WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukozę piłam już 2 razy i za każdym razem bez cytryny ;) Ciężko przełknąć, ale lepiej nie wdychać tego co jest w kubku tylko wstrzymać oddech i popijać ;)

Ja nie dawno poćwiczyłam, zjadłam obiadek, teraz czekam na męża aż wróci z działki i myślę co mam na przekąskę zjeść hmmm bo zaraz godzina wybija :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 17:28

Helen lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Beatas ja byłam ale jak nie byłam w ciąży ;)
    To pewnie wygląda trochę inaczej.. Mnie zastanawia czy beda mnie tam jakos badać? Czy tylko kartę ciąży mam pokazac?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś Wam wrzucę swój brzuszek. Na razie przytyłam tylko 80 dag (ważąc 61 kg), ale i tak się boję co będzie dalej:D
    e3e9cd19c36c5d1emed.jpg

Repose, kuleczka777, kirys, mmarzenak, dais, Kiki97, Lila2703, Kawokado, Madzik84, Magda34, ansad lubią tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajkoniespodzianka ale masz malutli brzuch. Widze żyłkę na zdjeciu ;)

Repose tak sie przejelam Twoja porcelanka ze sama zaliczyłam juz 2 razy, a ja nadal glodna ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 18:11

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju chowajcie te brzuchy bo ja z moim to jak wieloryb
    Uroczo takie male brzuszki wygladaja :)

Kuleczka milo z twojej strony :p zawsze to troche lepiej jak ktos sie wczuwa w moja sytuacje ^^

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu na zdjęciu jestem ogólnie "wypięta" i "dumna" :D Ale to nie świadczy o mojej "chudości" - tak jak mówiłam, ważę teraz jakieś 62 kg, więc jestem raczej normalna (z tego co pamiętam to tu dużo chudzinek 50 kilowych jest, prawda?:), a tłuszczyk na brzuchu zawsze mi towarzyszył, więc po prostu brzuch mało co mi urósł chyba faktycznie :D

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do glukozy, to faktycznie nic przyjemnego, piłam przed ciążą. Samo picie to jeszcze nic, ale ja potem się beznadziejnie czułam. wtedy byłam w szpitalu, więc mogłam na tą godzinę i drugą iść się położyć, ale było mi strasznie mdło i sennie niesamowicie, aż nastawiałam budzik, na wypadek żeby kontrolowanie nie zasnąć i przeoczyć kolejne pobranie. Jednak też słyszałam o sposobie z cytryną i na pewno teraz go wykorzystam :) Ważne, żeby wypić to jednym duszkiem, bo jak przy końcu się zatrzymałam, to te ostatnie dwa łyki były przeohydne.

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja waze 57 kg ale za to jestem duzo nizsza od ciebie wiec wiesz wyglada to jak wyglada mimo wyzszej wagi od mojej w porownaniu ze mna to ty jestes szczupla :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Ja waze 57 kg ale za to jestem duzo nizsza od ciebie wiec wiesz wyglada to jak wyglada mimo wyzszej wagi od mojej w porownaniu ze mna to ty jestes szczupla :p
    Hmm... A ile masz wzrostu?:) Na pewno wyglądasz pięknie - nie kombinuj :) Puszczałaś gdzieś fotkę? Bo mogłam przeoczyć ostatnio coś.

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie umiem wrzucac :/
    Dobra ale sie nie smiej bo to moj najwiekszy kompleks mam dokladnie 156 wzrostu :/

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose az taka niska nie jestes :) Nie narzekajcie na swoje figury bo jestescie szczuplutkie :) A poza tym teraz musimy sie cieszyc swoimi kraglosciami :D

O fuuj glukoza. Pilam w poprzedniej ciazy i mimo, ze bardzo staralam sie nie zwymiotowac to zwrocilam wszystko po 45 min. Pielegniarka zastanawiala sie czy bedzie trzeba powtorzyc badanie, na szczescie stwierdzila ze skoro 45 min to juz wystarczy a cukier na czczo mialam wtedy idealny w normach. Tutaj raczej nie robia, chyba, ze komus cukier wyjdzie nieprawidlowy. Polozna bada cukier co wizyte i to im wystarcza.

Repose, JajkoNiespodzianka, xpaulinax lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Nie umiem wrzucac :/
    Dobra ale sie nie smiej bo to moj najwiekszy kompleks mam dokladnie 156 wzrostu :/
    Eee tam, ja nigdy do tego nie przywiązywałam wagi, ja mam 168, ale od małego chciałam być niższa :D Każdy ma swój mały kompleks, a ja mam ich pełno ;P
    Na fotosik.pl możesz wrzucić fotę i skopiować tu link :)

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais moj maz ma 190 buuuu :/
    À le on ma wiekszy brzuch ^^ ^^ ^^ hi hi ^^
    Poprobuje jutro cos wrzucic jak z wizyty wroce
    JAJKONIESPODZIANKA to wez mi oddaj z 5 cm i obie bedziemy zadowolone :)

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze dzieciaczki w brzuszkach i cudownie rosniemy mniej lub bardziej mnie już też wybilo ;):) i brzuszek widoczny ;)

Repose, Lila2703, Kiki97 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzianka jestesmy tego samego wzrostu, tyle ze ja mam spory nadbagaż kg. Marze aby po ciąży osiągnąć Twoją wagę, może kiedyś się uda. Repose mój ma 184 ale też większy brzuszek, hehe.
    Zaraz przychodzi nasza znajoma zająć się synkiem, bo idziemy do kina. Oby maleństwo nie kopało za mocno, bo pamiętam ze jak byłam w poprzedniej ciąży to wychodziliśmy z kina, bo synek tak kopal, ze aż mnie wszystko wewnątrz bolało, ale to był chyba 7 miesiąc.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja marze zeby po ciazy wazyc 48kg ale wiesz marzenia marzeniami a czekolada czekolada xd :p
    A na Jaki film?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 19:11

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Jajkoniespodzianka jestesmy tego samego wzrostu, tyle ze ja mam spory nadbagaż kg. Marze aby po ciąży osiągnąć Twoją wagę, może kiedyś się uda.
    Koooochana, ale to jest moja pierwsza ciąża, za niedługo pewnie stanę się kulą nie do ogarnięcia :D Moja (szczupła) mama przytyła w dwóch-trzech ostatnich miesiącach 20 kg :O Też marzę, żeby po tej ciąży jakoś udało się doprowadzić ciało do porządku, ciekawe jak to wyjdzie :)

A tak z innej beczki (przepraszam za śmiecenie) - czy któraś z Was zna się na podatkach (mam na myśli temat przejścia na ryczał przy podnajmowaniu)?

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Ja tu na zdjęciu jestem ogólnie "wypięta" i "dumna" :D Ale to nie świadczy o mojej "chudości" - tak jak mówiłam, ważę teraz jakieś 62 kg, więc jestem raczej normalna (z tego co pamiętam to tu dużo chudzinek 50 kilowych jest, prawda?:), a tłuszczyk na brzuchu zawsze mi towarzyszył, więc po prostu brzuch mało co mi urósł chyba faktycznie :D

Ja z tych chudzinek,ale brzucholek to mi już mocno odstaje...słyszałam ze chudzinki szybciej wypycha :D szkoda że jeszcze ruchów nie czuję bo bym już bardzo chciała.

Jeju u nas dzisiaj ksiądz po kolędzie, siedzimy z mężem już od 16 godz. a jego ani widu ani słychu...ani poćwiczyć ani się zdrzemnąć..ehhhh...zaczynam być lekko poirytowana.

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzianka ja sie nie znam jak dla mnie to czarna magia..

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety przed ciążą miałam dużą nadwagę, więc nie dopuszczam nawet do myśli wszystkich zachcianek, bo chciałabym jak najmniej przytyć. Póki co od lata zrzuciłam 10 kg i żaden z kg nie wrócił :D

Repose, dais lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
‹‹ 673 674 675 676 677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ