X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja nie tyję ale mój mąż zaczął :P i narzeka że jest glodny w pracy juz o 9 a kiedyś zawsze jadal o 11. On ma objawy ciąży! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:18

Repose, beatas, kirys, dais, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas a tak wogóle to współczuję Ci tej kontroli w ZUS, oni są powaleni żeby kobiety w ciąży po komisjach ciągnąć, poszukaliby pieniędzy gdzie indziej.
    Informacja o ciąży jest na zwolnieniu - kod choroby B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:24

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica moj ma ciazowy brzuszek ciekawe czy go zgubi kilka dni po porodzie :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helen, pojade tam, niech się cieszą:P a powiedz mi jeszcze, bo widzę, ze się się orientujesz czy przy wypisywaniu zwolnienia wstecz bierze się pod uwagę dzień wizyty? Tzn zwolnienie np od 13.02 moze byc wypisane 16.02? Czy musi byc jednak 15?
    zalezy co mialas wczesniej, to jest do trzech dni wstecz, czyli jak najbardziej patrzysz na dzien wizyty bo to na niej się wypisuje...a tego co czytam to jesli przyjdziesz 16.02 to lekarz moze ci wystawic z maksymalną datą 13.02 , wazne aby była ciągłość, a moze ten wypisac 15-ego z datą 13.02 bo na zwolnieniu nie wpisują daty którego zostało wystawione tylko jest wpisywany okres zwolnienia i tu juz nalezy do ciebie zadanie, aby tak umawiac wizyty aby była ciągłość w L4.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak dziewczyny piszą, te informację bez problemu podadzą ci infolinii, tam są bardzo wykwalifikowani pracownicy do udzielania informacji :) czasem lepiej niz w zus-ach rejonowych.

feegu6l.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka super, że z Ignasiem wszystko w porządku. Czekam z niecierpliwością na fotkę ;-) A z tymi aptekami to można się nieźle przejechać, różnice na lekach są nieraz bardzo duże. Jak macie jedną w mieście, która robi leki, to pewnie sobie monopol narzuca i dyktuje ceny.

Kamenkaa śliczną masz laseczkę i najważniejsze, że wszystko z nią ok :-) A z tym ciśnieniem, to faktycznie dziwna sprawa, może pożycz od kogoś i zmierz w tym samym czasie swoim i tym drugim, to się okaże czy Twój popsuty...

Repose gratuluję udanej wizyty połówkowej :-) Duża już ta Twoja córa, a Tobie nie dużo przybyło!

Einin od początku ciąży odstawiłam leki na alergię i przerwałam odczulanie. Mam alergię głównie na roztocza, więc teraz w sezonie grzewczym jest najgorzej, ale powiem Ci, że czuję się ok, w jeden dzień mam większy katar, głównie rano, w inny prawie wogóle. Mówią, że w ciąży organizm inaczej funkcjonuje i mniej reaguje na alergen.

Pati_89 słodki ten Twój psiak. A jak się wabi?

kamenkaa, miluszka lubią tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucam zdjecie swojego brzuszka aby was pocieszyc, chociaż ćwiczę to moja mała robi sobie duży domek :P
    aaec6bc2598195fcm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:42

beatas, cass, Paula222, evus, kirys, Madzik84, Helenucha Klucha, Lila2703, kamenkaa, fairy_tale, Agabtm lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Potrzebuję właśnie zwolnienie od 13.02 i zastanawiałam się kiedy najlepiej iść na wizytę! Wstępnie jestem na 16.02, ale przestraszyłam się, ze może to o jeden dzien za pozno, zeby potem znowu akcji nie było... Dla pewnosci zadzwonie jutro na tą infolinie..

Helen piękny brzusio!

Helenuchna, ja bym mogła pepsi pić litrami:(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen śliczny domek :-) Ty ćwiczysz, to i mała ma tam salę gimnastyczną :-P
    p.s. na zwolnieniu lekarskim jest data wystawienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:51

Helen lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki laski :)
    kirys akurat na to nie spojrzałam, ale dzieki za uwagę :)

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen śliczny domek :) Hihi mój jest o wiele mniej kształtny :P W pierwszej ciąży był wiele bardziej ciążowy :P O proszę :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b094ca6e77c1.jpg

Repose Ty małpo, tylko 1 kg przybrałaś?? :) Super że połówkowe ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 17:54

evus, dais, kirys, Helenucha Klucha, Lila2703, fairy_tale, Madzik84, Agabtm lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evus Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie :) wszystko super, slyszalam serduszko :)

usg polowkowe mam 4,02 zatesknie sie za Maluszkiem ;)

kirys, dais, beatas, cass, Pati_89, Helenucha Klucha, Lila2703, fairy_tale, Madzik84, Kawokado, Paula222, Helen lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ty to masz mega wysportowany brzuszek :-) Ćwiczysz regularnie?

Evus gratuluję udanej wizyty. Połówkowe mam dzień po Tobie 05.02. i też już się nie mogę doczekać!

evus lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Helen śliczny domek :) Hihi mój jest o wiele mniej kształtny :P W pierwszej ciąży był wiele bardziej ciążowy :P O proszę :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b094ca6e77c1.jpg

Repose Ty małpo, tylko 1 kg przybrałaś?? :) Super że połówkowe ok :)
    Paula bardzo ładny bruszek, spokojnie przez pare tygodni nadrobi :)

feegu6l.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja bylam gruba przed a ty nie :p
    To teraz i 1kg mnie przeraza :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za chwile zbieram sie na wizyte. Jejku jak ja sie stresuje:/ Trzymajcie kciuki.

dais, Lila2703, Repose lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. troche nadrobilam Was.
    Jednak zlapalam jakiegos wirusa i tak sobie przypomnialam ze maz mial w niedziele biegunkę, a ja do 2 w nocy sie meczylam i pozniej tez jakos zle mi sie spało.
    Mięty nie mialam w domu wiec dzis dopiero wypiłam bo poszlam do szpitala po skierowanie. Nigdy w zyciu już nie pójdę do ginka na nfz 4 godz. czekania w kolejce masakra, spóźnił sie 2 godz., i jeszcze poszedł na oddział na sekunde ktora trwala 50 min. Wysiedzialam sie jak ta głupia z bolacym brzuchem, blada jak sciana ehh, ale skierowanie na pokowkowe jest.
    Dodatkowo bylam u położnej bo tak sie miałam zgłosić pogadalam z nia troche, pytalam o szkole rodzenia ale mówi ze to raczej nje dojdzie do skutku malo chętnych jest, a tu co chwile jakas baba w ciazy w przychodzi ehhh.
    Dzisiaj tylko sucharkami sie zajadam.

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizytującym zdrowych maluchów :)

A dziewczyny które zajadają rożne "zdrowe" smakołyki, nie martwcie się! Ja się usprawiedliwiam wtedy , że bez tego dziecko nie byłoby zdrowe :P z moich zachcianek dziś wcinalam surowy kalafior :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale piekny psiurek :) słodkości

Ja jestem ciekawa jak to będzie z psem i dzieckiem hehe takim bobaskiem.

Aaaaa odebrałam dzisiaj wczorzjsze wyniki z moczu i sie chyba okazuje ze jednak źle pobieralam ze jednak trzeba sie przemyć przed oddaniem bo wyszło mi teraz 25/ul tych leukocytow a norma dla ciężarnej to 20 wiec jeszczd furagine pobiore i moze w koncu całkiem znikną :)

Śliczne maluszki i gratuluje udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:26

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    A ja o dziwo, pierwszy raz od wielu miesięcy napiłam się coli... Miałam straszną ochotę ale zapomniałam jakie to obrzydliwe :P

Gratuluję pięknych i zdrowych maluszków :)

Jej mnie tez tak bierze na ta cole że masakra może ze 2tygodnie temu wypiłam dość tej coli mniam uwielbiam ale wiem ze nie można przesadzic :(

‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ