X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Pati_89,Kawokado dziewczyny chyba macie racje z tym cisnieniomierzem aż weznę zakupie nowy bo troche to dziwne że w ciaagu 30min cisnienie z 150 opadlo do tylu...
    Jedynie mam Leukocyty w moczu ale nie jest az tak tragicznie dostalam jakis antybiotyk do wypicia i powinno być ok.

Dais mała ma 17cm waży ponad 150gram

;-)

Napewno ten cisnieniomierz masz zje.....Tylko niepotrzebnie naraził Cię na stres :/
    Najważniejsze, że malutka ładnie rośnie i przybiera na wadze :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Tak, wezwali mnie na badanie przez orzecznika.. Mam nadzieję, ze badania ginekologicznego nie przeprowadzi!

O kurcze, to pewnie mnie też wezwą, bo dzwoniłam wczoraj zapytać co z moim zasiłkiem i mi powiedzieli, że mam zadzwonić w przyszłym tygodniu się dowiedzieć kiedy będzie decyzja. Paranoja!!! A kiedy masz tam być?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose pozazdroscic, ja zobacze malenstwo jutro a nastepny raz prawdopdobnie po porodzie :) Nie ma juz zadnego USG po drodze, chyba ze bede chciala sie wybrac do Sztokholmu (100 km) i zaplacic spooroo za prywatna wizyte, wiec mysle, ze wytrzymam :) Takze, jutro mam jedyna szanse dowiedziec sie plec :D

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesu Dais trzymam kciuki zeby sie udalo !
    Nie mozesz miec takiego pecha na pewno cos wypatrzy.
    Dopiero po porodzie?!
    To co on na reszcie wizyt bedzie robil?
    Mala ma dlugosc stopki 35mm nie za duze te stopy? :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:02

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, dopiero na koniec stycznia mnie zaprosili:P

Kamenka, na pewno masz coś z cisnieniomierzem, bo u lekarza to z nerwów jeszcze powinno Ci się podnieść, a nie aż taki spadek... Śliczna córeczka:)

Repose, niewiele przytyłaś! Super, że maleństwo zdrowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 15:25

Repose, kamenkaa, Magda34 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobię Was dopiero wieczorem, byłam w aptece i okazuje się że lek który mają mi zrobić farmaceuci będzie kosztował mnie 170 zł bo ampicylina nie jest refundowana i 100%, mąż pojechał odebrać tę receptę, będę dzwonić do innych aptek w innym mieście bo tu tylko jedna apteka robi leki w jałowych warunkach, powiem Wam że nie wiem czy to takie zdzierstwo czy serio ten lek tyle kosztuje, tu jakoś wszystko jest 2x droższe niż innych miastach, już raz taka sytuacja była z notariuszem, 200% ceny przy zakupie domu, także wolę sprawdzić ;-) w razie czego przejedziemy jak okaże się że niższa cena!

Kawokado lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka szukajcie gdzieś indziej w moim mieście jest multum aptek a różnice takie że każdy lek musiałabym w innej kupować :)

miluszka lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne dzieciaczki, śliczne pieski. Ja mam tylko grubego kota :P

Wróciłam z zakupów.przez Was kupiłam 4 pączki, batonów nie liczę nawet, dramat. Normalnie jakbym w jakiś amok wpadla z tymi słodyczami. Kupiłam pizze mrożoną bo uznalam ze raz sie nie otruje jak taką zjem, a robic mi się nie chce :P

Kupiłam tez dżinsy ciążowe - 140zl.. A podobno w Czechowicach taniej niż w Bielsku :P

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:

Kupiłam tez dżinsy ciążowe - 140zl.. A podobno w Czechowicach taniej niż w Bielsku :P
    W H&M na Sarnim Stoku widziałam wyprzedaż i spodnie ciążowe kosztowały 40-60 zł.

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    W H&M na Sarnim Stoku widziałam wyprzedaż i spodnie ciążowe kosztowały 40-60 zł.
    Zanim ja się tam dokulam w sobotę to juz nie będzie rozmiarów..

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombolica mi sie zdarza jesc tylko mrozona pizze :P Mam nadzieje, ze to nie jest az takie swinstwo. Ogolnie staram sie unikac, ale czasem mnie napadnie. Widze, ze poszalalas :D

Repose tutaj polozna wszystko robi, a USG ma sie jedna na cala ciaze w szpitalu, bo lekarze nie maja sprzetu do USG przez brzuch. Mialam dodatkowo wizyte bo doplacilam za genetyczne, ale tak jak sie pytalam i poloznej, ludzi i lekarzy to nikt USG nie wykonuje przez brzuch w gabinetach. Uppsala to glownie studenci, wiec moze dlatego zapotrzebowanie mniejsze niz np w Sztokholmie. Ja mocno licze ze sie dowiem jutro, bo kolejna osoba chodzi juz w zaawansowanej ciazy i plci nie zna, to juz daje 3 nieznajace na 4 ciezarne/juz po porodzie, ktore znam! 35 mm to chyba nie jest duzo, nie wiem jak takie maluszki maja stopki, a btw. niewiele przytylas, prawie nic :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombolica, to poszalałaś:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi własnie sąsiadka przyniosła pączka!!! Specjalnnie dla mnie wracając z pracy wstąpiła do cukierni, bo widziała, ze na fb dodałam posta, ze jestem gotowa zabić za pączka ;P normalnie anioł nie kobieta! Poszłabym sama do sklepu, ale do najbliższego mam 4km i zero pewności, że mają pączki :P
    Chyba jednak trzeba będzie kupić samochód :P

Pati_89, Helenucha Klucha, Madzik84, dais, HoniKa89, miluszka lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie piszcie o pizzy bo mam w zamrazarce i ja zjem w koncu :p
    Kawokado tez bym chciala paczka :ççç
    Dais strasznie dziwne sa tam zwyczaje ..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, zjedz sobie! Na zdrowie:P

Kawokado, zazdroszczę sąsiadki!

Kawokado lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Magda, dopiero na koniec stycznia mnie zaprosili:P

Kamenka, na pewno masz coś z cisnieniomierzem, bo u lekarza to z nerwów jeszcze powinno Ci się podnieść, a nie aż taki spadek... Śliczna córeczka:)

Repose, niewiele przytyłaś! Super, że maleństwo zdrowe:)
    musisz sie uzbrojic w cierpliwosc, bo ja nadal tez nie mam kwot wpisanych, zrobią tą na koniec miesiącaa. Ale zawsze mozesz podpytac dzwoniąc na infolinię, jesli posiadasz profil epuap to przez weryfikację telefoniczną i na tym portalu przez kody podadzą ci informację. Ja tak sprawdziłam jakie kwoty mi szykują i do kiedy mam sie spodziewac
    uzupełnien przy kwotach :)
    wiec polecam :) w koncu sie dzięki temu można trochę uspokoić.
    a dziwne ze u ciebie nie widzą ze to zwolnienie ciązowe, bo przeciez pieczątka jest ginekologa ;) i poradni ;)

feegu6l.png
  • eidth Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :-)

Dais fajny ten labradoodle ja mam labradora i to na prawdę cudowne psy :-)

A ja dzisiaj miałam mega ochotę na śledzie i makrele więc pojechalam z mężem na zakupy i już pojadlam :-) teraz poprawiam michalkami :-P

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen, pojade tam, niech się cieszą:P a powiedz mi jeszcze, bo widzę, ze się się orientujesz czy przy wypisywaniu zwolnienia wstecz bierze się pod uwagę dzień wizyty? Tzn zwolnienie np od 13.02 moze byc wypisane 16.02? Czy musi byc jednak 15?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas może zadzwoń sobie na infolinię ZUS i popytaj o wszystko (22 560 16 00). Bo wiesz, niby jeden dzień to niewiele, ale w takim przypadku ma znaczenie, a cholera wie jak oni to liczą.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja o dziwo, pierwszy raz od wielu miesięcy napiłam się coli... Miałam straszną ochotę ale zapomniałam jakie to obrzydliwe :P

Gratuluję pięknych i zdrowych maluszków :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ