X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Po cichutku chciałabym dołączyć, na razie termin wg owu 20 czerwiec 2016 ;) Mam już synka, urodziłam 31 maja 2014 :)
    Gratulacje ! :)
    Bardzo duzo mamy tutaj mamus ktore maja wlasnie juz roczne dzieci :) Bedziecie nam doradzaly ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ,że widziałyśmy się na wątku "do końca 2014 zajdę w ciążę", czy jakoś tak a potem na kilku wątkach testujących na ogólnym :)

ZakręconaOna, Helen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa twoj watek bolszewikowy na owu przyniosl ci szczescie :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Po cichutku chciałabym dołączyć, na razie termin wg owu 20 czerwiec 2016 ;) Mam już synka, urodziłam 31 maja 2014 :)

Jest to moja 4 ciąża, mam nadzieję że wszystko będzie ok :) Jestem w grupie mam czerwcowych 2014, z dwoma dziewczynami kilka razy się spotkałyśmy z dziećmi, także uwielbiam takie grupy ,, na dłużej '' :)
    No to co w poniedziałek już betę z Tobą zrobię jak oczywiście będziesz się wybierać :) jeszcze raz gratki:*

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) jestem za :) Który masz tydzień ciąży ? Bo wykresu nie masz ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa już doczytałam pod wykresem :) Idę na 16 :)

Morwa, sedinum82 lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Morwa twoj watek bolszewikowy na owu przyniosl ci szczescie :)
    Może i tak , chociaż mi się wydaje ,że to wy i atmosfera jaką tu tworzycie bardziej mnie ściągnęła :) pamiętam doskonale jak pochwaliłaś się na fasoleczkach, że jesteś w ciąży a potem już zaczęłam śledzić wątek założony przez Ciebie. Im więcej dziewczyn tu przybywało tym bardziej chciałam tu trafić :D

Kourtney, sedinum82, madziak2202 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Aaa już doczytałam pod wykresem :) Idę na 16 :)
    Jesteśmy w tym samym tc według owulacji ;) obie będziemy miały superksiężycowe dzieciaczki :) ja idę w poniedziałek rano ale wyniki raczej będę miała dopiero po 22 albo na następny dzień. Ale to nieważne , ważne by wyniki były dobre :)

Paula222 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku pamietam jak robilam ta bete i troche zaluje bo stres jaki sie przezywa czekajac na wynik dla mnie byl koszmarny. Ale z drugiej strony ta beta to jedyne wyjscie zeby sprawdzic jak najszybciej czy z ciaza jest ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mezus mnie porywa . lece do łozeczka. Good night :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy siedzę :-) morwa oby wynik był dobry :-)

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiak wrote:
    Nelus skad jestes ze skan dopiero 12 tydz.?

Ja wprawdzie do majowek naleze bo termin mam na 27.05. ale ze zaczelam tutaj to napisze ze od 3 dni tak mnie strasznie meczy! od rana do wieczora :/ nie umiem jesc nic :( pomaga mi pomarancza troszke zapycha i mi po niej lepiej...

Mieszkam w kanadzie.
    Tutaj robi się tylko dwa skany, 12 tydz i potem w połowie ciąży. Nie badają szyjki macicy i nie mierzą na usg dzieci. Ogólnie podchodzą na mega luzie. Każą ci zostać aktywna i najlepiej to jaby się pracowało do końca ciąży
    Ps. Jeśli ja urodze drugie dziecko tak wcześnie jak pierwsze to na bank będę też w majówkach hihi bo termin niby na 2.06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 07:05

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A ja sie dzis nie odzywalam. Caly dzien wymiotuje. Wszystkim co zjem... Wyslalam teraz przyszlego mezusia do apteki po jakies elektrolity zeby sie nie odwodnic.
    Tragedia ze mna dzis

Współczuję! Ale was szybko łapią wymioty szok. A ja czuję się jakbym w ogóle w ciazy nie była. Może testy mnie oszukały

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:

Jest to moja 4 ciąża, mam nadzieję że wszystko będzie ok :) Jestem w grupie mam czerwcowych 2014, z dwoma dziewczynami kilka razy się spotkałyśmy z dziećmi, także uwielbiam takie grupy ,, na dłużej '' :)
    Witaj! Super, kolejna mama w ciazy z małym dzieckiem w domu hihi moja córka urodziła się 24.08.2014! I tez jestem w zamkniętej grupie wrześniowek 2014, super sprawa. Można na prawdę się zaprzyjaznic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 07:21

Paula222 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • sylwiak Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus. w uk robia 3 skany 12tydz polowa i pod koniec.

ja juz na dwoch usg bylam prywatnie. ta niepewnosc czy wszystko ok mnie przerasta i wole wydac kase i miec pewnosc ze wszysto ok. no i chyba jakos w przyszlym tygodniu sie wybiore jeszcze raz...

Kruszynko rośnij zdrowo... <3 Kochamy Cię...
    1 cykl udany <3
    relgvcqghi9hgve4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to nie fajnie macie za granica z tym usg.
    U nas normalnie wizyty sa co miesiac a do mnie do za dlugo i sie zdecydowalam ze bede chodzic i na nfz i prywatnie zeby czesciej podgladac czy wszystko ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    A ja w pracy siedzę :-) morwa oby wynik był dobry :-)
    Gdzie pracujesz o takich godzinach??

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222, Morwa witamy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wizyty co 4 tygodnie i na każdym badanie szyjki i dokładne USG :)

Ja w pierwszej ciąży się przeterminowałam. Urodziłam 3 dni po terminie :) Więc pewnie i w tym przypadku tak będzie. Moje dzieci najwyraźniej są leniwe i nie spieszą się na świat. Pamiętam jak jeden dzień przed porodem zwiedzałam Warszawe :) Zjadłam prawie całą pizze Magdy Gessler, obeszłam 2 galerie i jeszcze po powrocie żadnego skurczu nie odczułam. Dopiero jak spędziłam noc z mężem to wtedy coś się ruszyło. Bodajże było to już po 1 w nocy. Wstałam, wyruszyłam do łazienki, leniwie sięgam do włącznika światła i nagle zalewam podłogę w łazience. Zdezorientowanie, które w tamtym momencie czułam teraz rozbawia mnie do łez. Złapałam mopa i zaczęłam sprzątać - bez paniki, bez pośpiechu - przecież nic mnie nie boli, nic się nie dzieje, chyba do końca nie wiedziałam jeszcze co się właśnie stało. Ten moment uważany jest za początek porodu, a ja nawet nie spojrzałam na zegarek. W szpitalu nie zdążyłam zadomowić się na porodówce bo rozwarcie sięgnęło do 9 cm. Później były tylko 2 parcia i mała pojawiła się na świecie. Moment, w którym położyli mi to małe, wątłe ciałko na piersi jest tym, którego wspomnienie wciąż wyciska mi łzy z oczu. Taka maleńka, taka bezbronna, krzyczała jakby była zła na cały świat, że opuściła swoje wygodne i ciepłe lokum, a potem nagle się uspokoiła. Dobrze jej było przy mnie i do dziś jest tak, że wystarczy to przytulenie, by przestała płakać. W tym momencie wszystko wydaje się takie proste... Dziś jestem w ciąży po raz drugi, a ja czuję się tak, jakbym na salę porodową miała iść po raz pierwszy. Nie, nie boję się tego, co tam się wydarzy, wtedy też się nie bałam. Martwi mnie to, jak rozpoznam, że to "już". Z momentu porodu pamiętam wiele rzeczy - falę gorąca tuż przed, mdłości w trakcie i przeszywające zimno tuż po... ale żadnych skurczy nie pamiętam. Bólu nie pamiętam. Nie mówię, że chcę go koniecznie poczuć, liczę po prostu na to, że znów odejdą mi wody i będę wiedziała, że to czas by jechać do szpitala. Ale podobno nic dwa razy się nie zdarza...

Morwa, krysiak lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove powiem ci ze tez bym chciala taki porod jak ty.bez bolu to chyba marzenie kazdej

Annielove lubi tę wiadomość

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ