X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam trochę ponadrabiać, bo wczoraj maż zabrał mnie na wycieczkę - oglądaliśmy chińskie okręty i jak wróciłam to od razu do wyrka, bo oczy same mi się zamykały ;) Zaczęłam ósmy tydzień! :) i to bez wymiotów ;)

Kourtney, Helen lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykrakałam sobie opryszczkę na ustach :(

dqpri09kir2ck4nc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na forum i zarazem nieśmiały zapis do szczęśliwego grona czerwcówek. Trzy testy sikane pokazały dwie kreski, beta hcg w 29 dc - 121 :) Termin porodu zgodnie z wykresem to 16 czerwca :)

Morwa, Kourtney, Paula222, sedinum82, Helen, Helenucha Klucha, Kawokado lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło widzieć że czerwcowych mamus przybywa ;)
    Oby udało nam się w tym gronie dotrwać do czerwca ! Lub w większym oczywiście :)
    Udanej niedzieli ;)

Kourtney, Helen, fairy_tale lubią tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na forum i zarazem nieśmiały zapis do szczęśliwego grona czerwcówek. Trzy testy sikane pokazały dwie kreski, beta hcg w 29 dc - 121 :) Termin porodu zgodnie z wykresem to 16 czerwca :)
    Witaj :) piękna beta :) to wasza pierwsza ciąża? Opowiedz coś więcej o sobie :)

fairy_tale lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witamy :) Rozgosc sie na naszym watku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal nie dobrze ale dzisiaj pomaga herbatka z imbirem

Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    wykrakałam sobie opryszczkę na ustach :(
    Nie fajnie. Masz jakas masc na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Musiałam trochę ponadrabiać, bo wczoraj maż zabrał mnie na wycieczkę - oglądaliśmy chińskie okręty i jak wróciłam to od razu do wyrka, bo oczy same mi się zamykały ;) Zaczęłam ósmy tydzień! :) i to bez wymiotów ;)
    A kiedy zaczely ci soe pierwsze mdlosci?
    Ale fajna wycieczka. Gdzie byliscie?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście !

Kourtney pracuję w dużej fabryce więc mam system zmianowy :/ Niestety ...

Ja synka przenosiłam 11 dni, miałam 2x podawaną kroplówkę na wywołanie, no i na koniec przebity pęcherz no i jakoś poszło ;) Od rozpoczęcia mocnych skurczy do wyjścia synka minęło 15, 5 godz, ale chyba początek dla mnie był najgorszy bo skurcze były takie że świadomość traciłam a postępu nie dawały...

Hania222 czekamy na pozytywny wynik bety :)

fairy_tale gratulacje ! :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie!
    Morwa wrote:
    Witaj :) piękna beta :) to wasza pierwsza ciąża? Opowiedz coś więcej o sobie :)

Dzięki! Mam nadzieję, że beta będzie ładnie rosnąć :)

Mam 29 lat i w jednej ciąży już byliśmy, ale zatrzymała się w grudniu 2014 r. na etapie 6 tygodnia i konieczne było łyżeczkowanie. Przyczyna nieznana... Obecny cykl miałam po raz pierwszy stymulowany Clo + dodatkowo zaczęłam przyjmować Euthyrox (TSH nieco powyżej 3,00). Już miałam zapisywać się do październikowych staraczek, ale los chciał, że ten pierwszy post pojawił się na Belly ;) I oby tak zostało, tym razem musi być dobrze :)

Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie, oby czerwcowa lista tylko się wydłużała :)

Helen, MerlinMo lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witaj :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kupiłam też kije do nordic walking, ale jeszcze się nie wybrałam ;)

Masz plany gdzie będziesz chodzić?
    Tez o tym myśle ale chyba najpierw zapisze sie na jakiś kurs żeby poprawnie to robic:)

Kawokado lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Helen Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    super :) to idziemy równo <3

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Gratuluje wszystkim i życzę szczęśliwych dziewięciu miesięcy. Postanowiłam przestać się czaić i też się ujawnić :) Dzisiaj powtórzyłam test, tym razem już wyszły ładne dwie kreski, a jutro wybieram się na betę. Termin mam na 15 czerwca. Jestem mamą rezolutnego dwulatka, mieszkamy w łódzkim. Staraliśmy się od lutego/marca z różnym natężeniem, dopiero od kilku cykli odkryłam to forum i trochę podczytywałam, ale jakoś nie wiedziałam gdzie się przyłączyć, dziewczyny wszędzie wydawały się już zżyte. No więc przyłączam się do was, bo tu dopiero początki :) A odkąd ujrzałam dwie kreski mam nieodpartą potrzebę podzielenia się moją radością, rodzinie powiem po pierwszej wizycie.

Kourtney, Pati_89, Helen, Helenucha Klucha, krysiak, sedinum82, Paula222, fairy_tale, Morwa, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa wrote:
    Cześć dziewczyny! Gratuluje wszystkim i życzę szczęśliwych dziewięciu miesięcy. Postanowiłam przestać się czaić i też się ujawnić :) Dzisiaj powtórzyłam test, tym razem już wyszły ładne dwie kreski, a jutro wybieram się na betę. Termin mam na 15 czerwca. Jestem mamą rezolutnego dwulatka, mieszkamy w łódzkim. Staraliśmy się od lutego/marca z różnym natężeniem, dopiero od kilku cykli odkryłam to forum i trochę podczytywałam, ale jakoś nie wiedziałam gdzie się przyłączyć, dziewczyny wszędzie wydawały się już zżyte. No więc przyłączam się do was, bo tu dopiero początki :) A odkąd ujrzałam dwie kreski mam nieodpartą potrzebę podzielenia się moją radością, rodzinie powiem po pierwszej wizycie.
    Hej. Gratulacje :) Fajnie ze sie przylaczasz. Tutaj dobiero sie wszystkie poznajemy takze tez z czasem na pewno sie wszystkie zżyjemy :)
    a wybierasz sie na bete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jutro mam zamiar iść przed pracą, koło 16 powinnam mieć wyniki. Chociaż przy poprzedniej ciąży nie robiłam i chyba było mniej nerwów :) Walczę z suwaczkiem, coś mi nie chce wskoczyć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa wrote:
    Tak, jutro mam zamiar iść przed pracą, koło 16 powinnam mieć wyniki. Chociaż przy poprzedniej ciąży nie robiłam i chyba było mniej nerwów :) Walczę z suwaczkiem, coś mi nie chce wskoczyć :/
    To szybko poznasz wynik. Ja musialam czekac na drugi dzien.
    Suwaczki latwo zrobic na suwaczki.com albo ja mam z http://lilypie.com/
    Musisz skopiowac kod bbc code na forum w tej postaci
    [url=http://lily pie.com]Yhwpp2.png[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pokombinuje jeszcze później ze stron które podałaś, bo ta co wybrałam coś nie działa jakbym chciała:) na razie uciekam robić kolacje moim chłopakom. Dziękuje za miłe przyjęcie :)

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy jak burza :)

fairy_tale, Pepepa witamy i serdecznie gratulujemy :)

Pepepa, Helen, fairy_tale lubią tę wiadomość

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ