WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:

Kamenka jak ciśnienie? Spadło? Jak się dziś czujesz?

Czesc Dziekuje ze pytasz u mnie nie najlepiej wieczorem spadlo do 130 rano zanim wstałam z łózka 129/80 wiec ładne.......
    a teraz juz 138/75 nie wiem dziewczyny co robic :( pomimo ze leże i sie nie wysilam :(

Boje sie okropnie..

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    A to mój brzusio:)
    abfda9a309d7ba5cmed.jpg

Boziu prawie nie widać :) aż spojrzałam na Twój suwaczek bo nie wierzę że jesteś w 19 tygodniu :)
    Ja to mam wielgachny przy Twoim....heheh, mimo że byłam przed ciążą wysportowana :D

Co do pępków to mój wklęśnięty jeszcze, ale napięty...oby nie chciał wyskoczyć :(

mmarzenak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzennak śliczny brzuszek i ubranka;)

• dais Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka moze warto sie skonsultowac z innym lekarzem. Moze te leki na Ciebie nie dzialaja i powinien je zmienic? Nie wiem co Ci poradzic, ale to chyba nie jest okay ze mimo lekow i ciaglego oszczedzania sie nadal masz za wysokie cisnienie.

Repose zazdroszcze ze Ci przesuneli :) Ja mam w srode i bardzo bym sie ucieszyla gdyby sie okazalo, ze jednak jutro, ale jest to nierealne bo wizyta w szpitalu i umowiona juz w listopadzie :D

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Misia15 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak super wyglądasz :-)

Mój pępek tez jest jeszcze wklęsły i mam nadzieje ze tak zostanie :-)

Misia15
    Naszą Księżniczka - Oliwka <3 <3 <3 xnw4pc0zxvwfzggh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kamenka moze warto sie skonsultowac z innym lekarzem. Moze te leki na Ciebie nie dzialaja i powinien je zmienic? Nie wiem co Ci poradzic, ale to chyba nie jest okay ze mimo lekow i ciaglego oszczedzania sie nadal masz za wysokie cisnienie.

Repose zazdroszcze ze Ci przesuneli :) Ja mam w srode i bardzo bym sie ucieszyla gdyby sie okazalo, ze jednak jutro, ale jest to nierealne bo wizyta w szpitalu i umowiona juz w listopadzie :D

hm tak sadzisz? no w sumie moze masz racje... chyba sie przejde do innego lekarza spadlo mi do 135/75 ..... jak myslisz takie to tez mega zagrozenie?

juz nie wiem co myslec ..
    zapytam innego lekarza..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 14:16

• dais Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa moj tata byl nadcisnieniowcem i pamietam, ze musieli mu sporo zmieniac leki zanim znalezli te ktore na niego dzialaly. Nie wiem czy tak samo jest w ciazy, ale moze wlasnie te leki nie do konca na Ciebie dzialaja. Moze to tez kwestia czasu, chociaz wydaje mi sie, ze powinny trzymac Ci nizsze cisnienie przez caly dzien skoro je bierzesz. Taka jest moja opinia.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka dais ma racje kazdy inaczej reaguje mi na przyklad dopegyt pomagal

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kamenkaa moj tata byl nadcisnieniowcem i pamietam, ze musieli mu sporo zmieniac leki zanim znalezli te ktore na niego dzialaly. Nie wiem czy tak samo jest w ciazy, ale moze wlasnie te leki nie do konca na Ciebie dzialaja. Moze to tez kwestia czasu, chociaz wydaje mi sie, ze powinny trzymac Ci nizsze cisnienie przez caly dzien skoro je bierzesz. Taka jest moja opinia.

Tak masz racje :( na obecna chwile mam 134/84
    Do 140 nie dobijam całe szczeście wczoraj przy wieczornej rozmowie z lekarzem powiedział ze jak bedzie 140 lub powyzej od razu na Ip ..
    Natomiast wcześniej bez lekow mialam 150 a nawet 170 ...
    wiec jakby nie bylo obnizyło z leksza ... kontroluje te ciśnienie i jutro rano mam wizyte u niego jesli bedzie ok pójde rno do niego z wynikami moczu krwi itd bo jutro wyniki odbiore... lepiej miec też świeże wyniki prawda...
    A jesli mi nic nie poradzi tak jak bym chciała pójde do innego prywatnie również ... lepiej wole zapytac niż potem płakać...

NIgdy nie mialam problemow z ciśnieniem przenigdy sie na nie nie leczyłam a teraz mnie tak złapało od 17tyg ciazy

dziekuje Wam dziewczyny !

aaa Repose a po jakim czasie zaczoł działac Ci dopegyt ? Bo slyszalam ze trzeba niby tyzien czy dw aby sie wyregulowało na nim... Nie wiem czy to prawda ... Daj znać..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 14:40

• eidth Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ciuszki cudne a brzuszek jaki masz malutki ! Super masz figurkę :-*
    Kamenkaa oby ciśnienie spadło :-\ i może rzeczywiscie leki które zazywasz na Ciebie nie działają...
    Co do pepkow to ja też mam jeszcze wklęsły ale wygląda inaczej niż przed ciążą.
    Kourtney ja też miałam dzisiaj USG połówkowe !
    Michaś również waży 380 gram a tp według tego usg zmienił się na 29 maj :-P

Czeeść ciocie forumowe ! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 13:46

Madzik84, kasju, mmarzenak, Karolina_karolina, cass, oldżi, dais, Magda34, kamenkaa, fairy_tale, beatas, evus, Paula222, Pati_89, kirys, AnnieLov, Misia15, madziak2202, Lila2703, Paula1991, Agabtm, Kawokado, HoniKa89, ansad lubią tę wiadomość

f2w343r8930pqaay.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eidth, ale zgrabna rąsia :)

Dziewczyny, ja ogólnie mało się udzielam, ale czytam Was codziennie :) Wiem, że był już temat nianiek elektronicznych, ale mi gdzieś umknął i nie potrafię go znaleźć :( Natomiast mam do Was pytanie :) Czy któraś z Was używała może modelu Motorola MBP 36S lub Angelcare AC1100 ? Lub słyszała o nich jakieś opinie? :) Próbowałam znaleźć rzetelnej informacji na googlach, ale nic konkretnego nie znalazłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:28

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth wrote:
    Michaś również waży 380 gram a tp według tego usg zmienił się na 29 maj :-P

śliczny ten Twój synuś:) 380g to już kawał chłopa!:):)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidith! ale super foto! Kawał chłopa! No to całkiem możliwe, że majóweczkami będziemy, bo i ja koniec maja mam wstępnie przepowiadany :)

Dziewczyny, a macie po badaniach wydruki z wymiarami biometrycznymi płodu? Przy każdym pomiarze jest napisane na jaki wiek wskazuje wielkość danego parametru. U mnie właśnie na takim wydruku z zeszłego tygodnia jest wskazane, że z USG wychodzi wiek dziecka 20 tydz i 4 dzień, więc o cały tydzień do przodu.

eidth lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth super fotka :)
    raczka słodka ładnie widac ........:)

co do mego cisnienia no oby tak bylo :( juz mnie to tak mega mocno męczy :( nie życze tego nikomu ......trzymcie kciuki by tylko bylo dobrze.

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    A to mój brzusio:)
    abfda9a309d7ba5cmed.jpg

Ty praktycznie nie masz brzuszka :) Jak Ty to robisz? :D Ja mam juz bardzo widoczny. A z tego co widziałam na suwaczku to nasze ciąże różnią się tylko tygodniem chyba :)

MMARZENAK śliczne te ciuszki dla małej :)

Gratuluje udanych wizyt, super fotki :D

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    ja też jutro wizytuje:) o której masz wizytę? ja mam dopiero o 19:30
    Ja też mam jutro wizytę :-) na 10:50 :-)

Byłam u fryzjera, totalna zmiana, mam teraz grzywkę i włosy skrócone na długość podbródka, mąż kręci nosem choć jeszcze dobrze nie widział (chodzi mu o to, że ścięłam moje długie włosy), sama też średnio to widzę no ale przecież mu nie powiem ;-) myślałam że trochę dłuższe zostaną, no ale cóż, odrosną przecież ;-) do tego farbowanie ale na kolor zbliżony do poprzedniego tyle że chłodniejszy odcień. Czekam aż mąż wróci z pracy, zobaczymy co powie na spokojnie ;-)

mmarzenak, dais, madziak2202, Madzik84, Repose, kirys, Lila2703 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eidith śliczny facecik :)

Kurczę ja nie mam ładnego zdjęcia, jeszcze muszę iść dzisiaj zanieść jeszcze raz kubeczek do badania i zrobić CRP i wziął mi na posiew jeszcze wymaz.

Jutro idę jeszcze raz do niego ale już do szpitala po skierowanie na te połówkowe i w czwartek do Krk na połówkowe ehhh ale latania.

Z dzidzią ok, nie powiedział mi płci, może na tych połówkowych powie. Waży już 352 g +/- 52 g. więc sporo się jej przybrało hehe :)

Helen, kirys, madziak2202, Madzik84, Kawokado, Magda34 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że Was nie nadrobie:D nie zagladalam tu od rana, bo chyba tez mnie zlapal ten syndrom wicia gniazda i chociaz nienawidze sprzątac to caly czas to robie:D nawet wpadlam na pewne pomysly z przemeblowaniem:D poki co nasz dom jest na etapie wykonczenia, a my mieszkamy u tesciow i nie moge sie juz tu z niczym pomiescic!

Mamy juz pierwsze ciuszki dla ksiezniczki:D wlasnie przyszła paczka z hm i endo:D

Gratuluje udanych wizyt! Cudne maluszki! (W sumie już nie takie maluszki:D)

Dzisiaj pierwszy raz poczułam takie mocne kopniaki mojej córeczki! Nawet po przyłożeniu ręki były wyczuwalne! Cudne uczucie<3 może mężowi też się uda tego wreszcie doświadczyć:D

Kamenka, ciesze sie, ze jest lepiej:)

Mmarzenak, a myslalam, że to ją mam mały brzuch: D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 15:12

kamenkaa lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cass z tego co czytalam im pozniej USG tym mniej miarodajne wlasnie sa takie daty wyznaczone porodu z tego. Mi juz ostatnio wyszedl tydzien do przodu, a byl to 16 tydzien i lekarz stwierdzil ze juz za pozno aby zmieniac i temu wierzyc. Podobno najbardziej wiarygodne sa przed 14 tygodniem. A prawda jest taka, ze i tak dzieci same zadecyduja kiedy wyjda :) Moj synek byl dlugi, ciezki, wszystko wskazywalo ze jest po terminie a mimo to nie mial zamiaru wyjsc tydzien po terminie nawet :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ty praktycznie nie masz brzuszka :) Jak Ty to robisz? :D Ja mam juz bardzo widoczny. A z tego co widziałam na suwaczku to nasze ciąże różnią się tylko tygodniem chyba :)

Jestem ciekawa kiedy mi ten brzuszek urośnie, moja mama jak była ze mną w ciąży to przybrała tylko 7 kg;):)

Magda34 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 671 672 673 674 675 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ