Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczynki dzis rano zaliczyłam pierwsze poważne mdłości, odruch wymiotny mega ale wymiotów brak.
w pracy prawie spałam na biurku:P a w międzyczasie myślałam o "burakach" tak mi się zachciało najpierw miałam iść na łatwiznę i biec po pracy do piwnicy i zjeść sobie buraczki prosto ze słoika. ale postanowiłam się wykazać i ugotowałam wielki gar buraczkowej właśnie zjadłam i moje pragnienia zostały zaspokojone
aneczka2015 a może lekarz podał ci wymiary pęcherzyka dopiero. widzę po pasku, że jesteś w 5 tyg i 4 dniu, to może jeszcze nie być widać zarodka.
dane poniżej ze strony parenting.pl
Wiek ciąży -- Pęcherzyk ciążowy -- CRL
5 tydzień 1 dzień -- 5 mm -
5 tydzień 2 dzień -- 6 mm -
5 tydzień 3 dzień -- 7,5 mm -
5 tydzień 4 dzień -- 9 mm --- 1 mm
5 tydzień 5 dzień -- 10 mm --- 2 mm
5 tydzień 6 dzień -- 11 mm --- 3 mm
"Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo."Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 18:49
Annielove, miluszka, aneczka2015, Kawokado lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnielove wrote:Aneczka nie przejmuj się. Ja byłam u lekarza, miał gorszy sprzęt. Stwierdził że nie ma akcji serca, wypisał skierowanie do szpitala i kazał od razu jechać bo dziecko nie żyję. Lekarz mnie zbadał, zrobił USG a tam piękne serduszko i żywy płód.
Kawokado lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziak2202 wrote:cześć dziewczynki dzis rano zaliczyłam pierwsze poważne mdłości, odruch wymiotny mega ale wymiotów brak.
w pracy prawie spałam na biurku:P a w międzyczasie myślałam o "burakach" tak mi się zachciało najpierw miałam iść na łatwiznę i biec po pracy do piwnicy i zjeść sobie buraczki prosto ze słoika. ale postanowiłam się wykazać i ugotowałam wielki gar buraczkowej właśnie zjadłam i moje pragnienia zostały zaspokojone
aneczka2015 a może lekarz podał ci wymiary pęcherzyka dopiero. widzę po pasku, że jesteś w 5 tyg i 4 dniu, to może jeszcze nie być widać zarodka.
"Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo." -
madziak2202 wrote:cześć dziewczynki dzis rano zaliczyłam pierwsze poważne mdłości, odruch wymiotny mega ale wymiotów brak.
"Powyższa tabela zawiera wartości uśrednione. Nieraz się zdarza, że zarodek pojawia się w obrazie USG dopiero, gdy pęcherzyk ciążowy mierzy ponad 20 mm. Co więcej, takie opóźnienie „pojawienia się” zarodka nie świadczy wcale, że ciąża rozwija się nieprawidłowo."
Czekamy na Mikołaja ❤ -
Idę na pierwszą wizytę 14.10 ale tylko dlatego że potrzebuje zwolnienia bo mi się urlop po macierzyńskim lada chwila kończy a nie mam co z małą zrobić. Do swojego gina prowadzącego idę 28.10 wtedy już powinno być coś widać.
Nelus, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Jejku dziewczyny 10 godzin w pracy i juz mam z godzinę nadrabiania na forum nie próżnujecie hehe:)
Mi się dzis zachciało boczku i tym tropem zrobiłam spaghetti carbonara i zjadłam sam boczek a w pracy prawie zasnęłam na barze
Jeszcze tydzień do wizyty -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny