WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Cass z tego co czytalam im pozniej USG tym mniej miarodajne wlasnie sa takie daty wyznaczone porodu z tego. Mi juz ostatnio wyszedl tydzien do przodu, a byl to 16 tydzien i lekarz stwierdzil ze juz za pozno aby zmieniac i temu wierzyc. Podobno najbardziej wiarygodne sa przed 14 tygodniem. A prawda jest taka, ze i tak dzieci same zadecyduja kiedy wyjda :) Moj synek byl dlugi, ciezki, wszystko wskazywalo ze jest po terminie a mimo to nie mial zamiaru wyjsc tydzien po terminie nawet :D

Cos w tym jest. Ja tez wierze bardziej w datę OM. W poprzedniej ciąży syn na usg prawie od początku wychodził na polowe stycznia, czyli 2 tyg. do przodu.
    Ostatecznie urodził się 31.01 a termin OM był 28.01.
    Wcale nie był tez jakiś większy od normy po porodzie, 54cm i 3400.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eidth śliczny Michaś <3

mmarzenak ale mały śliczny brzusio, mi w pierwszej ciąży wybił się dopiero w 25 tc teraz w 21 wyglądam jak w 8 miesiącu. No ale jak widać co ciąża to inaczej.

• kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa trzymam kciuki żeby Twoje ciśnienie się unormowało. Mówią, że od 140 jest nadciśnienie, taką granicę podał Ci też lekarz, więc może nie zamartwiaj się już tak. A 135 to już nie 150 czy 170, jest postęp! Może faktycznie trzeba czasu, żeby leki zaczęły działaś, a może trzeba je zmienić. Dobrze, że jutro masz wizytę, zapytaj, czy nie powinnaś tego skonsultować z kardiologiem, w sumie nie wiem kto zajmuje się leczeniem nadciśnienia w ciąży.

kamenkaa lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Jestem ciekawa kiedy mi ten brzuszek urośnie, moja mama jak była ze mną w ciąży to przybrała tylko 7 kg;):)
    Masz więc super geny! Będziesz miała mało do zrzucenia.
    Jestem 4 tygodnie za Tobą i aż nie wierzyłam Twojemu suwaczkowi, musiałam zerknąć na swoje ostatnie zdjęcie, to moja pierwsza ciąża, a już mi tak wybiło do przodu :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:01

Madzik84 lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Masz więc super geny! Będziesz miała mało do zrzucenia.
    Jestem 4 tygodnie za Tobą i aż nie wierzyłam Twojemu suwaczkowi, musiałam zerknąć na swoje ostatnie zdjęcie, to moja pierwsza ciąża, a już mi tak wybiło do przodu :-P
    a mi się już marzy taki brzuszek:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka mój mąż też kręci nosem jak skracam więcej niż on by chciał. A ja wtedy odpowiadam, że przecież odrosną :-) Niestety nie mam tak mocnych włosów, żeby nosić długie, jak bym chciała.

Bomblica lubi tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a mi się już marzy taki brzuszek:)
    Doczekasz się, doczekasz :-) A pod koniec wszystkie będziemy równo jęczały, że nam strasznie ciężko :-P

mmarzenak, Kawokado lubią tę wiadomość

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Kamenkaa trzymam kciuki żeby Twoje ciśnienie się unormowało. Mówią, że od 140 jest nadciśnienie, taką granicę podał Ci też lekarz, więc może nie zamartwiaj się już tak. A 135 to już nie 150 czy 170, jest postęp! Może faktycznie trzeba czasu, żeby leki zaczęły działaś, a może trzeba je zmienić. Dobrze, że jutro masz wizytę, zapytaj, czy nie powinnaś tego skonsultować z kardiologiem, w sumie nie wiem kto zajmuje się leczeniem nadciśnienia w ciąży.

ok zapytam lekarza obecnie cisnienie kochane spadlo do 130/79 wiec mozna powiedzieć że łądnie oby tak dalej ......

kirys, dais, Magda34, Helen lubią tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam badania, jutro odbiór i jestem aż ciekawa czy dalej ta samo wyjdzie.
    Jeszcze aptekę muszę dziś zaliczyć i kupić furagin.

I przed następną wizytą za 3 tyg mam zrobić tą glukozę 3 punktową czyli 3 godziny siedzenia w szpitalu na czczo, ja nie wiem jak to wytrzymam omg

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Miluszka mój mąż też kręci nosem jak skracam więcej niż on by chciał. A ja wtedy odpowiadam, że przecież odrosną :-) Niestety nie mam tak mocnych włosów, żeby nosić długie, jak bym chciała.

Ja miałam włosy do pasa i miesiąc temu skróciłam o połowę bo nie dawałam rady ich rozczesać i zapleść jak przed ciążą. Teraz mam długość do łopatki i też już nie daję rady pleść francuza bo bola ręce i kręgosłup

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka bedziesz pic to slodkie swinstwo? wspolczuje blee
    Moze popros kogos zeby poszedl z toba bo sie tam zanudzisz.
    Kirys jaka ty szczuplutka jestes zazdroszcze po prostu i tylko brzuszek tak ladnie zaokraglony.
    Kamenka uwazaj na to cisnienie ;/ moze zmieni ci leki i bd lepiej :*

Pierwszy raz od dluzego czasu mialam bliskie spotkanie z kibelkiem
    nie jedzcie mcdonaldsa to zloooo!

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose a mam inne wyjście żeby nie pić ? Jak kazał to trzeba ;)
    Spoko wezmę książkę i poczytam coś. Najgorsze będzie żeby nie zjeść czegoś. Nie opłaca mi się wracać i jechać co godzinę do szpitala i z powrotem. Kto wymyślił takie badanie w takim okresie kiedy czuje się potworny głód ranooooo a nie mówiąc o popołudniu

Też muszę iść do fryzjera obciąć się zdeczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 16:48

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu mi jeszcze wgl glukozy nie robili wgl dziwne to wszystko .
    Cytryne bedziesz wkrapiac? ^^
    Ja pierwsze co robie rano to jem takze rozumiem twoj bol :/

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose też jeszcze nie miałam tej glukozy. Nie wiem z tą cytryną, nigdy tego nie piłam, a tak jak dziewczyny piszą to że fujj. Wezmę na wszelki wypadek ale to dopiero początkiem lutego to badanie

f2w3skjoxrbw67ni.png

• cass Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape myślę, że data wyliczona z ostatniej miesiączki jest pewniejsza u dziewczyn z regularnymi okresami, kiedy są w stanie określić, kiedy doszło do owulacji i zapłodnienia. W innych przypadkach - kicha :)

dais nie mam pojęcia, jak to wygląda z późniejszymi pomiarami, nie mam też żadnego doświadczenia. W każdym razie ciekawi mnie ta sprawa z wyliczeniem npdst. biometrii :) No i jara mnie wpatrywanie się i w zdjęcia, i pomiary :)

Ale słowa święte - wypakują się, jak będą chciały.

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuj, fuj! Ochydne to jest:Pmnie przed ciąża zwracało jak to pilam, a co dopiero teraz:D ale jak mus to mus! Dasz rade:P dziewczyny, dostałam wezwanie na badanie przez orzecznika zus:P nie wierzą chyba, że w ciąży jestem:P była któraś? Bo ciekawi mnie jak to wygląda..

Miluszka, pewnie że odrosną:)

Repose, Agabtm lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Ja miałam włosy do pasa i miesiąc temu skróciłam o połowę bo nie dawałam rady ich rozczesać i zapleść jak przed ciążą. Teraz mam długość do łopatki i też już nie daję rady pleść francuza bo bola ręce i kręgosłup
    O ja! Takie włosy to marzenie :-) Nie mów że masz gęste i czarne, jak Twój avatar, bo już wogóle odpłynę.

km5smg7ygfmqp0h0.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja robiłam test z glukozą przed ciążą, bo miałam problemy z insuliną i w mojej przychodni pozwalają wycisnąć połówkę cytryny do glukozy i nie było źle! Naprawdę jest to mega słodkie aż gryzie w gardło ale da się przeżyć! Dla mnie gorsze było to, że miałam 3 razy pobierana krew w przeciągu 2 godzin...

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas ja byłam ale jak nie byłam w ciąży ;)

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Repose a mam inne wyjście żeby nie pić ? Jak kazał to trzeba ;)
    Spoko wezmę książkę i poczytam coś. Najgorsze będzie żeby nie zjeść czegoś. Nie opłaca mi się wracać i jechać co godzinę do szpitala i z powrotem. Kto wymyślił takie badanie w takim okresie kiedy czuje się potworny głód ranooooo a nie mówiąc o popołudniu

Też muszę iść do fryzjera obciąć się zdeczka

Taka podróz ze i do szpitala jest chyba nawet zabroniona, mi jak robiłam krzywą pielęgniarka kazała usiąść i się nie ruszać za bardzo, bo ruch wpływa na wyniki, żadnych wycieczek poza szpital, a nawet po szpitalu kazała siedzieć w poczeklani , dobrze że chociaż wygodną kanapę mieli i ponieważ w tym szpitalu była przychodnia to kupę ludzi sie kręciło, to sobie ich pooglądałam , posłuchałam i czas szybko zleciał :D

‹‹ 672 673 674 675 676 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ