Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatas moze teraz nie miec zadnych objawów czy problemow ale wiesz tak w pozniejszej przyszlosci moze cos wyjsc dopiero czego nie życzę.
Znalazlam teks rehabilitantki dzieciecej http://oczekujac.pl/2012/09/fotelik-samochodowy-i-lezaczek-zdanie-rehabilitantki.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:02
-
Dziewczyny znacie polską firmę kosmetyczną Nacomi? Ja używałam już od nich zielonej i białej glinki i czarnego mydła do oczyszczania twarzy. Teraz zobaczyłam że mają też produkty dla przyszłych mam i maluszków. Same naturalne składniki jakby któraś chciała wypróbować
http://dziecisawazne.pl/nacomi-pielegnacyjny-majstersztyk-dla-mam-i-dzieci-prosto-z-polski/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:09
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja tak z innej beczki... rozwazacie zakup monitoru oddechu,lub detektora tętna płodu?
Ja myślę nad tymi dwoma rzeczami z tego względu że słyszałam o dwóch przypadkach jak dzieci się dusily ,strasznie bym sie bala no a detektor uspokoi mnie teraz ponieważ ja ruchów jeszcze nie czuję i głupie mam myśli a nie chce latać do lekarza non stop -
Kiki97 wrote:Dziewczyny ja tak z innej beczki... rozwazacie zakup monitoru oddechu,lub detektora tętna płodu?
Ja myślę nad tymi dwoma rzeczami z tego względu że słyszałam o dwóch przypadkach jak dzieci się dusily ,strasznie bym sie bala no a detektor uspokoi mnie teraz ponieważ ja ruchów jeszcze nie czuję i głupie mam myśli a nie chce latać do lekarza non stopKiki97 lubi tę wiadomość
-
Szczerze mowiac nie wiem.. Na pewno kupuje nianie, a nad monitorem sie nie zastanawiałam.. Przy wcześniakach na pewno by sie przydał, ale mam nadzieję, że żadnej z nas to nie czeka!
Kuleczka, to bum jest z tego, co sie orientuje o zaburzenia ruchowe.. U malego na pewno ich nie ma:) wiadomo, ze wszystko z umiarem, ale skoro dziecko moze siedziec w foteliku dwie godziny w samochodzie, to chyba zamiast tego ten czas moze tez spedzic na spacerze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 19:31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoja koleżanka kupiła wózek 3w1 i odciagnela mnie od zakupu bo akurat jej model fotelika na zgieciu był strasznie skierowany tak jak by w dół że dziecko nie leżało bo dupka wpadala w ten dół. Podobno najlepsze sa maxi cosi bo sa dobrze wyprofilowane,ja nie wiem,poznam się dopiero jak kupię
-
Pati_89 wrote:Właśnie w uwadze jest o pobitym czterolatku
jak ja bym tych rodziców dorwała
Za co te dzieci mają takich rodzicówWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:04
Syn Filip 28 czerwiec -
tak kupiłam monitor oddechu babysense 5
dla mnie był to bardzo ważny zakup, bo mały będzie miał łóżeczko w swoim pokoju jak tylko ogarnę się na tyle żeby móc do niego wstawać
Śmierć łóżeczkowa to bardzo poważna sprawa i czytałam wiele opinii na forach, że mamy spały spokojnie tylko dzięki temu, ze detektor oddechu "czuwał".
Nianie elektroniczną też będziemy mieli jakąś sprzed siedmiu lat od ciotki jeżeli uda jej się ją znaleźć -
Dziewczyny wreszcie odżyłam i jestem w stanie się odezwać.
Dwie godziny temu przez telefon dowiedziałam się, że mój maluszek jest zdrowy! Testy NIfty wskazują, że nie ma ryzyka wysokiego.
Poryczałam się jak głupia.
Wiem, że do końca ciąży będzie mi to chodzić po głowie, bo wynik NIfty to 99% a nie 100% pewności jak w wypadku amniopunkcji.
Tyle stresu ile przeszedł mój mały synek..tyle mu narobiłam stresu.
Choć nie ukrywam, momentami myslę, że mogłam zrobić amnio, bo tam błędy się nie zdarzają.
Mogę wreszcie się cieszyć, kupić ubranka i wszystko inne..Taka radość!
Dziękuję Wam za słowa wsparcia!Kawokado, Agabtm, oldżi, Magda34, Madzik84, Misia15, kirys, beatas, cass, mmarzenak, SShape, Lila2703, Dorjana, dais, Kawa z mlekiem, Quatriona, xpaulinax lubią tę wiadomość