X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:

Kamenkaa śliczną masz laseczkę i najważniejsze, że wszystko z nią ok :-) A z tym ciśnieniem, to faktycznie dziwna sprawa, może pożycz od kogoś i zmierz w tym samym czasie swoim i tym drugim, to się okaże czy Twój popsuty...
    =

Oj tak tez zrobie obecnie jak mierze pokazuje 130 wiec chyba cos nie tak bo czuje sie ogolnie dobrze...

• maria85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pierwszej ciąży wykonałam litrowa cole dzienie i do tego słoik nuteli jadłam to była moja zachcianka teraz moja zachcianka ma 11 lat :)

dais, kamenkaa lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja w pierwszej ciąży wykonałam litrowa cole dzienie i do tego słoik nuteli jadłam to była moja zachcianka teraz moja zachcianka ma 11 lat :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być piłam haha

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez do coli ciaglo w poprzedniej ciazy. Teraz poki co raczej nie, ale wtedy to bylo w 8 miesiacu, wiec zobaczymy.

Repose, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak, będzie dobrze! ;)

Kuleczka, prawidlowe pobranie probki jest bardzo ważne, tez mialam złe pierwsze wyniki, bo zapomniałam o podmyciu..

Ja nie zjem obiadu bez kubka coli:D

mmarzenak lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa ty uwazaj na to ciśnienie bo mi dziś polozna mówiła ze przez za wysokie ciśnienie mozna wcześniej urodzić, nie zebym Cie straszyla tylko pisze to co sie dzis dowiedzialam

Kurcze u nas w nocy ma być - 18 stopni bryyyyy

Beatas nigdy tego nie robiłam i zawsze ok wychodzily a tu nagle zle i zle i coraz gorzej. A zanim bym sie rano podmyla to bym sie posikala chyba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 19:49

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka u mnie tak bylo w dzien non stop w zeszlym tygodniu, do nawet -25, wiec wole nie wiedziec ile w nocy :P Teraz jest cieplej bo od -5 do -10 w dzien :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, współczuję! Ja bym zamarzła:D

Kuleczka, u mnie też zawsze było ok, ale ciąża się jakimiś dziwnymi prawami rządzi:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak

Trzymam kciuki

mmarzenak lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nigdy nie podmywałam i oddawałam do badań pierwszy strumień, zawsze było wszystko dobrze. Ciekawe czy to rzeczywiście robi różnicę. Ja odkąd jestem w ciąży, nie mogę nawet patrzeć na słodkie... Raz przed usg wcisnęłam w siebie nutelle żeby maluch się trochę poruszał, no i dziś ta cola. A macie od gazowanego wzdęcia? Bo ja się tego bałam, ale na razie nic się nie dzieje.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wzdęć, ale generalnie za gazowanym nie przepadam.. Tylko do coli mam słabość:(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Misia15 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89, Bombiolca, Helen, Paula222 super macie brzuszki :-)

Miluszka na pewno wyglądasz super nie martw się bo włosy szybko zodrosną :-)
    Miluszka super z Ignasiem wszystko jest super :-) a teraz ty musisz o siebie zadbać trzymam kciuki żeby wszystko było ok :-)

Dais ja jestem teraz ciapa numer jeden wszystko leci mi z rąk i ogólnie nic mi nie wychodzi :-) ale traktuje to z przymrużeniem oka :-)

Kamenkaa piękna dziewczynka :-) gratuluję <3 <3 <3 Pilnuj kochana tego ciśnienia i trzymam kciuki żeby się wszystko ustabilizowalo :-)

Repose gratuluję dobrych wieści <3 malutko utylas super :-)

Dziewczyny nadgonić Was to nie lada wyczyn :-)

kamenkaa, Helen lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:

Ja jestem ciekawa jak to będzie z psem i dzieckiem hehe takim bobaskiem.
    :)

Mamy pieska przygarniętego 1,5 roku temu. Nie znamy jego stosunku do dzieci, co więcej piesek wkrótce straci "swój" pokój i jedno z łóżek, na których śpi zostanie wywalone na rzecz łóżeczka dziecięcego. Więc totalna rewolucja w życiu zwierzaka. Są w necie artykuły o tym, jak przygotować psa na pojawienie się nowego członka rodziny. Jedną z ciekawszych rad jest puszczanie psu przed narodzinami dziecka dźwięków wydawanych przez niemowlęta, żeby się z nimi oswajał :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Magda, dopiero na koniec stycznia mnie zaprosili:P

Kamenka, na pewno masz coś z cisnieniomierzem, bo u lekarza to z nerwów jeszcze powinno Ci się podnieść, a nie aż taki spadek... Śliczna córeczka:)

Repose, niewiele przytyłaś! Super, że maleństwo zdrowe:)

Czyli jeszcze masz troche czasu do tej "fajnej" wizyty ;) Zobaczymy co bedzie ze mną:)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tutaj mieszkanko naszego Groszka <3

ecb8255ddbd47eeamed.jpg

Repose, mmarzenak, kamenkaa, Pati_89, Bomblica, Paula1991, Madzik84, Helenucha Klucha, kirys, Magda34, Helen, myszaaa, Lila2703, Agabtm, dais, Kourtney lubią tę wiadomość

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia sliczny brzuszek ^^

Misia15 lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekne macie te brzuszki :)

Moja to sie boi dzieci nie wiem dlaczego, jest strachliwa ogólnie.
    Ja czytalam żeby dac psu przed narodzinami np. pieluszkę czy ciuszek wyprany w bobaskowym proszku albo mąż jak bedzie jechac do domu po narodzinach dziecka zeby wziął pieluszkę pachnąca bobaskiem

fairy_tale lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kamenkaa ty uwazaj na to ciśnienie bo mi dziś polozna mówiła ze przez za wysokie ciśnienie mozna wcześniej urodzić, nie zebym Cie straszyla tylko pisze to co sie dzis dowiedzialam

K

Wiem wiem kochana ..jestem pod stała opieką jak narazie cisnienie 127/75 wiec ok ..
    Oby tak dalej musze sie stawiać co 2tyg o lekarza ze wzgledu na to i mierzyc co chwilke cisnienie. Wiec jestem ostrożna co do tego .
    Mam nadzieje ze bedzie dobrze...

Helen lubi tę wiadomość

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz po wizycie:) Lilka zostala Lilka:) Najwazniejsze ze zdrowa,serduszko bilo 152. Wazy 326g i mierzy ok. 20cm. Jestem bardzo szczesliwa. Jutro wrzuce fotke.

fairy_tale, Pati_89, Repose, Bomblica, beatas, Misia15, aneczka2015, Helenucha Klucha, Madzik84, Kawokado, cass, Paula222, kamenkaa, kirys, Helen, Lila2703, Agabtm, dais, ansad, Kourtney lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ