X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzis nie odzywalam. Caly dzien wymiotuje. Wszystkim co zjem... Wyslalam teraz przyszlego mezusia do apteki po jakies elektrolity zeby sie nie odwodnic.
    Tragedia ze mna dzis

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabuszka a na kiedy masz termin? Koncowka maja to mozesz w czerwcu jeszcze urodzic :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    YOLO wrote:
    I ja się witam ;)

Mama Amelki - 11 miesięcy, drugi miesiąc starań i wczoraj pozytywny poranny test i beta :) W poniedziałek powtórka ;)

Oby się Nam wspólnie spokojnie i zdrowo przechodziło te 9 miesięcy :)
    Nie piszę nudno bo przy 11 miesięcznym dzieciaczku to nie możliwe :D

Termin 20 czerwca 2016 r.
    Yolo witamy :) skad jestes?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka z imbirem nie ma szans mi pomoc bo mam od razu odruch wymiotny...z dnia na dzien tak mnie mocno wzielo

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    wiem mialam napisac wczoraj,ale caly wieczor przeryczalam.. lekarz nie widzial jeszcze zarodka,ciagle mowil ze tutaj cos zaczyna sie pojawiac,ze moze na nastepny dzien bedzie juz widoczny. ze pewnie ciaza jest o tydzien mlodsza ,jak mialam nieregularny okres itp ze mam sie nie martwic itp,wiec wczoraj szybko bete powtorzylam jest ponad 12 tys,jest ladny przerost.. jestem umowiona znowu na poniedzialek,jejku oby juz byl duzy zarodek..
    Bedziepiekny zarodek i moze nawet serduszko. Kochana skoro taka piekna beta to na pewno bedzie dobrze. Po prostu owulke mialas moze pozniej :)

• Helen Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A ja sie dzis nie odzywalam. Caly dzien wymiotuje. Wszystkim co zjem... Wyslalam teraz przyszlego mezusia do apteki po jakies elektrolity zeby sie nie odwodnic.
    Tragedia ze mna dzis
    o kurczę :/ współczuję... dużo pij, moze wody z cytryną i imbirem, mi to pomaga na mdłości,może Tobie też pomoże.
    Piję cały dzień i nie przywitałam się jeszcze z porcelaną...ale to pewnie zależy od organizmu.

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Herbatka z imbirem nie ma szans mi pomoc bo mam od razu odruch wymiotny...z dnia na dzien tak mnie mocno wzielo
    nie zauważyłam posta :(

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Dziś zachcianek ciąg dalszy. Na kolacje robię parówki w cieście naleśnikowym. Chodzą za mną od samego rana a nie miałam jak zrobić bo do południa zeszło mi się z krokietami i ciastem mars :D Ale jutro niedziela więc z obiadem mam spokój bo jedziemy do mojej mamy i pewnie pójdziemy na długi spacer nad jezioro :) Chce miło spędzić dzień i wstać rano z myślą że na wizycie pokaże się kropek z bijącym serduszkiem <3
    a kiedy masz wizytę?
    ale miły dzień pewnie jest za Tobą
    zjemy coś z mężem i też idziemy pospacerować, dotlenić kropka :)

Annielove lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    a kiedy masz wizytę?
    ale miły dzień pewnie jest za Tobą
    zjemy coś z mężem i też idziemy pospacerować, dotlenić kropka :)

W poniedziałek 12 października

Helen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Kourtney współczuję. Wiem co to znaczy :( A próbowałaś gum miętowych? Jeśli nie możesz to już nie wiem co może ci pomóc. Chyba musisz to przeczekać. A może to jakiś wirus skoro po wszystkim wymiotujesz? Pij dużo wody i odpoczywaj :*

• DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Gratki!!! W jakim wieku synuś?

Dopiero skończył roczek :)

Nelus lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Kurde Kourtney współczuję. Wiem co to znaczy :( A próbowałaś gum miętowych? Jeśli nie możesz to już nie wiem co może ci pomóc. Chyba musisz to przeczekać. A może to jakiś wirus skoro po wszystkim wymiotujesz? Pij dużo wody i odpoczywaj :*
    Chce wierzyc ze to tylko dzisiaj tak

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Tragedia ze mna dzis

Ekstra :D dzidzia daje czadu :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) chciałabym się do was przyłączyć i pobyć tu nieco dłużej niż na styczniówkach. Mam nadzieję ,że teraz już będzie wszystko dobrze i doczekam się czerwca w dwupaku :D dzisiaj pierwszy pozytywny test , w poniedziałek idę na betę także postaram się dawać znać na bieżąco :) Udało nam się w 4cpp ( w czerwcu tego roku wycieli mi lewy jajowód wraz z ciążą pozamaciczną). Jak widać nie tęskniłam za nim i wdałam się szybko w współpracę z prawym jajowodem :)
    Mam na imię Gosia i obecnie mieszkam w Legnicy(w przyszłym roku się przeprowadzamy na swoje). Staraliśmy się ogólnie od Grudnia 2013 , droga była wyboista i ciężka ale nie zamierzam patrzeć wstecz bo liczy się to co tu i teraz :)

termin porodu (według belly) -> 20.06.2016r :D

P.s czytam was od pierwszego posta , codziennie od samego początku. Bardzo chciałam do was dołączyć , tak bardzo ,że stało się to rzeczywistością :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 19:24

Kourtney, Quatriona, sedinum82, krysiak, Helen, madziak2202, Kawokado, MerlinMo, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Cześć dziewczyny :) chciałabym się do was przyłączyć i pobyć tu nieco dłużej niż na styczniówkach. Mam nadzieję ,że teraz już będzie wszystko dobrze i doczekam się czerwca w dwupaku :D dzisiaj pierwszy pozytywny test , w poniedziałek idę na betę także postaram się dawać znać na bieżąco :) Udało nam się w 4cpp ( w czerwcu tego roku wycieli mi lewy jajowód wraz z ciążą pozamaciczną). Jak widać nie tęskniłam za nim i wdałam się szybko w współpracę z prawym jajowodem :)
    Mam na imię Gosia i obecnie mieszkam w Legnicy(w przyszłym roku się przeprowadzamy na swoje). Staraliśmy się ogólnie od Grudnia 2013 , droga była wyboista i ciężka ale nie zamierzam patrzeć wstecz bo liczy się to co tu i teraz :)

P.s czytam was od pierwszego posta , codziennie od samego początku. Bardzo chciałam do was dołączyć , tak bardzo ,że stało się to rzeczywistością :)
    Morwa jejku jak sie ciesze. A ja sledzilam twoj wykres na ovu i bardzo ci kibicowalam :) Ciesze sie ze dolaczylas do nas. Teraz juz musi byc dobrze. Nieciekawe mialas te przejsia z jajowodem :/ Ale najwazniejsze ze sie nie poddalas.
    Nas w przyszlym roku tez czeka przeprowadzka

Morwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu mi przeszly same te mdlosci. Ale dzien byl tragiczny. Ale i tak jestem mega szczesliwa :D moge tak codziennie wazne zeby z dzidzia bylo dobrze :)

sylwiak, krysiak lubią tę wiadomość

• Helen Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:

to wspaniale, teraz musi się udać :) trzymam za was mocno kciuki :)

Morwa lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa własnie ja tez cię kojarzę z jakiegoś wątku, ale super, że dołączyłas <3

Morwa lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Morwa własnie ja tez cię kojarzę z jakiegoś wątku, ale super, że dołączyłas <3
    To samo miałam i ja pisać. Morwe kojarzę na 100%, nie wiem tylko z którego wątku. No i nie miałyśmy na pewno ze sobą nic wspólnego ale wiem, ze czesto gęsto gdzieś Cie widziałam i czytałam. Trzymam kciuki abyś tym razem doczekała szczęśliwego rozwiązania.

Morwa lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Po cichutku chciałabym dołączyć, na razie termin wg owu 20 czerwiec 2016 ;) Mam już synka, urodziłam 31 maja 2014 :)

Jest to moja 4 ciąża, mam nadzieję że wszystko będzie ok :) Jestem w grupie mam czerwcowych 2014, z dwoma dziewczynami kilka razy się spotkałyśmy z dziećmi, także uwielbiam takie grupy ,, na dłużej '' :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 21:04

Kourtney, Morwa, krysiak, Clara, sedinum82, madziak2202, Kawokado lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ