X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas moze teraz nie miec zadnych objawów czy problemow ale wiesz tak w pozniejszej przyszlosci moze cos wyjsc dopiero czego nie życzę.

Znalazlam teks rehabilitantki dzieciecej http://oczekujac.pl/2012/09/fotelik-samochodowy-i-lezaczek-zdanie-rehabilitantki.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:02

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie polską firmę kosmetyczną Nacomi? Ja używałam już od nich zielonej i białej glinki i czarnego mydła do oczyszczania twarzy. Teraz zobaczyłam że mają też produkty dla przyszłych mam i maluszków. Same naturalne składniki jakby któraś chciała wypróbować :)

http://dziecisawazne.pl/nacomi-pielegnacyjny-majstersztyk-dla-mam-i-dzieci-prosto-z-polski/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:09

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tak z innej beczki... rozwazacie zakup monitoru oddechu,lub detektora tętna płodu?
    Ja myślę nad tymi dwoma rzeczami z tego względu że słyszałam o dwóch przypadkach jak dzieci się dusily ,strasznie bym sie bala no a detektor uspokoi mnie teraz ponieważ ja ruchów jeszcze nie czuję i głupie mam myśli a nie chce latać do lekarza non stop

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie miluszka kolo 12 miala te wizyte tak mi sie wydaje..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki97 wrote:
    Dziewczyny ja tak z innej beczki... rozwazacie zakup monitoru oddechu,lub detektora tętna płodu?
    Ja myślę nad tymi dwoma rzeczami z tego względu że słyszałam o dwóch przypadkach jak dzieci się dusily ,strasznie bym sie bala no a detektor uspokoi mnie teraz ponieważ ja ruchów jeszcze nie czuję i głupie mam myśli a nie chce latać do lekarza non stop
    ja kupuje na pewno monitor oddechu a o detekorze słyszałam że szybciej można czasem zawału dostać jak sie nie może tętna znaleźć :)

Kiki97 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiki kawokado chyba ostatnio kupila monitor

f2w3skjoxrbw67ni.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiac nie wiem.. Na pewno kupuje nianie, a nad monitorem sie nie zastanawiałam.. Przy wcześniakach na pewno by sie przydał, ale mam nadzieję, że żadnej z nas to nie czeka!

Kuleczka, to bum jest z tego, co sie orientuje o zaburzenia ruchowe.. U malego na pewno ich nie ma:) wiadomo, ze wszystko z umiarem, ale skoro dziecko moze siedziec w foteliku dwie godziny w samochodzie, to chyba zamiast tego ten czas moze tez spedzic na spacerze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:31

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    ja kupuje na pewno monitor oddechu a o detekorze słyszałam że szybciej można czasem zawału dostać jak sie nie może tętna znaleźć :)

To też słyszałam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka kupiła wózek 3w1 i odciagnela mnie od zakupu bo akurat jej model fotelika na zgieciu był strasznie skierowany tak jak by w dół że dziecko nie leżało bo dupka wpadala w ten dół. Podobno najlepsze sa maxi cosi bo sa dobrze wyprofilowane,ja nie wiem,poznam się dopiero jak kupię

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas tak tak z umiarem, chodzilo mi ze na spacery ok ale nie jakies bardzo dlugie tez :) albo ze dziecko caly dzien w tym foteliku

Podobno sa jeszcze wkladki do fotelikow zeby dobrze wyprofilowac zeby dziecko nie wpadlo

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj mam skurcz w lydce i juz dzisiaj tyle km zeszlam a dalej mnie trzyma

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie w uwadze jest o pobitym czterolatku :/ jak ja bym tych rodziców dorwała :/

Za co te dzieci mają takich rodziców :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:00

Agabtm lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czemu tacy debile sie decyduja na dzieci skoro je potem katuja

Agabtm lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Właśnie w uwadze jest o pobitym czterolatku :/ jak ja bym tych rodziców dorwała :/

Za co te dzieci mają takich rodziców :(
    Właśnie też z mężem to oglądamy i szlak mnie trafia jak Słyszę takie słowa matki, że przy wcześniejszych dzieciach nie czuła się matka a tego biednego chłopca tlukla ile wlezie noooo mnie Rozwala tez hasło typu sąd zadecyduje czy dać takiej matce druga szanse ona nie zasługuje nawet na miano matki... Ahhhh szkoda dzieci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:04

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do detektora oddechu to zamierzamy zakupić ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kupiłam monitor oddechu babysense 5 :) dla mnie był to bardzo ważny zakup, bo mały będzie miał łóżeczko w swoim pokoju jak tylko ogarnę się na tyle żeby móc do niego wstawać :) Śmierć łóżeczkowa to bardzo poważna sprawa i czytałam wiele opinii na forach, że mamy spały spokojnie tylko dzięki temu, ze detektor oddechu "czuwał".
    Nianie elektroniczną też będziemy mieli jakąś sprzed siedmiu lat od ciotki jeżeli uda jej się ją znaleźć ;)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado ile zaplacilas?

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    389zł plus przesyłka ze sklepu mama i ja

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie znalazłam ten sam tylko z niania za 550 zł :) troche dużo ale to chyba jedyna rzecz której nie kupiłabym używanej (ewentualnie od znajomej osoby) :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wreszcie odżyłam i jestem w stanie się odezwać.
    Dwie godziny temu przez telefon dowiedziałam się, że mój maluszek jest zdrowy! Testy NIfty wskazują, że nie ma ryzyka wysokiego.
    Poryczałam się jak głupia.
    Wiem, że do końca ciąży będzie mi to chodzić po głowie, bo wynik NIfty to 99% a nie 100% pewności jak w wypadku amniopunkcji.
    Tyle stresu ile przeszedł mój mały synek..tyle mu narobiłam stresu.
    Choć nie ukrywam, momentami myslę, że mogłam zrobić amnio, bo tam błędy się nie zdarzają.
    Mogę wreszcie się cieszyć, kupić ubranka i wszystko inne..Taka radość!
    Dziękuję Wam za słowa wsparcia! :-)

Kawokado, Agabtm, oldżi, Magda34, Madzik84, Misia15, kirys, beatas, cass, mmarzenak, SShape, Lila2703, Dorjana, dais, Kawa z mlekiem, Quatriona, xpaulinax lubią tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ