Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Cass z tego co czytalam im pozniej USG tym mniej miarodajne wlasnie sa takie daty wyznaczone porodu z tego. Mi juz ostatnio wyszedl tydzien do przodu, a byl to 16 tydzien i lekarz stwierdzil ze juz za pozno aby zmieniac i temu wierzyc. Podobno najbardziej wiarygodne sa przed 14 tygodniem. A prawda jest taka, ze i tak dzieci same zadecyduja kiedy wyjda :) Moj synek byl dlugi, ciezki, wszystko wskazywalo ze jest po terminie a mimo to nie mial zamiaru wyjsc tydzien po terminie nawet :D

Cos w tym jest. Ja tez wierze bardziej w datę OM. W poprzedniej ciąży syn na usg prawie od początku wychodził na polowe stycznia, czyli 2 tyg. do przodu.
    Ostatecznie urodził się 31.01 a termin OM był 28.01.
    Wcale nie był tez jakiś większy od normy po porodzie, 54cm i 3400.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth śliczny Michaś <3

mmarzenak ale mały śliczny brzusio, mi w pierwszej ciąży wybił się dopiero w 25 tc teraz w 21 wyglądam jak w 8 miesiącu. No ale jak widać co ciąża to inaczej.

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa trzymam kciuki żeby Twoje ciśnienie się unormowało. Mówią, że od 140 jest nadciśnienie, taką granicę podał Ci też lekarz, więc może nie zamartwiaj się już tak. A 135 to już nie 150 czy 170, jest postęp! Może faktycznie trzeba czasu, żeby leki zaczęły działaś, a może trzeba je zmienić. Dobrze, że jutro masz wizytę, zapytaj, czy nie powinnaś tego skonsultować z kardiologiem, w sumie nie wiem kto zajmuje się leczeniem nadciśnienia w ciąży.

kamenkaa lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Jestem ciekawa kiedy mi ten brzuszek urośnie, moja mama jak była ze mną w ciąży to przybrała tylko 7 kg;):)
    Masz więc super geny! Będziesz miała mało do zrzucenia.
    Jestem 4 tygodnie za Tobą i aż nie wierzyłam Twojemu suwaczkowi, musiałam zerknąć na swoje ostatnie zdjęcie, to moja pierwsza ciąża, a już mi tak wybiło do przodu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:01

Madzik84 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Masz więc super geny! Będziesz miała mało do zrzucenia.
    Jestem 4 tygodnie za Tobą i aż nie wierzyłam Twojemu suwaczkowi, musiałam zerknąć na swoje ostatnie zdjęcie, to moja pierwsza ciąża, a już mi tak wybiło do przodu :-P
    a mi się już marzy taki brzuszek:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka mój mąż też kręci nosem jak skracam więcej niż on by chciał. A ja wtedy odpowiadam, że przecież odrosną :-) Niestety nie mam tak mocnych włosów, żeby nosić długie, jak bym chciała.

Bomblica lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a mi się już marzy taki brzuszek:)
    Doczekasz się, doczekasz :-) A pod koniec wszystkie będziemy równo jęczały, że nam strasznie ciężko :-P

mmarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Kamenkaa trzymam kciuki żeby Twoje ciśnienie się unormowało. Mówią, że od 140 jest nadciśnienie, taką granicę podał Ci też lekarz, więc może nie zamartwiaj się już tak. A 135 to już nie 150 czy 170, jest postęp! Może faktycznie trzeba czasu, żeby leki zaczęły działaś, a może trzeba je zmienić. Dobrze, że jutro masz wizytę, zapytaj, czy nie powinnaś tego skonsultować z kardiologiem, w sumie nie wiem kto zajmuje się leczeniem nadciśnienia w ciąży.

ok zapytam lekarza obecnie cisnienie kochane spadlo do 130/79 wiec mozna powiedzieć że łądnie oby tak dalej ......

kirys, dais, Magda34, Helen lubią tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badania, jutro odbiór i jestem aż ciekawa czy dalej ta samo wyjdzie.
    Jeszcze aptekę muszę dziś zaliczyć i kupić furagin.

I przed następną wizytą za 3 tyg mam zrobić tą glukozę 3 punktową czyli 3 godziny siedzenia w szpitalu na czczo, ja nie wiem jak to wytrzymam omg

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Miluszka mój mąż też kręci nosem jak skracam więcej niż on by chciał. A ja wtedy odpowiadam, że przecież odrosną :-) Niestety nie mam tak mocnych włosów, żeby nosić długie, jak bym chciała.

Ja miałam włosy do pasa i miesiąc temu skróciłam o połowę bo nie dawałam rady ich rozczesać i zapleść jak przed ciążą. Teraz mam długość do łopatki i też już nie daję rady pleść francuza bo bola ręce i kręgosłup

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka bedziesz pic to slodkie swinstwo? wspolczuje blee
    Moze popros kogos zeby poszedl z toba bo sie tam zanudzisz.
    Kirys jaka ty szczuplutka jestes zazdroszcze po prostu i tylko brzuszek tak ladnie zaokraglony.
    Kamenka uwazaj na to cisnienie ;/ moze zmieni ci leki i bd lepiej :*

Pierwszy raz od dluzego czasu mialam bliskie spotkanie z kibelkiem
    nie jedzcie mcdonaldsa to zloooo!

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose a mam inne wyjście żeby nie pić ? Jak kazał to trzeba ;)
    Spoko wezmę książkę i poczytam coś. Najgorsze będzie żeby nie zjeść czegoś. Nie opłaca mi się wracać i jechać co godzinę do szpitala i z powrotem. Kto wymyślił takie badanie w takim okresie kiedy czuje się potworny głód ranooooo a nie mówiąc o popołudniu

Też muszę iść do fryzjera obciąć się zdeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:48

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mi jeszcze wgl glukozy nie robili wgl dziwne to wszystko .
    Cytryne bedziesz wkrapiac? ^^
    Ja pierwsze co robie rano to jem takze rozumiem twoj bol :/

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose też jeszcze nie miałam tej glukozy. Nie wiem z tą cytryną, nigdy tego nie piłam, a tak jak dziewczyny piszą to że fujj. Wezmę na wszelki wypadek ale to dopiero początkiem lutego to badanie

f2w3skjoxrbw67ni.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape myślę, że data wyliczona z ostatniej miesiączki jest pewniejsza u dziewczyn z regularnymi okresami, kiedy są w stanie określić, kiedy doszło do owulacji i zapłodnienia. W innych przypadkach - kicha :)

dais nie mam pojęcia, jak to wygląda z późniejszymi pomiarami, nie mam też żadnego doświadczenia. W każdym razie ciekawi mnie ta sprawa z wyliczeniem npdst. biometrii :) No i jara mnie wpatrywanie się i w zdjęcia, i pomiary :)

Ale słowa święte - wypakują się, jak będą chciały.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj, fuj! Ochydne to jest:Pmnie przed ciąża zwracało jak to pilam, a co dopiero teraz:D ale jak mus to mus! Dasz rade:P dziewczyny, dostałam wezwanie na badanie przez orzecznika zus:P nie wierzą chyba, że w ciąży jestem:P była któraś? Bo ciekawi mnie jak to wygląda..

Miluszka, pewnie że odrosną:)

Repose, Agabtm lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Ja miałam włosy do pasa i miesiąc temu skróciłam o połowę bo nie dawałam rady ich rozczesać i zapleść jak przed ciążą. Teraz mam długość do łopatki i też już nie daję rady pleść francuza bo bola ręce i kręgosłup
    O ja! Takie włosy to marzenie :-) Nie mów że masz gęste i czarne, jak Twój avatar, bo już wogóle odpłynę.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja robiłam test z glukozą przed ciążą, bo miałam problemy z insuliną i w mojej przychodni pozwalają wycisnąć połówkę cytryny do glukozy i nie było źle! Naprawdę jest to mega słodkie aż gryzie w gardło ale da się przeżyć! Dla mnie gorsze było to, że miałam 3 razy pobierana krew w przeciągu 2 godzin...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas ja byłam ale jak nie byłam w ciąży ;)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Repose a mam inne wyjście żeby nie pić ? Jak kazał to trzeba ;)
    Spoko wezmę książkę i poczytam coś. Najgorsze będzie żeby nie zjeść czegoś. Nie opłaca mi się wracać i jechać co godzinę do szpitala i z powrotem. Kto wymyślił takie badanie w takim okresie kiedy czuje się potworny głód ranooooo a nie mówiąc o popołudniu

Też muszę iść do fryzjera obciąć się zdeczka

Taka podróz ze i do szpitala jest chyba nawet zabroniona, mi jak robiłam krzywą pielęgniarka kazała usiąść i się nie ruszać za bardzo, bo ruch wpływa na wyniki, żadnych wycieczek poza szpital, a nawet po szpitalu kazała siedzieć w poczeklani , dobrze że chociaż wygodną kanapę mieli i ponieważ w tym szpitalu była przychodnia to kupę ludzi sie kręciło, to sobie ich pooglądałam , posłuchałam i czas szybko zleciał :D

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ