X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wydalam 6 tys koron, tyle ze to jest troche mniej niz 1/3 wyplaty jednej osoby. A nie mam wysokich zarobkow, tylko takie srednie/male. Ciezko dokladnie porownywac z Polska, ale najlatwiej mi jest myslec tak ze skoro srednie/male zarobki w PL to 2000 na reke, ja mam 10 razy tyle, to zazwyczaj obcinamy 0 i wychodzi mniej wiecej tyle ile kosztuje w PL.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais widze konkretne zakupy ;)

Marka gratuluje chlopczyka

kamenkaa lubi tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super :) dzięki bardzo na taki kosz bym nie wpadła a wiadomo ze pielucha daje czadu a co dopiero ich kilka.
    własnei co do fotelika chyba sie zdecydujemy na wózek Quinny Mood 3w1 ale musimy go zobaczyc na zywo, i tam są foteliki Maxi Cosi w zestawie, chodz sie jeszcze zastanawiam czy taniej nie wyjdzie kupic osobno fotelika.
    A taki zestaw bujany to fajna sprawa, bo bardzo mozliwe ze bede musiala juz wczesniej wrocic do pracy i na macierzynskim pracowac, bo zbyt długa przerwa w działalnosci to prawie jak zaczynanie od nowa.
    isofix wersja Familyfix gdzie kupowalas?masz jakiegos linka?czy w sklepie go bralas?
    wlasnie ja biore fotelik od 0+, bo po co w upalne dni tachac ze sobą całą gondolę jak mogę nałozyc fotelik na stelaz i maluchowi będzie tam dobrze.
    jak widze to jednak wiekszoc dziewczyn jest za buteleczkami z tommee tippee.

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam butelki z dr brownsa

kamenkaa lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Dais ja te 2000 to bym dała do średnich zarobków nie małych ;) małe na ręke dostajesz dużo mniej

Kawokado lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    W sumie wydalam 6 tys koron, tyle ze to jest troche mniej niz 1/3 wyplaty jednej osoby. A nie mam wysokich zarobkow, tylko takie srednie/male. Ciezko dokladnie porownywac z Polska, ale najlatwiej mi jest myslec tak ze skoro srednie/male zarobki w PL to 2000 na reke, ja mam 10 razy tyle, to zazwyczaj obcinamy 0 i wychodzi mniej wiecej tyle ile kosztuje w PL.
    No tak trudno porównywać :) sprawdziłam właśnie taki kosz to cena przynamniej 100 zł.

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    cześć dziewczyny, kawał czasu się tutaj nie odzywała bo jakoś się nie składało i przepraszam ale nie będę nadrabiać zaległości. Mam ogromną nadzieję ze wszystko u was ok.
    U mnie wszystko ok, powoli wracam do formy, wymioty ustąpiły chyba w 17 tygodniu dopiero. ze wstępnych prognoz raczej będzie dziewczynka ale czekamy na potwierdzenie :)
    Obecnie jestem w 19 i nie czuje jeszcze ruchów, w środę mam echo serca płodu wraz z usg połówkowym. Czy któraś z was ma zaplanowane echo serca płodu?
    Pozdrawiam Was ciepło!

Ja jestem zapisana na echo serca 16.01. Kazano mi tydzień przed nie smarować niczym brzucha.

Kawa z mlekiem lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podliczam kosztow wyprawki bo oboje bysmy sie zalamali ;) wszystko nowe kupujemy. Nie mamy po kim dostac rzeczy a nie mam cierpliwosci do secondhandow.
    No ale licze ze wieke rzeczy przyda sue jeszcze do kolejnej dzidzi w przyszlosci

• kuleczka777 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen tylko pamiętaj że dziecko w foteliku też nie może za długo siedzieć

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • ma_rka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Fajna sprawa z tym koszem nie cierpie tego zapachu xd
    A co bedziecie dzisiaj jesc?
    Poradzcie jak wmusic w siebie 2 litry wody dziennie bo ja ledwo daje rade pol litra wypic...

Ja ani w pierwszej ciąży, ani teraz nie trzymam sie tych 2 litrów. Teraz wypijam pewnie koło litra, może 1,5. Ogólnie b. mało piłam od zawsze więc nie zmuszam się. Dziś np. rano szklanka, do obiadu szklanka, w między czasie kilka łyków wody i teraz kawa. Jak dojdę dziś do litra to będzie dobrze :P

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to zalezy od branzy i miasta. To powiedzmy ze sa srednie (chociaz nie wiem jakis sposobem srednia krajowa w PL wynosi wg. statystyk 3,5 tys, nie wiem kto to zarabia, bo chyba niewiele z moich znajomych tyle ma). Helen ja tutaj zamawialam wszystko na szwedzkiej stronie z zabawkami, akcesoriami dla dzieci lekmer. Podejrzewam, ze znajdziesz jakis sklep internetowy ktory to ma. Skusilam sie na familyfix bo byl niewiele drozszy niz basic a starcza wlasnie na dwa foteliki a nie tylko na ten 0-13.
    No wlasnie ciezko porownac bo ja za ten kosz dalam 99 koron. Ale tez kupuje teraz bo ta strona ma promocje do lutego i na niektorych rzeczach zaoszczedzilam 50% na innych 30%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 15:58

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kosz to widzę świetna rzecz nie tylko na pieluchy ale także do łazienki na tampony np :) chyba zakupię sobie używany tylko na ile starcza taki jeden wkład?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Wy tu dziewczyny o napojach i smakołykach a Hanka dzis zafundowała matce taką zgagę, że szok! A tu w domu ani mleka ani migdałów ... O losie!

Co do zgagi to sprawdzony sposób z czasów pierwszej ciąży- łyżka soku z cytryny :P brzmi okropnie, bo kwaśne na kwas?! Ale cytryna w zołądku zmienia odczyn na zasadowy i na mnie działała super. Spróbuj sobie :)

oldżi, Lila2703 lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Ten kosz to widzę świetna rzecz nie tylko na pieluchy ale także do łazienki na tampony np :) chyba zakupię sobie używany tylko na ile starcza taki jeden wkład?
    Jeden wklad to 65 pieluch.
    Ma_rka musze sprobowac, bo mnie drugi dzien meczy.
    Kourtney pewnie sie przydadza a czasem warto kupic nowe. Bo np w poprzedniej ciazy kupilismy uzywana karuzelke przez allegro i jak sie maly urodzil okazalo sie ze zacina sie jak kreci, wiec byla niekrecaca :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:03

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Tekst męża: 65 pieluch to tak na jeden dzień? :)

to masz tommee tippee ten kosz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:04

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja nie podliczam kosztow wyprawki bo oboje bysmy sie zalamali ;) wszystko nowe kupujemy. Nie mamy po kim dostac rzeczy a nie mam cierpliwosci do secondhandow.
    No ale licze ze wieke rzeczy przyda sue jeszcze do kolejnej dzidzi w przyszlosci

No to lepiej nie liczyć ;) pamiętam za czasów pierwszej ciąży jak kasa szła. Teraz mamy większość rzeczy. Od wanienki, do ubrań, butów i chyba nawet butelki gdzieś mam Aventy jeszcze. Tylko smoczki musze do nich dokupić. Nawet grzechotki i pościel po synku jest. Więc jedyne co muszę kupić to wózek i to najlepiej gondola+fotelik, bo spacerówka jest. No i łóżeczko nowe, bo po synku już gdzieś oddane.

Kourtney lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakka wrote:
    Misia15 wysłałam Ci zaproszenie :-) mam do Ciebie kilka pytań o szpital.

Pytaj jak będę potrafiła to odpowiem :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 16:17

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w necie widzialam ze dziewczyny pisaly ze uzywaja zwyklych workow na smieci i tez nie smierdzi. Niektore uzywaja tych specjalnych na kupki, a zwyklych na siku. Mysle, ze to kwestia kombinowania :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kourtney pewnie sie przydadza a czasem warto kupic nowe. Bo np w poprzedniej ciazy kupilismy uzywana karuzelke przez allegro i jak sie maly urodzil okazalo sie ze zacina sie jak kreci, wiec byla niekrecaca :/

Spróbuj, ja na początku bałam się, że przecież sok mega kwaśny to będę miała dopiero zgagę, ale znalazłam ten sposób w necie, a że byłam zdesperowana bo paliło mega to spróbowałam i potem już zawsze w domu byla cytryna. Dziś mnie też od rana pali, ale cytryny nie ma :(

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz umre jezdzilam na rowerku i tylko na czas patrzylam kiedy koniec :p
    Zgaga codziennie wieczorem mnie meczy :/

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ