X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Chyba sie zatrulam bo co zjem teraz czy wypije to zaraz zwracam, ale zeby az tak mnie trzymało. Myślałam ze wyleci to co mi leżało na wątrobie i normalnie zjem a tu dalej trzyma
    To może mięta, kawałek suchego chleba małymi gryzami i spróbuj zasnąć a jak nie przejdzie to podejdź do poradni nocnej może znają jakieś metody na wymioty jeśli nie będzie przechodziło to Hmmmmyyy pozostaje konsultacja z lekarzem

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ale śliczne macie brzuszki :)

Ja mam 171 cm przed ciążą 67,5 kg a teraz 71,5 nigdy do chudzinek nie należałam ;)

oldżi ooo jak dokonałaś tego cudu ? Mi tak się marzy waga 60 kg :D Kiedyś schudłam do 56 ale pół roku i miałam jojo :/

Jej Paula to tak masz fajnie tez mam 171cm wzrotu a Waga przed ciążą 68.
    a obecnie 74,5 ............. No Ale coż :) życie -byle by bylo wszystko dobrze...

Kawokado, mmarzenak brzuszki prześliczne :)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 22:50

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa oo mamy identycznie ze wzrostem :) Ja miałam już 72,5 ale kg spadł na dietce :) Mam nadzieję, że trafią nam się małe łakomczuchy i wszytko wyciągną ( dla mnie może nawet więcej :D ) DObrze, że z ciśnieniem już lepiej.

Ja jestem ciążowym niskocieśninowcem jak to mówi mój gin, zawsze w ok 100/ 62 ale przez to często głowa mnie boli jak pogoda się zmienia

kamenkaa lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka próbuj wszystkiego w końcu coś zadziała a jak nie to do poradni :/

My babki to już tak mamy nie że ta co ma proste włosy chciałaby kręcone a ta co ma kręcone to by chciała proste :) i tak prawie z wszystkim no ale cóż taka nasza natura tak nas Pan Bóg stworzył hehe :)

Śliczne macie brzuszki <3 Marzenak tylko czekaj aż ci wyskoczy od razu taki gigant i stopy znikną :)
    Nasze maluszki to teraz maja Villę z basenem i all inclusive :D
    Przy sprawdzaniu pępka zauważyłam że linia się robi coraz ciemniejsza :) przesądy mówią że jak sięga do pępka to będzie dziewczynka a jak po całym brzuchu to chłopak ale prawdy w tym pewnie tyle co wcale :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sliczne macie brzuszki. A co do wielkosci to roznie dziewczynom wyskakuje, wazne ze dzidzie sie dobrze rozwijaja. A przynajmniej jak juz jest brzuszek ciazowy to jakos tak lepiej niz ciagle mowic ze jest sie w ciazy, ludzie przytakuja a nic nie widza.
    Ja co do wagi nie bede pisala, bo zawsze mialam nadwage, no moze od gimnazjum mialam. W kazdym razie wiem jak moge schudnac tyle, ze to moge zastosowac dopiero po karmieniu. Przed ciaza zrzucilam 5 kg z allevo i mi nie wrocily az do ciazy, a minelo jakies 4-5 miesiecy normalnego jedzenia. Moj glowny problem od zawsze byl taki ze mam bardzo male zapotrzebowanie na kalorie organizmy i np jako dziecko bylam strasznym niejadkiem i mi wystarczalo, widze ze synek ma identycznie. Niestety w gimnazjum nauczylam sie podjadac slodycze i to byl najwiekszy blad. Teraz ciezko mi znow wrocic do malutkich porcji i braku slodyczy. Probowalam tez kiedys po prostu duzo sie ruszac, ale mimo sporej ilosci tanca i cwiczen efektow nie bylo wystarczajacych. No nic zobaczymy jak to bedzie pozniej. Teraz staram sie nie przybrac za duzo, ale na zachcianki czasem sobie pozwole. Co do wagi idealnej powiem tak ze mam 168 cm i jak wazylam 71 kg to wg mnie bylo super korzystne dla mnie, mimo ze teoretycznie jest to wiecej to zawsze mialam kragle bioderka i uda i przy tej wadze mialam ladny plaski brzuszek i w sumie spoko ksztalty. Niestety sporo minelo odkad widzialam tyle na wadze.

Repose bylam na Star Wars i mysle ze momentami malenstwo sie balo, bo zaczynalo strasznie kopac i dopiero jak kladlam reke na brzuchu sie uspokajalo.

Z wlosami na szczescie jestem zadowolona, mimo ze scielam z polowy plecow na dlugosc boba, czyli troche ponizej policzka z przodu i krotkie z tylu. Powiem tak, ostatnio jak sie scinalam wlasnie z dlugich na krotkie to mi tak fryzjerka spartolila ze modlilam sie aby juz mi wlosy odrosly, dlatego teraz nie ryzykowalam i scinalam sie u mojej sprawdzonej, czyli kolezanki ze studiow. Plus wlosow jest taki ze szybko odrastaja :)

kamenkaa, Madzik84 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też buczy jak zetnę włosy chciałby żebym zawsze miała długie wyprostowane i piękne ale nie wie ile to jest roboty :) tyle mycia potem godzinę suszyć następna prostować a potem wyjdziesz na deszcz i dupa blada :)
    Ja jeszcze trzy lata temu miałam grzywkę mmm lubiłam ją :) ale zapuściłam i jak mnie korci żeby sobie obciąć to myślę o tym zapuszczaniu i mi przechodzi :)

Miluszka nie martw się w ciąży rosną dużo szybciej ja nie dawno farbowałam a już znowu odrost i siwe buuu :/ paznokcie też mam super mocne i szybko rosną tylko jakoś cera nadal beznadziejna a liczyłam na zbawienny wpływ hormonów :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 20:39

Lila2703, Kawokado lubią tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    ach no najgorzej!!! Ja jeżdżę tylko do jednej, ostatnio przy diagnostyce wlazłam tylko grzywkę obciąć do obcej i wyszłam wyglądając jak paź i przeklinając swoją głupotę :P nie martw się Miluszka odrosną! W ciązy na szczęscie włosy szybciej rosną!

Zgadzam się w 100% mi w ciąży rosną w zawrotnym tempie , dopiero co byłam u fryzjerki a dziś będę się znowu umawiać...ja mam czarne ( z duuuużą ilością siwych..ehh..."spadek" po rodzinie), kręcone, więc jak nie nawiedzę w odpowiednim terminie fryzjerki to mam szopę na głowie. Niestety zimą pod czapką jest jeszcze gorzej...przylizaniec bleeee..

Kawokado brzuszek śliczny, mój podobny tylko troszkę bardziej wypchany do przodu, ale ja chudzielec jak już wspominałam...

Powodzenia dla wszystkich dzisiejszych wizytujących.:)

• eidth Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    U nas dzisiaj w końcu za oknem piękny śnieg :-)
    Miałam iść na spacer ale chyba sobie daruje bo sama się boje że się gdzieś wywroce.. A do tego wstalam z bólem głowy.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujace i czekam na wieści :-)

Repose lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz od miesiaca wstalam o tej porze ale czego sie nie robi jak sie jedzie na wizyte ^^
    Mi wlosy prawie wcale nie rosna ;/ ale ja co miesiac farbuje myslicie ze za bardzo je niszcze?
    Edith u nas juz tez snieg ale lod na ulicy sie zrobil bedzie trzeba powoli jechac.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa ale masz przeboje z tym ciśnieniem! Mam nadzieję, że w końcu ktoś Ci pomoże bo ile można się męczyć! No i dzidziuś się stresuje.

Farbowałam 20 grudnia i już mam pół cm odrost! Nie wiedziałam, że tak szybko będę musiała powtarzać farbowanie...

W Poznaniu też śnieg i pewnie się wybierzemy z dzieciakami :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie wlosy szybko rosna:) ale ja nie moge swoich po kapieli rozczesac,a uzywam odzywek,no masakra:/

lprkuay3dehqwb0g.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też piękna pogoda! Prawdziwie zimowy krajobraz :)
    Brzuchole fajne macie - Kawokado, ja to brzuszek mam jak i Ty :)

Śmiesznie, bo to taki czas, że jak ktoś zobaczy, to nie wie, czy w ciąży, czy przez święta się poszalało.

Co do włosów, to ja od tego lata mam krótkie - zawsze chciałam coś a'la Kożuchowska, a nigdy odwagi nie miałam. W końcu się zdecydowałam i jestem mega zadowolona i za długimi nie tęsknię wcale a wcale :) A przechodziłam wszystkie fazy - do połowy pleców, bob, grzywki, etc. Włosy me podatne, więc każdy w swoją stronę, żal mi było prostować, bo bardzo się niszczyły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 09:44

miluszka, Kawokado lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje włosy wołają o pomstę do nieba w ciąży! Żyją własnym życiem, postanowiły wypaść wszystkie i ogólnie nie chcę ich znać :P

Lila2703, Repose, miluszka, Bomblica, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to moj maz stwierdzil, ze na tym etapie latwo poznac kto jest w ciazy a kto sie objadl. Patrzysz z przodu nie ma brzuszka, patrzysz z boku a tu brzuszek :) Raz sie smialam i obracalam mowiac, jest ciaza, nie ma ciazy, jest ciaza ...
    Moje wlosy sie strasznie placza jak sa dlugie, mam bardzo geste i grube z czego sie ciesze, ale zarazem strasznie uparte. Scielam glownie dlatego, ze po milionie eksperymentow, rozjasnian, ombre w ostatnim roku zaczely mi sie w zimie rozdwajac koncowki i platac tak ze mimo odzywek i masek wyrywalam cale klebki szczotka. Teraz jestem zadowolona bo przy tej dlugosci sie prawie nie placza i mnie roboty, szybciej sie suszy, co w zimie jest dla mnie istotne bo myje wlosy rano.

Powodzenia na wizytach :D Jej moja juz jutro :D jupiii

Kawokado lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Einin Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    Einin, ach widzisz, tak to jest czasem z tymi dziadami. No tak trudno zrozumieć im, ze się człowiek jara - mogliby dać troche popatrzeć...
    Ale najważniejsze, ze wszystko cacy. Do połówkowego zleci :)
    A waga pięknie! Brzuszek widac? Ja jeszcze w święta mówiłam, ze plasko a teraz... Noo, ukryć juz się nie da :)

Jak się bardzo przyjrzysz to coś tam widać.:) Niestety jestem z tych patyczastych i bardzo ciężko przybieram na wadze, mimo że się bardzo starałam, to przez ostatni rok ważyłam w porywach 48,5kg. ;) Teraz już 50,07.

cass lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też zima, ale mnie to akurat nie cieszy! :D nie wychodziłabym najlepiej z łóżeczka, bo jest tu tak cieplusio <3 wczoraj odbębniłam pranie i sprzątanie, to dzisiaj mogę się lenić!

Mała wczoraj dawała taki popis, że aż się popłakałam.. Cudowne jest poczuć ruchy swojego dziecka.. Niestety mężowi się nie udało, bo jak tylko przykładał rękę to mała zastygała w bezruchu:D i jak mu udowodnić, że nasza dzidzia się rusza?

Miluszka, co do włosów na pewno szybko odrosną! Nie ma się co przejmowac! Mnie też czeka wizyta u fryzjera, bo mojej grzywki już nie ma!

Pępek mam bardzo wklęsły, więc chyba mi go nie wywali:D

Kawokado lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:

Mała wczoraj dawała taki popis, że aż się popłakałam.. Cudowne jest poczuć ruchy swojego dziecka.. Niestety mężowi się nie udało, bo jak tylko przykładał rękę to mała zastygała w bezruchu:D i jak mu udowodnić, że nasza dzidzia się rusza?
    U nas jest to samo - w prawdzie mąż już miał nieraz okazję czuć ruchy, ale wczoraj i przedwczoraj jak tylko przyłożył rękę (wielką, gorącą i ciężką), to dzidziuś ani drgnął :D

beatas lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas spokojnie, lada chwila dzidzia bedzie tak kopala ze i maz poczuje. Pamietam, ze jak lezelismy bokiem do siebie, ja brzuszkiem do meza plecow w nocy w pierwszej ciazy to meza budzily kopniaki w kregoslup :P Za jakis czas caly brzuch bedzie chodzil jak szalony :D

JajkoNiespodzianka, beatas, Kawokado, fairy_tale, Helen, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, mam taką nadzieję, tylko on już jest taki zniecierpliwiony, że mam go już dość:D

Jajkoniespodzianka, mój jeszcze w ogóle nie czuł, bo dopiero od wczoraj mała zaczęła mocno kopać i temu przeżywa: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:00

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ