X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debil! a nie lekarz.

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze laski co znaczy dobry lekarz. Ja ide do innego 19.10 moze trafie na lepszego, oby...

krysiak, miluszka lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) dzis rano zaliczyłam pierwsze poważne mdłości, odruch wymiotny mega ale wymiotów brak.
    w pracy prawie spałam na biurku:P a w międzyczasie myślałam o "burakach" :) tak mi się zachciało :P najpierw miałam iść na łatwiznę i biec po pracy do piwnicy i zjeść sobie buraczki prosto ze słoika. ale postanowiłam się wykazać i ugotowałam wielki gar buraczkowej :) właśnie zjadłam i moje pragnienia zostały zaspokojone :)

aneczka2015 a może lekarz podał ci wymiary pęcherzyka dopiero. widzę po pasku, że jesteś w 5 tyg i 4 dniu, to może jeszcze nie być widać zarodka.
    dane poniżej ze strony parenting.pl

Wiek ciąży -- Pęcherzyk ciążowy -- CRL
    5 tydzień 1 dzień -- 5 mm -
    5 tydzień 2 dzień -- 6 mm -
    5 tydzień 3 dzień -- 7,5 mm -
    5 tydzień 4 dzień -- 9 mm --- 1 mm
    5 tydzień 5 dzień -- 10 mm --- 2 mm
    5 tydzień 6 dzień -- 11 mm --- 3 mm
    "Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 18:49

Annielove, miluszka, aneczka2015, Kawokado lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie badania na krew zlecil wam ginekolog? Ktoras juz robila?

Clara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Aneczka nie przejmuj się. Ja byłam u lekarza, miał gorszy sprzęt. Stwierdził że nie ma akcji serca, wypisał skierowanie do szpitala i kazał od razu jechać bo dziecko nie żyję. Lekarz mnie zbadał, zrobił USG a tam piękne serduszko i żywy płód.
    Dokładnie taka sama sytuacja spotkała moja koleżankę. Wróciła potem do ginki, powiedziała jej co myśli o tej całej sytuacji, pożegnała sie i poszukała innego lekarza.

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    cześć dziewczynki :) dzis rano zaliczyłam pierwsze poważne mdłości, odruch wymiotny mega ale wymiotów brak.
    w pracy prawie spałam na biurku:P a w międzyczasie myślałam o "burakach" :) tak mi się zachciało :P najpierw miałam iść na łatwiznę i biec po pracy do piwnicy i zjeść sobie buraczki prosto ze słoika. ale postanowiłam się wykazać i ugotowałam wielki gar buraczkowej :) właśnie zjadłam i moje pragnienia zostały zaspokojone :)

aneczka2015 a może lekarz podał ci wymiary pęcherzyka dopiero. widzę po pasku, że jesteś w 5 tyg i 4 dniu, to może jeszcze nie być widać zarodka.

"Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo."
    Aneczko, myśle, ze to było tak jak pisze Madziak, to był rozmiar pęcherzyka płodowego a nie zarodka. Jest dobrze ;)

• Helen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Ogólnie to jest pełno ćwiczeń dla kobiet w ciąży :) np. https://www.youtube.com/watch?v=4pwRGJ0549U
    tak, wiem ,ze jest pełno, ale które są na I trymestr?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja biore witaminy. u nas w kanadzie każą od razu brać, tak też robiłam w pierwszej ciąży. Myślę że to właśnie jest niebezpieczne nie brać
    a jakie tam bierzecie witaminy?bierzesz sztuczne czy naturalne?

feegu6l.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też tak myślę ale powinien był wytłumaczyć co mierzy i co widzi na obrazie USG. tak czy inaczej jak nie ma do niego zaufania to niech zmieni na innego, Aneczka2015, będziemy miały wizytę tego samego dnia :-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:

Aaaaa... Mozliwe :). Dzieki :*

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Jestem mamą 13 miesięcznej córeczki i teraz spodziewam się drugiego bobasa. Termin to prawdopodobnie 13.06.2015 r.

Pati_89, Helenucha Klucha, sedinum82, Annielove, Kourtney, Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha buraczki! Padłam
    Ja jakoś nie mam zachcianek. W pierwszej ciąży tylko słodkie bym jadła a teraz w ogóle mnie nie ciągnie. Może tym razem będzie chłopiec hihi
    A wy macie preferencje co do płci dziecka?

201703012752.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nelly znów razem będziemy przeżywać ciążę :)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Kasiu! Ciesze się! Kiedy pierwsza wizyta? Na kiedy termin?

Quatriona lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah teraz czytam za na 13.06 hihi fajnie. Ja z bbf mam termin na 2.06 ale okaże się po wizycie. Narazie jeszcze się nie umówiłam. U nas i tak chyba pierwszy skan jest w 12 tyg

201703012752.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na pierwszą wizytę 14.10 ale tylko dlatego że potrzebuje zwolnienia bo mi się urlop po macierzyńskim lada chwila kończy a nie mam co z małą zrobić. Do swojego gina prowadzącego idę 28.10 :) wtedy już powinno być coś widać.

Nelus, Kawokado lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny :) 10 godzin w pracy i juz mam z godzinę nadrabiania na forum :) nie próżnujecie hehe:)
    Mi się dzis zachciało boczku i tym tropem zrobiłam spaghetti carbonara i zjadłam sam boczek :) a w pracy prawie zasnęłam na barze :)

Jeszcze tydzień do wizyty :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witajcie
    Jestem mamą 13 miesięcznej córeczki i teraz spodziewam się drugiego bobasa. Termin to prawdopodobnie 13.06.2015 r.
    witaj :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    Witajcie
    Witamy :) gratulacje !

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jakie badania na krew zlecil wam ginekolog? Ktoras juz robila?

ja zaraz przed staraniami robiłam:
    ogólna krew
    TSH
    Prolaktyna
    Ft4
    toxo IGG i IGM
    cytomegalia IGG i IGM
    HIV
    przeciwciała antykardiolipinowe
    HBS

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ