X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Abra Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dołączę się w końcu i ja :)
    Witam!
    03.10 w 13 dpo zobaczyłam po raz pierwszy w życiu 2 kreseczki, mimo że w 10 negatyw, potem beta HCG 05.10 223, 07.10 567, a 09.10 1682, więc wygląda na to, że wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku :)
    19.10 pierwsza wizyta i liczę, że będzie już serduszko, a wtedy chyba całemu światu wykrzyczę jak jestem szczęśliwa :)
    Termin wg belly na 12.06, a więc proszę o wpisanie mnie na szczęśliwą listę :D
    Powodzenia Wam wszystkim, abyśmy się razem szczęśliwie do czerwca "doturlały" ;)

Annielove, Pati_89, Helen, Kourtney, fairy_tale, sedinum82, Pepepa, krysiak, Morwa, Kawokado, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię,
    Zanim się urodziłaś - kochałam Cię,
    Zanim minęła pierwsza minuta Twojego życia - byłam gotowa za Ciebie umrzeć...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra super, gratuluję :)

Abra lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dziewczyny ! Super, że jest nas tyle! A czy któraś jest z warmińsko - mazurskiego ?

Ja dziś ostatnia nocka, we wtorek mam zamiar iść do ginka ... ciekawe co wyjdzie///

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Abra Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Gratuluję dziewczyny ! Super, że jest nas tyle! A czy któraś jest z warmińsko - mazurskiego ?

Ja dziś ostatnia nocka, we wtorek mam zamiar iść do ginka ... ciekawe co wyjdzie///

Ja jestem.
    Skąd dokładniej jesteś?

Po wtorkowej wizycie planujesz L4?

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też non stop sikacie? Bo ja już nie wiem czy mnie przewiało czy to dzidzia szaleje :)

Kawokado, Wiaterek lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak Abra Olsztyn, a Ty ?

Nie wiem sama, zobaczymy co ginek powie. Biorąc pod uwagę że to moja 4 ciąża, praca fizyczna / zmianowa to chyba tak...

Pati ja tak póki co nie mam :) Ale odpukać, jakoś apetytu nie mam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:52

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Abra Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Taak Abra Olsztyn, a Ty ?

Nie wiem sama, zobaczymy co ginek powie. Biorąc pod uwagę że to moja 4 ciąża, praca fizyczna / zmianowa to chyba tak...

Pati ja tak póki co nie mam :) Ale odpukać, jakoś apetytu nie mam ;)

Ja jestem z okolic Szczytna.
    Wczoraj odwiedzałam Twoje miasto ;)

Skoro pracujesz fizycznie to nie zastanawiałabym się nad zwolnieniem chyba ani chwlii.
    Ja pracuję w biurze i jeśli wszystko będzie dobrze, to chciałabym pracować możliwie jak najdłużej, bo nie widzę powodu by siedzieć w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra wrote:
    No to dołączę się w końcu i ja :)
    Witam!
    03.10 w 13 dpo zobaczyłam po raz pierwszy w życiu 2 kreseczki, mimo że w 10 negatyw, potem beta HCG 05.10 223, 07.10 567, a 09.10 1682, więc wygląda na to, że wszystko zmierza w jak najlepszym kierunku :)
    19.10 pierwsza wizyta i liczę, że będzie już serduszko, a wtedy chyba całemu światu wykrzyczę jak jestem szczęśliwa :)
    Termin wg belly na 12.06, a więc proszę o wpisanie mnie na szczęśliwą listę :D
    Powodzenia Wam wszystkim, abyśmy się razem szczęśliwie do czerwca "doturlały" ;)
    Abra gratulacje :) juz wpisalam na liste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:01

Abra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Javtez w biurze pracuje ale chyba bede musiala niedlugo powiedziec szefowi.
    Dzisiaj czulam sie wzglednie ale jak mi jutro przyjdzie sie w pracy zmierzyc z rakimi mdlosciami + wymiotami jak w sobote to przeciez nie mam szans normalnie pracowac. :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wspolczuje z tymi nockami. Na twoim miejscu chyba bym powiedziala juz w pracy

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abra ja przez Szczytno często przejeżdżam ;) No praca fizyczna, presja czasu i dość silne wstrząsy :/ No ale póki na usg nie zobaczę maleństwa , pracować będę ;)

Wg się stresuję, jestem po dwóch pozamacicznych, strasznie się boję powtórki :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney też chętnie już bym powiedziała... Ale muszę najpierw zobaczyć na usg że maleństwo jest w macicy, nie gdzie indziej :/

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowe mamusie w jakim jestescie wieku? Pytam bo ciekawa jestem czy bedzie tu jeszcze ktos w moim wieku 21lat ;) na razie chyba nikogi nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula z ciaza pozamaciczna to chyba nie ma zartow. Musieli ci szybko zdiagnozowac ze nic sie nie stalo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras jutro wizytuje? Przyznac sie bo trzeba za kogos trzymac kciuki :)

• Abra Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam zamiar powiedzieć w pracy po wizycie z serduszkiem, ale jeszcze zobaczę :)
    Mdłości też miewam, ale znośne, więc nie przeszkadza mi ciąża w pracy póki co.
    No z wyjątkiem ciągłej myśli, że się udało, że jestem w ciąży i ciągłego szperania w necie w tematach okołociążowych, co jakby nie patrzeć utrudnia pracę :)

Ja mam 27 lat niespełna, to nasza 1 ciąża o którą staraliśmy się ponad rok.

Paula - a dokąd tak kursujesz przez to Szczytno?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ktoras jutro wizytuje? Przyznac sie bo trzeba za kogos trzymac kciuki :)

Ja wizytuję :)

Kourtney, krysiak, Kawokado lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak macie ustawione suwaczki? Wedlug belly czy OM?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Jak macie ustawione suwaczki? Wedlug belly czy OM?

Według OM

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Ja wizytuję :)
    To trzymamy kciuki :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ