko w foteliku też nie może za długo siedzieć

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • ma_rka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Fajna sprawa z tym koszem nie cierpie tego zapachu xd
    A co bedziecie dzisiaj jesc?
    Poradzcie jak wmusic w siebie 2 litry wody dziennie bo ja ledwo daje rade pol litra wypic...

Ja ani w pierwszej ciąży, ani teraz nie trzymam sie tych 2 litrów. Teraz wypijam pewnie koło litra, może 1,5. Ogólnie b. mało piłam od zawsze więc nie zmuszam się. Dziś np. rano szklanka, do obiadu szklanka, w między czasie kilka łyków wody i teraz kawa. Jak dojdę dziś do litra to będzie dobrze :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zalezy od branzy i miasta. To powiedzmy ze sa srednie (chociaz nie wiem jakis sposobem srednia krajowa w PL wynosi wg. statystyk 3,5 tys, nie wiem kto to zarabia, bo chyba niewiele z moich znajomych tyle ma). Helen ja tutaj zamawialam wszystko na szwedzkiej stronie z zabawkami, akcesoriami dla dzieci lekmer. Podejrzewam, ze znajdziesz jakis sklep internetowy ktory to ma. Skusilam sie na familyfix bo byl niewiele drozszy niz basic a starcza wlasnie na dwa foteliki a nie tylko na ten 0-13.
    No wlasnie ciezko porownac bo ja za ten kosz dalam 99 koron. Ale tez kupuje teraz bo ta strona ma promocje do lutego i na niektorych rzeczach zaoszczedzilam 50% na innych 30%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:58

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kosz to widzę świetna rzecz nie tylko na pieluchy ale także do łazienki na tampony np :) chyba zakupię sobie używany tylko na ile starcza taki jeden wkład?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Wy tu dziewczyny o napojach i smakołykach a Hanka dzis zafundowała matce taką zgagę, że szok! A tu w domu ani mleka ani migdałów ... O losie!

Co do zgagi to sprawdzony sposób z czasów pierwszej ciąży- łyżka soku z cytryny :P brzmi okropnie, bo kwaśne na kwas?! Ale cytryna w zołądku zmienia odczyn na zasadowy i na mnie działała super. Spróbuj sobie :)

oldżi, Lila2703 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ten kosz to widzę świetna rzecz nie tylko na pieluchy ale także do łazienki na tampony np :) chyba zakupię sobie używany tylko na ile starcza taki jeden wkład?
    Jeden wklad to 65 pieluch.
    Ma_rka musze sprobowac, bo mnie drugi dzien meczy.
    Kourtney pewnie sie przydadza a czasem warto kupic nowe. Bo np w poprzedniej ciazy kupilismy uzywana karuzelke przez allegro i jak sie maly urodzil okazalo sie ze zacina sie jak kreci, wiec byla niekrecaca :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:03

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Tekst męża: 65 pieluch to tak na jeden dzień? :)

to masz tommee tippee ten kosz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:04

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja nie podliczam kosztow wyprawki bo oboje bysmy sie zalamali ;) wszystko nowe kupujemy. Nie mamy po kim dostac rzeczy a nie mam cierpliwosci do secondhandow.
    No ale licze ze wieke rzeczy przyda sue jeszcze do kolejnej dzidzi w przyszlosci

No to lepiej nie liczyć ;) pamiętam za czasów pierwszej ciąży jak kasa szła. Teraz mamy większość rzeczy. Od wanienki, do ubrań, butów i chyba nawet butelki gdzieś mam Aventy jeszcze. Tylko smoczki musze do nich dokupić. Nawet grzechotki i pościel po synku jest. Więc jedyne co muszę kupić to wózek i to najlepiej gondola+fotelik, bo spacerówka jest. No i łóżeczko nowe, bo po synku już gdzieś oddane.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Misia15 wysłałam Ci zaproszenie :-) mam do Ciebie kilka pytań o szpital.

Pytaj jak będę potrafiła to odpowiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:17

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w necie widzialam ze dziewczyny pisaly ze uzywaja zwyklych workow na smieci i tez nie smierdzi. Niektore uzywaja tych specjalnych na kupki, a zwyklych na siku. Mysle, ze to kwestia kombinowania :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kourtney pewnie sie przydadza a czasem warto kupic nowe. Bo np w poprzedniej ciazy kupilismy uzywana karuzelke przez allegro i jak sie maly urodzil okazalo sie ze zacina sie jak kreci, wiec byla niekrecaca :/

Spróbuj, ja na początku bałam się, że przecież sok mega kwaśny to będę miała dopiero zgagę, ale znalazłam ten sposób w necie, a że byłam zdesperowana bo paliło mega to spróbowałam i potem już zawsze w domu byla cytryna. Dziś mnie też od rana pali, ale cytryny nie ma :(

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz umre jezdzilam na rowerku i tylko na czas patrzylam kiedy koniec :p
    Zgaga codziennie wieczorem mnie meczy :/

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ