X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez jestescie takie ciapowate? Odkad tygodnia wszystko leci mi z rak, stluklam juz szklanke, pokrywke i zepsulam shaker i robot kuchenny. Teraz otwieralam jogurt z musli i cale musli wyladowalo na mnie, biurku i na ziemi...

Repose, beatas, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Czy wy tez jestescie takie ciapowate? Odkad tygodnia wszystko leci mi z rak, stluklam juz szklanke, pokrywke i zepsulam shaker i robot kuchenny. Teraz otwieralam jogurt z musli i cale musli wyladowalo na mnie, biurku i na ziemi...
    Ja tak.. Aż mnie to przeraża! W niedziele rozciełam palec i to bardzo, jak bulke kroilam.. Nawet torebki herbaty nie mogę wziąć, żeby mi nie spadła:D Jak cielak jakis..

Bomblica lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Dais mi się tak zdarzało i przed ciąża teraz to co chwila się gdzieś uderzę :)
    My próbujemy z mężem"złapać" Michałka :) leżę wieczorem z odkrytym brzuchem i pukam do niego i mówię po minucie ciszy czuję jak mnie ciśnie patrzę a tam codzien to większa kulka :) a mężowi to pokazuje na migi bo jak się odezwę to myk i nie ma :)
    Myślę że mężowie muszą trochę więcej sie odzywać no bo jak ich nie ma caly dzień to skąd mały ma wiedzieć że to tata :)

A to mój mały brzusio dziś z rana :)
    26ac9c866e6c9d68med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 11:06

dais, miluszka, evus, Kawokado, kirys, fairy_tale, Lila2703, Helenucha Klucha, cass, Magda34, Paula1991, ansad, Dorjana, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nieprzespanej nocy z powodu mojego mopa na głowie witam się z Wami czekając w kolejce do gin :-) na dzień dibry nerwy, wynik posiewu znów dodatni więc pewnie zaś antybiotyk :-/

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mały to ten brzuszek nie jest:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka będzie dobrze trzymam kciuki <3
    A fryzura fryzurą :) ja zawsze próbuję jakoś po swojemu ją ułożyć nawet jak fryzjerka spartoli :) i nie lubię włosów świeżo ściętych one dopiero po tygodniu nabierają kształtu :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati sliczny okragluszek, mozesz juz dumnie go prezentowac. Ja dzis ubralam sukienke odcinana pod biustem i slicznie zaznacza brzuszek ciazowy :D Miluszka oby tym razem dali Ci cos skuteczniejszego jak maja posiew to moze dadza Ci antybiotyk specjalnie na ten rodzaj bakterii a nie jakis ogolny. Powinien szybciej pomoc i byc skuteczniejszy. Udanej wizyty :D Jak bedziesz miala jakies zdjecie to sie pochwal.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Pati, mały to ten brzuszek nie jest:D
    Taki napompowany balonik a wieczorem to już balon gigant :)
    Ty dostałaś wezwanie do zusu tak? Bo czytałam to wczoraj i już teraz nie pamiętam :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam że czujecie juz ruchy.. U mnie cisza i juz się martwię czy wszystko ok a gdzie tam do wizyty!

Mój brzuchol :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37f249e075f1.jpg

evus, dais, fairy_tale, Helenucha Klucha, Magda34, kirys, Dorjana, Madzik84, xpaulinax lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wezwali mnie na badanie przez orzecznika.. Mam nadzieję, ze badania ginekologicznego nie przeprowadzi!

Miluszka, trzymam kciuki za wizytę!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Zazdroszczę Wam że czujecie juz ruchy.. U mnie cisza i juz się martwię czy wszystko ok a gdzie tam do wizyty!

Mój brzuchol :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/37f249e075f1.jpg
    Bombolica, wyraźne ruchy poczułam dopiero wczoraj, więc też się doczekasz.. Wcześniej tylko jakby łaskotanie! Ruchy są nieregularne, bo mam łożysko na przedniej ścianie i dzisiaj np słabiej czuję niż wczoraj:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica śliczny brzusio :)ale najlepsze są te rozpięte spodnie :) a wiesz gdzie masz łożysko? Może dlatego nie czujesz :)

Bomblica lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki Dziewczyny:-) ja dalen czekam, jedna przede mną :-)

dais lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Tak, wezwali mnie na badanie przez orzecznika.. Mam nadzieję, ze badania ginekologicznego nie przeprowadzi!

Miluszka, trzymam kciuki za wizytę!
    Bo znajoma tez kiedyś dostała i mówiła że tylko zadzwonila do zusu i powiedziała że jest w ciąży i odwołali jej tą wizytę :) po prostu oni nie sprawdzili a tam też cię nie zbadają no bo bez przesady żeby w zusie ginekolog był hehe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Bomblica śliczny brzusio :)ale najlepsze są te rozpięte spodnie :) a wiesz gdzie masz łożysko? Może dlatego nie czujesz :)
    Nie wiem gdzie mam łożysko, gin nie powiedziała a ja jak patrzę na usg to zapominam o wszystkim :) nawet zapytać ;)

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli myślisz, żeby zadzwonić? Średnio mi się usmiecha tam jechać, zwlaszcza, ze wezwali mnie nie do mojego oddziału, tylko 40 km dalej.. ale nie mam leżącego l4, wiec niby moge tam dotrzeć..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:

oj tak... wczoraj gotując rosół wsadziłam dwa razy palec do wrzątku :/ nie pytajcie jak to zrobiłam nie mam pojęcia...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujące!!! Ja już jutro <3 wreszcie zobaczę naszego robaka i mąż dostał wolne :) normalnie mamy jutro święto ;)

dais, mmarzenak, Helen, cass, Madzik84 lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka na pewno bedzie wszystko ok,dostaniesz antybiotyk i z pewnoscia on pomoze:)

Dziewczyny super brzuszki:)

A ja juz sie denerwuje,bo dzis wizytuje,ale dopiero o 19:30:/ jejku oby z malutka bylo ok.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, na pewno będzie ok:)

Miluszka, weszłaś? Czekamy na info!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 676 677 678 679 680 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ