Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dais wrote:Cass z tego co czytalam im pozniej USG tym mniej miarodajne wlasnie sa takie daty wyznaczone porodu z tego. Mi juz ostatnio wyszedl tydzien do przodu, a byl to 16 tydzien i lekarz stwierdzil ze juz za pozno aby zmieniac i temu wierzyc. Podobno najbardziej wiarygodne sa przed 14 tygodniem. A prawda jest taka, ze i tak dzieci same zadecyduja kiedy wyjda
Moj synek byl dlugi, ciezki, wszystko wskazywalo ze jest po terminie a mimo to nie mial zamiaru wyjsc tydzien po terminie nawet
Cos w tym jest. Ja tez wierze bardziej w datę OM. W poprzedniej ciąży syn na usg prawie od początku wychodził na polowe stycznia, czyli 2 tyg. do przodu.
Ostatecznie urodził się 31.01 a termin OM był 28.01.
Wcale nie był tez jakiś większy od normy po porodzie, 54cm i 3400.
-
nick nieaktualny
-
Kamenkaa trzymam kciuki żeby Twoje ciśnienie się unormowało. Mówią, że od 140 jest nadciśnienie, taką granicę podał Ci też lekarz, więc może nie zamartwiaj się już tak. A 135 to już nie 150 czy 170, jest postęp! Może faktycznie trzeba czasu, żeby leki zaczęły działaś, a może trzeba je zmienić. Dobrze, że jutro masz wizytę, zapytaj, czy nie powinnaś tego skonsultować z kardiologiem, w sumie nie wiem kto zajmuje się leczeniem nadciśnienia w ciąży.
kamenkaa lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
mmarzenak wrote:Jestem ciekawa kiedy mi ten brzuszek urośnie, moja mama jak była ze mną w ciąży to przybrała tylko 7 kg;)
Jestem 4 tygodnie za Tobą i aż nie wierzyłam Twojemu suwaczkowi, musiałam zerknąć na swoje ostatnie zdjęcie, to moja pierwsza ciąża, a już mi tak wybiło do przodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:01
Madzik84 lubi tę wiadomość
-
kirys wrote:Masz więc super geny! Będziesz miała mało do zrzucenia.
Jestem 4 tygodnie za Tobą i aż nie wierzyłam Twojemu suwaczkowi, musiałam zerknąć na swoje ostatnie zdjęcie, to moja pierwsza ciąża, a już mi tak wybiło do przodu -
kirys wrote:Kamenkaa trzymam kciuki żeby Twoje ciśnienie się unormowało. Mówią, że od 140 jest nadciśnienie, taką granicę podał Ci też lekarz, więc może nie zamartwiaj się już tak. A 135 to już nie 150 czy 170, jest postęp! Może faktycznie trzeba czasu, żeby leki zaczęły działaś, a może trzeba je zmienić. Dobrze, że jutro masz wizytę, zapytaj, czy nie powinnaś tego skonsultować z kardiologiem, w sumie nie wiem kto zajmuje się leczeniem nadciśnienia w ciąży.
ok zapytam lekarza obecnie cisnienie kochane spadlo do 130/79 wiec mozna powiedzieć że łądnie oby tak dalej ......kirys, dais, Magda34, Helen lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam badania, jutro odbiór i jestem aż ciekawa czy dalej ta samo wyjdzie.
Jeszcze aptekę muszę dziś zaliczyć i kupić furagin.
I przed następną wizytą za 3 tyg mam zrobić tą glukozę 3 punktową czyli 3 godziny siedzenia w szpitalu na czczo, ja nie wiem jak to wytrzymam omg -
kirys wrote:Miluszka mój mąż też kręci nosem jak skracam więcej niż on by chciał. A ja wtedy odpowiadam, że przecież odrosną
Niestety nie mam tak mocnych włosów, żeby nosić długie, jak bym chciała.
Ja miałam włosy do pasa i miesiąc temu skróciłam o połowę bo nie dawałam rady ich rozczesać i zapleść jak przed ciążą. Teraz mam długość do łopatki i też już nie daję rady pleść francuza bo bola ręce i kręgosłupcóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
Kuleczka bedziesz pic to slodkie swinstwo? wspolczuje blee
Moze popros kogos zeby poszedl z toba bo sie tam zanudzisz.
Kirys jaka ty szczuplutka jestes zazdroszcze po prostu i tylko brzuszek tak ladnie zaokraglony.
Kamenka uwazaj na to cisnienie ;/ moze zmieni ci leki i bd lepiej :*
Pierwszy raz od dluzego czasu mialam bliskie spotkanie z kibelkiem
nie jedzcie mcdonaldsa to zloooo! -
Repose a mam inne wyjście żeby nie pić ? Jak kazał to trzeba
Spoko wezmę książkę i poczytam coś. Najgorsze będzie żeby nie zjeść czegoś. Nie opłaca mi się wracać i jechać co godzinę do szpitala i z powrotem. Kto wymyślił takie badanie w takim okresie kiedy czuje się potworny głód ranooooo a nie mówiąc o popołudniu
Też muszę iść do fryzjera obciąć się zdeczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:48
Repose lubi tę wiadomość
-
Sshape myślę, że data wyliczona z ostatniej miesiączki jest pewniejsza u dziewczyn z regularnymi okresami, kiedy są w stanie określić, kiedy doszło do owulacji i zapłodnienia. W innych przypadkach - kicha
dais nie mam pojęcia, jak to wygląda z późniejszymi pomiarami, nie mam też żadnego doświadczenia. W każdym razie ciekawi mnie ta sprawa z wyliczeniem npdst. biometriiNo i jara mnie wpatrywanie się i w zdjęcia, i pomiary
Ale słowa święte - wypakują się, jak będą chciały. -
Fuj, fuj! Ochydne to jest:Pmnie przed ciąża zwracało jak to pilam, a co dopiero teraz:D ale jak mus to mus! Dasz rade:P dziewczyny, dostałam wezwanie na badanie przez orzecznika zus:P nie wierzą chyba, że w ciąży jestem:P była któraś? Bo ciekawi mnie jak to wygląda..
Miluszka, pewnie że odrosnąRepose, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Bomblica wrote:Ja miałam włosy do pasa i miesiąc temu skróciłam o połowę bo nie dawałam rady ich rozczesać i zapleść jak przed ciążą. Teraz mam długość do łopatki i też już nie daję rady pleść francuza bo bola ręce i kręgosłup
Nie mów że masz gęste i czarne, jak Twój avatar, bo już wogóle odpłynę.
-
Dziewczyny ja robiłam test z glukozą przed ciążą, bo miałam problemy z insuliną i w mojej przychodni pozwalają wycisnąć połówkę cytryny do glukozy i nie było źle! Naprawdę jest to mega słodkie aż gryzie w gardło ale da się przeżyć! Dla mnie gorsze było to, że miałam 3 razy pobierana krew w przeciągu 2 godzin...
-
kuleczka777 wrote:Repose a mam inne wyjście żeby nie pić ? Jak kazał to trzeba
Spoko wezmę książkę i poczytam coś. Najgorsze będzie żeby nie zjeść czegoś. Nie opłaca mi się wracać i jechać co godzinę do szpitala i z powrotem. Kto wymyślił takie badanie w takim okresie kiedy czuje się potworny głód ranooooo a nie mówiąc o popołudniu
Też muszę iść do fryzjera obciąć się zdeczka
Taka podróz ze i do szpitala jest chyba nawet zabroniona, mi jak robiłam krzywą pielęgniarka kazała usiąść i się nie ruszać za bardzo, bo ruch wpływa na wyniki, żadnych wycieczek poza szpital, a nawet po szpitalu kazała siedzieć w poczeklani , dobrze że chociaż wygodną kanapę mieli i ponieważ w tym szpitalu była przychodnia to kupę ludzi sie kręciło, to sobie ich pooglądałam , posłuchałam i czas szybko zleciał