X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ale to Tobie ma się podobać i to ty będziesz nim jeździć nie teściowa :) Teściowa już swoje wyjeździła :)

Kawokado, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa z mlekiem wrote:
    Ma-rka a moge zapytac jakie masz wskazania do echa? U mnie jest to srerydoterapia. Im blizej tym bardziej sie stresuje...

Wskazaniem było podwyższona przezierność karkowa. Echo serca 18-19 tydz. niestety nie refundowana 300 zł, a potem koniec 20 tygodnia połówkowe refundowane. I nie powiedziane, że echo będzie wykonywane tylko raz. Być może lekarz będzie chciał zobaczyć serduszko za jakiś czas znów.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Helen tylko pamiętaj że dziecko w foteliku też nie może za długo siedzieć
    czyli za spacery go tym nie wezme?
    hmm..to nie rozumiem po co pokazują takie rozwiązanie, skoro dziecku jest cięzko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aaa055ee39b7.jpg
    Kourtney a póbowalas na olx bo w wawie jest b.dużo takich ogłoszen :)

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    czyli za spacery go tym nie wezme?
    hmm..to nie rozumiem po co pokazują takie rozwiązanie, skoro dziecku jest cięzko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aaa055ee39b7.jpg
    Kourtney a póbowalas na olx bo w wawie jest b.dużo takich ogłoszen :)
    Ale jesli chodzi o wozek czy o co? ;)
    Patrzylam ale akurat nie bylo takiego jaki mi sie podoba :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 17:03

• Helen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wózek mi chodziło o wkładanie stelaż gondoli fotelika

feegu6l.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Chwilę mnie nie było, trochę mam Was do nadrobienia. U mnie w porządku, tylko teraz przygwoździło mnie przeziębienie. Nadal nie znam płci. Wizytuję 13.01., a połówkowe 3D mam 25.01. :) Od kilku dni czuję delikatne ruchy :) Czekam z utęsknieniem na każde puknięcie!

Pati_89, Kawokado, Helen, beatas, Agabtm, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Hej :) Chwilę mnie nie było, trochę mam Was do nadrobienia. U mnie w porządku, tylko teraz przygwoździło mnie przeziębienie. Nadal nie znam płci. Wizytuję 13.01., a połówkowe 3D mam 25.01. :) Od kilku dni czuję delikatne ruchy :) Czekam z utęsknieniem na każde puknięcie!
    To wizytujemy razem tego 13.01 :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka odezwij się!

Przeszukałam nasz internet w poszukiwaniu tych koszy i znalazłam taką analizę na stronie trojaczki.com.pl:

Czy opłaca się zainwestować w kosz na pieluchy? Przeanalizowałam 3 popularne kosze i ich wkłady. Zakładamy że dziecko zużywa miesięcznie 225 pampersów mniejszych rozmiarów. Przy trojaczkach będzie ich 750!

Kosz AngelCare
    Cena kosza: 80 zł
    Cena wkładu: 30 zł
    Pojemność wkładu:Wkład z folią może pomieścić do 128 pieluszek (rozmiar 2)
    Miesięczne zużycie: 2 wkłady
    Miesięczne zużycie trojaczków: 6 wkładów = 180 zł

Kosz Korbell duży
    Cena kosza: 150 zł
    Cena wkładu: 33 zł
    Pojemność wkładu:Wkład z folią może pomieścić do 335 pieluszek.
    Miesięczne zużycie: 3/4 wkładu
    Miesięczne zużycie trojaczków: 2 wkłady = 66zł

Kosz Tommee Tippee
    Cena kosza: 95 zł
    Cena wkładu: 30 zł
    Pojemność wkładu: 100 woreczków
    Miesięczne zużycie: 2,5 wkładu
    Miesięczne zużycie trojaczków: 8 wkładów = 160zł

Patrząc na koszta - przy trojaczkach najbardziej opłacalnym zakupem będzie zakup kosza Korbell lub zwykłych woreczków zapachowych. Dobrze że u nas mąż wynosi śmieci ;)

Przy zakupie należy sugerować się ceną i zużyciem wkładów, nie ceną kosza. Po kalkulacji szybko okaże się że zadowolenie z zakupu przekłada się na zadowolenie z cen wkładów:)

Muszę to przemyśleć ;) taki kosz zwłaszcza na początku po cesarce moze być nieoceniony, bo pieluszki będą czekać aż tatuś wróci z pracy i wyrzuci śmieci :P

Helen, beatas, xpaulinax lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokadu znalazłam używany na olx po co od razu kupować nowy :) wypróbujemy zwykłe woreczki jak pisala Dais ewentualnie zamówię oryginał jak się nie sprawdzi :)

xpaulinax lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja sąsiadka używa pojemnika z Ikei, bardzo tanie a jak przewijała młodego to ja nic z tego kubła nie czułam.

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30199283/

beatas lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tylko kilka godzin i myslalam, ze Was nie nadrobie! :D

Ja tez mam niskie ciśnienie, ostatnio 80/40, ale przed ciąża tez tak miałam, puls około 90, lekarz mówił, że w ciąży to ok!

Kourtney, butelki z dr brown'sa strasznie źle się myje, więc czeka Cię wyzwanie:) ale na kolki są polecane:) krzesełko śliczne!

Tez sie pochwale moim ostatnim zakupem! Mi sie strasznie podoba, ale mąż narzeka, ze nie kupiłam jakiejś kolorowej:P czeka teraz złożona w pudeleczkku na dzidzie <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ba91afbe6b0.jpg

Właśnie dziewczyny! Myślicie, że pokrowiec od hustawki tez nalezy wyprac zanim położymy tam dzidzie? Wozka w sumie sie chyba nie pierze przed pierwszym uzyciem..

Musze pomyśleć nad tym koszem na pieluchy:)

Dais, super zakupy! Któras z Was decyduje sie na maxi cosi pebble? Bo waham się między tym a cabriofixem..

Wszystkie ubranka, ktore kupilyscie sa cudne<3 jak wszystko dla dzieci:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki oldzi, oblookam w ikei;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Nie było mnie tylko kilka godzin i myslalam, ze Was nie nadrobie! :D

Ja tez mam niskie ciśnienie, ostatnio 80/40, ale przed ciąża tez tak miałam, puls około 90, lekarz mówił, że w ciąży to ok!

Kourtney, butelki z dr brown'sa strasznie źle się myje, więc czeka Cię wyzwanie:) ale na kolki są polecane:) krzesełko śliczne!

Tez sie pochwale moim ostatnim zakupem! Mi sie strasznie podoba, ale mąż narzeka, ze nie kupiłam jakiejś kolorowej:P czeka teraz złożona w pudeleczkku na dzidzie <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ba91afbe6b0.jpg

Właśnie dziewczyny! Myślicie, że pokrowiec od hustawki tez nalezy wyprac zanim położymy tam dzidzie? Wozka w sumie sie chyba nie pierze przed pierwszym uzyciem..

Musze pomyśleć nad tym koszem na pieluchy:)

Dais, super zakupy! Któras z Was decyduje sie na maxi cosi pebble? Bo waham się między tym a cabriofixem..

Wszystkie ubranka, ktore kupilyscie sa cudne<3 jak wszystko dla dzieci:D
    ale czad, z jakiej firmy jest ta huśtawka?
    sliczna jest :)
    chyba ja biore fotelik z maxi cosi i chyba ten pebble

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas fajna ta hustawka, pamietam ze ogladalam ja przy pierwszej ciazy. Jesli dobrze pamietam to byl Fisher Price.
    Z tym rozowym wozkiem bugaboo to zawsze mozesz przy drugim dziecku zmienic ta przykrywke i daszek, maja ich sporo do wyboru w roznych kolorach w nie najgorszej cenie. Ja tez jutro jade ogladac cameleona 3 z rozowym i czarnym daszkiem, jak bedzie drugi chlopak to nie wiem czy rozowego uzyje :)

beatas lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, Dais ma rację to fisher price! Byly tez sliczne w odcieniach różu, ale mamy miec faceta, a nawet jakby sie okazal dziewczynką to wolę neutralne, żeby przy ewentualnej drugiej dzidzi się przydała:)

a wiesz czym te foteliki sie właściwie różnią?:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen bo fotelik dajesz tylko do stelaża jak jedziesz na zakupy żeby nie przenosic dziecka tak i z powrotem i na szybki spacer. Bo tak to jest nie zdrowe dla dziecka jak jest dlugo w takiej pozycji i caly czas. Tez mnie to ineresowalo czy mozna czy nie bo widziałam dziewczyny jak szły z nosidelkiem na stelażu zamiast gondoli i zapytalam koleżanek i tak mi pisały ze to nie zdrowe.

Helen lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas fajny lezaczek :)

Miluszka gdzie jestes ?

beatas, miluszka lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam http://mamy-mamom.pl/babcia-wie-lepiej-stop-mitom/

Wydaje mi sie ze wozka, fotelika nie trzeba prac przed pierwszym uzyciem. Ja tak nie robilam.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pokrowiec z tej hustawki? Bo jest sciagany.. Ale obawiam sie czy po praniu materiał się nie zmechaci, bo ta podusia jest pluszowa..

Kuleczka, moj siostrzeniec jezdzil tylko w foteliku, mial alergie na gondole.. Przez dzien vyl w stanie spac tylko w nim albo w hustawce.. Bujanie konieczne:P ma teraz prawie 4 latka i nie ma problemow z tego powodu:P

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka jakos kolo poludnia miala mieć tą wizytę?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ