X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys, mam naczyniaka jamistego w mózgu (to tylko tak strasznie brzmi:p), ginekolog się martwił, czy będę mogła przeć.. No i neurochirurg rozwiał moje wątpliwości, bo powiedział, że może się nic nie stać, ale też naczyniak może pęknąć i krwawić.. Więc on wolałby nie ryzykować:(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa śliczne te ubranka :)

Beatas noi dobrze bo faktycznie może Ci coś tam pęknąć i później problem się zrobi.

Kirys a bo tak myślę że przecież już później nie ubierzesz tych legginsów :) a jakby się kiedyś jeszcze drugie przytrafiło to zawsze można kupić na bieżąco ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 15:35

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez w poniedziałek atakuję Lidla i też wybrałam dla Igorka te żółte bodziaki i spodenki to niebieskie :) Mam nadzieję, że się załapie
    Jajko gratuluję :) Kolejny chłopak :)
    A takie rzeczy kupił tatuś swojemu maluchowi :)
    11ccc4495c016b18med.jpg
    a ja wracam do łóżka, temp znowu się dźwiga i głowa boli :(

Misia15, dais, kirys, evus, Helenucha Klucha, HoniKa89, Melissa84, Kourtney, Magda34, Lila2703, Agabtm lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas wspolczuje naczyniaka, ale to dobrze ze bedziesz miala cesarke. Przynajmniej bedziesz czula sie bezpieczniej i mniej strachu dla Ciebie i malenstwa.

Jajko gratulacje, kolejny chlopaczek na forum :)

Zimri mam na trzecie Wiktoria, kiedys za tym imieniem szalalam.

Z butelek uzywalam i lovi i aventa. Jesli chodzi o lovi to latwiej sie myje, ale zbytnich roznic nie widzialam. Uzywalismy naprzemiennie i w sumie Olaf tez nie mial preferencji. Chociaz lovi przynajmniej ma tylko dwie czesci, ta czesc srodkowa z aventu mnie wkurzala, balam sie ze ja gdzies zapodzieje. Teraz avent wprowadzil nowy typ butelki i ta chyba bedzie lepsza bo wyglada bardziej anatomicznie.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach te emocje... już piszę wszystko :)
    Przede wszystkim mój mały mężczyzna (który miał być dziewczynką) jest ZDROWY :)
    Wszystko w normie, choć byłam w gabinecie 1h 10 min, bo Mały nie chciał się ułożyć do zbadania fałdu karku. Ciągle miał głowę do góry, jak jakiś Cwaniak :D
    Waży 35 deko, a ja przytyłam 2 kilo.
    Nie jestem jeszcze pewna co do imienia :/
    Ogólnie szok, gdybym mogła spaść z tej kozetki to bym to zrobiła jak się dowiedziałam, że SYN :D I to SYN na 100% :P
    Mój mąż dumny jak paw wyszedł, zadowolony, z wypiekami na twarzy :D

dais, Misia15, kirys, Pati_89, Helenucha Klucha, HoniKa89, Melissa84, Maggi-P, Kourtney, fairy_tale, Lila2703, kuleczka777, jakka, Helen, ansad lubią tę wiadomość

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz z mniej przyjemnych rzeczy: mam ureaplazmę. Niestety. Zrobiłam sobie jeszcze oprócz USG4D wizytę, no i dostałam antybiotyk, tylko że ta Pani przepisała mi pod taką nazwą i dawką, że nigdzie go nie mogę dostać i jutro muszę wrócić po inną receptę...
    Dodam że biologia pochwy wyszła mi super. Jednak mój lekarz zna się na rzeczy, że mi zlecił takie badania. Drogie były, ale warto było, jak się okazało.
    Wiecie coś o ureaplazmie?

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś słodkie mam te same spodenki :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 w spodenkach zakochałam się od pierwszego wejrzenia, już jakiś czas temu je widziałam, ale czekałam na połówkowe, dobrze, ze czekały na mnie w sklepie :P

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko, a kiedy gin mówił Ci, że na być dziewczynka?? W końcu masz nick jajko niespodzianka, to miałaś niespodziankę:P

Ja mam nadzieję, że u mnie już nic się nie zmieni, bo Kulikowym trochę kiecek:D

Dais, kuleczka, niby tak, ale jednak marzyłam o rodzinnym porodzie.. Mąż miał odciąć pępowine i mieliśmy przez dwie godziny leżeć w trójeczkę:(((

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz Syniu <3 (Jak mam się przyzwyczaić do tej myśli, że to CHŁOPCZYK?:D )

422e7b2138f7c122med.jpg

5c9dc652f1fb4895med.jpg

dais, mmarzenak, evus, Pati_89, Misia15, Helenucha Klucha, kirys, HoniKa89, Melissa84, Kourtney, cass, fairy_tale, SShape, Magda34, kuleczka777, madziak2202, jakka, Paula1991, ansad lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus dostalam prawie identyczne dla synka od kogos w prezencie. Sprawdzaly sie prawie idealnie, bo moj byl tak chudym okruszkiem ze wszystko mu z pupki spadalo :P ale komfortowe sa te spodenki, nigdzie nie cisna i nie musisz pamietac o skarpetach, jak dla mnie ten typ wygrywa dla najmniejszych :) Fajny bodziak, widac ze maz dumny!

Jajko niestety nawet nie wiem co to. Dobrze ze maly zdrowy i fajno ze maz dumny. U mnie najbardziej dumny byl tesciu przy Olafku, bo pierwszy prawdziwy wnuk i rod przedluzony :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Jajko, a kiedy gin mówił Ci, że na być dziewczynka?? W końcu masz nick jajko niespodzianka, to miałaś niespodziankę:P

Nie mówił, ale nikt nie mógł zdefiniować płci w wiadomym miejscu do tej pory, więc cicho liczyłam na dziewczynkę, bo o tym marzyłam :)
    MEGA NIESPODZIANKA, to prawda :D

• beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko, też nie słyszałam nawet o tej chorobie:/ mi też było dziennie, zwłaszcza, że już do brzuszka mowiłam synku, a tu nagle córeczka:D super fotki:)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas u mnie w szpitalu przyniesli mi malenstwo szybko po cesarce pokazac i przystawic do piersi. Maz byl na zewnatrz ale jak wyjeli Olafa to pozwolili mu wejsc, wiec widzial jak go czyszcza, mierza, waza. Nacieszycie sie jeszcze maluszkiem sporo, najwazniejsze abyscie byli oboje bezpieczni :) Ja porod naturalny bardzo zle wspominam i teraz sie boje ze mam rodzic naturalnie. Licze ze wszystko bedzie inaczej, ale chyba czulabym sie bezpieczniej wiedzac ze bedzie cesarka, z drugiej strony drugi raz cieta to tez niefajnie.

Jajko mi tez zajelo pol tygodnia zaakceptowanie ze bedzie chlopczyk bo na tyle mocno wierzylam w dziewczynke, ze nawet jeden zestaw body kupilam rozowy :P i z imieniem mialam totalny zastoj, bo mielismy imie dziewczece gotowe. Minelo kilka dni i juz dla mnie to oczywiste ze bedzie chlopczyk :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:03

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:

Jajko mi tez zajelo pol tygodnia zaakceptowanie ze bedzie chlopczyk bo na tyle mocno wierzylam w dziewczynke, ze nawet jeden zestaw body kupilam rozowy :P i z imieniem mialam totalny zastoj, bo mielismy imie dziewczece gotowe. Minelo kilka dni i juz dla mnie to oczywiste ze bedzie chlopczyk :D

Mam nadzieję, że też się oswoję :) Już i tak jest lepiej niż o 12:00 :P
    A myślisz, że ja nie kupiłam...? futrzanej kamizeleczki w białe cętki ze złotym guziczkiem? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 16:10

Pati_89 lubi tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Nie mówił, ale nikt nie mógł zdefiniować płci w wiadomym miejscu do tej pory, więc cicho liczyłam na dziewczynkę, bo o tym marzyłam :)
    MEGA NIESPODZIANKA, to prawda :D
    Aaaa, to sama sobie wmówiłaś córeczkę:D mi dawali tylko 60% pewności, że to synek, a i tak jak głupia wszystko chłopięce zaczęłam kupować:D

Dais, skupie się teraz właśnie na poszukiwaniu najbardziej przyjaznego cesarce szpitala.. Bo w większości dziecko widzi się na drugi dzień dopiero:(

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Aaaa, to sama sobie wmówiłaś córeczkę:D mi dawali tylko 60% pewności, że to synek, a i tak jak głupia wszystko chłopięce zaczęłam kupować:D

Dais, skupie się teraz właśnie na poszukiwaniu najbardziej przyjaznego cesarce szpitala.. Bo w większości dziecko widzi się na drugi dzień dopiero:(

No można tak powiedzieć, że sobie wmówiłam :D
    A jak jest w Ujastku z cesarką?

• kirys Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas rozumiem Cię, ale skoro bezpieczniejsza będzie cesarka, no to trudno. A w jaki sposób dowiedziałaś się o naczyniaku?

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jade kupic robot kuchenny bo moj oczywiscie musial sie zepsuc i do lidla. Dam wam znac co upatrzylam :)

HoniKa89, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys, wiem o nim już od 7 lat, przy okazji upadku na lodowisku wyszedł na tomografii.. Na początku myślano, że to krwiak, miałam 4 tomografię, 1 angiografie i 2 rezonansy w ciagu pol roku i w końcu zapadła diagnoza.. Zdecydowano, że póki co ze w względu na lokalizację nie będzie operowany, chyba, że zacznę mieć jakieś dolegliwości i będzie ryzyko krwotoku.. Ale mi na szczęście póki co nic się nie dzieje:) czasem tylko lekkie zawroty głowy:)

Jajko, właśnie chce się dowiedzieć na tych dniach otwartych! Koleżanka tam po cesarce na drugi dzień dziecko zobaczyła.. Ale to było 6 lat temu..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ