Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam trochę ponadrabiać, bo wczoraj maż zabrał mnie na wycieczkę - oglądaliśmy chińskie okręty i jak wróciłam to od razu do wyrka, bo oczy same mi się zamykały ;) Zaczęłam ósmy tydzień! :) i to bez wymiotów ;)

nick nieaktualny, Helen lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wykrakałam sobie opryszczkę na ustach :(

dqpri09kir2ck4nc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na forum i zarazem nieśmiały zapis do szczęśliwego grona czerwcówek. Trzy testy sikane pokazały dwie kreski, beta hcg w 29 dc - 121 :) Termin porodu zgodnie z wykresem to 16 czerwca :)

Morwa, nick nieaktualny, Paula222, sedinum82, Helen, Helenucha Klucha, Kawokado lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło widzieć że czerwcowych mamus przybywa ;)
    Oby udało nam się w tym gronie dotrwać do czerwca ! Lub w większym oczywiście :)
    Udanej niedzieli ;)

nick nieaktualny, Helen, fairy_tale lubią tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Cześć dziewczyny, to mój pierwszy post na forum i zarazem nieśmiały zapis do szczęśliwego grona czerwcówek. Trzy testy sikane pokazały dwie kreski, beta hcg w 29 dc - 121 :) Termin porodu zgodnie z wykresem to 16 czerwca :)
    Witaj :) piękna beta :) to wasza pierwsza ciąża? Opowiedz coś więcej o sobie :)

fairy_tale lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witamy :) Rozgosc sie na naszym watku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nadal nie dobrze ale dzisiaj pomaga herbatka z imbirem

Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    wykrakałam sobie opryszczkę na ustach :(
    Nie fajnie. Masz jakas masc na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Musiałam trochę ponadrabiać, bo wczoraj maż zabrał mnie na wycieczkę - oglądaliśmy chińskie okręty i jak wróciłam to od razu do wyrka, bo oczy same mi się zamykały ;) Zaczęłam ósmy tydzień! :) i to bez wymiotów ;)
    A kiedy zaczely ci soe pierwsze mdlosci?
    Ale fajna wycieczka. Gdzie byliscie?

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobałyście !

Kourtney pracuję w dużej fabryce więc mam system zmianowy :/ Niestety ...

Ja synka przenosiłam 11 dni, miałam 2x podawaną kroplówkę na wywołanie, no i na koniec przebity pęcherz no i jakoś poszło ;) Od rozpoczęcia mocnych skurczy do wyjścia synka minęło 15, 5 godz, ale chyba początek dla mnie był najgorszy bo skurcze były takie że świadomość traciłam a postępu nie dawały...

Hania222 czekamy na pozytywny wynik bety :)

fairy_tale gratulacje ! :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za ciepłe przyjęcie!
    Morwa wrote:
    Witaj :) piękna beta :) to wasza pierwsza ciąża? Opowiedz coś więcej o sobie :)

Dzięki! Mam nadzieję, że beta będzie ładnie rosnąć :)

Mam 29 lat i w jednej ciąży już byliśmy, ale zatrzymała się w grudniu 2014 r. na etapie 6 tygodnia i konieczne było łyżeczkowanie. Przyczyna nieznana... Obecny cykl miałam po raz pierwszy stymulowany Clo + dodatkowo zaczęłam przyjmować Euthyrox (TSH nieco powyżej 3,00). Już miałam zapisywać się do październikowych staraczek, ale los chciał, że ten pierwszy post pojawił się na Belly ;) I oby tak zostało, tym razem musi być dobrze :)

Trzymam kciuki za wszystkie przyszłe mamusie, oby czerwcowa lista tylko się wydłużała :)

Helen, MerlinMo lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witaj :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Kupiłam też kije do nordic walking, ale jeszcze się nie wybrałam ;)

Masz plany gdzie będziesz chodzić?
    Tez o tym myśle ale chyba najpierw zapisze sie na jakiś kurs żeby poprawnie to robic:)

Kawokado lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Helen Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    super :) to idziemy równo <3

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Gratuluje wszystkim i życzę szczęśliwych dziewięciu miesięcy. Postanowiłam przestać się czaić i też się ujawnić :) Dzisiaj powtórzyłam test, tym razem już wyszły ładne dwie kreski, a jutro wybieram się na betę. Termin mam na 15 czerwca. Jestem mamą rezolutnego dwulatka, mieszkamy w łódzkim. Staraliśmy się od lutego/marca z różnym natężeniem, dopiero od kilku cykli odkryłam to forum i trochę podczytywałam, ale jakoś nie wiedziałam gdzie się przyłączyć, dziewczyny wszędzie wydawały się już zżyte. No więc przyłączam się do was, bo tu dopiero początki :) A odkąd ujrzałam dwie kreski mam nieodpartą potrzebę podzielenia się moją radością, rodzinie powiem po pierwszej wizycie.

nick nieaktualny, Pati_89, Helen, Helenucha Klucha, nick nieaktualny, sedinum82, Paula222, fairy_tale, Morwa, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa wrote:
    Cześć dziewczyny! Gratuluje wszystkim i życzę szczęśliwych dziewięciu miesięcy. Postanowiłam przestać się czaić i też się ujawnić :) Dzisiaj powtórzyłam test, tym razem już wyszły ładne dwie kreski, a jutro wybieram się na betę. Termin mam na 15 czerwca. Jestem mamą rezolutnego dwulatka, mieszkamy w łódzkim. Staraliśmy się od lutego/marca z różnym natężeniem, dopiero od kilku cykli odkryłam to forum i trochę podczytywałam, ale jakoś nie wiedziałam gdzie się przyłączyć, dziewczyny wszędzie wydawały się już zżyte. No więc przyłączam się do was, bo tu dopiero początki :) A odkąd ujrzałam dwie kreski mam nieodpartą potrzebę podzielenia się moją radością, rodzinie powiem po pierwszej wizycie.
    Hej. Gratulacje :) Fajnie ze sie przylaczasz. Tutaj dobiero sie wszystkie poznajemy takze tez z czasem na pewno sie wszystkie zżyjemy :)
    a wybierasz sie na bete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jutro mam zamiar iść przed pracą, koło 16 powinnam mieć wyniki. Chociaż przy poprzedniej ciąży nie robiłam i chyba było mniej nerwów :) Walczę z suwaczkiem, coś mi nie chce wskoczyć :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pepepa wrote:
    Tak, jutro mam zamiar iść przed pracą, koło 16 powinnam mieć wyniki. Chociaż przy poprzedniej ciąży nie robiłam i chyba było mniej nerwów :) Walczę z suwaczkiem, coś mi nie chce wskoczyć :/
    To szybko poznasz wynik. Ja musialam czekac na drugi dzien.
    Suwaczki latwo zrobic na suwaczki.com albo ja mam z http://lilypie.com/
    Musisz skopiowac kod bbc code na forum w tej postaci
    [url=http://lily pie.com]Yhwpp2.png[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 18:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, pokombinuje jeszcze później ze stron które podałaś, bo ta co wybrałam coś nie działa jakbym chciała:) na razie uciekam robić kolacje moim chłopakom. Dziękuje za miłe przyjęcie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziemy jak burza :)

fairy_tale, Pepepa witamy i serdecznie gratulujemy :)

nick nieaktualny, Helen, fairy_tale lubią tę wiadomość

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ