Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    do tyłu o 3dni, tylko nalezy pamietac ze od daty wystawienia masz 7dni na dostarczenie go do Zus-u, wiec wtedy masz 4dni.

Czyli przykładowo jesli od 13.02 wystawi to wizyta moze byc 16.02? Bo nie wiem czy dzień wizyty też wliczają..

Dais, faktycznie zdrowo:D ja pilam kakao na śniadanie:p

Miluszka super! Czekamy na fote:)

Pati, slodziak z Twojeho pieska:) bedzie mial kogo Michas ujezdzac:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:26

miluszka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz mieć beatas ciągłość w chorobowym to jest najważniejsze :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Pati jak ja bym chciala taka puchata kulke miec :) Z moja alergia musze sie zadowolic yorkiem, maltanczykiem, pudlem, bichonem (ktory jest w sumie baardzo puchaty), portugalskim psem wodnym i moim ulubionym terrierem np sznaucerkiem :) Mysle, ze jak juz sie zdecydujemy gdzie bedziemy mieszkac i zyc na dluzsza mete to sprawimy sobie psiaka :D Miluszka dobrze ze wszystko w porzadku z malenstwem, teraz musisz zadbac o siebie :) Bedzie dobrze i czekam na fotke jak dotrzesz do domu :D

OO znalazlam cos ciekawego : Labradoodle, bardzo spodobala mi sie ta rasa. Musze zapamiec na przyszlosc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:30

Kawokado, Madzik84, miluszka lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My go niestety mamy na dworze bo mieszkamy jeszcze ze starszymi osobami i dla nich sam pies to kłopot a co dopiero w domu :) ma swoje miejsce cieplutkie a nie chce tam siedzieć tylko buszować po podwórku :) jakbym go w domu miała go bym chyba nie nadążyła sprzątać i naprawiać hehe taki chuligan z niego :) cała wieś go zna bo stoi pod płotem i wszyscy go głaskają :D każdy pyta ile za niego daliśmy i co to za rasa a to kundel :) ale jak to szczeniak tylko by chciał się bawić i przytulać a ma już z 15 kg i na kolanach się nie mieści :) już ich widzę z Michałkiem jak będą obaj broić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:35

dais lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny Jestem po badaniu...
    Jadac na Badanie ciśnienie wysokie 150/85 ;( (może strach obawa) nie wiem.....

BAdanie ogolnie dobrze Usg wyszło ok i cała reszta również
    Wyniki równiez dobre...
    Na 100% potwierdził mi dzis dziewczynkę.

a co najdziwniejsze cisnienie u niego 117/75 .... aż sama byłam ździwiona ..

a to moja laseczka

7bc6025b37837a60med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 13:41

Pati_89, Kawokado, evus, Lila2703, Helen, dais, Misia15, Repose, cass, fairy_tale, Magda34, oldżi, kirys, nick nieaktualny, Helenucha Klucha, ansad, Madzik84, HoniKa89, xpaulinax lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:

OO znalazlam cos ciekawego : Labradoodle, bardzo spodobala mi sie ta rasa. Musze zapamiec na przyszlosc :D

o jakie słodziaki! :D

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dias fajny ten labradoodle hehe taki wesoły wygląda :D

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Pati, może się orientujesz, albo któraś z dzuewczyn.. Ja przed ciąża nigdy na l4 nie byłam, więc nie wiem ile do tyłu leksrz może wystawić zwolnienie? Bo następną wizytę mam po upływie terminu zwolnienia i nie wiem czy ginekolog na pewno wie, co robi:P

Może wystawić 3 dni wstecz.

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Jadać na Badanie ciśnienie wysokie 150/85 ;( (może strach obawa) nie wiem.....

Wyniki równiez dobre...

a to moja laseczka

7bc6025b37837a60med.jpg
    To może twój ciśnieniomierz kłamie? Ja raz mierzyłam tym na nadgarstek to wyszło takie ciśnienie i puls że szef chciał ze mną na pogotowie jechać a mierzone drugi raz po 10 minutach było ok :)

Śliczna córeczka :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Jadać na Badanie ciśnienie wysokie 150/85 ;( (może strach obawa) nie wiem.....

Wyniki równiez dobre...

a to moja laseczka

7bc6025b37837a60med.jpg

Super dziewczynka!
    Kamenka a może masz "walnięty" ciśnieniomierz? Bo to aż dziwne, ze u lekarza ciśnienie ok.. ja mam mega niskie, ale u lekarza zawsze "w normie" bo sie stresuje wizytą :P

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• evus Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czesc Dziewczyny! kurcze, strasznie rozgadane towarzystwo :)

gratuluje udanych wizyt, ja sie zaraz tez zbieram na moja. mam nadzieje dostac skierowanie na usg polowkowe :)

kamenkaa, z cisnieniem nie ma zartow, uwazaj na siebie. mojej mamie z 5 razy leki zmieniali zanim zaczely dzialac, a skoki miala takie, ze musiala polozyc sie do szpitala i tam jej dobierali.

Pati_89, cass lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Jadac na Badanie ciśnienie wysokie 150/85 ;( (może strach obawa) nie wiem.....

Wyniki równiez dobre...

a to moja laseczka

7bc6025b37837a60med.jpg
    śliczna laseczka :)

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka super dziewczynka, ile juz ma cm? Moze faktycznie cos nie tak z cisnieniomierzem, bo chyba az tak sie nie stresowalas.

Psiak wydaje sie super slodki, jedyny i najwiekszy minus, cena to ok 2000 euro! Znalazlam jeszcze innego slodziaka: Pomsky- mieszanka szpica i huskiego, tez super sliczny, ale jeszcze drozszy bo ok 1000-3000 dolarow za sztuke i niedostepny ani w PL ani w Szwecji. Bede musiala sie w przyszlosci zadowolic sznaucerkiem :D

Sliczny kundelek, lubie je za wlasnie indywidualne charakterki.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka Kamenka to super ze wszystko dobrze z maluszkami <3
    Ja juz tez po mala ma 23cm
    Wszystko ok jak na razie Aspégic mam brac do siodmego miesiaca.
    A utylam 1 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:12

kamenkaa, dais, Kawokado, mmarzenak, kirys, Helenucha Klucha, Agabtm, miluszka lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No repose wreszcie :D
    To super że wszystko ok <3 masz jakąś fotkę?

Repose lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89,Kawokado dziewczyny chyba macie racje z tym cisnieniomierzem aż weznę zakupie nowy bo troche to dziwne że w ciaagu 30min cisnienie z 150 opadlo do tylu...
    Jedynie mam Leukocyty w moczu ale nie jest az tak tragicznie dostalam jakis antybiotyk do wypicia i powinno być ok.

Dais mała ma 17cm waży ponad 150gram

;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:16

dais, Repose, Magda34, Kawokado, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fotki nie nagral mi film z usg ale nie moge odtworzyc i kombinuje teraz 9 lutego chyba bede robila 3d to ogarne fotke ;)
    Mala akurat polykala wody plodowe jak bylo badanie ;)
    A bo ja tu o swojej wadze a o melej nic
    mala ma 330 gram

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 14:20

kamenkaa, Kawokado, nick nieaktualny, Helen, Helenucha Klucha, HoniKa89, Lila2703 lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałyście może jakieś leki na alergię w ciąży? Mam wizytę w planie, a tam stado kotów i muszę się jakoś zabezpieczyć. :D

W internecie piszą, że claritine jest dozwolone...

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin w wiekszosci pisze, ze leki na alergie sa zabronione. Na pewno mozesz wypic wapno jakies 3 h przed kontaktem z kotami. Mozesz tez zapytac lekarza lub w aptece, moze beda cos wiedziec. Repose to kawal dziewuszki :D To juz bylo polowkowe, tak? Cos wiecej Ci mowili? Jak ogarniesz filmik to moze mezowi uda sie zrobic jakiegos print screena i wrzucisz tutaj.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to juz polowkowe on straaasznie duzo mowi Dais :) o wszystkim opowiada ogladalismy nerki serduszko sluchalismy serduszka sprawdzal przeplywy mierzyl tam wszystko mala go kopnela ^^
    Mowil ze jak urodzi sie chlopiec to zwroci mi za wszystkie wizyty podczas ciazy takze chyba wie co mowi i bedzie dziewczynka.
    Mowil ze wszystko dobrze wiec kolejna wizyte robimy za miesiac ale ja stanowczo zaprotestowalam ze to za dlugo i mam za 3 tygodnie ^^ 9 luty kolejny raz zobacze coreczke ^^

Pati_89, Kawokado, Helen, Helenucha Klucha, Madzik84, miluszka lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ