Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawa z mlekiem wrote:Ma-rka a moge zapytac jakie masz wskazania do echa? U mnie jest to srerydoterapia. Im blizej tym bardziej sie stresuje...
Wskazaniem było podwyższona przezierność karkowa. Echo serca 18-19 tydz. niestety nie refundowana 300 zł, a potem koniec 20 tygodnia połówkowe refundowane. I nie powiedziane, że echo będzie wykonywane tylko raz. Być może lekarz będzie chciał zobaczyć serduszko za jakiś czas znów. -
kuleczka777 wrote:Helen tylko pamiętaj że dziecko w foteliku też nie może za długo siedzieć
hmm..to nie rozumiem po co pokazują takie rozwiązanie, skoro dziecku jest cięzko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aaa055ee39b7.jpg
Kourtney a póbowalas na olx bo w wawie jest b.dużo takich ogłoszen
-
nick nieaktualnyHelen wrote:czyli za spacery go tym nie wezme?
hmm..to nie rozumiem po co pokazują takie rozwiązanie, skoro dziecku jest cięzko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aaa055ee39b7.jpg
Kourtney a póbowalas na olx bo w wawie jest b.dużo takich ogłoszen
Patrzylam ale akurat nie bylo takiego jaki mi sie podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:03
-
Hej
Chwilę mnie nie było, trochę mam Was do nadrobienia. U mnie w porządku, tylko teraz przygwoździło mnie przeziębienie. Nadal nie znam płci. Wizytuję 13.01., a połówkowe 3D mam 25.01.
Od kilku dni czuję delikatne ruchy
Czekam z utęsknieniem na każde puknięcie!
Pati_89, Kawokado, Helen, beatas, Agabtm, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:Hej
Chwilę mnie nie było, trochę mam Was do nadrobienia. U mnie w porządku, tylko teraz przygwoździło mnie przeziębienie. Nadal nie znam płci. Wizytuję 13.01., a połówkowe 3D mam 25.01.
Od kilku dni czuję delikatne ruchy
Czekam z utęsknieniem na każde puknięcie!
-
Miluszka odezwij się!
Przeszukałam nasz internet w poszukiwaniu tych koszy i znalazłam taką analizę na stronie trojaczki.com.pl:
Czy opłaca się zainwestować w kosz na pieluchy? Przeanalizowałam 3 popularne kosze i ich wkłady. Zakładamy że dziecko zużywa miesięcznie 225 pampersów mniejszych rozmiarów. Przy trojaczkach będzie ich 750!
Kosz AngelCare
Cena kosza: 80 zł
Cena wkładu: 30 zł
Pojemność wkładu:Wkład z folią może pomieścić do 128 pieluszek (rozmiar 2)
Miesięczne zużycie: 2 wkłady
Miesięczne zużycie trojaczków: 6 wkładów = 180 zł
Kosz Korbell duży
Cena kosza: 150 zł
Cena wkładu: 33 zł
Pojemność wkładu:Wkład z folią może pomieścić do 335 pieluszek.
Miesięczne zużycie: 3/4 wkładu
Miesięczne zużycie trojaczków: 2 wkłady = 66zł
Kosz Tommee Tippee
Cena kosza: 95 zł
Cena wkładu: 30 zł
Pojemność wkładu: 100 woreczków
Miesięczne zużycie: 2,5 wkładu
Miesięczne zużycie trojaczków: 8 wkładów = 160zł
Patrząc na koszta - przy trojaczkach najbardziej opłacalnym zakupem będzie zakup kosza Korbell lub zwykłych woreczków zapachowych. Dobrze że u nas mąż wynosi śmieci
Przy zakupie należy sugerować się ceną i zużyciem wkładów, nie ceną kosza. Po kalkulacji szybko okaże się że zadowolenie z zakupu przekłada się na zadowolenie z cen wkładów:)
Muszę to przemyślećtaki kosz zwłaszcza na początku po cesarce moze być nieoceniony, bo pieluszki będą czekać aż tatuś wróci z pracy i wyrzuci śmieci
Helen, beatas, xpaulinax lubią tę wiadomość
-
Nie było mnie tylko kilka godzin i myslalam, ze Was nie nadrobie!
Ja tez mam niskie ciśnienie, ostatnio 80/40, ale przed ciąża tez tak miałam, puls około 90, lekarz mówił, że w ciąży to ok!
Kourtney, butelki z dr brown'sa strasznie źle się myje, więc czeka Cię wyzwanie:) ale na kolki są polecane:) krzesełko śliczne!
Tez sie pochwale moim ostatnim zakupem! Mi sie strasznie podoba, ale mąż narzeka, ze nie kupiłam jakiejś kolorowej:P czeka teraz złożona w pudeleczkku na dzidzie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ba91afbe6b0.jpg
Właśnie dziewczyny! Myślicie, że pokrowiec od hustawki tez nalezy wyprac zanim położymy tam dzidzie? Wozka w sumie sie chyba nie pierze przed pierwszym uzyciem..
Musze pomyśleć nad tym koszem na pieluchy:)
Dais, super zakupy! Któras z Was decyduje sie na maxi cosi pebble? Bo waham się między tym a cabriofixem..
Wszystkie ubranka, ktore kupilyscie sa cudne<3 jak wszystko dla dzieci:D
-
beatas wrote:Nie było mnie tylko kilka godzin i myslalam, ze Was nie nadrobie!
Ja tez mam niskie ciśnienie, ostatnio 80/40, ale przed ciąża tez tak miałam, puls około 90, lekarz mówił, że w ciąży to ok!
Kourtney, butelki z dr brown'sa strasznie źle się myje, więc czeka Cię wyzwanie:) ale na kolki są polecane:) krzesełko śliczne!
Tez sie pochwale moim ostatnim zakupem! Mi sie strasznie podoba, ale mąż narzeka, ze nie kupiłam jakiejś kolorowej:P czeka teraz złożona w pudeleczkku na dzidzie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ba91afbe6b0.jpg
Właśnie dziewczyny! Myślicie, że pokrowiec od hustawki tez nalezy wyprac zanim położymy tam dzidzie? Wozka w sumie sie chyba nie pierze przed pierwszym uzyciem..
Musze pomyśleć nad tym koszem na pieluchy:)
Dais, super zakupy! Któras z Was decyduje sie na maxi cosi pebble? Bo waham się między tym a cabriofixem..
Wszystkie ubranka, ktore kupilyscie sa cudne<3 jak wszystko dla dzieci:D
sliczna jest
chyba ja biore fotelik z maxi cosi i chyba ten pebble
-
Beatas fajna ta hustawka, pamietam ze ogladalam ja przy pierwszej ciazy. Jesli dobrze pamietam to byl Fisher Price.
Z tym rozowym wozkiem bugaboo to zawsze mozesz przy drugim dziecku zmienic ta przykrywke i daszek, maja ich sporo do wyboru w roznych kolorach w nie najgorszej cenie. Ja tez jutro jade ogladac cameleona 3 z rozowym i czarnym daszkiem, jak bedzie drugi chlopak to nie wiem czy rozowego uzyjebeatas lubi tę wiadomość
-
Helen, Dais ma rację to fisher price! Byly tez sliczne w odcieniach różu, ale mamy miec faceta, a nawet jakby sie okazal dziewczynką to wolę neutralne, żeby przy ewentualnej drugiej dzidzi się przydała:)
a wiesz czym te foteliki sie właściwie różnią? -
Helen bo fotelik dajesz tylko do stelaża jak jedziesz na zakupy żeby nie przenosic dziecka tak i z powrotem i na szybki spacer. Bo tak to jest nie zdrowe dla dziecka jak jest dlugo w takiej pozycji i caly czas. Tez mnie to ineresowalo czy mozna czy nie bo widziałam dziewczyny jak szły z nosidelkiem na stelażu zamiast gondoli i zapytalam koleżanek i tak mi pisały ze to nie zdrowe.
Helen lubi tę wiadomość
-
Uwielbiam http://mamy-mamom.pl/babcia-wie-lepiej-stop-mitom/
Wydaje mi sie ze wozka, fotelika nie trzeba prac przed pierwszym uzyciem. Ja tak nie robilam. -
A pokrowiec z tej hustawki? Bo jest sciagany.. Ale obawiam sie czy po praniu materiał się nie zmechaci, bo ta podusia jest pluszowa..
Kuleczka, moj siostrzeniec jezdzil tylko w foteliku, mial alergie na gondole.. Przez dzien vyl w stanie spac tylko w nim albo w hustawce.. Bujanie konieczne:P ma teraz prawie 4 latka i nie ma problemow z tego powodu:P